telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

13 dagen IJsland cruise - MSC Orchestra

Bolderman neemt u mee naar het land van de bergen, rivieren, gletsjers, lavavelden en puinwoestijnen. IJsland ligt aan de rand van de Noordpool en kent zeer uiteenlopende landschappen. Waar anders vindt u smeulende vulkanen, tienduizenden watervallen, de grootste gletsjers van Europa, borrelende modderpoelen, spuitende geisers, het noorderlicht en de middernachtzon? U heeft de mogelijkheid om dolfijnen en walvissen te spotten tijdens één van de prachtige excursies. De hoofdstad van IJsland, waar ongeveer de helft van de bevolking van IJsland woont, is een prachtige toeristische hotspot met winkels en bezienswaardigheden voor stedengenieters. Van begin juni tot eind augustus is IJsland op zijn groenst, het weer het best en zijn de nachten helder. Deze schitterende cruise wordt uitgevoerd met de MSC Orchestra, een luxe cruiseschip voorzien van alle gemakken. Eén ding is zeker: IJsland  is een uniek land en ideaal om te bezoeken met een cruiseschip. 

  • Bezoek Reykjavik
  • Bezoek Isafjordur en Akureyri
  • Bezoek Haugesund (Noorwegen)
  • Bezoek Lerwidk (Shetland Islands)
  • Bezoek Kirkwall (Orkney Islands)
  • Volpension en animatie
Vertrekdatum 7 juli wordt Stavanger aangedaan in plaats van Haugesund.
eze cruise vertrekt vanuit Hamburg. Mocht u gebruik willen maken van onze opstapplaatsen, dan is de transfertoeslag € 95,00 p.p.
1-persoonshutten zijn op aanvraag; u dient hierbij rekening te houden met een toeslag van 50-100%.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen. Let op: getoonde prijzen zijn dagprijzen en kunnen fluctueren.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Route IJsland cruise

Dag 1: Hamburg (vertrek 18.00 uur)

Vertrek uit Hamburg ca. 18.00 uur. Arriveert u op tijd, dan kunt u Hamburg nog op eigen gelegenheid gaan ontdekken. Hamburg, gelegen tussen de Noord- en Oostzee, zal u fascineren vanaf het moment dat u een blik opvangt van haar elegante en sobere gebouwen, die vanaf de haven te zien zijn. Hamburg is een kosmopolitische, welvarende en modieuze stad met een grote economie en noemt zichzelf nog steeds met trots de “vrije Hanzestad”. Het heeft de banden met de zeehandel, waarvan de kern in de haven te vinden is waar uw cruiseschip ligt, nooit afgesneden. Vele bezoekers komen hier om de Reeperbahn te bezoeken, de rosse buurt, maar als u de sfeer van de stad echt wilt proeven ga dan naar Speicherstadt. Daar vormen de geplaveide straten en torentjes van het gebied aan de andere kant van het Zollkanal (tolkanaal) een tegenovergestelde wereld ten opzichte van de stad aan de overkant.

Dag 2: Varen op zee

Vandaag varen we naar Noorwegen en kunt u genieten van alle faciliteiten aan boord van het schip.

Dag 3: Haugesund, Noorwegen (aankomst 8.00 vertrek 18.00 uur)

In de inham Karmsundet, genesteld in de Noorse bossen, staat een oude Viking nederzetting gesticht door koning Harald Fairhair: Haugesund. Ooit als een klein dorp gesticht, begon het in de loop van de tijd een stedelijk gebied van groot commercieel belang te worden. Het roze gebouw van het stadhuis is kenmerkend voor de regio. Het is een van de beste voorbeelden van neoklassieke gebouwen in Noorwegen en werd uitgeroepen tot het mooiste paleis in Haugesund. Het is ontworpen door de architecten Gudolf Blakstad en Herman Munthe-Kaas in de 20e eeuw. De stad is ook de perfecte plek voor diegenen die van ongerepte natuur houden, omdat het hele gebied vol bospaden is, en als u van haring houdt, bent u hier op de juiste plek.

Dag 4: Lerwick, Shetland Islands (aankomst 8.00 vertrek 15.00 uur)

De grootste stad in Shetland, Lerwick, is een parel op zich. Deze zeevarende nederzetting is langzaam maar zeker gegroeid en is nu een bruisende haven voor handel, zaken en bezoekers aan de eilanden. De stad heeft een trots maritiem erfgoed, maar het is niet altijd van een leien dakje gegaan. De stad is tweemaal afgebrand! Vandaag de dag biedt ze bezoekers een intrigerend inzicht in de oude Noorse geschiedenis van de eilanden, maar het is ook een perfect startpunt om de rest van Shetland te ontdekken. U kunt in Lerwick wandelen langs de haven, die een bloeiende haringhandel mogelijk gemaakt heeft en nu bezaaid is met vaartuigen, privéjachten en vissersboten. Maar ook het Shetland Museum & archief, het textielmuseum en de Lerwick brewery zijn een bezoek waard.

Dag 5: Varen op zee

We zetten koers in noordelijke richting naar ons reisdoel IJsland. U kunt de hele dag genieten en relaxen op de MSC Orchestra.

Dag 6: Akureyri (aankomst 8.00 vertrek 18.00 uur)

Akureyri is onze volgende bestemming. Een stad met zo'n 17500 inwoners en 40 kilometer van de poolcirkel. Akureyri betekent zoiets als 'landtong met akkers' en ligt in de punt van het 60 kilometer lange fjord Eyjafjördur. Bezienswaardig in Akureyri zijn de botanische tuinen, ooit IJslands eerste openbare park, het Laxdalshús, een oud huis in Deense stijl, het Sigurhædir, het huis van de schrijver van het IJslandse volkslied Matthías Jochumsson en de Akureyrarkirkja, een ietwat Sovjetfuturistisch ogende betonnen Evangelisch-Lutherse kerk. Vanuit Akureyri is het aan te raden om op excursie te gaan naar het Mývatn-meer of de pseudokraters van Skutustadir, die zijn gevormd door de onderwaterdampen geproduceerd door een uitbarsting van 2500 jaar geleden.

Dag 7: Isafjordur (aankomst 8.00 vertrek 18.00 uur)

Vandaag gaan we voor anker in Isafjordur, in het noordwesten van IJsland. Het is de hoofdstad van de regio Westfjorden. Isarfjortur is een oud plaatsje met ruim 2700 inwoners en u vindt hier het oudste nog staande IJslandse huis, gebouwd in 1743, een Maritime en Heritage museum, een VVV en een klein centrum met enkele winkels. Bij Isafjordur ligt ook de Naustahvilft, de 'zetel van de trol'. Het is een grote holte in de vorm van een halve maan in de vlakke bergen die het Isafjordur-fjord omringen. Volgens de legende werd het gecreëerd door een trol, die door de zon werd betrapt op het zitten op de berg met zijn voeten in het water. Vanuit Isafjordur kunt u interessante excursies maken in het fjordgebied.

Dag 8: Reykjavik (aankomst 8.00 uur)

Reykjavík wordt weerspiegeld in de wateren van de bijbehorende baai, zoals u kunt zien wanneer uw cruiseschip afmeert. De kades langs de kust bieden een verscheidenheid aan winkels, live muziekclubs en cafés. U gaat terug in de tijd zodra u het historische centrum binnenstapt in de districten Aðalstræti en Suðurgata, waar u nog steeds de overblijfselen van primitieve IJslandse huizen kunt zien. Ook de kerk van Hallgrímur, waarschijnlijk het belangrijkste architecturale monument in Reykjavik, en de Sólfar, ook bekend als de Zonreiziger, zijn een bezoek waard. De Sólfar is een groot modern stalenbeeldhouwwerk van Jón Gunnar Árnason, in de vorm van een vikingschip, met de boeg naar het noorden gericht. Zoals u zult ontdekken tijdens deze cruise heeft geothermale energie een positieve invloed op het leven van het hele land en er is daarom een overvloed van spa's. U kunt in het land van de geisers uiteraard een excursie boeken naar een geiser, maar ook de vulkanen, gletsjers, walvisspotten of een bezoek aan de beroemde Blue Lagoon staan bijvoorbeeld op de excursielijst.

Dag 9: Reykjavik (vertrek 16.00 uur)

Vertrek IJsland ca. 16.00 uur. U heeft bijna de hele dag om te genieten in Reykjavik, aan boord van het schip of tijdens een mooie excursie.

Dag 10: Varen op zee

Een heerlijke dag op zee om te relaxen. We varen in zuidelijk richting naar de Orkney eilanden in Schotland, waar we in Kirkwall zullen aanmeren.

Dag 11: Kirkwall, Orkney Islands (aankomst 8.00 vertrek 18.00 uur)

Bij uw aankomst in Kirkwall waant u zich in Scandinavië. De levendige hoofdstad van Orkney is een oude Noorse stad, op de scheidslijn tussen East en West Mainland. De stad werd gebouwd in de 11e eeuw door Earl Rognvald Brusason, die hier zijn koninkrijk oprichtte. In het stadje zijn smalle hoofdstraten en mysterieuze paden te vinden, als ook de prachtige kathedraal van St Magnus. Lang geleden was de stad een sereen toevluchtsoord met slechts een paar woningen rond de haven. Kirkwall heeft nu een levendig centrum met restaurants, musea, pubs en winkels. Waar u ook gaat, u zult onder de indruk zijn van de rijke architectuur van oude nederzettingen zoals de Earl’s en Bishop’s Palaces.

Dag 12: Varen op zee

De koers is vandaag weer in zuidelijke richting. De laatste volle dag op zee om te genieten van de luxe aan boord van MSC Orchestra.

Dag 13: Hamburg (aankomst 8.00 uur)

Aankomst in Hamburg om ca. 8.00 uur.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

MSC Orchestra

MSC Orchestra is een luxe ecologisch cruiseschip met een combinatie van ruime, elegante interieurs met de kenmerkende verscheidenheid van de Musica Klasse. Als u op zoek bent naar ontspanning is er een groot dek, waar u kunt genieten onder de zon of in de voortreffelijke Body and Mind Spa, met heerlijke Turkse baden, sauna's en tal van betoverende massages. Voor de sportievelingen is er het Sports Centre met een fitnessruimte, vijf prachtige zwembaden en zelfs een Power Walking Track, waar u heerlijk en ongestoord uw conditie op peil kunt houden. 

De hutten op de MSC Orchestra zijn ruim en met luxe meubilair ingericht. U kunt kiezen om te verblijven in een binnenhut, buitenhut, balkonhut of in een van de luxe suites. Tevens wordt de mogelijkheid geboden om voor een familiehut te kiezen, waar tot vijf personen kunnen verblijven. De hutten zijn modern uitgerust met een interactieve tv, telefoon, minibar en kluisje.

MSC Orchestra neemt u ook mee op een culinaire reis, van het Shanghai Chinese Restaurant met authentieke Dim Sum-specialiteiten tot het Four Seasons, waar u gastronomisch Italiaans kunt dineren en La Piazzetta, waar u de beste pizza's buiten Napels vindt. Verder vindt u aan boord de Savannah Bar in luipaardstijl, het Palm Beach Casino en het Covent Garden Theatre. Kinderen leven zich uit in de Jungle Adventure speelruimte en tieners hebben hun eigen Tienerclub. Aan de wal worden verschillende interessante excursies aangeboden, die u tijdens de cruise kunt reserveren.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
07:30:55 | 0,38 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch