telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00

8 dagen Devon en Cornwall

We nemen u mee naar de Engelse graafschappen Devon en Cornwall. Vanwege het milde klimaat in Cornwall wordt deze streek zelfs ‘de Engelse Rivièra’ genoemd. De graafschappen worden door de rivier de Tamar gescheiden. Cornwall heeft een ruig en vaak nog ongerept landschap en kent een zeeklimaat met relatief zachte winters. Omdat het er zelden of nooit vriest, zijn veel soorten (geïmporteerde) subtropische planten zoals palmen, er ingeburgerd. Door de behoorlijke regenval zijn er veel moerassen ontstaan, waarin het veenmos weelderig groeit. Ook heeft het graafschap een groot aantal prehistorische overblijfselen, waaronder zeer oude tinmijnen die uit de bronstijd stammen. Het landschap van Devon kan worden omschreven als romantisch. Tussen de kustlijnen in het noorden en zuiden ligt een golvend landbouwgebied. We bezoeken het Exmoor National Park en natuurlijk het prachtige Eden Project met zijn botanische tuin en ‘s werelds grootste overdekte regenwoud. Laat u aangenaam verrassen tijdens deze prachtige busreis naar het zuidwesten van Engeland.

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Het dag-tot-dag programma

Maandag: Nederland - omgeving Londen

Vanaf ons centrale overstappunt kan de reis beginnen en rijden we via België naar Calais voor de overtocht per ferry naar Dover. Aan het einde van de middag arriveren we in de omgeving van Londen voor een diner en overnachting.

Dinsdag: Omgeving Londen - Bath - Bideford

We rijden via de verschillende graafschappen richting Bideford in het graafschap Devon. Natuurlijk mag een bezoek aan Bath niet ontbreken tijdens deze reis. De stad, gelegen aan de rivier de Avon, is na Londen de drukst bezochte toeristenplaats in Engeland. Bath wordt druk bezocht vanwege de geneeskrachtige bronnen. Een Romeinse tempel en thermen zijn deels bewaard gebleven. De stad is gebouwd in een natuurlijk soort amfitheater, omgeven door heuvels. Veel gebouwen zijn opgetrokken uit een witte lokale steensoort, de zogeheten ‘Bath stone’. We maken een korte stadstour en daarna heeft u tijd om zelf de stad te verkennen. Vervolgens rijden we door naar het Durrant House Hotel in Bideford, waar we de komende 5 nachten zullen verblijven.

Woensdag: Kustlijn Cornwall (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag beginnen we met een tocht langs de schilderachtige kustlijn van Cornwall. We bezoeken het National Trust dorp Boscastle en ook het charmante en authentieke dorpje Padstow. Aan het eind van de middag brengen we tijdens de terugreis een bezoek aan een authentieke ciderfarm (zie Pluspakket). Hierna rijden we via een mooie route terug naar ons hotel voor het diner.

Donderdag: Vrije dag of Graafschap Cornwall (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag of gaat u mee op verkenning in het prachtige graafschap Cornwall. Via een mooie route langs o.a. de 'Jamaica Inn', bekend uit vroegere tijden toen Cornwall gebruikt werd als belangrijkste route voor smokkelaars. Na dit bezoek vervolgen we onze weg naar het getijdeneiland St. Michael’s Mount, met zijn indrukwekkende kasteel, bij de plaats Penzance. Het eiland wordt beheerd door de National Trust.

Vrijdag: Exmoor National Park

Na het ontbijt beginnen we met een tocht door het bos van Exmoor National Park, bekend om zijn natuurlijke schoonheid. Door het afgelegen dorpje Simonsbath en het ongerepte dorp Lynmouth vervolgen we onze reis over de Exmoor, waar u de kans heeft om de kolonie van wilde geiten en Exmoor pony’s te zien. Via Combe Martin rijden we naar de Victoriaanse badplaats Ilfracombe, waar u tijd heeft om zelf deze leuke plaats te bekijken.

Zaterdag: Eden Project (zie Bolderman Pluspakket)

U bezoekt vandaag de botanische tuinen van het Eden Project met het grootste overdekte regenwoud van de wereld. De botanische tuinen bestaan uit twee kassencomplexen en een om­liggend terrein met diverse gebouwen. In de tuinen groeien meer dan een miljoen planten, die circa vijfduizend soorten vertegenwoordigen. Het zijn de grootste broeikassen ter wereld. Naast de planten die in de kassen voorkomen, zijn er ook vlinders, sluipwespen, bidsprinkhanen, vogels en hagedissen. Deze dieren functioneren onder andere als biologische bestrijder van schadelijke insecten. Na het bezoek aan het Eden Project keren we terug naar ons hotel.

Zondag: Bideford - Windsor - omgeving Londen

Na het ontbijt nemen we afscheid van ons hotel en verlaten we Devon. We rijden naar Windsor, een gezellig toeristenstadje. Midden in het centrum staat de oudste Koninklijke residentie, Windsor Castle. U kunt dit kasteel bekijken. Vanuit Windsor kunt u eenvoudig naar Eton lopen, bekend vanwege de particuliere kostschool. Vervolgens rijden we door naar de omgeving van Londen voor diner en overnachting.

Maandag: Omgeving Londen - Nederland

De laatste dag van onze reis rijden we via het Engelse wegennet naar Dover, waar we inschepen voor de overtocht naar Calais. Na aankomst in Calais rijden we door België naar ons centrale overstappunt in Nederland. Hier krijgt u, voordat u huiswaarts wordt gebracht, een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, waarbij u kunt nagenieten van deze prachtige excursiereis.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Reisverhaal Bert

Hierbij een fotorapportage van mijn reis Devon en Cornwall.

Reisverhaal Dineke

Op een mooie pinksterdag ... ging ik, op aanraden van vrienden, met Bolderman op reis. Gekozen voor een reis naar Devon en Cornwall. Hele leuke mensen leren kennen, al hebben sommigen geprobeerd me aan de drank te krijgen :-) Heel veel gezien (geitenpaadjes) en beleefd onder heel goede begeleiding van chauffeur Nigel. 
Ik zal zeker nog eens een (single)reisje boeken bij Bolderman. Zou graag rondreisje Schotland met taptoe in Edinburgh (augustus) kunnen kiezen.

***Durrant House Hotel, Bidefort

Dit hotel ligt aan de rand van de historische haven van Bideford en biedt uitzicht over de rivier de Torridge. Het hotel beschikt over een receptie, lounge, bar, restaurant, buitenzwembad en lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, telefoon, televisie en koffie- en theefaciliteiten.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL53 ABNA 0538 1816 99
19:10:00 | 1,16 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch