telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

5 dagen Rothenburg, Würzburg en de Romantische Strasse

vanaf € 289,-

Bolderman Excursiereizen neemt u op deze reis mee naar het Frankenland, zoals de streek heet in dit gedeelte van Duitsland. Het staat vooral bekend om zijn steden met veel cultureel erfgoed binnen de stadsgrenzen. Tijdens deze busreis bezoeken we o.a. Rothenburg, Würzburg en Bamberg. Tevens is het natuurschoon in het Frankenland overweldigend; de hellingen van de heuvels zijn bedekt met wijnranken. Een tocht langs een deel van de Romantische Strasse zal u zeker bekoren. Deze reis zit vol romantische vergezichten, prachtige steden, pittoreske dorpjes en natuur. Beleef deze goed verzorgde excursiereis Rothenburg en het Fränkische Land met Bolderman Excursiereizen!

 • Bezoek Würzburg
 • Excursie Romantische Strasse
 • Bezoek Rohtenburg
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan

Maandag: Nederland - Rüdesheim - Geiselwind

Na  een kopje koffie of thee op ons centrale overstappunt begint de reis en rijden we naar ons hotel in Geiselwind. De route gaat via Koblenz, langs de Rijn naar Rüdesheim, waar u de gelegenheid heeft om te lunchen. We vervolgen onze weg naar Geiselwind, waar we aan het eind van de middag aan zullen komen. Nadat de kamers zijn ingedeeld gaan we genieten van het diner.

Dinsdag: Würzburg

Vandaag rijden we door het Fränkische wijnland naar de stad Würzburg, gelegen aan de rivier de Main. Würzburg is een stad met veel mooie bouwwerken zoals de Dom, de Residentie, de Burcht en de oude brug over de Main. U krijgt voldoende tijd om te wandelen en het centrum te ontdekken. Na dit bezoek verlaten we Würzburg en rijden naar Volkach, waar u een boottocht kunt maken op de Main (niet inclusief) en nog tijd heeft om in dit fraaie stadje rond te kijken. Daarna rijden we terug naar ons hotel in Geiselwind.

Woensdag: Dinkelsbühl - Rothenburg ob der Tauber - Romantische Strasse

Na het ontbijt rijden we naar het ommuurde stadje Dinkelsbühl voor een bezoek. Aansluitend rijden we naar de rijksstad Rothenburg ob der Tauber dat een rijke geschiedenis heeft die begon in het jaar 960. Hier heeft u ruim de tijd om naar het centrum te wandelen en de vele bezienswaardigheden te bekijken. Een bijzonderheid is de kerstwinkel, die het hele jaar door te bezoeken is. Hierna rijden we via de Romantische Strasse en langs bekende plaatsen als Bad Mergentheim en Tauberbisschofsheim terug naar Geiselwind. ’s Avonds heeft u, bij voldoende deelname, de mogelijkheid om aan een wijnproefavond deel te nemen (niet inclusief).

Donderdag: Bamberg en Bad Staffelstein

We rijden naar de bier- en bisschopsstad Bamberg. De vele sierlijke kerken verraden dat de kerk het in deze stad voor het zeggen had en met deze macht ook graag pronkte. Op en rond de Domberg vinden we de immense Dom en het rijke Bisschoppelijke Paleis. U kunt een bezoek brengen aan de Altstadt, gelegen aan het riviertje de Regnitz, met mooie bruggen en kleine vissershuisjes. Bamberg wordt ook wel 'Klein Venetië' genoemd. In de middag rijden we via Bad Staffelstein naar de Basiliek Vierzehnheiligen, ontworpen door Balthasar Neumann en gewijd aan de veertien noodhelpers. Deze Baseliek telt 500.000 bezoekers per jaar.

Vrijdag: Geiselwind - Nederland

Alweer de laatste dag van deze reis. Vol indrukken verlaten we Hotel Krone en rijden via de Duitse autobanen terug naar Nederland. Aangekomen bij ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, waarbij u kunt nagenieten van deze prachtige reis naar Rothenburg, Würzburg en de Romantische Strasse. Aansluitend brengen onze servicelijnen u weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Krone, Geiselwind

Dit hotel is in het centrum van Geiselwind gelegen en beschikt over een receptie, restaurant, bar, Stube, terras en lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, telefoon en televisie.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

 

5 dagen Rothenburg, Würzburg en de Romantische Strasse

32 reizigers bevelen deze reis aan
8,3 Gemiddelde beoordeling

32 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,1
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,3
 • Vervoer met touringcar 8,3
 • Chauffeur 8,3
 • Reisprogramma 8,2
 • Accommodatie 8,3
 • Contact met Bolderman 8,3
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
22:54:57 | 0,43 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch