telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 18:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8-daagse najaarsreis Sonthofen in de Beierse Allgäu

Deze najaarsreis brengt ons naar de Beierse Allgäu op de grens tussen Duitsland en Oostenrijk. We worden hier hartelijk ontvangen in het familiehotel Grünten. De Beierse Allgäu, met meer dan 30 meren, sprookjesachtige kastelen en barokke kloosters grenst hier aan Oostenrijk. Tijdens ons verblijf maken we prachtige tochten naar o.a. het Kleinwalsertal en de Bodensee en zien we enkele prachtige kastelen van koning Ludwig II. Ook een bezoek aan het bekende (wintersport) plaatsje Lech staat op het programma. Verder heeft Sonthofen genoeg te bieden om er een heerlijke vakantie van te maken.

 • Laagste prijsgarantie
 • Excursie Bodensee
 • Passentocht
 • Bezoek Lech
 • Kastelen van Koning Ludwig II
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Persoonlijk contact Heeft u hulp nodig? Dan zijn we er voor u!
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan najaarsreis Sonthofen in de Beierse Allgäu

Dag 1: Nederland - Sonthofen

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee rijden we via de Duitse autobanen naar Zuid-Duitsland. Voor het diner komen we aan bij ons hotel in Sonthofen.

Dag 2: Ochtend vrij, middag paardenkoetstocht (optioneel)

Na het ontbijt heeft u de tijd om de omgeving van het hotel te verkennen. ‘s Middags kunt u, bij voldoende deelname, een leuke tocht per paardenkoets door de omgeving maken (ca. € 12,50 p.p.).

Dag 3: Kastelen van Koning Ludwig II en Wies

Vandaag maken we een dagtocht langs de prachtige kastelen van Koning Ludwig II. Als eerste staat een bezoek aan Schloss Linderhof op het programma, dat we tijdens een rondleiding van binnen kunnen bekijken (niet inclusief). Dit barokke slot wordt omgeven door een fraai slotpark. Aansluitend gaan we verder naar Wies, waar de mooie pelgrimskerk Wieskirche te bezichtigen is. Van hieruit rijden we via een prachtige route terug naar ons hotel, waarbij we het meest beroemde slot van koning Ludwig II, het sprookjesslot Neuschwanstein, zien. We houden een fotostop met uitzicht op het slot.

Dag 4: Kleinwalsertal en Oberstdorf

We genieten vandaag van de prachtige natuur van het Kleinwalsertal. Liefhebbers kunnen een wandeling maken door de indrukwekkende Breitachklamm. Aansluitend brengen we een bezoek aan het bekende wintersportplaatsje Oberstdorf. U kunt het gezellige dorpje verkennen of met de gondellift naar de top van de Nebelhorn gaan (ca. € 34,00 p.p.), vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de Alpen.

Dag 5: Middagtocht Lindau en Bodensee

De ochtend kunt u naar eigen inzicht indelen. 's Middags rijden we via de mooie Deutsche Alpenstrasse naar, het van oorsprong vissersdorp, Lindau. Deze stad ligt op een schiereiland aan de Bodensee en is door 2 bruggen met het vasteland verbonden. Aan het eind van de middag zijn we weer terug in ons hotel.

Dag 6: Passentocht Duitsland / Oostenrijk en Lech

Vandaag maken we een tocht over verschillende passen in Duitsland en Oostenrijk, waarbij we steeds weer genieten van het grandioze uitzicht. Via de Riedbergpas, de Arlbergpas en de Flexenpas bereiken we het bekende plaatsje Lech, waar onze Koninklijke familie altijd op wintersportvakantie gaat. De terugweg gaat via de Gaichtpas en de Oberjochpas.

Dag 7: Ochtendtocht Wangen

Na het ontbijt rijden we naar het pittoreske middeleeuwse stadje Wangen. U kunt hier heerlijk rondwandelen door de schilderachtige smalle straatjes met vele winkeltjes en terrasjes. ’s Middags heeft u vrije tijd in Sonthofen.

Dag 8: Sonthofen - Nederland

Via de Duitse autobanen rijden we terug naar Nederland en bereiken we in de namiddag ons centrale overstappunt, waar u kunt genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Onze servicelijnen brengen u aansluitend weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Reisverhaal Aly

Hierbij een foto gemaakt tijdens de 8 daagse najaarsreis naar
Sonthofen (prachtige reis)  23 t/m/ 30 oktober 2017.

3* Hotel Grünten, Sonthofen

De familie Fleischmann ontvangt al meer dan 40 jaar Nederlandse groepen in hun traditionele familiehotel. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant met terras, kelderbar en lift. Alle kamers beschikken over een badkamer met douche en toilet en een televisie.

8-daagse najaarsreis Sonthofen in de Beierse Allgäu

47 reizigers bevelen deze reis aan
9 Gemiddelde beoordeling
Uitstekend!
47 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 9
 • Prijs/kwaliteit verhouding 9,1
 • Vervoer met touringcar 8,9
 • Chauffeur 9,6
 • Reisprogramma 9,1
 • Accommodatie 8,5
 • Contact met Bolderman 9,1
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
08:07:26 | 0,64 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch