telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

12 dagen IJsland cruise - MSC Meraviglia

Bolderman neemt u mee naar het land van de bergen, rivieren, gletsjers, lavavelden en puinwoestijnen. IJsland ligt aan de rand van de Noordpool en kent zeer uiteenlopende landschappen. Waar anders vindt u smeulende vulkanen, tienduizenden watervallen, de grootste gletsjers van Europa, borrelende modderpoelen, spuitende geisers, het noorderlicht en de middernachtzon? U heeft de mogelijkheid om dolfijnen en walvissen te spotten tijdens één van de prachtige excursies. De hoofdstad van IJsland, waar ongeveer de helft van de bevolking van IJsland woont, is een prachtige toeristische hotspot met winkels en bezienswaardigheden voor stedengenieters. De beste tijd om naar IJsland te gaan, is van begin juni tot eind augustus. Het land is dan op zijn groenst, het weer het best en de nachten helder. Eén ding is zeker: IJsland  is een uniek land en ideaal om te bezoeken met deze prachtige cruise. 

  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Persoonlijk contact
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
1-persoonshutten zijn op aanvraag. U dient hierbij rekening te houden met een toeslag van 50-100%. Let op: getoonde prijzen zijn dagprijzen en kunnen fluctueren.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen. Let op: getoonde prijzen zijn dagprijzen en kunnen fluctueren.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Route IJsland cruise

Dag 1: Hamburg, Duitsland

Vertrek Hamburg 20.00 uur.

Dag 2: Plezier op zee

Plezier op zee

Dag 3: Lerwick, Groot-Brittannië

Lerwick is de hoofdplaats van de Shetlandeilanden in Schotland, het stadje heeft ongeveer 7000 inwoners en is daarmee de grootste plaats van de eilandengroep. Lerwick ligt aan de oostkust van het eiland Mainland. Het stadje werd gesticht in de zeventiende eeuw.

Het is ook de belangrijkste haven van de Shetlandeilanden en er vertrekken veerboten uit Lerwick naar Bergen, Aberdeen, Seyðisfjörður, Tórshavn (Faeröer), Kirkwall (Orkney eilanden) en naar enkele havens op de andere Shetlandeilanden.

Dag 4: Plezier op zee

Plezier op zee

Dag 5: Reykjavik, IJsland aankomst 9.00 uur

Reykjavík wordt weerspiegeld in de wateren van de bijbehorende baai, zoals u kunt zien wanneer uw cruiseschip afmeert. De kades langs de kust bieden een verscheidenheid aan winkels, live muziekclubs en cafés. Wandel via Frakkastigur naar Lækjartorg om de Sólfar te bewonderen, ook bekend als de Zonreiziger. Het is een groot modern stalenbeeldhouwwerk van Jón Gunnar Árnason, in de vorm van een vikingschip, met de boeg naar het noorden gericht. 

Ga terug in de tijd zodra u het historische centrum binnenstapt in de districten Aðalstræti en Suðurgata, waar u nog steeds de overblijfselen van primitieve IJslandse huizen kunt zien. Ook de kerk van Hallgrímur, waarschijnlijk het belangrijkste architecturale monument in Reykjavik, is een bezoek waard. Zoals u zult ontdekken tijdens uw MSC cruise in Noord-Europa heeft geothermale energie een positieve invloed op het leven van het hele land en er is daarom een overvloed van spa's. 

Mis een excursie naar het Þingvellir nationaal park in de zuidwestelijke regio van het eiland niet, dat in 2004 benoemd werd als een werelderfgoed van UNESCO. Aan de noordelijke oevers van het Þingvallavatn vormt het grootste IJslandse meer, de Öxarárivier, de Öxaráfosswaterval in de nabijheid van Almannagjá, dat het grootste ravijn van het land is. 

Als u van watervallen houdt, mis dan niet een bezoek aan Gullfoss in het zuidoosten van het eiland. De rivier de Hvítá valt hier 11 en vervolgens 21 meter naar beneden en vormt zo de koningin der IJslandse watervallen. Het stroomt vervolgens verder langs een smalle kloof in het plateau. In dit gebied vinden we ook de Strokkur, de enige geiser die regelmatig om de 4-8 minuten uitbarst. U kunt vervolgens naar Geysir gaan in de Haukadalurvallei, de oudste bekende geiser van waar de naam is afgeleid. 

De uitbarstingen schieten kokend water tot wel 60 meter de lucht in, maar bereiken vaak hoogtes van 100 meter. Het is dan ook de hoogste van de actieve geisers. 

Dag 6: Reykjavik, IJsland vertrek 18.00 uur

Vertrek Ijsland 18.00 uur.

Dag 7: Isafjordur, IJsland

Wanneer uw MSC cruise naar Noord-Europa u meeneemt naar het noordwestelijke punt van IJsland, zult u voor anker gaan in Isafjordur, een klein plaatsje van oude oorsprong. In Isafjordur vindt u het oudste nog staande IJslandse huis, gebouwd in 1743. In de buurt van Bolungarvík, de noordelijkste locatie in de westelijke fjorden, kunt u een bezoek brengen aan Ósvör: ooit een vissersdorp en nu een openluchtmuseum. 

Het verleden komt ook weer tot leven in de oude binnenstad van Nedstikaupstadur, waar eerst IJslandse en Noorse handelaren en later de Britse en Duitse handelaren elkaar ontmoetten in het midden van de 15e eeuw in de baai van Isafiord. Hier werd in de tweede helft van de 18e eeuw Krambud (de winkel) gebouwd, die in de 20e eeuw werd omgebouwd tot een woning; evenals het Faktorshus (het boerenhuis). Tjoruhus (het teerhuis) en Turnhus (het torenhuis) werden gebruikt als pakhuizen en visverwerkingscentra. 

Dag 8: Akureyri, Ijsland

Wanneer u uit uw cruiseschip stapt voor een vakantie in Akureyri, raden wij u aan om op excursie te gaan naar het Mývatn-meer. Om daar te komen moet u door het Eyjafjördur gaan waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht op de stadshaven. De eerste aan te raden tussenstop is in Godafoss: hier vormen de wateren van de Skjálfandafljót een 12 meter lange waterval. Volgens de legende riep een van de IJslandse heersers in het jaar 999 of 1000 het christendom uit als officiële godsdienst van IJsland en gooide hij de afgodsbeelden van de Noordse goden (Odin, Thor en Frey, aan wie waarschijnlijk de waterval was gewijd) in het water. 

Een beschilderd glasraam van de kerk van Akureyri (Akureyrarkirkja) vertelt dit verhaal. Terwijl u verder de wilde natuur van IJsland ingaat met haar ongelooflijke verscheidenheid aan kleuren - van de heldergroene weilanden tot de rode mineralen die uit de dieptes van het eiland komen - komt u terecht bij de pseudokraters van Skutustaðir die zijn gevormd door de onderwaterdampen geproduceerd door een uitbarsting van 2500 jaar geleden.

Dag 9: Plezier op zee

Plezier op zee

Dag 10: Invergordon, Groot Brittannië

Wanneer u in Invergordon van boord gaat van uw MSC cruise zult u geboeid raken door de Schotse regio Northwest Highland, die noordelijk tweederde van het land beslaat en waar het grootste deel van de spectaculaire landschappen van het vasteland te vinden zijn. 
   
U zult verrast zijn over hoe afgelegen een groot deel ervan nog steeds is: de enorme turfgronden in het noorden bijvoorbeeld behoren tot de meest uitgestrekte en ongerepte gebieden met wildernis van Europa, terwijl enkele van de geïsoleerde dorpjes aan de westkust nog steeds alleen per boot bereikbaar zijn. 

De enige grote stad, Inverness, dient vooral als startpunt voor de meer afgelegen gebieden waar u kunt genieten van de klassieke combinatie van de Highlands met bergen, valleien, meren en rivieren. Deze zijn aan drie zijden omgeven door een prachtig uitgegroefde en ruige kustlijn. Inverness Castle is gesloten voor het publiek maar Inverness Museum and Art Gallery biedt een kijkje in de sociale geschiedenis van de Highlands, met schatten uit de tijd van de Picten en Vikingen. 

Dag 11: Plezier op zee

Plezier op zee

Dag 12: Hamburg, Duitsland

Aankomst Hamburg, Duitsland 6.00 uur

MSC Meraviglia

MSC Meraviglia zit vol met bijzondere eigenschappen die de perfecte ervaring op zee kan bieden voor elk seizoen. Aan boord kunt u genieten van een uitstekende, authentieke eetgelegenheden en entertainment met nieuwe panoramische gebieden, een innovatief uitzicht op de oceaan aft lounge, een promonade gelegen op twee dekken met een 480 m² LED-dome en een spectaculair amusementsgebied verbonden met een openluchtwaterpark.

Tilt entertainment op zee naar een ongekend niveau
Geniet van exclusieve wereldklasse shows uitgevoerd in innovatieve locaties zoals de Carousel Lounge en de multifunctionele karaoke bar, comedy club, de TV-studio Bar. De jongere gasten kunnen profiteren van een super-pretpark met sportcentrum om te sporten, spelletjes overdag te spelen en feesten tot in de vroege uren. De hele familie kan genieten van uren plezier in een van de meest ingewikkelde en spannende waterparken op zee.

Een gastronomische ontdekkingstocht
Een keuze uit 12 verschillende eetgelegenheden belooft iets bijzonders voor ieder wat wils. Ontdek de bars en lounges aan boord. Geniet van een verfrissing en ontspanning in de ideale sfeer op elk moment van de dag.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
16:24:18 | 0,35 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch