telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

5 dagen Rothenburg, Würzburg en de Romantische Strasse

vanaf € 299,-

Bolderman Excursiereizen neemt u mee op deze reis naar het Frankenland, zoals de streek heet in dit gedeelte van Duitsland. Het staat vooral bekend om zijn steden met veel cultureel erfgoed binnen de stadsgrenzen. Tijdens deze reis bezoeken we o.a. de steden Würzburg, Rothenburg en Bamberg. Tevens is het natuurschoon in het Frankenland overweldigend. De hellingen van de heuvels zijn bedekt met wijnranken en een tocht over een deel van de Romantische Strasse zal u zeker bekoren. Deze reis zit vol romantische vergezichten, prachtige steden, pittoreske dorpjes en natuur. Boek deze goed verzorgde excursiereis Rothenburg, Würzburg en de Romantische Strasse bij Bolderman Excursiereizen!

 • Bezoek Würzburg
 • Romantische Strasse
 • Bezoek Rothenburg o.d. Tauber
 • Bezoek Bad Staffelstein
 • Optionele boottocht op de Main
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Rothenburg, Würzburg en de Romantische Strasse

Maandag: Nederland - Rüdesheim - Geiselwind

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee begint deze mooie reis en rijden we naar Duitsland. De route gaat via Koblenz, langs de Rijn naar Rüdesheim, waar u de gelegenheid heeft om te lunchen. We vervolgen onze weg naar Geiselwind, waar we aan het eind van de middag aan zullen komen bij ons hotel.

Dinsdag: Veitshöchheim en Würzburg

Vandaag rijden we door het Fränkische wijnland naar Veitshöchheim, gelegen aan de rivier de Main. Hier kunt u de rococo tuinen van het Slot Veitshöchheim bezichtigen. Vervolgens maken we een boottocht over de Main naar de stad Würzburg (niet inclusief). Eenmaal aangekomen in Würzburg bezichtigen we onder leiding van een gids de stad waarbij u vele mooie bouwwerken zoals onder andere de Dom, Residentie, burcht en de oude brug over de Main gaat zien. Aan het einde van de middag rijden we naar Prichsenstadt, waar u aan een wijnproeverij kunt deelnemen. Daarna rijden we terug naar ons hotel.

Woensdag: Dinkelsbühl - Rothenburg ob der Tauber - Romantische Strasse

Na het ontbijt rijden we naar het ommuurde stadje Dinkelsbühl, bekend om haar gekleurde gevels. Het 'Deutsches Haus' is een van de bekendste vakwerkhuizen van Duitsland. Aansluitend rijden we naar de rijksstad Rothenburg ob der Tauber dat een rijke geschiedenis heeft, die begon in het jaar 960. Hier heeft u ruim de tijd om naar het centrum te wandelen en de vele bezienswaardigheden te bekijken. Een bijzonderheid is de kerstwinkel, die het hele jaar door te bezoeken is. Hierna rijden we via de Romantische Strasse en langs bekende plaatsen als Bad Mergentheim en Tauberbisschofsheim terug naar Geiselwind.

Donderdag: Bamberg en Bad Staffelstein

We rijden naar de bier- en bisschopsstad Bamberg. De vele sierlijke kerken verraden dat de kerk het in deze stad voor het zeggen had en met deze macht ook graag pronkte. Op en rond de Domberg vinden we de immense Dom en het rijke Bisschoppelijke Paleis. U kunt een bezoek brengen aan de Altstadt, gelegen aan het riviertje de Regnitz, met mooie bruggen en kleine vissershuisjes. Bamberg wordt ook wel 'Klein Venetië' genoemd. In de loop van de middag rijden we via Bad Staffelstein naar de Basiliek Vierzehnheiligen, ontworpen door Balthasar Neumann en gewijd aan de veertien noodhelpers. Deze Basiliek telt 500.000 bezoekers per jaar. Na dit bezoek keren we terug naar ons hotel.

Vrijdag: Geiselwind - Nederland

Alweer de laatste dag van deze reis. Vol van alle indrukken rijden we via de Duitse autobanen terug naar Nederland. Aangekomen bij ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, waarbij u kunt nagenieten van deze prachtige reis naar Rothenburg, Würzburg en de Romantische Strasse. Aansluitend brengt één van onze servicelijnen u weer huiswaarts.

Landkaart: Rothenburg, Würzburg en de Romantische Strasse

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Krone, Geiselwind

Dit hotel ligt in het centrum van Geiselwind en beschikt over een receptie, restaurant, bar, Stube, terras en lift. De kamers zijn voorzien van een televisie, telefoon en een badkamer met bad of douche en toilet.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

5 dagen Rothenburg, Würzburg en de Romantische Strasse

178 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
178 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,6
 • Vervoer met touringcar 8,4
 • Chauffeur 8,7
 • Reisprogramma 8,4
 • Accommodatie 8,4
 • Contact met Bolderman 8,6
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
05:34:55 | 0,42 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch