telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

10 dagen riviercruise Linz, Wenen en Boedapest - ms Esmeralda

Bolderman Excursiereizen neemt u samen met de rederij Trans River Line mee op een riviercruise op de Donau. Ontdek tijdens deze reis naar Passau, Linz, Wenen, Boedapest, Bratislava, Dürnstein en Melk. U verblijft op het ms Esmeralda. Dit zeer gezellige schip beschikt over 3 passagiersdekken. Op het bovendek bevindt zich de receptie. Het smaakvol ingerichte restaurant vindt u op het benedendek. Gasten die van traditie houden, maar tegelijk ook hoge eisen stellen ten aanzien van comfort, worden op het ms Esmeralda op hun wenken bediend.

 • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
 • Persoonlijk contact
 • Aanbetalen niet verplicht
 • Veilig online boeken
 • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
1-persoonshutten zijn op aanvraag. U dient hierbij rekening te houden met een toeslag van 50-100%.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Route riviercruise Linz, Wenen en Boedapest

Dinsdag: Nederland - Zuid-Duitsland

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend rijden we via de Duitse autowegen naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Woensdag: Zuid-Duitsland - Linz (inscheping)

We vervolgen onze route naar Linz, waar we om ca. 16.00 uur kunnen inschepen op het ms Esmeralda. Indien we vroeger bij het schip arriveren, kunt u eerst Linz op eigen gelegenheid gaan bezoeken.

Donderdag: Linz - Wenen

Via een prachtige route varen we o.a. door Wachau naar de wereldberoemde cultuur- en muziekstad Wenen. Geniet onderweg van het lieflijke landschap met de pittoreske dorpjes die aan ons voorbijtrekken tijdens de vaartocht.

Vrijdag: Wenen (zie Pluspakket)

Na het ontbijt staat de prachtige stad Wenen op het programma. Met de gasten die het Pluspakket hebben geboekt, maken we een prachtige stadstour en wandeling door de oude binnenstad. Wenen is o.a. bekend geworden vanwege het verleden van de Habsburgers, tijdens de stadstour en de wandeling zult u hier zeker kennis mee maken.

Zaterdag: Wenen - Boedapest - Bratislava (zie Pluspakket)

Door een afwisselend landschap varen we stroomafwaarts naar de huidige hoofdstad van Hongarije, Boedapest. Van oorsprong waren dit twee steden: Buda en Pest, die in een later tijdstip zijn samengevoegd. De stad beschikt over een schat aan bezienswaardigheden, zoals de Matthiaskirche, het Vissersbastion, het Parlementsgebouw en niet te vergeten de fraaie bruggen over de Donau, die de twee stadsdelen verbinden. Heeft u het Pluspakket geboekt, dan gaat u mee op de stadsrondrit door Boedapest. Aansluitend beginnen we aan de terugreis van deze cruise en varen we naar Bratislava.

Zondag: Bratislava (zie Pluspakket)

De vroegere naam van de Bratislava was Presburg. Het is één van de bekendste Donau steden langs het stroomgebied van de rivier. Bratislava is een kleine levendige stad met een boeiend historisch centrum en tal van gotische en barokke huizen en paleizen. Met de gasten die het Pluspakket hebben bijgeboekt, gaan we Bratislava ontdekken tijdens een interessante stadstour.

Maandag: Bratislava - Dürnstein

Het mooiste deel van onze vaarroute is de Wachau, het wijngebied van Oostenrijk. De vallei tussen Krems en Melk staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Op de oevers zien we pittoreske wijndorpjes met op de hellingen druivenranken. We leggen aan in het schitterende plaatsje Dürnstein, waar u ruim de tijd heeft om zelf het één en ander te bekijken. Het dorp is vooral bekend vanwege de voormalige burcht, waar koning Richard I van Engeland enkele jaren gevangen werd gehouden. Ook het klooster is het bekijken waard.

Dinsdag: Dürnstein - Melk - Linz (zie Pluspakket)

Het laatste traject van de vaarroute gaat naar de plaats Linz. Onderweg leggen we aan in Melk, waar u het beroemde Stift Melk (klooster) kunt bezoeken als u het Pluspakket heeft geboekt. In de loop van de avond arriveren we in Linz, een middeleeuws stadje met de bijnaam 'Bunte Stadt'. Het heeft vele kleurrijke woningen en vakwerkhuizen. Bezienswaardig in Linz zijn o.a. de middeleeuwse stadsmuren met de stadspoorten, de 13e-eeuwse Pfarrkirche en het raadhuis.

Woensdag: Linz (ontscheping) - Zuid-Duitsland

Na het ontbijt schepen wij uit en vervolgen we onze reis richting Nederland per touringcar. Indien de tijd het toe laat, zullen we onderweg een stop houden in Passau. In deze stad komen 3 rivieren samen, te weten de Donau, de Inn en de Ilz, waardoor Passau ook wel de 'Dreiflüsse Stadt' genoemd wordt. In de Dom van Passau bevindt zich het grootste kerkorgel ter wereld. In de loop van de middag arriveren we bij ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

Donderdag: Zuid-Duitsland - Nederland

Via de Duitse autowegen rijden we terug naar ons centrale overstappunt, waar u, voordat u weer huiswaarts keert, nog een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen in het vaar- en/of reisplan optreden.

ms Esmeralda

De ms Esmeralda is een comfortabel schip met een gezellige sfeer. Het is van allerlei gemakken voorzien voor een prettige cruise. Er is meer dan genoeg ruimte voor de 126 passagiers die kunnen inschepen in een van de 63 hutten, verdeeld over het benedendek (hoofddek) en het promenadedek. Er is een lift tussen deze dekken en naar het zonnedek staat een traplift tot uw beschikking. De bar en lounge aan boord zijn in 2011 geheel gerenoveerd. Hier kunt u genieten van bijvoorbeeld een heerlijk kopje thee of koffie gedurende de dag. Alle hutten zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet, satelliet-televisie, kluisje en airco.

10 dagen riviercruise Linz, Wenen en Boedapest - ms Esmeralda

17 reizigers bevelen deze reis aan
8,9 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
17 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,9
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,8
 • Vervoer met touringcar 8,8
 • Chauffeur 8,9
 • Reisprogramma 8,9
 • Accommodatie 8,8
 • Contact met Bolderman 8,9
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
01:26:22 | 0,36 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch