telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

15 dagen Noordkaap cruise - Holland America Line, ms Koningsdam

Bolderman Excursiereizen neemt u, samen met de rederij Holland America Line, mee op een schitterende cruise naar het hoge noorden. De Noorse fjorden zijn één van de meest overweldigende landschappen ter wereld en zijn het resultaat van immense oerkrachten tijdens de laatste ijstijden. Een cruise naar Noorwegen is de ideale manier om de Noorse fjorden te ontdekken. Tussen zee en bergen ontdekt u natuurlandschappen van een zeldzame en statige schoonheid, steden met de typische folkore en geschiedenis van de Scandinavische landen. U bevindt zich middenin een spectaculair panorama met een mengeling van wilde kusten, steile pieken en stille fjorden. Ook de bekende Noorse steden zoals Bergen en Stavanger vergeten we natuurlijk tijdens deze reis niet. Een cruise langs dit prachtige natuurschoon is dan ook een reis die u nog lang bij zal blijven. Bijkomend voordeel is dat deze Noorse fjorden cruise comfortabel vanuit Nederland vertrekt.

  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Persoonlijk contact
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Deze cruise vertrekt vanuit Amsterdam. Mocht u gebruik willen maken van onze opstapplaatsen zal er een transfer toeslag berekend worden van € 45,- p.p. 
1-persoonshutten zijn op aanvraag. U dient hierbij rekening te houden met een toeslag van 50-100%. Let op: getoonde prijzen zijn dagprijzen en kunnen fluctueren. 
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen. Let op: getoonde prijzen zijn dagprijzen en kunnen fluctueren.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Route Noordkaap cruise

Dag 1: Vertrek Amsterdam (vertrek 17.00 uur)

Vertrek Amsterdam (vertrek 17.00 uur)

Dag 2: Plezier op zee

Plezier op zee

Dag 3: Haugesund, Noorwegen (aankomst 8.00 uur / vertrek 17.00 uur)

Haugesund ligt in het zuiden van het Fjordengebied en is een levendige havenstad. De stad heeft haar wortels in de tijd van de Vikingen. De bekende Vikingkoning Harald ‘mooihaar’ Hårfagre, riep hier het koninkrijk Noorwegen uit en benoemde het strategisch gelegen Avaldsnes (bij Haugesund) tot zijn residentie.

Dag 4: Eidfjord, Noorwegen (aankomst 8.00 uur, vertrek 18.00 uur)

In Eidfjord ligt de nadruk op de natuur en het buitenleven. Hier vindt u de spectaculaire waterval Vøringsfossen, één van de Noorse natuurattracties die het vaakst wordt bezocht. Voor trektochtplezier is er Hardangervidda, een bergplateau met spectaculair uitzicht. Of ervaar het landschap op minder avontuurlijke schaal in het uitstekende natuurcentrum waarin cultuur, klimaat en landschap van Noorwegen worden getoond.

Dag 4: Schilderachtige cruise door de Hardangerfjord

De Hardangerfjord, van de hoogvlakte Hardangervidda tot aan de Atlantische Oceaan, is de vier na langste fjord ter wereld, en de op een na langste in Noorwegen.  En ook al ziet het landschap er ongerept uit, het gebied heeft uitstekende infrastructuur, en de wandelpaden zijn goed gemarkeerd.

Dag 5: Bergen, Noorwegen aankomst 8.00 uur, vertrek 17.00 uur

Bergen, een juweeltje tussen zeven imposante heuvels en verbluffende fjorden, is een levendige universiteitsstad die baadt in cultuur. De stad is heerlijk compact en vlot toegankelijk voor sightseeing, met een aantrekkelijke wirwar van kasseienstraatjes met her en der groene longen waar u in alle rust zelf op adem kunt komen.

Dag 6 Flam, Noorwegen aankomst 8.00 uur, vertrek 17.00 uur

U vindt het dorpje langs de Aurlandsfjord, de binnenste arm van 's-werelds diepste, en de op een na langste fjord, de 204-kilometer lange en 1308 meter diepe Sognefjord. Flåm is omgeven door steile bergen, donderende watervallen en nauwe dalen, en tijdens de lente- en zomermaanden zie je dan ook talloze grote cruiseschepen zich door de nauwe fjord manoevreren om aan te leggen in de haven van Flåm.

Dag 6 Schilderachtig cruisen langs de Sognefjord

De Sognefjord strekt zich uit van de kust even ten noorden van Bergen tot aan de machtige bergen van Nationaal Park Jotunheimen en het blauwe ijs van het Nationale Park Jostedalsbreen.

Op haar diepste punt is de Sognefjord meer dan 1300 meter diep, en de bergen aan weerszijden van de fjord rijzen soms wel 1700 meter uit het water omhoog. De smalste, en meeste beroemde zijarm van deze fjord, de Nærøyfjord, is op zijn smalste punt maar 250 meter breed. De Nærøyfjord is in 2005 opgenomen op de werelderfgoederenlijst van UNESCO, en ook de National Geographic Society heeft de Nærøyfjord genoemd als het belangrijkste Wereldnatuurerfgoed samen met de Geirangerfjord.

Dag 7 Geiranger, Noorwegen (aankomst 11.00 uur, vertrek 20.00 uur

Het Geirangerfjord is het meest bezochte fjord van Noorwegen, de hoogte van de bergen langs het fjord zijn gemiddeld 1700m hoog. Ook de imponerende watervallen zoals de zeven zusters, de bruidsluier en de vrijer langs het fjord dragen bij aan dit prachtige decor. Ook over land is het een prachtige tocht en komt u oog in oog te staan met de schitterende natuur van het Horinngdal, de rivier de Stryn en tal van majestueuze bergen waaronder de Dalsniba.

Dag 7: Cruisen door de Geirangerfjord

Cruisen door de Geirangerfjord

Dag 8: Molde, Noorwegen (aankomst 7.00 uur, vertrek 15.00 uur)

Molde is gelegen tegen een beschutte helling aan de Romsdalsfjord. Molde is ook wel bekend als ‘Rozenstad’. Deze naam dankt Molde aan de vele rozentuinen die er te vinden zijn. Daarnaast is Molde ook bekend van de panoramische uitzichten over de met sneeuw beklede bergtoppen aan de zuidelijke kant van de fjord. De naam Molde is hoogstwaarschijnlijk afgeleid van het Oudnoorse woord moldar, wat een meervoudsvorm is van rijke of vruchtbare grond. Het gemeentewapen toont een walvis die haringen in een ton jaagt. Deze afbeelding symboliseert de oorspronkelijke bron van inkomsten van de stad, export van vis en hout. In Molde werd geen walvisvangst bedreven, maar de walvis staat in Molde volgens de overlevering bekend als de brenger van vissen. Hij zou de vissen de fjorden in gedreven hebben.

Dag 9: Plezier op zee

Plezier op zee

Dag 10: Honningsvåg, Noorwegen (aankomst 10.00 uur, vertrek 18.00 uur)

Honningsvag ligt op het eiland Mageroya en heeft 2757 inwoners. Het eiland is onderdeel van de provincie Finnmark en bestaat uit een bar landschap, ruig en onherbergzaam. Het is er zelfs midden in de zomer behoorlijk koud ook al schijnt er dan een mager zonnetje. In deze streek is landbouw niet mogelijk. Honningsvag is al sinds de pre-historie, zo'n 10.300 jaar, afhankelijk van de visserij, de hoofdvangst is de 'brisling'. Van de olie van deze kleine, 7 cm korte haringsoort maakt men kaas, créme en parfum. Verder vangt men hier natuurlijk ook garnalen, reuzekrabben en zalm. Waar iedereen voor naar Honningsvag gaat is de Noordkaap. Naar men zegt het meest noordelijke punt van het Europese vasteland. Dit punt ligt op 34 km van Honningsvag. De Noordkaap is populair in de zomer voor de Middernachtszon en gedurende de winter voor het Noorderlicht. Deze rotsformatie ligt op het eiland Magerøy, Finnmark, in het noorden van Noorwegen.

Dag 10: Toeristische cruise langs de Noordkaap

Toeristische cruise langs de Noordkaap

Dag 11: Plezier op zee

Plezier op zee

Dag 12: Plezier op zee

Plezier op zee

Dag 13: Stavanger, Noorwegen aankomst (8.00 uur, vertrek 17.00 uur)

Geplaveide straatjes kronkelen langs kleurrijke huizen in deze prachtige stad. In het nabijgelegen Lysefjord moet u niet vergeten een bezoek te brengen aan de zo vaak gefotografeerde Preikestolen.

Dag 14: Plezier op zee

Plezier op zee

Dag 15: Aankomst Amsterdam (aankomst 7.00 uur)

Aankomst Amsterdam 7.00 uur

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in de route. 

ms Koningsdam (Holland America Line)

De Koningsdam, in 2016 in de vaart genomen, zet de traditie, het nautische erfgoed en de befaamde service en stijl waar Holland America Line om bekend staat voort, terwijl de lat hoger wordt gelegd voor 2016e-eeuwse elegantie. De Koningsdam, die plaats biedt aan 2.650 gasten, is de eerste in zijn klasse en luidt een nieuw tijdperk in van cruises in de Pinnacle-klasse.

De oorsprong van de naam is, net als het schip zelf, een mix van eigentijdse en klassieke elementen: "Koning" is een eerbetuiging aan koning Willem-Alexander, de eerste Nederlandse koning in meer dan 100 jaar.
Om dit nieuwe schip mogelijk te maken gaf Holland America Line de opdracht aan twee legendarische partners: de innovatieve Adam D. Tihany, die wordt beschouwd als één van de meest vooraanstaande ontwerpers van restaurants en hotels, en Bjørn Storbraaten, de kracht achter de schepen ms Nieuw Amsterdam en ms Eurodam.

Hun stijlelementen voor Koningsdam? Ruimtes gevuld met licht. Vloeiende rondingen. Een uitgekiend samenspel van geavanceerde technologie en elegantie. Met schitterende architectonische elementen geïnspireerd door muziek. Allemaal verbonden in een ontwerp dat gekenmerkt wordt door een vooruitstrevende aanpak.

In het hart van het schip is het centrale atrium van de Koningsdam een puur visueel spektakel. De ruimte die drie verdiepingen hoog rijkt, is opgeluisterd met een luchtige roestvrij stalen sculptuur die het gevoel van een klassiek kwartet oproept met snaren, bogen en strijkstokken. Het atrium heeft een overkapping die als achtergrond dient voor subtiel veranderende HD-projecties. Kijk overdag omhoog om slierterige cirruswolken voorbij te zien drijven. Tegen de avond krijgt het atrium dramatische lichttinten of geeft het de heldere sterrenconstellaties van de nachtelijke hemel weer.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
09:32:01 | 0,42 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch