telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

16 dagen Handelsroute cruise - Holland America Line, ms Prinsendam

Ga mee met Bolderman Excursiereizen en ontdek de mooiste plekjes tijdens de 16-daagse Handelsroute cruise met het ms Prinsendam van Holland America Line. Vanuit Amsterdam varen we via België naar Frankrijk, waar we Brest, La Rochelle en Bordeaux zullen aandoen. Na Frankrijk koersen we via Santander in Spanje naar Lissabon, waar u de hele dag heeft om deze prachtige stad te verkennen. Via Gibraltar zullen we uiteindelijk aankomen in Barcelona, vanwaar we per bus naar Nederland terugreizen. Boek deze interessante cruise bij Bolderman!

  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Persoonlijk contact
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
1-persoonshutten zijn op aanvraag. U dient hierbij rekening te houden met een toeslag van 50-100%.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Route Handelsroute cruise

Dag 2: Vlissingen, aankomst 8.00 uur, vertrek 15.00 uur

Vlissingen is strategisch gelegen tussen de Schelde en de Noordzee, en is al meer dan 10 eeuwen lang een belangrijke haven. Voorheen was het één van de belangrijkste havens voor schepen van de Nederlandse Oost-Indische Compagnie, tegenwoordig bouwt Vlissingen schepen voor de Koninklijke Nederlandse Marine. Ontdek de maritieme geschiedenis van de 15e tot de 20e eeuw in het Zeeuws Maritiem Museum, geniet van het uitzicht op de haven vanaf een 16de-eeuwse gevangenistoren, of ontspan een dagje aan het prachtige strand van Vlissingen.

Dag 2: Antwerpen, België, aankomst 20.00 uur

Antwerpen is een stad met vele gezichten. Internationale draaischijf van de diamantsector, opkomend modecentrum en de thuisbasis van de schilder Peter Paul Rubens. Tijdens een dag in Antwerpen kunt u dit alles en nog meer ontdekken. U wandelt door winkelstraten en door de mode- en diamantwijken. U brengt een bezoek aan de plek waar Rubens begraven ligt en het huis waar hij woonde en werkte met bekende leerlingen zoals Van Dyck. Antwerpen is ook de ideale uitvalsbasis om de vele andere interessante plekken in België te ontdekken. Door de centrale locatie is het gemakkelijk om naar de hoofdstad Brussel te gaan of een bezoek te brengen aan Brugge, UNESCO Werelderfgoed en een middeleeuws wonderland. In Gent kunt u het Lam Gods van de schilder Van Eyck bezichtigen, misschien wel het belangrijkste kunstwerk van het land. En vergeet ook niet te proeven van de Belgische lekkernijen: van Belgische wafels met poedersuiker die vers uit het wafelijzer van de oudste wafelbakker uit Antwerpen komen tot de innovatieve, moderne chocoladekronkels van Belgische banketbakkers.

Dag 5: Brest, Frankrijk, aankomst 7.00 uur, vertrek 17.00 uur

In het westelijke deel van Bretagne ligt het stadje Brest aan een natuurlijke haven. Brest is een thuisbasis voor de Franse marinevloot en rijk aan maritieme geschiedenis. Haar haven bruist altijd van de activiteiten. Bretagne staat bekend om haar dramatisch grillige kustlijn, prachtige stranden en vreedzame grotten en dit alles ligt binnen het bereik van de centraal gelegen haven. Een reeks beschermde parken zijn te voet bereikbaar en deze vormen het opvallende landschap.
Het Musée de la Marine de Brest biedt tentoonstellingen die op gedetailleerde wijze de waterrijke tradities van de stad weergeven. Het maritieme Océanopolis-centrum bevat een reeks aquariums. Achter de haven biedt het 15de-eeuwse Château de Brest aanzien en de Tour Tanguy toont overblijfselen die de stad voor de Tweede Wereldoorlog verzamelde. Niet ver daar vandaan zijn de 15de-eeuwse kerk en het prachtige plein in Lacronan het waard om te stoppen, evenals het schilderachtige dorpje Le Conquet.

Dag 6: La Rochelle, Frankrijk, aankomst 10.00 uur, vertrek 20.00 uur

Prachtige middeleeuwse gebouwen, smalle straatjes en klassieke Franse cafés kenmerken deze pittoreske stad, die werd opgericht in de 14ste eeuw. Brandy en Bordeaux wijnen komen uit de regio rond La Rochelle.

Dag 7: Bordeaux, Frankrijk, aankomst 13.00 uur

Bordeaux lig aan de rivier de Garonne in het zuidwesten van Frankrijk en is vooral beroemd om één ding: wijn. De rode wijnen met hun volle smaak, en in mindere mate de witte, rosé en mousserende wijnen, maakten de stad sinds de oudheid tot een bloeiende haven, in die tijd de hoofdstad van de Romeinse provincie Aquitania. Maar er is veel meer te zien dan wijnkelders en wijngaarden. Ontdek de kades van de Port de la Lune en het halvemaanvormige gebied langs de Rive Gauche van de Garonne, schitterend met neoklassieke gebouwen, elegante fonteinen en grote pleinen. Ga, terwijl u hier door de straten dwaalt, de landschappelijk vormgegeven groene ruimten in of bezoek instellingen voor beeldende kunst die Parijs naar de kroon steken. De restaurants hier behoren tot de beste van het land, van aloude brasseries tot strakke nieuwkomers. Uiteraard uitstekend te combineren met wijnen uit de regio, van eenvoudig voor € 3,- tot de Premier en Grand cru's. Buiten de stad Bordeaux zijn er tal van leuke dagtripjes: middeleeuwse dorpjes, prehistorische grotten en uitgestrekte wijngaarden, waarvan de restaurants en proeflokalen in de buitenlucht topbestemmingen zijn voor zowel cultuurzoekers als wijnliefhebbers.

Dag 9: Santander, Spanje, aankomst 8.00 uur, vertrek 17.00 uur

Langs de kliffen en stranden van Noord-Spanje strekt Santander zich uit langs de baai die dezelfde naam draagt. De kathedraal van de stad valt op en trekt de aandacht boven op de heuvel Somorrostro. Het gotische bouwwerk uit de 14e eeuw herbergt rijk versierde tombes en bogen. In het stadscentrum, waar ooit een ommuurde vesting stond, komen de straten samen en ontmoet het modern Santander haar historische verleden. In de voetgangersstraten is het de hele dag gezellig druk en u kunt een aantal van de oudere gebouwen bekijken, zoals de Kerk van de Annunciatie en het stadhuis. Niet ver van het centrum kunt u over de promenade aan het water, de Paseo Maritimo, wandelen, of een kijkje nemen in de Cripta del Cristo, een kleine crypte met drie schepen. Ook het archeologisch museum is een bezoek waard. In de buurt kunt u de prehistorische rotstekeningen in de grotten van Altamira bekijken. Ook kunt u de prachtige stranden van de baai El Sardinero bezoeken.

Dag 11: Lissabon, Portugal, aankomst 7.00 uur

Lissabon, de hoofdstad van Portugal, bezit een rijkdom aan bezienswaardigheden, smaken en geluiden. Het is een stad rijk aan historie, cultuur en traditie, met een reeks oude en nieuwe wijken. Na de verwoestende aardbeving in 1755 begon de reconstructie en het herbouwde Baixa-gebied werd snel een van de drukste districten van de stad. Vanaf hier kunt u een blik werpen op São Jorge Castle op de ene heuvel, terwijl u in de andere richting Chiado ziet, een van de meest trendy en elegante wijken. De geest van Lissabon kan samengevat worden in het bezielde muzikale genre fado, dat het beste in Alfama ervaren kan worden, de oudste buurt van de stad. Betreed een van de ouderwetse tavernes en luister naar de hartstochtelijke vertolkingen van Fado Vadio, gezongen door amateurs, vaak na een rondje aguardiente, een drankje met een anijssmaak.

Dag 13: Gibraltar, Brits Territory, aankomt 14.00 uur, vertrek 23.59 uur

Een stukje Engeland in het zuidelijkste puntje van Spanje. Veel cruiseschepen passeren hier, maar als u de kans krijgt tijdens uw cruise Gibraltar aan te doen, dan krijgt u een leuke dag in Little Britain met berberapen en de alombekende rots.

Dag 15: Barcelona, Spanje, aankomst 7.00 uur

Onze cruise zit er helaas op. We vertrekken per bus naar ons overnachtingshotel in Midden-Frankrijk.

Dag 16: Midden-Frankrijk - Nederland

Op deze laatste reisdag rijden we via de Franse en Belgische snelwegen terug naar ons centrale overstappunt, vanwaar u na een goed verzorgd afscheidsbuffet per servicelijn huiswaarts keert.

ms Prinsendam (Holland America Line)

Verken zelden bezochte bestemmingen waar grotere schepen niet kunnen komen. Met capaciteit voor maar 835 gasten is het ms Prinsendam intiem en toch plezierig ruim. Onlangs gerenoveerd, van de Lido Market en het Java Café tot de Explorer's Lounge, Spa en Salon, straalt onze 'elegante verkenner' meer dan ooit.
Een bijzonder beeldhouwwerk met geëtste vissen, schildpadden en dolfijnen die op een prachtige cilinder van Bolle-glas klimmen en verlicht wordt door moderne optische vezel, prijkt in het drie etages hoge atrium. Andere kunstwerken zijn onder andere een opmerkelijk abstract marmeren beeld van een Vikingschip van de eigentijdse Noorse kunstenaar Nicholas Widerberg, een serie schilderijen van de impressionistische schilder Neil Pinkett, en een zeer bijzondere collectie Romeinse amfora's daterend uit 50-150 n.Chr. De Prinsendam, of schip van een 'Prins', is waarlijk een klassiek schip dat haar naam eer aan doet.

Op het schip heeft u de keuze uit een scala van activiteiten om nieuwe interesses te ontdekken of om te relaxen en nieuwe energie op te doen. Geniet aan boord van kookshows en actieve workshops in samenwerking met America's Test Kitchen (eind september 2017 beschikbaar op het ms Prinsendam). Leer hoe u uw vakantiefoto's en -video's bewerkt, weergeeft en deelt via onze Digital Workshop powered by Windows®. Of u kunt gewoon relaxen en nieuwe krachten op doen in de Greenhouse Spa & Salon.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
07:32:13 | 0,5 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch