telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

5 dagen Thüringen en Sachsen, Meerane

vanaf € 249,-

De vrijstaten Thüringen en Sachsen zijn de toeristische ontdekkingen van de laatste jaren. Steeds meer Nederlanders genieten in deze deelstaten van Duitsland van de rijke cultuur, de mooie natuur en de prachtige steden en romantische marktstadjes. Op de grens van deze twee staten ligt het plaatsje Meerane, prima gelegen om fraaie excursies te maken door dit prachtige gebied. Zo bezoekt u onder andere de stad Dresden, de porseleinstad Meissen, het Erzgebergte met het kuuroord Oberwiesenthal en het Vogtland, met de mooie plaatsjes Markneukirchen en Plauen. U verblijft in het gezellige 4-sterren Romantik Hotel Schwanefeld.

  • Nieuwe reis
  • **** hotel
  • Bezoek Dresden
  • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
  • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* onder voorbehoud van annuleringen
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan

Maandag: Nederland - Meerane

Via onze servicelijn reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee aangeboden krijgt. Vervolgens vertrekken we en rijden Duitsland in. In de loop van de middag komen wij aan bij ons hotel in Meerane.

Dinsdag: Het Erzgebergte en Oberwiesenthal

Als we Meerane achter ons gelaten hebben, rijden we via de toeristische route over de Silberstrasse naar het plaatsje Annaberg-Buchholz, een historisch stadje ontstaan door de mijnbouw. U kunt hier een bezoek brengen aan het interessante Erzgebirgsmuseum of het Adam Ries Museum. Ook een wandeling door het oude centrum met leuke winkeltjes en gezellige cafés is de moeite meer dan waard. ‘s Middags brengen wij u naar de hoogste berg van Sachsen, de Fichtelberg, waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht. Vanuit Cranzahl kunt u nog een tocht maken met het stoomtreintje naar het kuuroort Oberwiesenthal.

Woensdag: Dresden en Meissen

Het centrum van Dresden, eens 'het Florence aan de Elbe' genoemd, is na de Tweede Wereldoorlog voor een deel herbouwd. Onder leiding van een stadsgids maakt u een wandeling langs de gerestaureerde gebouwen, zoals de Zwinger, de Semper Opera, de Hofkathedraal en de imposante Frauenkirche. Ook krijgt u de trieste geschiedenis van de stad te horen. ’s Middags rijden wij langs de rivier de Elbe naar Meissen, waar het beroemde Meissner porselein gemaakt wordt. In het Romantik Hotel Burgeller Meissen wordt u de geschiedenis van de stad en het porselein onder het genot van een kopje koffie verteld.

Donderdag: Er zit muziek in het Vogtland

Wij gaan vandaag kennismaken met het lieflijke Vogtland, over de gehele wereld bekend als het centrum van de bouw van muziekinstrumenten. In het leuke stadje Markneukirchen bezoeken we het muziekinstrumentenmuseum, waar we bijzondere en zeer zeldzame instrumenten kunnen bewonderen. Ook bezoeken we de stad Plauen. De stad is wereldberoemd om zijn 120 jaar oude textiel, het Plauener kant. U krijgt tijd om zelf het centrum te bezichtigen, waar u bijvoorbeeld het mooie Plauener Museum kunt bezoeken. Op de terugreis naar ons hotel houden we nog een pauze aan de stuwdam van Pöll.

Vrijdag: Meerane - Nederland

Na het ontbijt moeten we helaas Meerane weer verlaten. We beginnen aan de terugreis naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u nog een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, waarna u via één van de servicelijnen weer huiswaarts keert.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

4* Romantik Hotel Schwanefeld, Meerane

Het hotel is rustig gelegen aan de rand van het stadje Meerane en beschikt over een receptie, lounge, lift, restaurant, bar en terras. De kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, telefoon, televisie en kluisje.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
02:19:53 | 0,36 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch