telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8-daagse najaarsreis Praag en Bohemen

Praha, zoals de Tsjechen hun schilderachtige hoofdstad aan de Moldau noemen, is één van de mooiste steden van Midden-Europa. Praag staat ook bekend als Zlata Praha, de 'Gouden Stad '. Het is zonder twijfel de parel onder de Europese steden. Praag kan zich beroepen op een rijk cultureel en historisch erfgoed. Het is een lustoord voor liefhebbers van architectuur, met de talrijke vergulde torenspitsen die schitteren in het zonlicht, de gevelornamenten, kloosters, kerken en paleizen. Tijdens deze reis laten wij u kennis maken met plaatsen als Nový Bor, Melník, Jicin, Theresiënstadt, het mooie Kokorindal en het het Boheems Paradijs, een bijzonder natuurgebied met grillig gevormde rotsformaties. We verblijven in Hotel Bezdez, dat beschikt over een lounge, groot restaurant, bar, zonneterras, sauna en overdekt zwembad. De kamers zijn allen voorzien van een bad of douche en toilet, televisie en telefoon.

 • Laagste prijsgarantie
 • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
 • Aanbetalen niet verplicht
 • Veilig online boeken
 • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan najaarsreis Praag en Bohemen

Dag 1: Nederland - Staré Splavy

Via onze sevicelijnen wordt u naar ons centrale overstappunt gebracht, waar u een kopje koffie of thee kunt drinken. Na de overstap rijden we via een prachtige rit naar ons Hotel Bezdez in Staré Splavy, waar we in de namiddag zullen aankomen.

Dag 2: Praag-Benedenstad (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de hoofdstad van Tsjechië: Praag. Deze monumentale stad is als het ware één groot openluchtmuseum met schitterende paleizen, kloosters en kerken. De rivier de Moldau stroomt midden door de stad en deelt Praag in tweeën. In het oude centrum vindt u fraaie pleinen, gezellige terrasjes en de beroemde astronomische klok. We maken een stadswandeling o.l.v. een Nederlandssprekende gids (zie Pluspakket) en zien het oude stadsplein met het monument van Johannes Hus, het oude stadhuis met het astronomisch uurwerk en natuurlijk de beroemde Karelsbrug over de Moldau. ’s Middags is er gelegenheid om deel te nemen aan een optionele boottocht over de Moldau, met een lunch aan boord (niet inbegrepen).

Dag 3: Detenice, Jicín en Boheems Paradijs (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag maken we een schitterende tocht. We rijden eerst naar de plaats Detenice, waar we het kasteel gaan bezoeken (zie Pluspakket). U kunt hier ook de lunch gebruiken in de oude bierbrouwerij (niet inbegrepen). Aansluitend rijden we naar de stad Jicín. Met name in de 17e eeuw maakte Jicín een periode van grote bloei door. Het was Albrecht van Wallenstein die er voor zorgde dat de stad destijds een eigen universiteit en munt kreeg. Bovendien gaf hij bekende architecten opdracht voor enkele fraaie bouwwerken, waaronder het Wallenstein Paleis uit 1625. Vervolgens rijden we naar het Boheems Paradijs, het beschermde natuurgebied. Grillige en bizar gevormde rotsformaties bepalen hier het beeld. U kunt hier een wandeling maken naar de witte rotsen. Neem hiervoor wel goede wandelschoenen mee!

Dag 4: Nový Bor, Theresienstadt, Melník en Kokorindal (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt rijden we naar Nový Bor, het centrum van de glasindustrie. Tijdens een bezoek aan de glasfabriek kunt u niet alleen kennismaken met het oude ambacht, maar ook het Boheemse glaswerk kopen. Aansluitend rijden we naar Theresienstadt (Terezin). Een sober museum en een begraafplaats herinneren aan een droevige periode. Vervolgens bezoeken we het stadje Melník, met het historische centrum. Hier wordt al vanaf de 14e eeuw wijn geproduceerd. Vanaf de heuvel waar het renaissance kasteel staat, hebben we een mooi uitzicht op de omgeving. Hier zien we de rivieren de Moldau en de Elbe samenvloeien.

Dag 5: Excursie Praag met diner en avondtour (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u genieten van een vrije dag of meegaan naar Praag. We bezoeken de Bovenstad van Praag o.l.v. een Nederlandssprekende gids. De Burcht is de zetel van de Tsjechische regering. In dit monumentale complex ziet u o.a de St. Vituskathedraal en de Romaanse St. Jorisbasiliek. Om 12.00 uur zijn we bij de wisseling van de wacht. Via de bekende Karelsbrug wandelen we naar de Benedenstad, waar u de rest van de tijd zelf kunt invullen. Het diner gebruiken we in een restaurant in de stad en aansluitend maken we nog een mooie avondtour door Praag.

Dag 6: Reuzengebergte, Harrachov en Spindleruv Mlyn

Na het ontbijt rijden we naar Harrachov, een leuk plaatsje om te verkennen. Aan het eind van de ochtend rijden we naar het geografische en toeristische hart van de streek, het vakantieoord Spindleruv Mlyn. Bij dit bergdorp komen zeven dalen samen. Het ligt aan de voet van de hoogste berg van het Reuzengebergte, de Snezka (1602 meter hoog). De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen. U kunt met een stoeltjeslift of kabelbaan omhoog naar de één van de bergtoppen, waar talrijke wandelroutes zijn uitgezet. U kunt ook beneden in het dorp blijven, waar in het centrum gezellige terrasjes en souvenirwinkeltjes zijn.

Dag 7: Vrije dag (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag. U kunt na een paar inspannende dagen lekker uitslapen, om vervolgens bijvoorbeeld een wandeling te gaan maken rond het schitterend gelegen meer in de omgeving van ons hotel. De keuze is aan u. Heeft u het Pluspakket geboekt dan krijgt u vandaag in het hotel de lunch aangeboden.

Dag 8: Staré Splavy - Nederland

Na een vroeg ontbijt vertrekken we naar Nederland, waar we aan het eind van de middag aankomen op ons centrale overstappunt. Hier heeft u de mogelijkheid om te genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur), alvorens u huiswaarts keert via één van onze servicelijnen.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Reisverhaal Hanneke

Hierbij mijn bijdrage aan foto´s van de reis Praag en Bohemen.
 

3* Hotel Bezděz, Staré Splavy

Dit hotel is prachtig gelegen vlakbij het meer Máchovo. Het hotel beschikt over een receptie, groot restaurant, lounge, zonneterras, bar en lift. Verder is er een sauna, overdekt zwembad en minigolfbaan (deze faciliteiten zijn in het winterseizoen buiten gebruik). De kamers zijn allen voorzien een badkamer met bad of douche en toilet, televisie en telefoon. Wifi is gratis (in de bar).

8-daagse najaarsreis Praag en Bohemen

23 reizigers bevelen deze reis aan
8,8 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
23 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,6
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,8
 • Vervoer met touringcar 8,7
 • Chauffeur 9,5
 • Reisprogramma 8,8
 • Accommodatie 8,1
 • Contact met Bolderman 8,9
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
04:54:35 | 0,65 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch