telefoon 0318 - 58 09 58
ma - vr: 09:00 - 18:00 zaterdag: 10:00 - 16:00

8 dagen Gérardmer Vogezen

vanaf € 399,-
vertrekdata en prijzen

Gérardmer, een prachtige bestemming voor een excursiereis, ligt in de Vogezen, een langgerekte bergketen in Elzas-Lotharingen. Doordat het gebied altijd een twistpunt is geweest tussen Frankrijk en Duitsland, is de bevolking voor een groot deel tweetalig. Ook de bouwstijl lijkt Duits. In de stadjes ziet u veel vakwerkhuizen, mooie stadspoorten en fraaie fonteinen. De streek is rijk aan natuurschoon. Vele riviertjes, mooie meren en indrukwekkende bergen maken het gebied tot een geliefd vakantieoord voor een busreis. Gérardmer is een gezellig plaatsje, gelegen aan een mooi meer. Het boeiende excursieprogramma brengt u in mooie stadjes zoals Colmar, Riquewihr en Strasbourg. Van het natuurschoon kunt u genieten tijdens de tocht over de Route des Crêtes en de Col de la Schlucht. U rijdt met ons over de wijnroute, de kaasroute en de groene route. We wensen u veel reisgenot in deze mooie streek met Bolderman Excursiereizen.

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Het dag-tot-dag programma

Dag 1: Nederland - Gérardmer

Aangekomen op ons centrale overstappunt krijgt u een kopje koffie of thee. Hierna kan de reis richting Gérardmer beginnen. De route gaat via Luxemburg naar Frankrijk. Via Metz, Nancy, Lunéville en Strasbourg bereiken we aan het eind van de middag Gérardmer. Hier wordt u hartelijk ontvangen door de hotelier. Na de kamerindeling volgt het diner.

Dag 2: Colmar en Riquewihr

Vandaag brengen we u via de Col de la Schlucht (1134 meter), de bekendste en mooiste Col van de Vogezen, naar Colmar. Het historische centrum herbergt vele kleurige huizen en gebouwen, opgesierd met fleurige bloembakken met rode geraniums. Hier heeft u voldoende tijd om deze fraaie stad te bekijken. De lunch kunt u gebruiken in een van de gezellige restaurantjes. Hierna rijden we naar het lieflijke plaatsje Riquewihr, dat bijna geheel omgeven is door een dubbele stadsmuur uit de dertiende en zestiende eeuw. Binnen de muren waant u zich in de middeleeuwen. U krijgt hier ruim de gelegenheid om de schoonheid van dit stadje te ontdekken. Via Col du Bonhomme rijden we terug naar Gérardmer.

Dag 3: Haut-Königsbourg en Kaysersberg

We gaan vandaag het indrukwekkende kasteel Haut-Königsbourg bezoeken. Ver voor het plaatsje Sélestad kunt u dit tot steen geworden sprookje op de top van een steile bergwand zien liggen. De ruines van een oud roversnest lagen eenzaam en verlaten totdat de Duitse keizer Wilhelm II het geheel liet reconstrueren. U zult verbaasd staan over de pracht en praal in het kasteel. Vanaf het grote bastion heeft u een geweldig uitzicht op de omgeving. Bij mooi weer kunt u de Rijnvlakte, het Zwarte Woud en de Grand Ballon zien liggen. ’s Middags bezoeken we het oude wijnstadje Kaysersberg. Het is de geboorteplaats van Dr. Albert Schweitzer. Tijdens de wandeling door het stadje ziet u de parochiekerk, de St. Michelkapel en het prachtige stadhuis. Vanaf de oude brug over de rivier de Weiss heeft u een prachtig uitzicht over het stadje.

Dag 4: Strasbourg

Vandaag rijden we naar Strasbourg. We maken een rondrit door deze prachtige stad. Centraal staat de beroemde kathedraal Notre Dame met zijn anderhalve toren. Bijzonder is de kleine oude stadskern, waar de Franse sfeer en de Duitse bouwstijl op harmonieuze wijze samengaan. Na de rondrit wandelen we naar de schilderachtige oude wijk ‘La petite France’ met zijn bijzondere vakwerkhuizen en oude, smalle straatjes. De lunch kunt u in de stad gebruiken. In de loop van de middag verlaten wij Strasbourg en rijden we terug naar ons hotel.

Dag 5: Neuf Brisach en Breisach

Vandaag gaan we richting het Rijndal. Na Colmar gepasseerd te zijn, komen we bij een bijzonder vestingstadje, Neuf Brisach. We maken hier een interessante wandeling langs de bijzondere vestingwerken, gebouwd door bouwmeester Vauban. Na dit bezoek steken we de Rijn over en komen in het leuke stadje Breisach. Hier kunt u de lunch gebruiken en de stad verkennen. ’s Middags kunt u zich inschepen op een rondvaartboot voor een twee uur durende boottocht over de Rijn (niet inclusief).

Dag 6: Route des Crêtes

Deze mooie panoramatocht begint aan de voet van de Col de la Schlucht. De Route des Crêtes is in de Eerste Wereld­oorlog aangelegd om de Franse troepen ongezien door de Duitsers te kunnen bevoorraden. Niet verwonderlijk dus, dat u geen dorpje tegenkomt, maar uitsluitend geniet van prachtige vergezichten, mooie bossen en diep beneden u romantische meren en dorpjes. Onderweg maken wij enkele fotostops op diverse uitzichtpunten. U krijgt de Petit Ballon en de Grand Ballon (1424 meter) te zien. Tijdens de afdaling komt u langs de ruïnes van het kasteel Freundstein. Op de Col du Silberloch ziet u de Vieil Armand of de Hartmannswillerkopf. Een top waar zeer hard gevochten is in de Eerste Wereldoorlog. Er staat een nationaal monument ter herinnering aan de 30.000 gevallenen. Na de lunchpauze rijden we via de Ballon d’Alsace terug naar Gérardmer.

Dag 7: Markt Gérardmer en Epinal

’s Morgens kunt u de gezellige markt in het centrum van Gérardmer bezoeken of iets drinken op één van de gezellige terrasjes. Daarna gaan we een bezoek brengen aan de hoofdstad van de Vogezen, Epinal. De stad is mooi gelegen op beide oevers van de Moezel en is omgeven door uitgestrekte bossen. In het interessante centrum kunt u een wandeling maken en de basiliek St. Maurice, de poort le Portail des Bourgeois en het Musée International de l’Imagerie bezichtigen. Ook kunt u winkelen en leuke souvenirs uit de Vogezen kopen.

Dag 8: Gérardmer - Nederland

Vandaag moeten we na een vroeg ontbijt helaas weer afscheid nemen van ons hotel. We gaan terug naar Nederland. Via diverse stops komen we in de loop van de middag aan op ons centrale overstappunt. Hier kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet waarna u via één van onze servicelijnen huiswaarts keert.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel La Route Verte, Gérardmer

Het hotel ligt aan de rand van het centrum en beschikt over een restaurant, bar, ontbijtzaal en lift. Tegen betaling kunt u gebruik maken van de sauna, het stoombad en de jacuzzi. De kamers zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet, televisie en telefoon.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
ma - vr
zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL53 ABNA 0538 1816 99
17:32:29 | 0,89 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch