telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

10 dagen Schotland met de eilanden van de Hebriden

vanaf € 599,-

We laten u tijdens deze busreis kennismaken met Schotland en de eilanden van de Hebriden, het land van talloze middeleeuwse legenden over koene ridders die vochten tegen onrecht, angstaanjagende monsters, onverzettelijke burgers en edellieden. Het landschap is soms lieflijk, dan weer wild maar altijd fascinerend met woeste hoogten, stille en mysterieuze meren, ruige kusten, kastelen, landgoederen en een sterk traditioneel getinte folklore. Daarbij hoort natuurlijk het geluid van doedelzakken en de smaak van edele whisky. Geniet tijdens uw busreis door Schotland van de prachtige natuur en van de tradities die de Schotten in ere houden. Boek deze busreis Schotland vertrouwd bij Bolderman Excursiereizen!

 • Nieuwe reis
 • Excursie eiland Mull
 • Bezoek Mull of Kintyre
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* onder voorbehoud van annuleringen
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Schotland met de eilanden van de Hebriden

Maandag: Nederland - Midden-Engeland

Nadat u heeft kunnen genieten van een kopje koffie of thee op ons centrale overstappunt, beginnen we onze reis en rijden richting Calais voor de ferryovertocht naar Dover. Zodra we aankomen in Dover vervolgen we onze weg naar het overnachtingshotel.

Dinsdag: Midden-Engeland - Ardrishaig

Na het ontbijt gaan we op weg naar Schotland. Via Gretna Green, Glasgow en Loch Lomond bereiken we aan het einde van de dag ons hotel, waar we 6 nachten zullen verblijven.

Woensdag: Oban

Na het ontbijt vertrekken we naar Oban, een typische Schotse badplaats, gelegen aan de baai van Oban en omringd door heuvels. Dit stadje heeft goede visrestaurants. Na dit bezoek vervolgen we onze reis naar Hollow Mountain, waar diep in de bergen verborgen de krachtcentrale van Cruachan is gebouwd, één van de meest verbazingwekkende geheimen van het land. U kunt hier een rondleiding mee maken, om zo zelf te ervaren hoe groots zo’n krachtcentrale is.

Donderdag: Isle of Mull

Na een vroeg ontbijt vertrekken we naar Oban, waar we in de levendige haven de veerboot naar het eiland Mull nemen. Het landschap op dit eiland is ronduit fantastisch. In Tobermory, de hoofdstad van het eiland, kunt u de bekende Tobermory whiskydistilleerderij bezoeken. Op het eiland staan maar liefst 6 kastelen, waarvan Duart Castle en Glengorm Castle het bekendst zijn. In dit leuke stadje kunt u nog wat winkelen voor wij terug gaan naar ons hotel.

Vrijdag: Arran Island

We rijden naar de haven van Claonaig voor de overtocht naar het eiland Arran, dat ook wel het Schotland in miniatuur wordt genoemd. Het omvat namelijk alle aspecten van het prachtige Schotland, van de ongerepte natuurlijke schoonheid van de kust met schilderachtige vissersdorpjes tot ruige bergtoppen. We passeren tijdens deze tocht het zogenaamde Goat Fell, de hoogste top van deze eilandengroep. U heeft de gelegenheid om een bezoek te brengen aan Brodick Castle, dat omringd is door prachtige tuinen. Het is de voormalige zetel van de Hertogen van Hamilton.

Zaterdag: Mull of Kintyre

Vandaag brengen we u naar het zuiden van het schiereiland Kintyre. Via een mooie route langs verscheidene lochs rijden we naar Mull of Kintyre. Mull ligt aan een warme golfstroom en is bezaaid met herbergen en gehuchten. De Mull of Kintyre werd al lang geleden bezongen door Paul McCartney. Het biedt een glimp van een zachtere kant van Schotland met haar prachtige stranden, charmante dorpen en rijke geschiedenis. We pauzeren in het pittoreske dorp Glenbarr aan de westkant van het schiereiland, waar u de gelegenheid krijgt iets te gaan drinken of een bezoek te brengen aan de Abdij van Glenbarr. Hier kunt u het uit de 18e eeuw stammende woonhuis bezoeken waar de rondleiding nog gedaan wordt door Jeanne Macalister (Lady Glenbarr). Via Saddell Abbey, bekend om de invallen van de vikingen, rijden we door naar de prachtige stranden van Carradale, waar men een wandeling kan maken of vogels kan spotten. Aansluitend gaan we terug naar Ardrishaig.

Zondag: Vrije dag of excursie naar Isle of Islay (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u genieten van een vrije dag of, als u het Bolderman Pluspakket heeft geboekt, gaat u met ons mee en brengen we een bezoek aan het eiland Islay, dat ook wel de Koningin van de Hebriden wordt genoemd. Het is o.a. bekend om de productie van hele goede malt whisky. We komen aan in de haven van Port Ellen en rijden dan naar Bowmore, de hoofdstad van het eiland. U krijgt de gelegenheid om dit stadje met haar witte huisjes en de iconisch gebouwde kerk te bekijken en eventueel een drankje te nemen. Na dit bezoek rijden we verder naar Port Charlotte, waar u in het museum kunt ervaren hoe de eilandbewoners vroeger leefden. Daarna rijden we naar de haven van Port Askaig om aan de terugtocht te beginnen.

Maandag: Ardrishaig - Inveraray - Loch Lomond - Prestwick

Vandaag nemen we afscheid van ons hotel en rijden we langs het Loch Fyne naar het aantrekkelijke zwart met witte stadje Inveraray, de woonplaats van de hertogen van Argyll. Duart Castle was eens de thuisbasis voor de leider van de clan Maclean. U heeft de mogelijkheid om dit stadje en het kasteel te bezoeken. Na dit bezoek rijden we verder naar het natuurreservaat Luss, gelegen aan Loch Lomond, waar wij pauzeren. We vervolgen onze weg naar de omgeving van Prestwick voor diner en overnachting.

Dinsdag: Prestwick - Midden-Engeland

Vandaag beginnen we aan de terugreis. Op de grens met Engeland ligt het bekende plaatsje Gretna Green, waar u de Old Blacksmith’s Shop kunt bezoeken. Hier staat het aambeeld, waarboven de smid menig Engels huwelijk heeft voltrokken. Ook kunt u hier uw laatste vakantie-inkopen doen. Daarna rijden we naar ons overnachtingshotel in Midden-Engeland.

Woensdag: Midden-Engeland - Nederland

Na het ontbijt gaan we naar de haven van Dover voor de overtocht naar Calais. Via België rijden we naar ons centrale overstappunt, waar u, voordat u met één van onze servicelijnen huiswaarts wordt gebracht, een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel The Grey Gull Inn, Ardrishaig

The Grey Gull Inn is gelegen in Ardrishaig, direct aan het water. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant en bar. De kamers zijn alle voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, telefoon, televisie en koffie-en theezetfaciliteiten. Wifi is gratis in de openbare ruimtes.

Reisverhaal Adrie

10 dagen genoten van deze reis Schotland en de eilander van de Hebriden, van 18 t/m 27 juni 2018. Prachtige landschappen gezien, leuke vissersplaatsjes en mooie overtochten gemaakt.

Reisverhaal Irma

Deze foto is gemaakt op weg van Oban naar het eiland Mull.
We waren de eerste groep die de reis Schotland met de eilanden van de Hebriden gemaakt hebben.
We hebben met volle tuigen genoten van de reis. 
Het was voor ons de tweede maal in Schotland met Bolderman en ook deze
keer was het prima in orde. 

Reisverhaal Maureen

Zóveel mooie plekjes met een sfeer die je bijna niet anders kunt omschrijven dan "mystiek".
Met een beetje fantasie waan je je zo 300 jaar terug in de tijd en een andere keer alsof je zo bij Harry Potter binnen wandelt.... We hebben genoten van Schotland en besloten dat het zeker de moeite waard is om nog eens terug te gaan ! Nog ff een bedankje voor onze chauffeur Ron voor alle uitleg, weetjes, tips, hulp, veel veilige kilometers met mooie plekjes en vergezichten en stuurmanskunst, soms tot op de millimeter ! (Y)

Schotland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Schotland wordt betaald met de Britse Pond.

Elektriciteit:
240V, stekkers type G, u heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in Schotland.

Kraanwater:
Het is veilig om in Schotland water uit de kraan te drinken

Tijdzone:
UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
Engels is de officiële taal in Schotland.

Prijsniveau:
De prijzen in Schotland liggen iets hoger dan in Nederland.

10 dagen Schotland met de eilanden van de Hebriden

28 reizigers bevelen deze reis aan
8,2 Gemiddelde beoordeling

28 beoordelingen
 • Reisprogramma 8,1
 • Accommodatie 7,7
 • Vervoer met touringcar 8
 • Chauffeur 9
 • Algemene beoordeling 8,3
 • Contact met Bolderman 8,1
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,4
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
09:33:17 | 0,76 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch