telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen Devon en Cornwall

vanaf € 499,-

We nemen u mee naar de prachtige Engelse graafschappen Devon en Cornwall. Deze graafschappen worden door de rivier de Tamar gescheiden. Het landschap van Devon kan worden omschreven als romantisch. Tussen de kustlijnen in het noorden en zuiden ligt in het heuvellandschap voornamelijk landbouwgebied. Devon kent twee Nationale Parken, te weten Dartmoor en Exmoor. Cornwall heeft een ruig en vaak nog ongerept landschap en kent een zeeklimaat met relatief zachte winters. Omdat het er zelden of nooit vriest, groeien er veel soorten (geïmporteerde) subtropische planten en palmen. We bezoeken tijdens deze busreis Devon en Cornwall het prachtige Eden Project met het grootste overdekte regenwoud ter wereld, maar we zien ook de Nationale Parken Dartmoor en Exmoor. De vele leuke authentieke dorpjes zoals Polperro, Mevagissey en Padstow vormen het decor van deze reis. Laat u aangenaam verrassen tijdens deze prachtige busreis naar het zuidwesten van Engeland.

 • Vernieuwd programma 2019!
 • Bezoek aan Bath
 • Bezoek aan Dartmoor en Exmoor National Park
 • Bezoek Eden Project
 • Goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class Touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Devon en Cornwall

Maandag: Nederland - omgeving Londen

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend kan de reis beginnen en rijden we via België naar Calais voor de overtocht per ferry naar Dover. Aan het eind van de middag arriveren we bij ons hotel in de omgeving van Londen voor diner en overnachting.

Dinsdag: Omgeving Londen - Bath - Bideford

We rijden via verschillende graafschappen richting Bideford in het graafschap Devon. Natuurlijk mag een bezoek aan Bath niet ontbreken tijdens deze reis. De stad, gelegen aan de rivier de Avon, is na Londen de drukst bezochte toeristenplaats van Engeland. Bath is beroemd om haar geneeskrachtige bronnen. Een Romeinse tempel en thermen zijn hiervan deels bewaard gebleven. Veel gebouwen in de stad zijn opgetrokken uit een witte lokale steensoort, de zogeheten ‘Bath stone’. We maken een korte stadstour en daarna heeft u tijd om zelf de stad verder te verkennen. Vervolgens rijden we door naar ons hotel in Bideford, waar we de komende 5 nachten zullen verblijven.

Woensdag: Kustlijn Cornwall (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag beginnen we met een prachtige tocht langs de schilderachtige kustlijn van Cornwall. We bezoeken het National Trust dorp Boscastle, een pittoresk dorp met een vissershaventje. Aansluitend rijden we naar het charmante en authentieke dorpje Padstow. Aan het eind van de middag brengen we tijdens de terugreis naar Bideford een bezoek aan een authentieke ciderfarm (zie Pluspakket).

Donderdag: Vrije dag of Polperro en Dartmoor National Park (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u genieten van een vrije dag. Als u het Pluspakket heeft geboekt, gaat u mee op een prachtige rondrit door de graafschappen Cornwall en Devon. Eerst rijden we naar Polperro, een idyllisch dorpje met vissershaven in het Zuid-Westen van Cornwall. Het plaatsje is een toeristische trekpleister, vooral vanwege zijn oude, intact gebleven vissershuisjes, de gezellige haven en de mooie kustlijn. Na dit bezoek vervolgen we onze route naar het indrukwekkende Dartmoor National Park. Op de grote onbeschutte heidevlakten grazen schapen en half wilde Dartmoor pony's. Dartmoor wordt gekenmerkt door de vele granieten heuveltoppen, die dateren uit het Carboon tijdperk. Het hoogste punt is High Willhays, dat op 621 meter boven zeeniveau ligt. We passeren in Dartmoor gezellige dorpjes met traditionele huizen met strodaken. Aan het eind van de middag zijn we weer terug bij ons hotel.

Vrijdag: Exmoor National Park

Na het ontbijt beginnen we aan een schitterende tocht door het bos van Exmoor National Park, bekend om zijn natuurlijke schoonheid. Door het afgelegen dorpje Simonsbath en het ongerepte dorp Lynmouth vervolgen we onze route door het afwisselende landschap van Exmoor, waar u kunt genieten van het landschap van heuvels en dalen. Met een beetje geluk zien we een kudde wilde geiten of Exmoor pony’s. We rijden aansluitend via de Victoriaanse badplaats Combe Martin weer terug naar Bideford.

Zaterdag: Eden Project en Charlestown (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt vertrekken we naar het prachtige graafschap Cornwall. We rijden een mooie route langs o.a. de 'Jamaica Inn', bekend uit vroegere tijden toen Cornwall de belangrijkste route voor smokkelaars was. Hierna vervolgen we onze weg naar het Eden Project (zie Pluspakket), 's werelds grootste overdekte regenwoud. De botanische tuinen van het Eden Project zijn te vinden in twee kassencomplexen in geodetische koepels. Samen met de omliggende koepels vormt het een bijzonder geheel. In de tuinen groeien meer dan een miljoen planten. Naast de planten leven in de kassen ook vlinders, sluipwespen, bidsprinkhanen, vogels en hagedissen. Deze dieren functioneren onder andere als biologische bestrijder van schadelijke insecten. Na het bezoek aan het Eden Project vervolgen we onze route naar het authentieke havenstadje Charlestown, waar scenes van de serie Poldark zijn opgenomen. Aansluitend rijden we terug naar ons hotel.

Zondag: Bideford - Windsor - omgeving Londen

Na het ontbijt nemen we afscheid van Bideford en verlaten we Devon. We rijden naar Windsor, een gezellig toeristenstadje. Midden in het centrum staat de oudste Koninklijke residentie, Windsor Castle. Indien de tijd het toelaat, kunt u dit kasteel bezoeken (ca. £ 19,00 p.p.). Vanuit Windsor kunt u ook eenvoudig naar Eton lopen, bekend vanwege de particuliere kostschool. Vervolgens rijden we door naar de omgeving van Londen voor diner en overnachting.

Maandag: Omgeving Londen - Nederland

Op de laatste dag van onze reis rijden we naar Dover, waar we inschepen voor de overtocht naar Calais. Na aankomst in Calais gaat de route door België naar ons centrale overstappunt in Nederland. Hier krijgt u, voordat u weer huiswaarts wordt gebracht met één van onze servicelijnen, een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, waarbij u kunt nagenieten van deze prachtige excursiereis.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Durrant House Hotel, Bideford

Dit hotel ligt aan de rand van de historische haven van Bideford en biedt uitzicht over de rivier de Torridge. Het hotel beschikt over een receptie, lounge, bar, restaurant, buitenzwembad en lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, telefoon, televisie en koffie- en theefaciliteiten.Wifi is gratis in het hotel.

Engeland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Engeland wordt betaald met de Britse Pond.

Elektriciteit:
In Engeland worden de stopcontacten van type G gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in Engeland.

Kraanwater:
Het is veilig om in Engeland water uit de kraan te drinken.

Tijdzone:
UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
In Engeland is de officiële taal Engels.

Prijsniveau:
De prijzen liggen hoger dan in Nederland.

Reisverhaal Bert

Hierbij een fotorapportage van mijn reis Devon en Cornwall.

Reisverhaal Dineke

Op een mooie pinksterdag ... ging ik, op aanraden van vrienden, met Bolderman op reis. Gekozen voor een reis naar Devon en Cornwall. Hele leuke mensen leren kennen, al hebben sommigen geprobeerd me aan de drank te krijgen :-) Heel veel gezien (geitenpaadjes) en beleefd onder heel goede begeleiding van chauffeur Nigel. 
Ik zal zeker nog eens een (single)reisje boeken bij Bolderman. Zou graag rondreisje Schotland met taptoe in Edinburgh (augustus) kunnen kiezen.

Reisverhaal Hans

Op foto 1  zien we het Eden project.
Voor liefhebbers van bloemen en planten het hoogtepunt van de reis naar Devon en Cornwall.
De botanische tuin bestaat uit twee kassencomplexen en verschillende bijgebouwen.
Er groeien meer dan een miljoen planten van ca. 5000 verschillende soorten.
Het geheel is in 1997door onze landgenoot Tim Smit opgericht.
Al meer dan 7,5 miljoen hebben het Eden project bezocht.

Foto 2
St.Michael's Mount is een van de vele hoogtepunten van de geweldige reis naar Devon en Cornwall.
Bij eb kun je het kasteel over de weg bereiken maar bij vloed kun je er alleen met de boot naar toe.
 

Reisverhaal Henriëtte

Het haventje van Boscastle in Cornwall. Het is een van de vele getijdehaventjes die bij eb hun water in de rivier zien verdwijnen naar de zee.
 
Ik vond het spectaculair. Heel klein, maar indrukwekkend.
Ik heb een geweldige,  mooie gevarieerde reis gehad.
 

8 dagen Devon en Cornwall

85 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
89 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,3
 • Vervoer met touringcar 8,5
 • Chauffeur 9,4
 • Reisprogramma 8,4
 • Accommodatie 7,9
 • Contact met Bolderman 8,6
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
20:07:36 | 0,31 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch