telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

6-daagse najaarsreis Praag Stad

vanaf € 179,-
vertrekdata en prijzen

Praag is zonder twijfel de parel onder de Europese hoofdsteden. De stad kan zich dan ook beroepen op een rijk cultureel en historisch erfgoed. Voor liefhebbers van architectuur is Praag een lustoord. Talrijke vergulde torenspitsen, prachtige gevelornamenten, kloosters en paleizen zijn hier te bewonderen. De stad word opgesplitst door de rivier de Moldau, waardoor men dan ook vaak spreekt van de Boven- en de Benedenstad. Bolderman Excursiereizen geeft u de mogelijkheid om deze stad uitgebreid te gaan bekijken. Ook nemen wij u mee naar de directe omgeving van Praag, zoals naar het Boheems paradijs en de plaats Detenice. Boek deze 6-daagse najaarsreis naar Praag Stad bij Bolderman Excursiereizen!

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Dag tot dag

Maandag: Nederland - Praag

Via onze servicelijn komt u aan op ons centrale overstappunt. Hier krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Aansluitend rijden we naar Praag waar we vroeg in de avond aan komen en aan tafel gaan voor het diner (zie Pluspakket).

Dinsdag: Praag Benedenstad (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag staat de indrukwekkende Benedenstad op ons programma. De oude binnenstad met de vele monumenten is bijna geheel autovrij. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids gaan we dit alles bekijken. We zien o.a. het oude stadsplein met het monument van Johannus Hus, het astronomische uurwerk en de beroemde Karelsbrug over de Moldau. 

Woensdag: Detenice en Boheems Paradijs

Na het ontbijt rijden we naar de plaats Detenice. Hier gaan we het gelijknamige kasteel van deze plaats bezoeken. Tevens heeft u in de naastgelegen bierbrouwerij de gelegenheid te lunchen (niet inbegrepen). Aansluitend rijden we naar het Boheems Paradijs, een prachtig beschermd natuurgebied. Grillige en bizar gevormde rotsformaties bepalen hier het beeld. U kunt hier een wandeling maken (entree niet inbegrepen), maar neem hiervoor wel goed schoeisel mee! 

Donderdag: Praag Bovenstad (zie Bolderman Pluspakket)

Deze dag gaan we weer naar Praag. Uw chauffeur brengt u naar de Praagse Burcht. Onder leiding van onze gids gaan we een wandeling maken met als eindpunt de Karelsbrug. We zien in de Praagse Burcht, een monumentaal complex, o.a. de zetel van de Tsjechische regering, de St. Vituskathedraal en de Romaanse St. Jorisbasiliek. Om 12 uur is er ook de wisseling van de wacht. Via de Karelsbrug wandelen we weer naar de Benedenstad, waar u de resterende tijd zelf kunt invullen.

Vrijdag: Vrije dag in Praag en boottocht Moldau (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u de dag zelf indelen: één van de bezienswaardigheden nog eens gaan bekijken, een drankje nemen op één van de vele terrasjes van de stad of lekker winkelen. Aan u de keuze! Aan het eind van de middag maken we een boottocht op de Moldau, waarbij u aan boord kunt genieten van een uitgebreid buffet (zie Pluspakket).

Zaterdag: Praag - Nederland

Helaas alweer de laatste dag van deze reis. Na het ontbijt rijden we terug naar Nederland, waar u op ons centrale overstappunt de gelegenheid heeft van het goedverzorgde afscheidsbuffet te genieten (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Aansluitend wordt u weer met de servicelijn naar uw uitstappunt gebracht.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Reisverhaal T.J. Eekhof

Tijdens de najaarsreis naar Praag (16-21 okt jl) makkte ik op weg naar het Strachovklooster deze foto. 
De figuurtjes op de muur zien niks, horen niks, alleen hun i-phone-scherm is belangrijk. 
Elkaar zien ze ook niet: living apart together...... 
Einstein ziet het van bovenaf op de muur met spot aan... 

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL53 ABNA 0538 1816 99
00:51:17 | 0,33 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch