telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen Drielandenreis Zwarte Woud en Bodensee

Niet al te ver van Nederland ligt het Zwarte Woud, een zeer geliefde vakantiebestemming voor een excursiereis. Het Zwarte Woud ligt ingesloten tussen Zwitserland en Frankrijk. Het is bekend om zijn schitterende natuur, met prachtige bossen en diepe dalen, waarin azuurblauwe meertjes schitteren. Pittoreske dorpjes worden afgewisseld met glooiende weiden, waarin de authentieke Zwarte Woud-boerderijen pronken. In deze streek worden de oude ambachten, zoals glasblazen en het vervaardigen van klokken, in ere gehouden. Vanuit ons familiehotel 3 Könige, dat al meer dan 40 jaar met Nederlandse gasten werkt, bieden wij u een gevarieerd programma aan. We maken interessante excursies in zowel Duitsland, Zwitserland als Frankrijk. Boek deze goed verzorgde reis vertrouwd bij Bolderman Excursiereizen!

 • Excursie Bodensee en eiland Mainau
 • Bezoek Titisee
 • Excursie watervallen van Schaffhausen
 • Bezoek Freiburg
 • Excursie openluchtmuseum Vogtsbauernhof
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Drielandenreis Zwarte Woud en Bodensee

Dag 1: Nederland - Oberwolfach

Vanaf uw opstapplaats reist u met één van onze servicelijnen naar ons centrale overstappunt. Na een heerlijk kopje koffie of thee vertrekken we naar Duitsland. Onderweg houden we diverse stops. Voor het diner arriveren we bij ons hotel in Oberwolfach.

Dag 2: Colmar in Frankrijk

Vandaag bezoeken we het buurland Frankrijk. We maken een prachtige tocht over een gedeelte van de wijnroute in de Vogezen. Onderweg geniet u van prachtige vergezichten en mooie dorpjes. We rijden naar de stad Colmar, een historische stad met een gezellig kleurrijk centrum, bekend om zijn vakwerkhuizen. In de Rue de Têtes kunt u het huis met de hoofden bewonderen en er hangen in deze straat drie uithangborden van de beroemde schilder Hansi. Na ons bezoek aan Colmar rijden we terug naar ons hotel.

Dag 3: Titisee en Triberg

Na een niet al te vroeg ontbijt gaan we op weg. We maken een mooie natuurtocht door een gedeelte van het Schwarzwald en bezoeken de Titisee, één van de bekendste en mooiste meren van het Schwarzwald. De Titisee wordt omringd door bergen, waarvan sommige tot 1.500 meter hoog zijn. U kunt een leuke boottocht op het meer maken (niet inbegrepen). Aansluitend rijden we naar Triberg, waar u de hoogste waterval van Duitsland kunt gaan bezichtigen of u kunt neerstrijken op één van de gezellige terrasjes voor een drankje.

Dag 4: Vrije dag of Schaffhausen en Stein am Rhein in Zwitserland (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u het rustig aan doen of u gaat mee op excursie naar Zwitserland (zie Pluspakket). Eerst brengen we een bezoek aan Europa's grootste waterval, de beroemde waterval van Schaf­f­hausen. We zien hier hoe de rivier de Rijn, over een breedte van 150 meter, 23 meter naar beneden stort. Men kan dit spektakel van dichtbij meemaken door met een boot naar de waterval te varen (niet inbegrepen). Vervolgens rijden we naar Stein am Rhein, een mooi stadje aan de Rijn. Hier heeft u vrije tijd om het historische centrum met vele beschilderde gevels te bekijken. Aansluitend rijden we weer terug naar Oberwolfach.

Dag 5: St. Peter en Freiburg

Via het Glottertal rijden we naar St. Peter, waar een prachtige barokke kerk te bewonderen is. Vervolgens rijden we naar de mooie stad Freiburg. De Münsterplatz, de grote gotische kerk, de leuke winkeltjes met de trapgeveltjes en de gezellige terrasjes vormen het middelpunt van de stad. Hier heeft u de mogelijkheid om gezellig te winkelen en souvenirs te kopen. We zijn vroeg in de middag weer terug in Oberwolfach.

Dag 6: Bodensee en eiland Mainau

Vandaag staat het 'bloemeneiland' Mainau, gelegen in de Bodensee, op ons programma. Het eiland is met een brug verbonden met het vaste land. Op het eiland (entree niet inclusief) heeft u ruim de tijd om dit exotische plantenparadijs te bewonderen. Hoewel de bloemen niet het hele jaar bloeien, heeft het eiland elk seizoen zijn eigen charme. Het 45 hectare grote eiland heeft naast het park ook een prachtige vlindertuin en kasteel.

Dag 7: Gengenbach en openluchtmuseum Gutach

Na het ontbijt rijden we naar Gengenbach met zijn fraaie historische binnenstad. Deze schilderachtige stad met de vele vakwerkgevels staat geheel onder bescherming van Monumentenzorg. Vervolgens gaan we naar Gutach met de Vogtsbauernhof, een openluchtmuseum met gereconstrueerde en traditioneel ingerichte boer­derijen met rieten daken, molens, zagerijen, schuren en Stuben. Hier kunt u zien hoe men de laatste 400 jaar in het Schwarzwald leefde, woonde en werkte. Na dit bezoek rijden we terug naar ons hotel.

Dag 8: Oberwolfach - Nederland

Helaas moeten we weer afscheid nemen van het Zwarte Woud. Via de Duitse autowegen rijden we terug naar ons centrale overstappunt. Hier krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden (niet inclusief op de reis met vertrek 17 oktober 2022) en kunt u nagenieten van deze prachtige excursiereis naar het Zwarte Woud. Tot slot keert u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Drielandenreis Zwarte Woud en Bodensee

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel 3 Könige, Oberwolfach

Dit van oudsher familiehotel is centraal gelegen in Oberwolfach. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant met bar, lift, wijnkelder met kelderbar, terras en een ligweide met ligstoelen. Alle kamers beschikken over een satelliet-tv, radio en telefoon en een badkamer met bad of douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Reisverhaal Annie en Henk

Een zeer aan te bevelen exursiereis.
Naar mainau bloemeneiland diversiteit aan bloemen en bomen schitterend.
Stein am Rhein een mooi stadje met veel beschilderde huizen ,zie foto

De watervallen Schaffhausen indrukwekkend wat een geweld al dat water water, Titisse een mooi meer waar we rondvaart hebben gedaan.
We hebben erg van de reis genoten,
Volgend jaar een andere reis uitzoeken , Annie en Henk

Reisverhaal Ber

Hierbij enkele foto's van onze Drielandenreis en Bodensee

Reisverhaal Bernie

Bijgaande foto is gemaakt tijdens onze 8 daagse busreis "Drielandenreis Zwarte Woud en Bodensee. Op de foto staat het plaatsje Oberwolfach, waar wij alle 8 dagen hebben verbleven in het Hotel 3 Könige. U ziet het hotel op de voorgrond tussen de bomen door en op de parkeerplaats staat de Boldermanbus. Het verblijf in het Hotel was uitstekend en wij hebben alle dagen mooie tochten door het Zwarte Woud gemaakt oa de Schwarzwalderhochsrasse. De chauffeur wist veel te vertellen over het Zwarte Woud en de plaatsen waar we langskwamen. We hebben genoten van de bezoeken aan Colmar in Frankrijk, watervallen van Schaffhausen in Zwitserland, de Bodensee en het bloemeneiland Mainau, Freiburg, Triberg, deTitisee en het Openluchtmuseum in Gutach, Kortom een leuke, goed verzorgde vakantie.

Reisverhaal Corrie en Dick

Vakantie Drielandenreis en Bodensee 
 
Op de busreis naar huis reed de chauffeur een hele mooie route langs de Rijn.
De watervallen van Schaffhausen waren prachtig.
We bezochten de watervallen van Schaffhausen. Het was een belevenis.
De waterval is de hoogste van Duitsland. In Triberg Was erg mooi om er te wandelen.
Foto van de kerk in Oberwolfach waar we verbleven We hadden een prima hotel en het was een mooie omgeving.

Reisverhaal Hans, Gerry en Simon

Ondanks de hoogtevrees van mijn man besloten we om 8 dagen de Drielanden reis te gaan doen.
Op dag 3 was het zover de hoogte in met een gondel Op het hoogtepunt aangekomen bovenstaande foto genomen. Woorden schoten tekort bij het zien van zoiets indrukwekkends.
 
Op de terugweg nog een klein tete a tete gehad met het lokale vee wat mijn jas enorm interessant vond.
 
Teveel gezien om alles te kunnen beschrijven maar het was zeker te weten een ervaring voor het leven, zeker door de enorme professionele Chauffeur John

Reisverhaal Louise

Reis Drielandenreis Zwarte Woud en Bodensee

Wij hebben deze reis geboekt omdat Bolderman wel royaal de tijd geeft om zelf met een boot mee te gaan naar de voet van de watervallen van Schaffhausen. Kost slechts 6 euro maar was geweldig om mee te maken. De kracht van het water zo dichtbij is een belevenis.

8 dagen Drielandenreis Zwarte Woud en Bodensee

201 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
203 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,6
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,4
 • Vervoer met touringcar 8,4
 • Chauffeur 9,2
 • Reisprogramma 8,6
 • Accommodatie 7,9
 • Contact met Bolderman 8,6
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
04:41:51 | 0,41 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch