telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen Drielandenreis Zwarte Woud en Bodensee

vanaf € 499,-

Het Zwarte Woud is een geliefde vakantiebestemming voor een excursiereis, niet al te ver van Nederland. Het Zwarte Woud ligt ingesloten tussen Zwitserland en Frankrijk. Het is bekend om zijn schitterende natuur, met prachtige bossen, bergwegen en diepe dalen waarin azuurblauwe meertjes schitteren. Mooie pittoreske dorpen worden afgewisseld met glooiende weiden, waarin de trotse authentieke Zwarte Woud-boerderijen pronken. In deze streek worden de oude ambachten, zoals glasblazen en het vervaardigen van klokken, in ere gehouden. Vanuit ons familiehotel 3 Könige, dat al meer dan 40 jaar met Nederlandse gasten werkt, bieden wij u een gevarieerd programma. Uw chauffeur maakt met u interessante excursies in zowel Duitsland, Zwitserland als Frankrijk.

 • Familiehotel bekend op de Nederlandse markt
 • Excursie Bodensee en eiland Mainau
 • Bezoek Watervallen van Schaffhausen
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan

Dag 1: Nederland - Oberwolfach

Vanaf uw opstapplaats rijden we naar ons centrale overstappunt. Na een heerlijk kopje koffie of thee vertrekken we richting Duitsland en kan de excursiereis beginnen. Voor het diner arriveren we bij ons hotel in Oberwolfach.

Dag 2: Colmar in Frankrijk

Deze dag bezoeken we het buurland Frankrijk. We maken een mooie tocht over een gedeelte van de wijnroute in de Vogezen. U geniet van prachtige vergezichten en mooie dorpjes. Ook bezoeken we de stad Colmar, een historische stad met een gezellig kleurrijk centrum, bekend om zijn vakwerkhuizen.

Dag 3: Titisee en Triberg

Na een niet al te vroeg ontbijt gaan we op weg voor een mooie natuurtocht door een gedeelte van het Schwarzwald. We bezoeken de Titisee, één van de bekendste en mooiste meren van het Schwarzwald. De Titisee wordt omringd door bergen, waarvan sommige zich tot een hoogte van 1500 meter verheffen. U kunt een leuke boottocht op het meer maken (niet inbegrepen). Aansluitend rijden we naar Triberg, waar het mogelijk is om de hoogste waterval van Duitsland te bezoeken of gezellig plaats te nemen op één van de vele terrasjes.

Dag 4: Vrije dag of Schaffhausen en Stein am Rhein in Zwitserland (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kun u het rustig aan doen of gaat u mee naar Zwitserland (zie Pluspakket). Eerst brengen we een bezoek aan de beroemde watervallen van Schaf­f­hausen. We kunnen hier zien hoe de rivier de Rijn naar beneden stort. Men kan dit spektakel van dichtbij meemaken door met een boot naar de waterval te varen (niet inbegrepen). Vervolgens rijden we naar Stein am Rhein, een mooie plaats aan de Rijn. Hier heeft u vrije tijd om het stadje te bekijken.

Dag 5: St. Peter en Freiburg

Via het Glottertal komen we in St. Peter, waar een prachtige barokke kerk te bewonderen is. Vervolgens rijden we naar de stad Freiburg. De Münsterplatz, de grote gotische kerk, de leuke winkeltjes met de trapgeveltjes en de gezellige terrasjes vormen het middelpunt van de stad. Hier heeft u de mogelijkheid om gezellig wat souvenirs te kopen. We zijn vroeg in de middag weer terug in Oberwolfach.

Dag 6: Bodensee en Eiland Mainau

Vandaag staat het eiland Mainau, gelegen in de Bodensee, op ons programma. Op het bloemeneiland Mainau heeft u ruim de tijd om dit exotische plantenparadijs te bewonderen. Het 45 hectare grote eiland heeft verder een prachtige vlindertuin en een kasteel. Dit alles maakt deze dag tot één van de hoogtepunten van deze reis.

Dag 7: Gengenbach en Openluchtmuseum Gutach

Na het ontbijt rijden we naar Gengenbach met zijn fraaie historische binnenstad. Deze schilderachtige stad met de vele vakwerkgevels staat geheel onder bescherming van Monumentenzorg. Vervolgens gaan we naar Gutach met de Vogtbauernhof, een openluchtmuseum met gereconstrueerde en tradioneel ingerichte boer­derijen met rieten daken.

Dag 8: Oberwolfach - Nederland

Helaas moeten we weer afscheid nemen van het Zwarte Woud en rijden we via de Duitse autowegen terug naar ons centrale overstappunt. Hier krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden (niet inbegrepen bij vertrek op 22 oktober, te reserveren bij uw chauffeur) en kunt u nagenieten van deze prachtige excursiereis naar het Zwarte Woud. Tot slot keert u via één van onze servicelijnen huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel 3 Könige, Oberwolfach

Dit van oudsher familiehotel is centraal gelegen in Oberwolfach. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant met bar, lift, wijnkelder met kelderbar, terras en een ligweide met ligstoelen. Alle kamers beschikken over een badkamer met bad of douche en toilet, radio, telefoon en satelliet-televisie. Wifi is gratis in het hotel.

Reisverhaal Hans, Gerry en Simon

Ondanks de hoogtevrees van mijn man besloten we om 8 dagen de Drielanden reis te gaan doen.
Op dag 3 was het zover de hoogte in met een gondel Op het hoogtepunt aangekomen bovenstaande foto genomen. Woorden schoten tekort bij het zien van zoiets indrukwekkends.
 
Op de terugweg nog een klein tete a tete gehad met het lokale vee wat mijn jas enorm interessant vond.
 
Teveel gezien om alles te kunnen beschrijven maar het was zeker te weten een ervaring voor het leven, zeker door de enorme professionele Chauffeur John

Reisverhaal Louise

Deze foto is gemaakt op 6 juni.
Reis Drielandenreis Zwarte Woud en Bodensee vertrek 3 juni

Wij hebben deze reis geboekt omdat Bolderman wel royaal de tijd geeft om zelf met een boot mee te gaan naar de voet van de watervallen van Schaffhausen. Kost slechts 6 euro maar was geweldig om mee te maken. De kracht van het water zo dichtbij is een belevenis.

Reisverhaal Annie en Henk

Een zeer aan te bevelen exursiereis.
Naar mainau bloemeneiland diversiteit aan bloemen en bomen schitterend.
Stein am Rhein een mooi stadje met veel beschilderde huizen ,zie foto

De watervallen Schaffhausen indrukwekkend wat een geweld al dat water water, Titisse een mooi meer waar we rondvaart hebben gedaan.
We hebben erg van de reis genoten,
Volgend jaar een andere reis uitzoeken , Annie en Henk

Duitsland, Frankrijk en Zwitserland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland en Frankrijk wordt met de € ( euro ) betaald. In Zwitserland wordt betaald met de Zwitserse frank (CHF).

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland. In Frankrijk kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken. Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt. In Zwitserland heeft u in sommige gevallen een verloopstekker nodig.

Kraanwater:
In Duitsland en Zwitserland is het water uit de kraan veilig te drinken. In Frankrijk heeft het water uit de kraan een licht chloorgehalte en kan daardoor maag- en darmklachten veroorzaken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits is de officiële taal in Duitsland, Frans is de officiële taal in Frankrijk en Duits (Zwitserduits), Frans, Italiaans en Reto-Romaans zijn de officiële talen in Zwitserland.

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden. De prijzen in Frankrijk zijn over het algemeen vergelijkbaar met die in Nederland. De prijzen in Zwitserland liggen een stuk hoger dan in Nederland.
 

8 dagen Drielandenreis Zwarte Woud en Bodensee

19 reizigers bevelen deze reis aan
8,3 Gemiddelde beoordeling

19 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,1
 • Vervoer met touringcar 7,7
 • Chauffeur 8,8
 • Reisprogramma 8,5
 • Accommodatie 8,2
 • Contact met Bolderman 8,4
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
15:13:51 | 0,11 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch