telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

4-daagse kerstmarktcruise over de Rijn - ms Esmeralda

Stap aan boord van ms Esmeralda voor een prachtige kerstmarktcruise over de Romantische Rijn. Aan boord geniet u van een prima verzorging en de gastvrije bemanning zorgt ervoor dat het u aan niets zal ontbreken. Laat u meenemen naar het sprookjesachtige Rüdesheim, het mooie, oude Koblenz en de Domstad Keulen. Bezoek de sfeervol verlichte kerstmarkten met vele leuke kraampjes en heerlijke lekkernijen. Al varend van stad naar stad heeft u uitzicht op een steeds wisselend landschap met fraaie burchten en kastelen. Vaar mee op deze kerstmarktcruise over de Rijn en boek nu bij Bolderman!
(Let op: vertrekdatum 14 december is de vaarroute omgekeerd)

 • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
 • Persoonlijk contact
 • Aanbetalen niet verplicht
 • Veilig online boeken
 • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* onder voorbehoud van annuleringen
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Route kerstmarktcruise over de Rijn

Dag 1: Nederland - Keulen (inscheping)

Via onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u wordt ontvangen met een kopje koffie of thee. Aansluitend rijden we naar Keulen, waar de ms Esmeralda op ons ligt te wachten. Aan het begin van de middag kunt u inschepen. U kunt uw koffers na aankomst op het schip achterlaten om alvast een kijkje te nemen in de stad. Keulen is beroemd om zijn rijke geschiedenis en architectuur. De Dom van Keulen staat in het centrum en is een gotische kathedraal. Het is de grootste kathedraal van Duitsland en tevens één van de grootste in heel Europa. De Altstadt van Keulen is zeker een bezoek waard. Er bevinden zich vele gezellige Weinstuben en restaurantjes. De kerstmarkten in Keulen zijn wereldberoemd. Op maar liefst 5 pleinen in het centrum van Keulen kunt u een kerstmarkt bezoeken en genieten van een glas Glühwein of een typisch Duitse lekkernij. Ook zijn er mooie kerstdecoraties te koop.

Dag 2: Keulen - Koblenz

In de ochtend zetten we koers naar Koblenz, prachtig gelegen aan de monding van de Moezel in de Rijn. Op dit punt bevindt zich het Deutsches Eck, waar een groot monument staat ter ere van Keizer Wilhelm I. In de Altstadt van Koblenz bevinden zich veel winkels, bezienswaardigheden en Weinstuben. Over de Moezel ligt één van de oudste bruggen van Duitsland, de Balduinbrug uit de 14e eeuw. Op de rechteroever van de Rijn ligt het fort Ehrenbreitstein, een 19e eeuws fort, na Gibraltar ooit de grootste rotsvesting van Europa. Vanaf de oever van de Rijn kunt u met een kabelbaan naar Ehrenbreitstein; absoluut een aanrader! Na de lunch kunt u van boord en heeft u de hele middag tijd om de kerstmarkten te bezoeken en met eigen ogen te ontdekken waarom Koblenz één van de mooiste steden van Duitsland wordt genoemd.

Dag 3: Koblenz - Rüdesheim

Rüdesheim is een bekend wijnstadje, beroemd om de Drösselgasse met de vele wijnbars. Het stadje wordt omgeven door vele wijngaarden. Boven Rüdesheim ligt het Niederwalddenkmal, gebouwd in 1871. De kerstmarkt in Rüdesheim am Rhein is een echte familiemarkt. Er staan ambachtslieden en kunstenaars uit meer dan 20 landen, die hun - vaak zelfgemaakte - spullen verkopen. Maak kennis met deze verschillende culturen en geniet van de optredens op het podium. Er staan maar liefst zo'n 125 kraampjes op deze markt!

Dag 4: Rüdesheim (ontscheping) - Nederland

Na een uitgebreid ontbijt is er dan echt een einde gekomen aan deze sfeervolle kerstmarktcruise. De touringcar staat op de kade klaar om u terug te brengen naar ons centrale overstappunt in Nederland. Aansluitend keert u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

ms Esmeralda

Ms Esmeralda is een comfortabel schip met een gezellige sfeer. Het is van allerlei gemakken voorzien voor een prettige cruise. Er is meer dan genoeg ruimte voor de 126 passagiers, die kunnen inschepen in een van de 63 hutten, verdeeld over het benedendek (hoofddek) en het promenadedek. Er is een lift tussen deze dekken en naar het zonnedek staat een traplift tot uw beschikking. De bar en lounge aan boord zijn in 2011 geheel gerenoveerd. Hier kunt u genieten van bijvoorbeeld een heerlijk kopje koffie of thee gedurende de dag. Alle hutten zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet, satelliet-televisie, kluisje en airco.

4-daagse kerstmarktcruise over de Rijn - ms Esmeralda

27 reizigers bevelen deze reis aan
8,9 Gemiddelde beoordeling

27 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 9
 • Prijs/kwaliteit verhouding 9,3
 • Vervoer met touringcar 8,7
 • Chauffeur 8,7
 • Reisprogramma 9
 • Accommodatie 8,9
 • Contact met Bolderman 9
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
23:50:57 | 0,31 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch