telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

6-daagse kerstreis Wereldstad Berlijn

Van alle Europese hoofdsteden heeft Berlijn de afgelopen eeuw de meest ingrijpende gebeurtenissen uit de recente geschiedenis doorgemaakt. De kerstdagen doorbrengen in deze metropool is een belevenis op zich. Het programma tijdens deze reis is geheel in kerstsfeer samengesteld. U geniet ondermeer van een uitgebreide stadstour langs de vele bezienswaardigheden, onder leiding van een Nederlandssprekende gids. We zien de Brandenburger Tor, de Siegessäule, Checkpoint-Charlie, de Berlijnse Dom maar ook de beroemde straat Unter den Linden en resten van de Muur. Ook de kerstmarkten op diverse plaatsen in de stad zijn zeker een bezoek waard. Op één van de avonden is het bij voldoende deelname mogelijk een theater te bezoeken. Hotel Havel Lodge, waar wij verblijven, is gelegen middenin de natuur aan de Tegelsee.

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan kerstreis Wereldstad Berlijn

22 december: Nederland - Berlijn

Via onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Vervolgens rijden we via de Duitse autowegen, met verschillende stops, naar ons hotel Havel Lodge, gelegen aan de Tegelsee in Berlijn.

23 december: Berlijn

Na het ontbijt rijden we naar de binnenstad van Berlijn. 's Ochtends maken we onder leiding van een Nederlandssprekende stadsgids een uitgebreide stadstour langs de vele bezienswaardigheden van deze metropool. De middag kunt u zelf invullen, bijvoorbeeld winkelen op de Kurfürstendamm of een bezoek brengen aan een museum.

24 december: Berlijn

Vandaag gaan we in Berlijn onder leiding van onze gids een ander deel van de stad bekijken, zoals bijvoorbeeld het vliegveld Tempelhof. Rond het middaguur rijden we naar de Gendarmenmarkt. Hier kunt u op de gezellige kerstmarkt de typisch Duitse kerstlekkernijen met bijbehorende Glühwein uitproberen. Aan het eind van de middag gaan we terug naar ons hotel. 's Avonds is het mogelijk om een kerstmis bij te wonen in één van de kerken in Berlijn.

25 december 1e kerstdag: Berlijn en boottocht (optioneel)

Deze dag brengen wij weer door in Berlijn. 's Morgens maken we met onze gids een wandeling door de Joodse wijk. 's Middags gaan we naar slot Charlottenburg, één van de mooiste gebouwen van de stad. Een wandeling door de tuinen en een bezoek aan de mooiste kerstmarkt van Berlijn is hier zeker de moeite waard. Vervolgens rijden we naar de rivier de Spree, waar u ter afsluiting van deze dag een boottocht kunt maken (niet inbegrepen). Vanaf het water heeft u een mooi zicht op de vele imposante gebouwen van deze uitzonderlijke stad. 's Avonds genieten we in ons hotel van het kerstdiner.

26 december 2e kerstdag: Potsdam en tuinen van paleis Sanssouci

Na een niet al te vroeg ontbijt rijden we naar de stad Potsdam, gelegen in de directe omgeving van Berlijn. We maken hier een korte tour door de stad, die beroemd werd vanwege de conferentie van 1945. Een wandeling door de tuinen van paleis Sanssouci en de Hollandse wijk mag hier zeker niet ontbreken. De middag is ter vrije besteding.

27 december: Berlijn - Nederland

Alweer de laatste dag van deze indrukwekkende reis. Na het ontbijt nemen we afscheid van ons hotel en rijden met verschillende stops naar Nederland terug. Hier krijgt u, voordat u huiswaarts keert, een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
16:22:18 | 0,29 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch