telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

12 dagen Rondreis Fascinerend Schotland met het eiland Bute

vanaf € 649,-

Deze nieuwe reis naar Schotland laat u kennis maken met de mooiste plekjes in zowel de Lowlands als de Highlands. Schotland is adembenemend en zeer afwisselend. U ziet eenzame dalen, grillige bergen, prachtige meren en steeds veranderende luchten. In de Lowlands maken we een koninklijke tocht naar Braemar, een favoriete bestemming van de Engelse Koninklijke familie. We komen door de Trossachs en bezoeken het Isle of Bute en natuurlijk bezichtigen we Edinburgh. In de Highlands geniet u niet alleen van de adembenemende natuur, maar maakt u ook kennis met de Schotse whisky. Natuurlijk brengen wij u ook naar één van de bekendste meren van Schotland, Loch Ness. Kortom, een fascinerende reis naar Schotland, die u niet snel zult vergeten!

 • Nieuwe reis
 • Bezoek Edinburgh met lokale gids
 • Bezoek het eiland Bute
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan rondreis Fascinerend Schotland met het eiland Bute

Maandag: Nederland - Midden-Engeland

Op ons centrale overstappunt krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Daarna brengen wij u via de Belgische en Franse autowegen naar Calais. Hier stappen we op de ferry, die ons naar Dover brengt. Na aankomst in Dover rijden we naar Midden-Engeland, waar we dineren en overnachten.

Dinsdag: Midden-Engeland - Blairgowrie

Over de Engelse autowegen rijden we via Manchester en Carlisle naar de grens met Schotland. Via Perth bereiken we in de loop van de middag Blairgowrie, waar wij drie nachten zullen verblijven.

Woensdag: een Koninklijke tocht

Het eerste plaatsje dat wij passeren op deze prachtige tocht is Spittal in Glenshee. Daarna bezoeken we het pittoreske dorpje Braemar, wereldberoemd vanwege de Highland Games, die hier in de openlucht worden gehouden. Het plaatsje is sinds koningin Victoria één van de favoriete bestemmingen van de Engelse Koninklijke familie. Vervolgens brengen we een bezoek aan Balmoral Castle, de residentie van de koningin in de Highlands (bezoek is alleen mogelijk als de koningin niet aanwezig is). In het Victoriaanse dorpje Ballater bewonderen we de vele uithangborden bij de winkeltjes, waarop, vrij vertaald, staat dat het betreffende winkeltje “hofleverancier” is. Via het historische havenstadje Dundee keren we terug naar ons hotel.

Donderdag: Vrije dag of dagtocht Edinburgh (zie Bolderman Pluspakket)

U heeft vandaag een vrije dag, die u naar eigen inzicht kunt indelen. Als u het Bolderman Pluspakket heeft geboekt gaat u met een lokale bus mee naar de hoofdstad van Schotland, Edinburgh. Wij maken een rondrit door de stad, waarbij u de belangrijkste gebouwen te zien krijgt. We rijden over de Royal Mile van Canongate tot Castle Hill. Ook krijgt u de gelegenheid om te winkelen, het kasteel te bezoeken of iets te drinken in het gezellige centrum. In de loop van de middag gaan we terug naar ons hotel.

Vrijdag: Pitlochry - Newtonmore - Ullapool

Wij verlaten Blairgowrie en rijden via Dunkeld naar het plaatsje Pitlochry, waar we bij de stuwdam even stoppen om de vistrap te zien. Volwassen zalm uit de Oceaan zwemt hier de Tummel op om in de bergbeken kuit te schieten. Daarna rijden we via Aviemore naar Newtonmore, waar we op de kunstmatige berg bij Kingussie de Ruthven Barracks zien. Deze kazerne werd gebouwd in 1718 voor het leger, dat de Hooglanden moest controleren. In het Highland Folk Museum zijn woningen en bedrijfsgebouwen te zien, allemaal afkomstig uit het hele gebied van de Hooglanden. Vervolgens rijden we langs Inverness naar Ullapool, waar wij drie nachten zullen verblijven.

Zaterdag: Drumnadrochit - Urquhart Castle - Inverness

Het beroemdste meer van Schotland is ongetwijfeld Loch Ness, dat wij vandaag gaan bezoeken. Om te weten te komen of het monster inderdaad bestaat, kunt u in het plaatsje Drumnadrochit de officiële Loch Ness tentoonstelling bezoeken. Via de ruïne van het in de 16e eeuw gebouwde Urquhart Castle, gelegen op een spectaculaire plek boven de oever van het meer, brengen wij u naar Inverness. Hier bezoeken we het Scottish Kiltmaker Visitor Centre, waar de geschiedenis van de Schotse kilt wordt uitgelegd. Hierna kunt u nog wat winkelen.

Zondag: Vrije dag in Ullapool of optionele boottocht

In Ullapool bestaat de mogelijkheid om een onvergetelijke boottocht te maken (kosten niet inbegrepen). Tijdens deze tocht heeft u grote kans om dolfijnen, zeehonden of zelfs orka’s te spotten. Ook kunt u genieten van fraaie vergezichten op de westkust van Schotland.

Maandag: Fort William - Loch Lomond - Dunoon

We nemen afscheid van Ullapool en rijden langs het zuidelijke gedeelte van Loch Ness naar het 18e-eeuwse Fort Augustus, gebouwd door het Engelse leger om Schotse opstandelingen in bedwang te houden. We rijden vervolgens langs Loch Lochy en bereiken Fort William, nu een moderne stad. Het Fort, genoemd naar onze stadhouder-koning Willem III, is geheel verdwenen. Vanuit Fort William ziet u de imposante Ben Nevis, de hoogste berg van Groot-Brittannië. We volgen een mooie route en komen via de Glen Falloch bij het prachtige Loch Lomond, het grootste zoetwatermeer van het land. Via Arrochar bereiken we Dunoon, waar we twee nachten zullen verblijven.

Dinsdag: Vrije dag of het eiland Bute (zie Bolderman pluspakket)

Vandaag kunt u genieten van een vrije dag die u zelf kunt indelen. Of als u het Bolderman Pluspakket heeft geboekt, gaat u met ons mee en maken we een interessante tocht over het eiland Bute. We rijden eerst naar het plaatsje Colintraive, waar we de veerpont nemen naar Rhubodach op het eiland Bute. Tijdens de rondrit over het eiland brengen we een bezoek aan Rothesay, de hoofdstad van het eiland. Midden in het stadje ligt het indrukwekkende Rothesay Castle, gebouwd rond 1200. In de 16e eeuw is het kasteel uitgebreid met een groot poortgebouw, waarin zich een prachtige ridderzaal bevindt. Na het bezoek aan dit kasteel brengen wij u naar het neogotische Mount Stuart House met zijn mooie tuinen. Na dit bezoek rijden we terug naar de veerpont, die ons weer naar het vaste land brengt.

Woensdag: Inveraray - de Trossachs - Glasgow - Prestwick

Van Dunoon rijden we naar Inveraray voor een kort bezoek. Vervolgens brengen wij u naar de kleurrijke Trossachs, een romantisch gebied met veel meren. Schrijvers vonden in dit gebied hun inspiratie. Walter Scott schreef hier bijvoorbeeld een aantal romans. Ook leefde hier ooit de Schotse volksheld Rob Roy. We zullen ook nog een pauze houden in Luss, aan het bekende Loch Lomond. Via Glasgow rijden we naar de omgeving van Prestwick, waar we dineren en overnachten.

Donderdag: Prestwick - Midden-Engeland

Na het ontbijt rijden we via een mooie route naar de Schots-Engelse grens. Vandaar brengen wij u naar ons overnachtingshotel in Midden-Engeland, waar we tegen de avond aankomen.

Vrijdag: Midden-Engeland - Nederland

Na een vroeg ontbijt rijden we naar Dover, waar we inschepen op de ferry naar Calais. Daar aangekomen rijden we via de Franse en Belgische autowegen naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden voordat u huiswaarts keert.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Reisverhaal Geert en Wilma

Als eerst wil ik vermelden dat alles tot in de puntjes geregeld is en dat we een heerlijke vakantie hebben gehad en de complimenten aan de chauffeur want die hebben ook een hele grote bijdrage geleverd aan de zo fijne vakantie, deze vakantie zal ons zeker bij blijven en het is echt niet de laatste keer dat we naar Schotland zijn geweest  
 
Foto is gemaakt tijdens de 12 daagse Rondreis Fascinerend Schotland en het eiland Bute, in de periode van 6 t/m 17 augustus 2018in het 

Deze foto heb ik zelf gemaakt tijdens een avond wandeling in het plaatsje Ullapool, bij zonsondergang in het haventje van Ullapool, het van zo fascinerend we hebben met verwondering naar staan kijken, dit duurde maar enkele minuten. met een woord Geweldig MOOI  
 
Graag deel ik deze foto met andere, het moment van deze foto heeft ons echt aangegrepen. Hoe mooi Schotland is. een land om verliefd op de te worden. We hebben zoveel moois gezien en die beelden staan op ons netvlies.

Reisverhaal Peter

Bijgevoegde foto is gemaakt in Ullapool tijdens onze 12 daagse vakantie naar fascinerend Schotland met het eiland Bute.
Wij zijn daar op vakantie geweest van 6 augustus tot 17 augustus.
Deze foto heb ik zelf gemaakt tijdens de ondergaande zon bij het haventje in Ullapool,
Bijzonder is dat luttele seconden later de ondergaande zon niet meer te zien was.

Schotland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Schotland wordt betaald met de Britse Pond.

Elektriciteit:
240V, stekkers type G, u heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in Schotland.

Kraanwater:
Het is veilig om in Schotland water uit de kraan te drinken

Tijdzone:
UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
Engels is de officiële taal in Schotland.

Prijsniveau:
De prijzen in Schotland liggen iets hoger dan in Nederland.

12 dagen Rondreis Fascinerend Schotland met het eiland Bute

104 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling

106 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,3
 • Vervoer met touringcar 8,1
 • Chauffeur 9,5
 • Reisprogramma 8,6
 • Accommodatie 7,6
 • Contact met Bolderman 8,7
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
15:09:51 | 0,42 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch