telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

11 dagen Noorse Fjorden en Noordkaap met de MSC Meraviglia

Bolderman Excursiereizen neemt u, samen met de rederij MSC, mee op een schitterende cruise naar het hoge noorden. De Noorse fjorden zijn één van de meest overweldigende landschappen ter wereld en zijn het resultaat van immense oerkrachten tijdens de laatste ijstijden. Een cruise naar Noorwegen en de Noordkaap is de ideale manier om de Noorse fjorden te ontdekken. Tussen zee en bergen ontdekt u natuurlandschappen van een zeldzame en statige schoonheid, steden met de typische folkore en geschiedenis van de Scandinavische landen. U bevindt zich middenin een spectaculair panorama met een mengeling van wilde kusten, steile pieken en stille fjorden. Een cruise langs dit prachtige natuurschoon is dan ook een reis die u nog lang bij zal blijven. 

  • Bezoek de Noordkaap en ontdek de indrukwekkende Ijslandse natuur
  • Gloednieuw schip
  • Binnenpromenade met digitale projectie
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Deze cruise vertrekt vanuit Hamburg. Mocht u gebruik willen maken van onze opstapplaatsen zal er een transfer toeslag berekend worden van € 95,- p.p. 
1-persoonshutten zijn op aanvraag. U dient hierbij rekening te houden met een toeslag van 50-100%.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* onder voorbehoud van annuleringen
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Route Noorse Fjorden en Noordkaap

Dag 1: Hamburg (Vertrek 20.00 uur)

Hamburg, tussen de Noordzee en de Oostzee, zal u fascineren vanaf het moment dat u een blik opvangt van haar elegante en sobere gebouwen die vanaf de haven, een van de grootste van Europa, te zien zijn. 
Hamburg is een kosmopolitische, welvarende en modieuze stad met een grote economie en noemt zichzelf nog steeds met trots de “vrije Hanzestad”. 

Het heeft de banden met de zeehandel, waarvan de kern in de haven te vinden is waar uw cruiseschip ligt, nooit afgesneden. Vele bezoekers komen hier om de Reeperbahn te bezoeken, de rosse buurt, maar als u de sfeer van de stad wilt proeven mis dan niet een excursie naar Speicherstadt (Pakhuisstad). Daar vormen de geplaveide straten en torentjes van het gebied aan de andere kant van het Zollkanal (Tolkanaal) een tegenovergestelde wereld ten opzichte van de stad aan de overkant. 

Dag 2: Plezier op zee

Plezier op zee

Dag 3: Molde, Noorwegen (aankomst 13.00 uur, vertrek 21.00 uur)

Molde is de dichtstbevolkte stad in Noorwegen die u kunt bezoeken tijdens uw MSC cruise van Noord-Europa.    
  
Wanneer u aankomt in het stadscentrum kunt u een bezoek brengen aan het Romsdalmuseum waar er een model is van een deel van de stad van vóór de Tweede Wereldoorlog en waarin er 35 gebouwen werden gebouwd tussen de 16e en 19e eeuw. 

U kunt tijdens deze vakantie zelf bepalen of Noorwegen veel of weinig is veranderd! Vanuit Molde leidt een wandelpad u via het natuurlijke landschap naar het panoramische uitkijkpunt van Varden (407 meter boven de zeespiegel) van waaruit u de hele stad en het mooie Romsdalsfjord kunt zien. Vanaf Varden hebt u een compleet uitzicht op alle 222 bergtoppen die het hele jaar door bedekt zijn met sneeuw en die dit gebied een beschermd UNESCO-werelderfgoed hebben gemaakt.

Dag 4: Plezier op zee

Plezier op zee

Dag 5: Honningsvag, Noorwegen (aankomst 16.00 uur)

De kick om de Noordkaap te bereiken - Nordkapp in het Noors - en het meest noordelijke stuk land op het Europese continent tijdens een MSC cruise, zal zelfs de meest afgeleide reiziger imponeren. 
Wanneer het schip voor anker gaat in Honningsvåg zult u zien dat de lucht, die voortdurend verfraaid wordt met iriserende wolken en verlicht wordt door het zonlicht dat 24 uur per dag schijnt van midden mei tot en met juli, de meest ontzagwekkende bezienswaardigheid is. U zult niet kunnen ontkennen dat u zich op een speciale plek bevindt, op het laatste stukje continentaal land net voor het einde van de aarde. 

Om de geest en levenswijze van de vissers die in deze extreme omstandigheden leven beter te begrijpen, kunt u een bezoek brengen aan het Honningsvåg-museum: naast een tentoonstelling van alledaagse voorwerpen, vindt u er ook een expositie die vertelt over de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog op deze gebieden. 

Mis tijdens uw MSC cruise van Noord-Europa niet een excursie naar de Noordkaap waar u een rotswand zult vinden die 500 miljoen jaar oud is, 307 meter boven de zeespiegel uitstijgt en de Oostzee en de Noordelijke IJszee domineert van waaruit u het spektakel van de middernachtzon kunt bewonderen. 

Dag 6: Honningsvag, Noorwegen (vertrek 02.00 uur)

Honningsvag, Noorwegen (vertrek 02.00 uur)

Dag 6: Tromso, Noorwegen (aankomst 13.00 uur, vertrek 21.00 uur)

Tijdens een vakantie in Noorwegen op een MSC Cruise kunt u het grootste complex van houten gebouwen ten noorden van Trondheim bezoeken. Het ligt slechts vier kilometer van de haven, in het centrum van Tromsø. 
  
Een van de eerste bezienswaardigheden om te bezoeken tijdens uw MSC cruise in Noord-Europa is Polaria. In dit arctisch aquarium kunt u tweemaal per dag het voeden van de sociale en rustige baardrobben meemaken en tevens de grote verscheidenheid aan vissoorten bewonderen die in de Barentszzee en op Spitsbergen leven. 

Het mooiste gebouw in Tromsø is ongetwijfeld de IJszeekathedraal, gebouwd in 1965. De driehoekige prismavorm met glazen mozaïeken weerspiegelt het landschap van dit afgelegen gebied van Noorwegen. Een andere excursie tijdens uw MSC cruise in Noord-Europa neemt u met de Fjellheisen-kabelbaan mee naar de top van de berg boven Storsteinen. Zo geniet u op 420 meter hoogte van het uitzicht over de stad en het prachtige omringende landschap. 

Dag 7: Plezier op zee

Plezier op zee

Dag 8: Trondheim, Noorwegen (aankomst 10.00 uur, vertrek 17.00 uur)

Trondheim - in 997 gesticht door de Noorse Olaf I, de Viking die voorstander was van de Noorse bekering tot het christendom - was meer dan tweehonderd jaar de hoofdstad van het land en dankt haar naam aan het fjord aan de oevers van waaruit het ontstond. 

Tijdens een MSC cruise naar Noord-Europa kunt u de overblijfselen van het middeleeuwse stadscentrum bekijken en het bruisende studentenleven observeren. De indrukwekkende Nidarosdomen (Nidaros kathedraal) dateert uit de 12e eeuw en was in de middeleeuwen een bedevaartsoord. Het is een imposant gotisch gebouw van grijsblauwe stenen met een voorgevel die tot in detail versierd is. Het wordt aan beide kanten “bewaakt” wordt door trotse klokkentorens. Wat we vandaag zien is het resultaat van zorgvuldig restauratiewerk dat honderd jaar duurde en in 1970 werd voltooid. De Gamle Bybro (de oude stadsbrug), ook de poort van geluk genoemd, werd gebouwd om de burcht van Kristiansten toegankelijk te maken. Het staat op een heuvel van waaruit u ook een prachtig uitzicht heeft. 

Dag 9: Alesund, Noorwegen (aankomst 9.00 uur, vertrek 15.00 uur)

Een bezoek aan Ålesund tijdens een MSC cruise van Noord-Europa staat gelijk aan een bezoek aan een sprookjesachtige bestemming. Na een verwoestende brand werd aan het begin van de 20e eeuw de stad herbouwd in een stijl van art nouveau. 
De straten van Ålesund zijn gevuld met torentjes, spitsen en prachtige versieringen die de plaats echt uniek maken. Als u van deze stijl houdt, kunt u een bezoek brengen aan het Jugendstilsenteret, het nationale art nouveau-centrum. U kunt het centrum van Ålesund van bovenuit bewonderen door het beklimmen van de 418 tredes die leiden naar de panoramische hoogtes van de berg Aksla met een uitzicht op de eilanden die het dorpje omringen en op de Sunnmøre Alpen. 

U kunt ook de Sukkertoppen ofwel de “suikertop” bereiken door te gaan wandelen vanuit Hessa, net boven de haven waar uw MSC cruiseschip voor anker is gegaan. Om de traditionele architectuur beter te kunnen opnemen, kunt u naar het eiland Godøy gaan waar u een bezoek kunt brengen aan Alnes. Het is een schilderachtig vissersdorpje erg dicht bij het strand, waar lokale handwerken en eten op de binnenplaatsen worden verkocht. 

Dag 10: Plezier op zee

Plezier op zee

Dag 11: Hamburg, Duitsland (aankomst 06.00 uur)

Hamburg, tussen de Noordzee en de Oostzee, zal u fascineren vanaf het moment dat u een blik opvangt van haar elegante en sobere gebouwen die vanaf de haven, een van de grootste van Europa, te zien zijn. 
Wanneer u hier aankomt tijdens een MSC Cruise van Noord-Europa kunt u kennismaken met de glorieuze geschiedenis van de stad. Hamburg is een kosmopolitische, welvarende en modieuze stad met een grote economie en noemt zichzelf nog steeds met trots de “vrije Hanzestad”. 

Het heeft de banden met de zeehandel, waarvan de kern in de haven te vinden is waar uw cruiseschip ligt, nooit afgesneden. Vele bezoekers komen hier om de Reeperbahn te bezoeken, de rosse buurt, maar als u de sfeer van de stad wilt proeven mis dan niet een excursie naar Speicherstadt (Pakhuisstad). Daar vormen de geplaveide straten en torentjes van het gebied aan de andere kant van het Zollkanal (Tolkanaal) een tegenovergestelde wereld ten opzichte van de stad aan de overkant.

Houdt u er rekening mee dat de weergegeven prijzen speciale tarieven zijn en onderhevig zijn aan speciale betalings- en annuleringsvoorwaarden. De weergegeven cruises, prijzen, routeschema's etc. zijn niet bindend en kunnen gewijzigd worden door de organistors. 

 

MSC Meraviglia

MSC Meraviglia zit vol met bijzondere eigenschappen die de perfecte ervaring op zee kan bieden voor elk seizoen. Aan boord kunt u genieten van een uitstekende, authentieke eetgelegenheden en entertainment met nieuwe panoramische gebieden, een innovatief uitzicht op de oceaan aft lounge, een promonade gelegen op twee dekken met een 480 m² LED-dome en een spectaculair amusementsgebied verbonden met een openluchtwaterpark.

Tilt entertainment op zee naar een ongekend niveau
Geniet van exclusieve wereldklasse shows uitgevoerd in innovatieve locaties zoals de Carousel Lounge en de multifunctionele karaoke bar, comedy club, de TV-studio Bar. De jongere gasten kunnen profiteren van een super-pretpark met sportcentrum om te sporten, spelletjes overdag te spelen en feesten tot in de vroege uren. De hele familie kan genieten van uren plezier in een van de meest ingewikkelde en spannende waterparken op zee.

Een gastronomische ontdekkingstocht
Een keuze uit 12 verschillende eetgelegenheden belooft iets bijzonders voor ieder wat wils. Ontdek de bars en lounges aan boord. Geniet van een verfrissing en ontspanning in de ideale sfeer op elk moment van de dag.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
07:25:40 | 0,4 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch