telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen Devon en Cornwall

vanaf € 499,-

We nemen u mee naar de Engelse graafschappen Devon en Cornwall. De graafschappen worden door de rivier de Tamar gescheiden. Cornwall heeft een ruig en vaak nog ongerept landschap en kent een zeeklimaat met relatief zachte winters. Omdat het er zelden of nooit vriest, zijn veel soorten (geïmporteerde) subtropische planten zoals palmen er ingeburgerd. Door de behoorlijke regenval zijn er veel moerassen ontstaan, waarin het veenmos weelderig groeit. Ook heeft het graafschap een groot aantal prehistorische overblijfselen, waaronder zeer oude tinmijnen die uit de bronstijd stammen. Het landschap van Devon kan worden omschreven als romantisch. Tussen de kustlijnen in het noorden en zuiden ligt een golvend landbouwgebied. We bezoeken het Exmoor National Park en natuurlijk het prachtige Eden Project met zijn botanische tuin en ‘s werelds grootste overdekte regenwoud. Laat u aangenaam verrassen tijdens deze prachtige busreis naar het zuidwesten van Engeland.

 • Bezoek aan Bath
 • Bezoek aan Exmoor National Park
 • Bezoek aan Windsor Castle
 • Goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class Touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Het dag-tot-dag programma

Maandag: Nederland - omgeving Londen

Vanaf ons centrale overstappunt kan de reis beginnen en rijden we via België naar Calais voor de overtocht per ferry naar Dover. Aan het eind van de middag arriveren we in de omgeving van Londen voor een diner en overnachting.

Dinsdag: Omgeving Londen - Bath - Bideford

We rijden via de verschillende graafschappen richting Bideford in het graafschap Devon. Natuurlijk mag een bezoek aan Bath niet ontbreken tijdens deze reis. De stad, gelegen aan de rivier de Avon, is na Londen de drukst bezochte toeristenplaats in Engeland. Bath wordt druk bezocht vanwege de geneeskrachtige bronnen. Een Romeinse tempel en thermen zijn deels bewaard gebleven. De stad is gebouwd in een natuurlijk soort amfitheater, omgeven door heuvels. Veel gebouwen zijn opgetrokken uit een witte lokale steensoort, de zogeheten ‘Bath stone’. We maken een korte stadstour en daarna heeft u tijd om zelf de stad te verkennen. Vervolgens rijden we door naar ons hotel in Bideford, waar we de komende 5 nachten zullen verblijven.

Woensdag: Kustlijn Cornwall (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag beginnen we met een tocht langs de schilderachtige kustlijn van Cornwall. We bezoeken het National Trust dorp Boscastle en ook het charmante en authentieke dorpje Padstow. Aan het eind van de middag brengen we tijdens de terugreis een bezoek aan een authentieke ciderfarm (zie Pluspakket). Hierna rijden we via een mooie route terug naar ons hotel voor het diner.

Donderdag: Vrije dag of Graafschap Cornwall (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag of, indien u het Bolderman Pluspakket heeft geboekt, gaat u mee op verkenning in het prachtige graafschap Cornwall. We rijden een mooie route langs o.a. de 'Jamaica Inn', bekend uit vroegere tijden toen Cornwall gebruikt werd als belangrijkste route voor smokkelaars. We vervolgen onze weg naar het getijdeneiland St. Michael’s Mount, met zijn indrukwekkende kasteel, bij de plaats Penzance. Het eiland wordt beheerd door de National Trust.

Vrijdag: Exmoor National Park

Na het ontbijt beginnen we met een tocht door het bos van Exmoor National Park, bekend om zijn natuurlijke schoonheid. Door het afgelegen dorpje Simonsbath en het ongerepte dorp Lynmouth vervolgen we onze route over de Exmoor, waar u de kans heeft om een kolonie van wilde geiten en Exmoor pony’s te zien. We rijden aansluitend naar Combe Martin, waar u de gelegenheid krijgt om te lunchen en dit plaatsje te bekijken. Via de Victoriaanse badplaats Ilfracombe rijden we weer terug naar het hotel.

Zaterdag: Eden Project (zie Bolderman Pluspakket)

De botanische tuinen van het Eden Project, met het grootste overdekte regenwoud van de wereld, staan vandaag op het programma (zie Pluspakket). De botanische tuinen bestaan uit twee kassencomplexen en een om­liggend terrein met diverse gebouwen. In de tuinen groeien meer dan een miljoen planten, die circa vijfduizend soorten vertegenwoordigen. Het zijn de grootste broeikassen ter wereld. Naast de planten die in de kassen voorkomen, zijn er ook vlinders, sluipwespen, bidsprinkhanen, vogels en hagedissen. Deze dieren functioneren onder andere als biologische bestrijder van schadelijke insecten. Na het bezoek aan het Eden Project keren we terug naar ons hotel.

Zondag: Bideford - Windsor - omgeving Londen

Na het ontbijt nemen we afscheid van ons hotel en verlaten we Devon. We rijden naar Windsor, een gezellig toeristenstadje. Midden in het centrum staat de oudste Koninklijke residentie, Windsor Castle. U kunt dit kasteel bekijken. Vanuit Windsor kunt u eenvoudig naar Eton lopen, bekend vanwege de particuliere kostschool. Vervolgens rijden we door naar de omgeving van Londen voor diner en overnachting.

Maandag: Omgeving Londen - Nederland

De laatste dag van onze reis rijden we via het Engelse wegennet naar Dover, waar we inschepen voor de overtocht naar Calais. Na aankomst in Calais rijden we door België naar ons centrale overstappunt in Nederland. Hier krijgt u, voordat u huiswaarts wordt gebracht, een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, waarbij u kunt nagenieten van deze prachtige excursiereis.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Durrant House Hotel, Bidefort

Dit hotel ligt aan de rand van de historische haven van Bideford en biedt uitzicht over de rivier de Torridge. Het hotel beschikt over een receptie, lounge, bar, restaurant, buitenzwembad en lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, telefoon, televisie en koffie- en theefaciliteiten.

Reisverhaal Bert

Hierbij een fotorapportage van mijn reis Devon en Cornwall.

Reisverhaal Dineke

Op een mooie pinksterdag ... ging ik, op aanraden van vrienden, met Bolderman op reis. Gekozen voor een reis naar Devon en Cornwall. Hele leuke mensen leren kennen, al hebben sommigen geprobeerd me aan de drank te krijgen :-) Heel veel gezien (geitenpaadjes) en beleefd onder heel goede begeleiding van chauffeur Nigel. 
Ik zal zeker nog eens een (single)reisje boeken bij Bolderman. Zou graag rondreisje Schotland met taptoe in Edinburgh (augustus) kunnen kiezen.

Reisverhaal Henriëtte

Het haventje van Boscastle in Cornwall. Het is een van de vele getijdehaventjes die bij eb hun water in de rivier zien verdwijnen naar de zee.
 
Ik vond het spectaculair. Heel klein, maar indrukwekkend.
Ik heb een geweldige,  mooie gevarieerde reis gehad.
 

Reisverhaal Hans

Op foto 1  zien we het Eden project.
Voor liefhebbers van bloemen en planten het hoogtepunt van de reis naar Devon en Cornwall.
De botanische tuin bestaat uit twee kassencomplexen en verschillende bijgebouwen.
Er groeien meer dan een miljoen planten van ca. 5000 verschillende soorten.
Het geheel is in 1997door onze landgenoot Tim Smit opgericht.
Al meer dan 7,5 miljoen hebben het Eden project bezocht.

Foto 2
St.Michael's Mount is een van de vele hoogtepunten van de geweldige reis naar Devon en Cornwall.
Bij eb kun je het kasteel over de weg bereiken maar bij vloed kun je er alleen met de boot naar toe.
 

Engeland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Engeland wordt betaald met de Britse Pond.

Elektriciteit:
In Engeland worden de stopcontacten van type G gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in Engeland.

Kraanwater:
Het is veilig om in Engeland water uit de kraan te drinken.

Tijdzone:
UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
In Engeland is de officiële taal Engels.

Prijsniveau:
De prijzen liggen hoger dan in Nederland.

8 dagen Devon en Cornwall

35 reizigers bevelen deze reis aan
8,7 Gemiddelde beoordeling

35 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,8
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,4
 • Vervoer met touringcar 8,6
 • Chauffeur 9,5
 • Reisprogramma 8,6
 • Accommodatie 8,2
 • Contact met Bolderman 8,7
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
20:13:01 | 0,53 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch