telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

12 dagen Rondreis Dalmatische kust

vanaf € 499,-

Dalmatië is een veelbelovende naam aan de Adriatische kust. Een naam die doet denken aan wijn en zon, maar vooral aan de kunsthistorische schatten uit het verleden. In de periode van 1420 tot 1797 behoorde een groot gedeelte van de kustlijn toe aan Venetië. We vinden dan ook tijdens deze rondreis Dalmatische kust veel invloeden van de Venetianen terug in de steden en leuke kleine dorpjes aan de subtropische Dalmatische kust. Tijdens deze rondreis naar Dalmatië verblijven we in goede middenklasse hotels, van waaruit we leuke uitstapjes gaan maken naar o.a. de Krka watervallen, Šibenik, Split en natuurlijk Dubrovnik. Boek deze 12-daagse rondreis Dalmatische kust bij Bolderman Excursiereizen!

 • Bezoek Krka Watervallen
 • Boottocht Trogir
 • Excursie Dubrovnik o.l.v Lokale gids
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen. | LET OP! Voor de rondreis Dalmatische kust dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart, welke nog 3 maanden na terugkomst in Nederland geldig is.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan

Maandag: Nederland - Zuid-Duitsland

Vanaf het centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden, zetten we koers over de Duitse autobanen naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dinsdag: Zuid-Duitsland - omgeving Opatija

We gaan op weg via Salzburg en de Tauernautobahn richting Slovenië. Dat betekent een prachtige bergroute tijdens deze rondreis en het passeren van bekende plaatsen als Spittal, Villach en Klagenfurt, om vervolgens de grens met Slovenië over te steken. Nadat we de Kroatische grens gepasseerd zijn, bereiken we ons hotel in de omgeving van Opatija voor diner en overnachting.

Woensdag: Omgeving Opatija - Zadar - Tisno

We rijden vandaag eerst naar Zadar, waar u de gelegenheid heeft om het centrum te verkennen. In het schilderachtige oude centrum herinneren tal van monumentale bouwwerken aan een eeuwenoude historie. Aansluitend rijden we via de prachtige kustweg naar het plaatsje Tisno, waar we in de loop van de middag aankomen en 4 nachten zullen verblijven.

Donderdag: Šibenik en Krka watervallen

‘s Morgens vertrekken we naar het oude romantische stadje Šibenik, één van de indrukwekkende stadjes aan de Dalmatische kust. In het oude centrum heerst een serene rust. Er zijn enkele drukke winkelstraatjes welke een provinciaal karakter hebben. De twee grootste bezienswaardigheden zijn de kathedraal en het raadhuis. Na de middag vervolgen we onze route en rijden naar het prachtige natuurreservaat van de Krka watervallen. De 100 meter brede waterval, die in vijf trappen naar beneden komt en bij elkaar zo’n 42 meter naar beneden stort, is de meest imposante van de acht watervallen van het Krka-gebied.

Vrijdag: Boottocht Trogir (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag maken we een mooie boottocht voor de kust van Trogir. We pauzeren op één van de eilanden die hier voor de kust liggen. De prachtige natuur, samen met het heldere blauwe water van de Adriatische zee, vormen het decor van deze dag. Aan het eind van de middag keren we terug naar ons hotel.

Zaterdag: Vrije dag

Vandaag heeft u de gehele dag voor uzelf. U kunt zelf beslissen hoe u de dag indeelt. Misschien een wandeling maken, lekker zonnen of zwemmen?

Zondag: Tisno - Split - Neum (Makarska Riviera)

We verlaten Tisno en rijden naar Split, de hoofdstad van Dalmatië. Split is fraai gelegen en omgeven door een subtropische plantengroei. Onder leiding van een lokale gids gaan we deze stad verkennen. Na het bezoek aan Split brengen we u naar de Makarska Riviera, naar het plaatsje Neum, waar we 3 nachten verblijven.

Maandag: Dubrovnik

Vanuit Neum rijden we naar de grote toeristische magneet van de Zuid-Dalmatische kust, Dubrovnik. De stad ligt op een schiereiland aan de voet van de Heilige Sergiusberg en is omgeven door zware vestingsmuren. De toegangspoorten in de stadsmuur zijn nauw en de straatjes bochtig. Daardoor is de historische sfeer van het oude Dubrovnik nog altijd heel puur, ondanks de vele souveniershops aan de Stradun en de brede hoofdstraat. Op de vooruitspringende rots in zee omsluit de ruim twee kilometer lange vestingmuur een schat aan historische bouwwerken, kloosters met prachtige tuinen en een labyrint van steegjes, trappenstraatjes en pleintjes. Een waar openluchtmuseum. U kunt vandaag genieten van dit aards paradijs.

Dinsdag: Vrije dag of dagtocht Mostar en Počitelj (zie Bolderman Pluspakket)

Met de gasten die het Pluspakket geboekt hebben, rijden we na het ontbijt naar Mostar. We steken de grens met Bosnië en Herzegovina over voor een bezoek aan Mostar. De stad die haar naam dankt aan de bekende ‘Stari Most’ brug over de Neretva-rivier. De brug van Mostar werd in 1566 gebouwd door de Turken en gold als de blikvanger van de fraaie oude binnenstad. Tijdens de onafhankelijkheidsoorlog werden in 1993 de brug en het oude centrum verwoest. In 2004 werd de brug met de originele stenen in de oude staat hersteld en ook het centrum is inmiddels volledig gerenoveerd. In de middag bezoeken wij het Turkse dorp Počitelj. Počitelj is een historische nederzetting in Bosnië en Herzegovina binnen de gemeente Čapljina, onderdeel van de Federatie van Bosnië en Herzegovina. Tijdens de Bosnische Oorlog vanaf 1991 is mede door bombardementen van de Bosnische Serviërs een groot gedeelte van de oude nederzetting verwoest. Na de recente reconstructie is Počitelj weer terug in zijn oorspronkelijke vorm. Het dorp bezit een prachtige oosterse architectuur en Ottomaanse bouwstijl en is gastheer van de langst bekende kunstkolonie in Zuidoost-Europa. Kunstenaars uit de hele wereld verzamelen zich hier elk jaar weer om te schilderen. Tot de trekpleisters van Počitelj behoren de Hadzi Alija moskee, de Šišman Ibrahimpasina moskee en het Gavrankapetanovic-huis. Het meest opvallende object in Počitelj is de Sahat Kula, een silovormige toren die vanaf de top van de heuvel uitkijkt over het gehele dorp.

Woensdag: Neum - Plitvice meren - Zagreb

Vandaag nemen afscheid van ons hotel en volgen de route naar het zeer indrukwekkende Nationaal Park van de Plitvice meren. Deze 16 meren liggen etagegewijs boven elkaar en zijn door watervallen met elkaar verbonden. U heeft hier de gelegenheid om de watervallen en meren te bezichtigen. U zult uw ogen uitkijken! Na het bezoek aan de Plitvice meren rijden we naar ons hotel in Zagreb voor diner en overnachting.

Donderdag: Zagreb - Zuid-Duitsland

We beginnen aan de terugreis. Via het Oostenrijkse landschap rijden we naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Vrijdag: Zuid-Duitsland - Nederland

Via de Duitse snelwegen rijden we met de nodige stops terug naar Nederland, waar u ter afsluiting van deze indrukwekkende reis een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Tot slot keert u via één van onze servicelijnen huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

4* Grand Hotel Neum, Neum

Dit in 2013 gerenoveerde hotel biedt veel comfort, met o.a. een binnen- en buitenzwembad en wellness & spa afdeling. Verder beschikt het hotel over een receptie, lift, diverse restaurants en een bar. Alle kamers beschikken over een badkamer met bad of douche en toilet, airconditioning, televisie en balkon met uitzicht op zee. Wifi is in het hotel gratis.

3* Hotel Borovnik, Tisno

Het hotel is gelegen in het centrum van het pittoreske stadje Tisno en is voorzien van een receptie, restaurant, bar, lift, zwembad en terras. De kamers beschikken allen over een badkamer met bad of douche en toilet, telefoon, televisie en airco. Het hotel is in 2017 geheel verbouwd.

3* Hotel I, Zagreb

Dit hotel ligt aan de zuidkant van Zagreb, nabij de Arena. Het beschikt over een receptie, restaurant, lounge, bar en lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, televisie en telefoon. Wifi is gratis.

Reisverhaal Luud

Onze 12 daagse reis Dalmatische Kust. We hebben zo verschrikkelijk veel gezien en zo'n verschrikkelijk prachtig weer gehad. Het was geweldig! Dank aan Eppo en Gea voor de geweldige service, inzet en gezelligheid. Onze hele bus was een grote familie! Deze reis moet je eenmaal in je leven gemaakt hebben. Mooi, indrukwekkend en fantastisch. De laatste avond in Zagreb werd afgesloten met een groot onweer. Tijd om huiswaarts te keren dus. Het terrasje hebben we wel even in Denkendorf gezellig gedaan op onze allerlaatste overnachting.

Reisverhaal Roel

Wat krijg je als je een groep Hollanders, Amsterdammers, Rotterdammers, de Gooise matras, Brabanders, Groningers, een Zwolse en een Fries in de leeftijd variërend van 20 – 82 jaar in een bus stopt.. Een geweldige vakantie.. oh nee busreis. Onder leiding van onze bestuurder, Mediator, Goeroe en geschiedenisleraar Eppo met medewerking van koffiejuf, moederoverste (lichtje uit aub) en dansmarieke Gea.
De reis werd gemarkeerd door vele uitzonderlijke gebeurtenissen. Een vader die er een dochter bij krijgt. een man met de blauwe schoentjes, een Brabantse duivenfluisteraar, moeders met haar bodygard en niet te vergeten de Koreanen die je als wespen voorbij flitsten of het nu bij een wandeling, een boottocht of bij de toetjes in het hotel was. 
En niet te vergeten de hoeden van de dames. Soms leek het wel prinsjesdag.
Bedankt Eppo en Gea

Reisverhaal Gerla

Schitterende reis gehad. 12 dagen Dalmatische kust. Eppo Molog als chauffeur, reisleider. Hij was super. Ook zijn vrouw Gea

Reisverhaal Maria

Wat een prachtige reis de Dalmatische Kust. Een dikke 10 voor chauffeur Eppo Molog. Hij heeft ons een onvergetelijke vakantie gegeven we hebben genoten. Ook het gezelschap was super. Bedankt.

Reisverhaal Henk

Paar foto's van prachtige Bolderman-Excursiereizen. 12dg.Rondreis Dalmatishe Kust. Met het fantastische duo Eppo en Gea.

Reisverhaal Riet

Vrijdag thuis gekomen van alweer een fantastische reis ,12 dagen Dalmatische kust , met een fantastische chauffeur -reisleider Eppo en zijn vrouw Gea . Wij hebben deze reis voor de 2e keer gemaakt , dit vinden wij toch wel de TOP reis van Bolderman . Zonde dat Eppo en Gea ermee stoppen ( wel te begrijpen)want die 2 zijn toppers in hun vak . Het ga jullie goed .

Reisverhaal Siem

Bijgaand foto,s van onze prachtige reis van 11-22 sept. Dalmatische kust.

Reisverhaal Frits

Wij hebben eind aug - begin september een fantastische reis gemaakt met Bolderman naar Kroatië en een geweldige chauffeur en reis leider Eppo en zijn vrouw prima georganiseerd en wij kijken daar nog met veel plezier op terug.

Reisverhaal M. van Engelenburg

Hierbij mijn foto's van de 12 daagse rondreis Dalmatische Kust van 9 tot en met 20 oktober.

Reisverhaal A. Veken

We hebben deze bijzondere boom gespot tijdens onze schitterende Boldermanrondreis naar  de Dalmatische kust in Kroatië.
Op de achtergrond het mooie plaatsje Tisno. 
We hebben genoten van deze reis. 

Kroatië en Bosnië Herzegovina

Reisdocumenten:
Een paspoort of een Nederlandse identiteitskaart is vereist. Het document dient nog 3 maanden geldig te zijn na vertrek uit Bosnië en Herzegovina.

Valuta:                  
In Kroatië wordt betaald met de Kuna (HRK) en in Bosnië en Herzegovina wordt betaald met de Bosnische Mark.

Elektriciteit: 
In Kroatië en Bosnië en Herzegovina worden de stopcontacten van type C en F gebruikt. De netspanning is in Kroatië 220 V en in Bosnië 230 V. U heeft geen verloopstekker nodig in Kroatië en Bosnië en Herzegovina.

Kraanwater:        
Het kraanwater in Kroatië en Bosnië en Herzegovina kunt u over het algemeen veilig drinken. Bij twijfel kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Kroatië wordt Kroatische gesproken en in Bosnië en Herzegovina wordt Bosnisch, Servisch en Kroatische gesproken. 

Prijsniveau:
In Bosnië en Herzegovina liggen de prijzen lager dan in Nederland. Het prijsniveau van Kroatië is vergelijkbaar met dat van Nederland.

12 dagen Rondreis Dalmatische kust

63 reizigers bevelen deze reis aan
8,6 Gemiddelde beoordeling

63 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,7
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer met touringcar 8
 • Chauffeur 9,4
 • Reisprogramma 8,9
 • Accommodatie 8,3
 • Contact met Bolderman 8,7
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
20:16:13 | 0,68 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch