telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

10 dagen riviercruise Linz, Wenen en Boedapest - ms Esmeralda

Bolderman Excursiereizen neemt u samen met de rederij Trans River Line mee op een riviercruise op de Donau. Ontdek tijdens deze reis naar Passau, Linz, Wenen, Boedapest, Bratislava, Dürnstein en Melk. U verblijft op het ms Esmeralda. Dit zeer gezellige schip beschikt over 3 passagiersdekken. Op het bovendek bevindt zich de receptie. Het smaakvol ingerichte restaurant vindt u op het benedendek. Gasten die van traditie houden, maar tegelijk ook hoge eisen stellen ten aanzien van comfort, worden op het ms Esmeralda op hun wenken bediend.

  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Persoonlijk contact
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
1-persoonshutten zijn op aanvraag. U dient hierbij rekening te houden met een toeslag van 50-100%.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Route riviercruise Linz, Wenen en Boedapest

Dag 1: Nederland - Zuid-Duitsland

Via de servicelijn reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend rijden we via de Duitse autowegen naar ons hotel voor diner en overnachting.

Dag 2: Zuid-Duitsland - Linz

We vervolgen onze route naar Linz waar we om ca. 16.00 uur kunnen inschepen. Dit middeleeuwse stadje met de bijnaam 'Bunte Stadt' heeft vele kleurrijke woningen en vakwerkhuizen. De bezienswaardigheden in Linz zijn de middeleeuwse stadsmuren met de stadspoorten, de 13e-eeuwse Pfarrkirche en het raadhuis. Ook een wandeling door de historische binnenstad behoort tot de mogelijkheden.

Dag 3: Linz - Wenen

Via een prachtige route varen we o.a. door de Wachau naar de cultuur- en muziekstad Wenen. Geniet onderweg van het lieflijke landschap met de pittoreske dorpjes.

Dag 4: Wenen (zie Pluspakket)

Na het ontbijt staat de stad Wenen op het programma. Hier maken we een prachtige stadstour en een wandeling door de oude binnenstad. Eén van de bezienswaardigheden waar Wenen bekend om staat is het verleden van de Habsburgers, waar we tijdens de tour en de wandeling kennis mee zullen maken.

Dag 5: Wenen - Boedapest- Bratislava (zie Pluspakket)

Door een afwisselend landschap varen we stroomafwaarts naar de huidige hoofdstad van Hongarije, Boedapest. Van oorsprong waren dit twee steden: Buda en Pest, die in een later tijdstip zijn samengevoegd. De stad beschikt over een schat aan bezienswaardigheden zoals de Matthiaskirche, het Vissersbastion, het Parlementsgebouw en niet te vergeten de fraaie bruggen over de Donau, die de twee stadsdelen verbinden. Aansluitend varen we door naar Bratislava.

Dag 6: Bratislava (zie Pluspakket)

De vroegere naam van de stad was Presburg. Het is één van de bekendste Donausteden langs het stroomgebied van de rivier. Bratislava is een kleine levendige stad met een boeiend historisch centrum met tal van gotische en barokke huizen en paleizen.

Dag 7: Bratislava - Dürnstein

Het mooiste deel van onze vaarroute is de Wachau, het wijngebied van Oostenrijk. Op de oevers zien we de pittoreske wijndorpjes met op de hellingen de druivenranken. We leggen aan in het schitterende plaatsje Dürnstein, waar u ruim de tijd heeft om het één en ander te bekijken.

Dag 8: Dürnstein - Melk - Linz (zie Pluspakket)

Het laatste traject van de vaarroute gaat naar de plaats Linz, met onderweg een stop in Melk, bekend om het beroemde Stift. Dit indrukwekkende bouwwerk is gebouwd op een ca. 50 meter hoge rotswand en is één van de mooiste barokabdijen van de wereld.

Dag 9: Linz - Zuid-Duitsland

Na het ontbijt staat de touringcar weer klaar en we vervolgen onze reis naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

Dag 10: Zuid-Duitsland - Nederland

Via de Duitse autowegen rijden we terug naar ons centrale overstappunt, waar u, voordat u weer huiswaarts keert, nog een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden.

ms Esmeralda

De ms Esmeralda is een comfortabel schip met een gezellige sfeer. Het is van allerlei gemakken voorzien voor een prettige cruise. Er is meer dan genoeg ruimte voor de 126 passagiers die kunnen inschepen in een van de 63 hutten, verdeeld over het benedendek (hoofddek) en het promenadedek. Er is een lift tussen deze dekken en naar het zonnedek staat een traplift tot uw beschikking. De bar en lounge aan boord zijn in 2011 geheel gerenoveerd. Hier kunt u genieten van bijvoorbeeld een heerlijk kopje thee of koffie gedurende de dag. Alle hutten zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet, satelliet-televisie, kluisje en airco.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
13:29:32 | 0,16 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch