telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

5 dagen Ardennen en de Champagnestreek

vanaf € 299,-

Ontdek de Belgische Ardennen en de Champagnestreek met deze Bolderman busreis naar België. De Belgische Ardennen is een bosrijk laaggebergte met prachtige bossen, vele riviertjes en authentieke dorpjes. Tijdens deze reis verblijven we in het stadje Bouillon, één van Belgisch mooiste steden. De indrukwekkende middeleeuwse burcht domineert het stadsbeeld. We verblijven in het bij Nederlanders bekende 4* Hotel de La Poste, een historische hotel met een authentiek karakter. Vanuit ons hotel maken we de mooiste excursies naar de Grotten van Han, Orval en de Champagnestreek. Ga mee met deze goed verzorgde reis naar België en boek vandaag nog bij Bolderman Excursiereizen!

  • Bezoek Grotten van Han
  • Excursie Champagnestreek
  • Optioneel bezoek champagnehuis
  • Bezoek Reims
  • Bezoek Orval
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan de Ardennen en de Champagne streek

Maandag: Nederland - Bastogne - Bouillon

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend kan de reis naar de Belgische Ardennen beginnen. Onderweg brengen we een bezoek aan Bastogne, waar u op eigen gelegenheid kunt lunchen. Na dit bezoek rijden we door naar Bouillon, waar we in de loop van de middag aankomen bij ons hotel.

Dinsdag: Bouillon en Grotten van Han of wildpark

's Morgens heeft u vrije tijd en kunt u Bouillon op eigen gelegenheid ontdekken. Aan het begin van de middag rijden we naar Han-sur-Lesse, waar u de mogelijkheid heeft om één van de grootste en beroemdste grottenstelsel van Europa te bezoeken, de Grotten van Han. De ingang van de prachtig verlichte grot bereikt u met een honderdjarige tram en tijdens de rondwandeling ziet u de mooiste stalagmieten en stalactieten. De enorme koepelzaal zal zeker indruk op u maken. In plaats van de grot te bezoeken kunt u ook op eigen gelegenheid naar het naastgelegen wildpark gaan. Dit park, waar zo'n twintig verschillende (wilde) dieren leven, kunt u lopend of per open safari-car bezichtigen.

Woensdag: Champagnestreek en Reims

Na het ontbijt rijden we via Le Chesne en Vouziers naar Reims. We zien de mooie Franse Ardennen met pittoreske dorpjes, gevolgd door de weidse Franse graanvelden. Aangekomen in Reims kunt u de beroemde en indrukwekkende gotische kathedraal, de Notre-Dame, bezoeken. Vele gebouwen in Reims behoren tot het UNESCO Werelderfgoed en zijn het bekijken waard. Natuurlijk kunt u ook gezellig winkelen of ergens iets gaan drinken. We vervolgen onze weg via de mooie ‘Champagneroute’ en houden natuurlijk een stop in één van de vele beroemde champagnehuizen die de streek rijk is.

Donderdag: Natuurtocht en Orval

We beginnen vandaag met een mooie natuurtocht langs de Semois en rijden door een landschap met dichtbegroeide bossen en dalen met prachtige vergezichten. In Orval gaan we naar het machtige complex van de Abdij van Orval. De ruïnes van deze oude Cisterciënzerabdij onthullen een locatie met een boeiende geschiedenis. Het museum, in de gewelfde kelders uit de 18e eeuw, de traditionele apotheek en de tuin met geneeskundige planten kunt u bezoeken. In de loop van de middag rijden we terug naar Bouillon, waar u nog tijd heeft om naar het gezellige centrum te gaan.

Vrijdag: Bouillon - Dinant - Nederland

Na het ontbijt vertrekken we uit Bouillon en via een mooie route rijden we naar Dinant, prachtig gelegen aan de Maas. Hier bevindt zich de Abdij van Leffe, oorsprong van het bekende Belgische bier. In Dinant heeft u ook tijd om te lunchen. Vervolgens rijden we naar ons centrale overstappunt, waar u kunt genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet. Aansluitend reist u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Ardennen en de Champagnestreek

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

4* Hotel de La Poste, Bouillon

Dit historische hotel ligt in het centrum van Bouillon, direct aan de oever van de rivier de Semois met uitzicht op het kasteel. Het hotel beschikt over een receptie, ruime lounge, gezellige gastro-bar, sfeervol restaurant met uitzicht op de rivier en het kasteel, tv-ruimte, salon met open haard en een lift. De kamers zijn authentiek ingericht en zijn voorzien van een televisie, kluisje, telefoon en een badkamer met bad of douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel (in de lobby en kamers).

Reisverhaal Ineke

Ook de reis naar de Belgische Ardennen was prachtig!
Bastogne, grotten van Han, wildpark, de Notre Dame in Reims.. Ook een prachtige oude stad.
De abdij van Orval met de oude ruïnes uit 1100..
Het kasteel in Bouillon vlakbij hotel de la Poste..
En op de terugreis naar Dinant. Genoten!!

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
00:56:46 | 0,22 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch