telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

13 dagen IJsland cruise - MSC Preziosa

Bolderman neemt u mee naar het land van de bergen, rivieren, gletsjers, lavavelden en puinwoestijnen. IJsland ligt aan de rand van de Noordpool en kent zeer uiteenlopende landschappen. Waar anders vindt u smeulende vulkanen, tienduizenden watervallen, de grootste gletsjers van Europa, borrelende modderpoelen, spuitende geisers, het noorderlicht en de middernachtzon? U heeft de mogelijkheid om dolfijnen en walvissen te spotten tijdens één van de prachtige excursies. De hoofdstad van IJsland, waar ongeveer de helft van de bevolking van IJsland woont, is een prachtige toeristische hotspot met winkels en bezienswaardigheden voor stedengenieters. Van begin juni tot eind augustus is IJsland op zijn groenst, het weer het best en de nachten helder. Deze schitterende cruise wordt uitgevoerd met de MSC Preziosa, een luxe cruiseschip voorzien van alle gemakken. Eén ding is zeker: IJsland  is een uniek land en ideaal om te bezoeken met een cruiseschip. 

  • Bezoek Reykjavik
  • Bezoek Seydisfjordur, Isafjordur en Akureyri
  • Bezoek Lerwick (Shetland Islands)
  • Bezoek Invergordon (Schotland)
  • Volpension en animatie
Deze cruise vertrekt vanuit Hamburg. Mocht u gebruik willen maken van onze opstapplaatsen, dan is de transfertoeslag € 95,00 p.p.
1-persoonshutten zijn op aanvraag; u dient hierbij rekening te houden met een toeslag van 50-100%.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen. Let op: getoonde prijzen zijn dagprijzen en kunnen fluctueren.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Route IJsland cruise

Dag 1: Hamburg

Vertrek uit Hamburg ca. 22.00 uur. Arriveert u op tijd, dan kunt u Hamburg nog op eigen gelegenheid gaan ontdekken. Hamburg, gelegen tussen de Noord- en Oostzee, zal u fascineren vanaf het moment dat u een blik opvangt van haar elegante en sobere gebouwen, die vanaf de haven, een van de grootste van Europa, te zien zijn. Hamburg is een kosmopolitische, welvarende en modieuze stad met een grote economie en noemt zichzelf nog steeds met trots de “vrije Hanzestad”. Het heeft de banden met de zeehandel, waarvan de kern in de haven te vinden is waar uw cruiseschip ligt, nooit afgesneden. Vele bezoekers komen hier om de Reeperbahn te bezoeken, de rosse buurt, maar als u de sfeer van de stad echt wilt proeven ga dan naar Speicherstadt. Daar vormen de geplaveide straten en torentjes van het gebied aan de andere kant van het Zollkanal (tolkanaal) een tegenovergestelde wereld ten opzichte van de stad aan de overkant.

Dag 2: Varen op zee

Vandaag varen we naar Schotland en kunt u genieten van alle faciliteiten aan boord van het schip.

Dag 3: Lerwick, Shetland Islands (aankomst 7.00 vertrek 19.00 uur)

De grootste stad in Shetland, Lerwick, is een parel op zich. Deze zeevarende nederzetting is langzaam maar zeker gegroeid en is nu een bruisende haven voor handel, zaken en bezoekers aan de eilanden. De stad heeft een trots maritiem erfgoed, maar het is niet altijd van een leien dakje gegaan. De stad is twee maal afgebrand! Vandaag de dag biedt ze bezoekers een intrigerend inzicht in de oude Noorse geschiedenis van de eilanden, maar het is ook een  perfecte startpunt om de rest van Shetland te ontdekken. U kunt in Lerwick wandelen langs de haven, die een bloeiende haringhandel mogelijk gemaakt heeft en nu bezaaid is met vaartuigen, privéjachten en vissersboten. Maar ook het Shetland Museum & archief, het textielmuseum en de Lerwick brewery zijn een bezoek waard.

Dag 4: Varen op zee

We zetten koers in noordelijke richting naar ons reisdoel IJsland. U kunt de hele dag genieten en relaxen op de MSC Preziosa.

Dag 5: Seydisfjordur (aankomst 7.00 vertrek 18.00 uur)

Een plek waar de watervallen ’zingen', vol met kleurrijke houten huizen omringd door met sneeuw bedekte bergen. Welkom in Seydisfjordur, de volgende bestemming op deze cruise. Seydisfjordur is een klein vissersdorp met 700 inwoners: een grote, gastvrije, vriendelijke commune die zijn goedheid graag deelt met toeristen en bezoekers. Seydisfjordur is rijk aan geschiedenis en creativiteit en zal u verrassen met zijn prachtige wandelpaden en bloeiende kunst scene. Het is de thuisbasis van een internationale gemeenschap van muzikanten, ambachtslieden en studenten. Een van de symbolen van de stad, een van de meest herkenbare in IJsland, is ongetwijfeld de blauwe kerk van Seydisfjordur. Een kerk met een geschiedenis en met zijn kleur en stijl is het een toeristische bestemmingen geworden.

Dag 6: Akureyri (aankomst 7.00 vertrek 19.00 uur)

Akureyri is onze volgende bestemming. Een stad met zo'n 17500 inwoners en 40 kilomter van de poolcirkel. Akureyri betekent zoiets als 'landtong met akkers' en ligt in de punt van het 60 kilometer lange fjord Eyjafjördur. Bezienswaardig in Akureyri zijn de botanische tuinen, ooit IJslands eerste openbare park, het Laxdalshús, een oud huis in Deense stijl, het Sigurhædir, het huis van de schrijver van het IJslandse volkslied Matthías Jochumsson en de Akureyrarkirkja, een ietwat Sovjetfuturistisch ogende betonnen Evangelisch-Lutherse kerk. Vanuit Akureyri is het aan te raden om op excursie te gaan naar het Mývatn-meer of de pseudokraters van Skutustadir, die zijn gevormd door de onderwaterdampen geproduceerd door een uitbarsting van 2500 jaar geleden.

Dag 7: Isafjordur (aankomst 7.00 vertrek 19.00 uur)

Vandaag gaan we voor anker in Isafjordur, in het noordwesten van IJsland. Het is de hoofdstad van de regio Westfjorden. Isarfjortur is een oud plaatsje met ruim 2700 inwoners en u vindt hier het oudste nog staande IJslandse huis, gebouwd in 1743, een Maritime en Heritage museum, een VVV en een klein centrum met enkele winkels. Bij Isafjordur ligt ook de Naustahvilft, de 'zetel van de trol'. Het is een grote holte in de vorm van een halve maan in de vlakke bergen die het Isafjordur-fjord omringen. Volgens de legende werd het gecreëerd door een trol, die door de zon werd betrapt op het zitten op de berg met zijn voeten in het water. Vanuit Isafjordur kunt u interessante excursies maken in het fjordgebied.

Dag 8: Reykjavik (aankomst 8.00 uur)

Reykjavík wordt weerspiegeld in de wateren van de bijbehorende baai, zoals u kunt zien wanneer uw cruiseschip afmeert. De kades langs de kust bieden een verscheidenheid aan winkels, live muziekclubs en cafés. U gaat terug in de tijd zodra u het historische centrum binnenstapt in de districten Aðalstræti en Suðurgata, waar u nog steeds de overblijfselen van primitieve IJslandse huizen kunt zien. Ook de kerk van Hallgrímur, waarschijnlijk het belangrijkste architecturale monument in Reykjavik, en de Sólfar, ook bekend als de Zonreiziger, zijn een bezoek waard. De Sólfar is een groot modern stalenbeeldhouwwerk van Jón Gunnar Árnason, in de vorm van een vikingschip, met de boeg naar het noorden gericht. Zoals u zult ontdekken tijdens deze cruise heeft geothermale energie een positieve invloed op het leven van het hele land en er is daarom een overvloed van spa's. U kunt in het land van de geisers uiteraard een excursie boeken naar een geiser, maar ook de vulkanen, gletsjers, walvisspotten of een bezoek aan de beroemde Blue Lagoon staan bijvoorbeeld op de excursielijst.
 

Dag 9: Reykjavik (vertrek 16.00 uur)

Vertrek IJsland ca. 16.00 uur. U heeft bijna de hele dag om te genieten in Reykjavik, aan boord van het schip of tijdens een mooie excursie.

Dag 10: Varen op zee

Een heerlijke dag op zee om te relaxen. We varen in zuidelijk richting naar de Schotland, waar we in Invergordon zullen aanmeren.

Dag 11: Invergordon, Schotland (aankomst 10.00 vertrek 20.00 uur)

Wanneer u in Invergordon van boord gaat van uw MSC cruise zult u geboeid raken door de Schotse regio Northwest Highland, die noordelijk tweederde van het land beslaat en waar de meest spectaculaire landschappen van het vasteland van Groot-Brittannië te vinden zijn. U zult verrast zijn over hoe afgelegen een groot deel ervan nog steeds is: de enorme turfgronden in het noorden bijvoorbeeld behoren tot de meest uitgestrekte en ongerepte gebieden met wildernis van Europa, terwijl enkele van de geïsoleerde dorpjes aan de westkust nog steeds alleen per boot bereikbaar zijn. De enige grote stad, Inverness, dient vooral als startpunt voor de meer afgelegen gebieden. Inverness Castle is gesloten voor het publiek, maar Inverness Museum and Art Gallery biedt een kijkje in de sociale geschiedenis van de Highlands, met schatten uit de tijd van de Picten en Vikingen.

Dag 12: Varen op zee

De koers is vandaag weer in zuidelijke richting. De laatste volle dag op zee om te genieten van de luxe aan boord van MSC Preziosa.

Dag 13: Hamburg (aankomst 6.00 uur)

Aankomst in Hamburg om ca. 6.00 uur.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

MSC Preziosa

Het ecologische schip MSC Preziosa is een modern mediterraan meesterwerk. De klassieke inrichting en het gedetailleerde vakmanschap van dit schip omvat een echt stenen plein en spectaculaire pronkstukken zoals de statige Swarovski-kristallen trap en een betoverende 'infinity pool' (landschapszwembad). 

De hutten op de MSC Preziosa zijn ruim en met luxe meubilair ingericht. U kunt kiezen om te verblijven in een binnenhut, buitenhut, balkonhut of in een van de diverse luxe suites. Tevens wordt de mogelijkheid geboden om voor een familiehut met uitzicht op zee te kiezen, waar tot zes personen kunnen verblijven. De hutten zijn modern uitgerust met een interactieve tv, telefoon, minibar en kluisje.

Aan boord kunt u genieten van MSC Aurea Spa, met schoonheids- en wellnessbehandelingen, en de exclusieve luxe MSC Yacht Club, een schip in een schip concept bestaande uit exclusieve suites, butlerservice, speciale voorzieningen en privédekken. U heeft exclusief toegang tot vrijetijdsvoorzieningen van wereldklasse, zoals een volwaardig casino en een theater zo groot als op Broadway. Ontdek diensten die uitsluitend aangeboden worden op de MSC Preziosa, zoals de smaakvolle Eataly slowfoodkeuken, het Galaxy restaurant en zijn open keuken, het zonnedek met spabehandelingen, een disco met panoramaview en de Tiki bar voor kinderen en tieners. Aan de wal worden verschillende interessante excursies aangeboden, die u tijdens de cruise kunt reserveren.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
07:55:09 | 0,4 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch