telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

10 dagen Nauders in Tirol en Bernina Express

vanaf € 599,-

Op het drielandenpunt van Oostenrijk, Zwitserland en Italië, omgeven door meer dan 3.000 meter hoge alpentoppen, ligt Nauders. Een perfecte uitvalsbasis voor een heerlijke, grensoverschrijdende vakantie in de schitterende bergwereld. We nemen u mee over imposante bergpassen, door lieflijke dalen en langs kraakheldere meren. We komen in mediterraanse sferen in Italië en u kunt een tocht maken met één van de beroemdste spoorlijnen ter wereld: de Bernina Express. De tussenstops op de heen- en terugreis aan de Bodensee en het sprookjeskasteel Neuschwanstein maken deze prachtige Alpenreis helemaal af!

  • Bezoek Bodensee
  • Silvretta Hochalpenstrasse
  • Excursie Kaunertal
  • Optionele treinreis Bernina Express
  • Bezoek Merano in Italië
  • Bezoek belastingvrij dorp Samnaun
  • Incl. Bolderman garantiepakket
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan 10 dagen Nauders in Tirol en Bernina Express

Dag 1: Nederland - Zuid-Duitsland

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend rijden we met verschillende stops naar het zuiden van Duitsland voor diner en overnachting.

Dag 2: Zuid-Duitsland - Bregenz - Nauders

Na het ontbijt vervolgen we onze reis en al snel doemen de eerste Alpentoppen voor ons op en niet veel later de Bodensee. We maken een korte stop in Lindau, schitterend gelegen op een eiland in het meer. Wandel door de smalle, kleurrijke straatjes van het stadje, of langs de oevers van het meer. Vervolgens steken we de grens met Oostenrijk over en we rijden naar de fraaie stad Bregenz. Voor de liefhebbers, u kunt ook per boot (niet inclusief) de grens oversteken naar Bregenz. De voornaamste en tevens oudste trekpleister van Bregenz is de ‘Oberstadt’  met nog resten van de oude stadsmuur uit de 13e eeuw en tal van historische gebouwen. U kunt met de kabelbaan (niet inclusief) de 1064 meter hoge berg Pfänder op voor een prachtig uitzicht over de Bodensee. Aansluitend rijden we naar ons hotel in Nauders, waar we de komende zeven nachten zullen verblijven.

Dag 3: Vrije dag of Kaunertal (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u de dag zelf indelen of mee gaan met een van de mooiste tochten die er in Oostenrijk mogelijk zijn, namelijk naar het prachtige Kaunertal (zie Pluspakket). Het 25 kilometer lange dal is de toegangspoort tot de langste gletsjer van de Ötztaler Alpen en staat bekend om de overweldigende flora en fauna. Op de gletsjer is het mogelijk om zowel in de winter als in de zomer te skiën. Na het uitgebreide bezoek aan het Kaunertal rijden we terug naar ons hotel.

Dag 4: Zwitserland en Italië (zie Bolderman Pluspakket)

Een dag vol hoogtepunten. Via Martina, Susch en Zernez gaat de reis naar het in Zwitserland gelegen Pontresina. Hier heeft u de mogelijkheid om een deel van de treinreis met de Bernina Express te maken en wel het traject Pontresina-Tirano (zie Pluspakket). Na aankomst in Tirano in Italië wordt u door uw chauffeur opgewacht en na een korte pauze rijden we via een prachtige route terug naar ons hotel.

Dag 5: Samnaun

De ochtend kunt u naar eigen inzicht besteden in Nauders. 's Middags maken we een mooie tocht naar het bekende belastingvrije dorpje Samnaun, hoog gelegen in de Zwitserse bergen en direct grenzend aan Oostenrijk. Hier kunt u taxfree winkelen of op een terrasje genieten van de geweldige bergwereld.

Dag 6: Silvretta Hochalpenstrasse

Alweer een van de hoogtepunten van deze excursiereis. We rijden via de Arlbergpass naar de Vorarlberg en vandaar het Montafondal in. De route gaat vervolgens via Tschagguns en St. Gallenkirch naar de Bielerhöhe, gelegen op een hoogte van 2026 meter op de Silvretta Hochalpenstrasse. Hier heeft u een prachtig uitzicht op de Silvretta Stausee. We rijden terug naar Nauders door het Paznaundal via Galtür en Ischgl.

Dag 7: Merano in Italië

Vandaag gaan we naar het buurland Italië. We bezoeken de bloemenstad Merano. Dit is een stad met een rijke historie die teruggaat tot in de Romeinse tijd. De Via dei Portici wordt wel beschouwd als de mooiste arcadestraat van Europa. Via een mooie route door een zeer vruchtbare streek met vele boom- en wijngaarden rijden we via de Reschenpas terug naar Nauders.

Dag 8: Reschensee met het verzonken dorp Graun

De ochtend is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld een fijne wandeling maken in de omgeving van het hotel. 's Middags brengen we een bezoek aan de Reschensee, een stuwmeer dat is ontstaan na de bouw van een stuwdam tussen 1948 en 1950. Als gevolg van de dam kwam het oorspronkelijke dorp Graun onder water te staan. Er zijn omwille van dit stuwmeer 163 huizen afgebroken. Alleen de kerktoren is blijven staan en deze steekt deels nog boven het wateroppervlak uit. Deze kerktoren is het symbool van het gemeentewapen van Graun.

Dag 9: Nauders - Neuschwanstein - Zuid-Duitsland

Helaas zit ons verblijf in Nauders erop en verlaten we Oostenrijk via de Fernpas. Niet ver over de Duitse grens staat één van de beroemdste kastelen ter wereld: Slot Neuschwanstein. Het sprookjesachtige kasteel tegen een achtergrond van Alpenreuzen is het meest gefotografeerde bouwwerk van Duitsland. Vanaf de Marienbrücke heeft u het beste uitzicht. Even verderop, in Steingaden, staat de bedevaartskerk Wieskirche. Vooral het rococo-interieur is indrukwekkend! Aan het eind van de middag arriveren we bij ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dag 10: Zuid-Duitsland - Nederland

Via de Duitse autobanen rijden we terug naar ons centrale overstappunt in Nederland, waar een goed verzorgd afscheidsbuffet voor u klaarstaat. Aansluitend reist u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Nauders in Tirol en Bernina Express

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Gasthof Kristall, Nauders

Gasthof Kristall ligt in het centrum van Nauders en beschikt over een receptie, bar, restaurant, lift en wellnesscentrum. De kamers beschikken allen over een televisie, telefoon en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. De meeste kamers hebben een balkon. Wifi is gratis in het hotel.

Oostenrijk en Zwitserland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
in Oostenrijk wordt met de € ( euro ) betaald en In Zwitserland wordt betaald met de Zwitserse frank (CHF).

Elektriciteit:
In Oostenrijk worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland en In Zwitserland heeft u in sommige gevallen een verloopstekker nodig.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits is de officiële taal in Oostenrijk en Duits (Zwitserduits), Frans, Italiaans en Reto-Romaans zijn de officiële talen in Zwitserland.

Prijsniveau:
De prijzen in Oostenrijk liggen over het algemeen een stukje lager dan in Nederland en De prijzen in Zwitserland liggen een stuk hoger dan in Nederland.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
03:02:45 | 0,39 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch