telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00

8 dagen Drielandenreis Zwarte Woud en Bodensee

Het Zwarte Woud is een geliefde vakantiebestemming voor een excursiereis, niet al te ver van Nederland. Het Zwarte Woud ligt ingesloten tussen Zwitserland en Frankrijk. Het is bekend om zijn schitterende natuur, met prachtige bossen, bergwegen en diepe dalen waarin azuurblauwe meertjes schitteren. Mooie pittoreske dorpen worden afgewisseld met glooiende weiden, waarin de trotse authentieke Zwarte Woud-boerderijen pronken. In deze streek worden de oude ambachten, zoals glasblazen en het vervaardigen van klokken, in ere gehouden. Vanuit ons familiehotel 3 Könige, dat al meer dan 40 jaar met Nederlandse gasten werkt, bieden wij u een gevarieerd programma. Uw chauffeur maakt met u interessante excursies in zowel Duitsland, Zwitserland als Frankrijk.

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan

Dag 1: Nederland - Oberwolfach

Vanaf uw opstapplaats rijden we naar ons centrale overstappunt. Na een heerlijk kopje koffie of thee vertrekken we richting Duitsland en kan de excursiereis beginnen. Voor het diner arriveren we bij ons hotel in Oberwolfach.

Dag 2: Colmar in Frankrijk

Deze dag bezoeken we het buurland Frankrijk. We maken een mooie tocht over een gedeelte van de wijnroute in de Vogezen. U geniet van prachtige vergezichten en mooie dorpjes. Ook bezoeken we de stad Colmar, een historische stad met een gezellig kleurrijk centrum, bekend om zijn vakwerkhuizen.

Dag 3: Titisee en Triberg

Na een niet al te vroeg ontbijt gaan we op weg voor een mooie natuurtocht door een gedeelte van het Schwarzwald. We bezoeken de Titisee, één van de bekendste en mooiste meren van het Schwarzwald. De Titisee wordt omringd door bergen, waarvan sommige zich tot een hoogte van 1500 meter verheffen. U kunt een leuke boottocht op het meer maken (niet inbegrepen). Aansluitend rijden we naar Triberg, waar het mogelijk is om de hoogste waterval van Duitsland te bezoeken of gezellig plaats te nemen op één van de vele terrasjes.

Dag 4: Vrije dag of Schaffhausen en Stein am Rhein in Zwitserland (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kun u het rustig aan doen of gaat u mee naar Zwitserland (zie Pluspakket). Eerst brengen we een bezoek aan de beroemde watervallen van Schaf­f­hausen. We kunnen hier zien hoe de rivier de Rijn naar beneden stort. Men kan dit spektakel van dichtbij meemaken door met een boot naar de waterval te varen (niet inbegrepen). Vervolgens rijden we naar Stein am Rhein, een mooie plaats aan de Rijn. Hier heeft u vrije tijd om het stadje te bekijken.

Dag 5: St. Peter en Freiburg

Via het Glottertal komen we in St. Peter, waar een prachtige barokke kerk te bewonderen is. Vervolgens rijden we naar de stad Freiburg. De Münsterplatz, de grote gotische kerk, de leuke winkeltjes met de trapgeveltjes en de gezellige terrasjes vormen het middelpunt van de stad. Hier heeft u de mogelijkheid om gezellig wat souvenirs te kopen. We zijn vroeg in de middag weer terug in Oberwolfach.

Dag 6: Bodensee en Eiland Mainau

Vandaag staat het eiland Mainau, gelegen in de Bodensee, op ons programma. Op het bloemeneiland Mainau heeft u ruim de tijd om dit exotische plantenparadijs te bewonderen. Het 45 hectare grote eiland heeft verder een prachtige vlindertuin en een kasteel. Dit alles maakt deze dag tot één van de hoogtepunten van deze reis.

Dag 7: Gengenbach en Openluchtmuseum Gutach

Na het ontbijt rijden we naar Gengenbach met zijn fraaie historische binnenstad. Deze schilderachtige stad met de vele vakwerkgevels staat geheel onder bescherming van Monumentenzorg. Vervolgens gaan we naar Gutach met de Vogtbauernhof, een openluchtmuseum met gereconstrueerde en tradioneel ingerichte boer­derijen met rieten daken.

Dag 8: Oberwolfach - Nederland

Helaas moeten we weer afscheid nemen van het Zwarte Woud en rijden we via de Duitse autowegen terug naar ons centrale overstappunt. Hier krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden (niet inbegrepen bij vertrek op 23 oktober, te reserveren bij uw chauffeur) en kunt u nagenieten van deze prachtige excursiereis naar het Zwarte Woud. Tot slot keert u via één van onze servicelijnen huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

***Hotel 3 Könige, Oberwolfach

Dit familiehotel is centraal gelegen in Oberwolfach. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant met bar, lift, wijnkelder met kelderbar, terras en een ligweide met ligstoelen. Alle kamers beschikken over een badkamer met bad of douche en toilet, radio, telefoon en satelliet televisie.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL53 ABNA 0538 1816 99
19:10:08 | 0,75 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch