telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

7 dagen Aalen in het romantische Baden-Württemberg

Deze Bolderman excursiereis brengt u naar de Ostalb-regio in Baden-Württemberg. Met zijn romantische kastelen, ongerepte natuur, pittoreske steden en een schat aan kunst en cultuur is de Ostalb een populaire toeristische bestemming. Ga met ons op ontdekkingsreis door dit bijzondere gebied en geniet van de historische steden Schwäbisch Gmünd, Schwäbisch Hall, Dinkelsbühl en Nördlingen. Ontdek de romantische kastelen Ludwigsburg en Schloss Baldern, het klooster Lorch en duik in de boeiende geschiedenis van Stuttgart, de hoofdstad van Baden-Württemberg. Het hotel waar wij verblijven ligt nabij het centrum van de gezellige stad Aalen, waar het goed vertoeven is. Boek deze nieuwe goed verzorgde reis naar Aalen vertrouwd bij Bolderman Excursiereizen!

  • Bezoek Schwäbisch Hall
  • Excursie kasteel Ludwigsburg
  • Bezoek Stuttgart
  • Bezoek Nördlingen
  • Bezoek Dinkelsbühl
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Aalen in het romantische Baden - Württemberg

Zaterdag: Nederland - Aalen

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee aangeboden krijgt. Na de overstap vertrekken we en rijden met verschillende stops via Koblenz, Hockenheim en Neckarsulm naar Aalen, waar we in de loop van de middag bij ons hotel aan zullen komen. U krijgt voldoende gelegenheid om u op te frissen voor het diner.

Zondag: Kasteel Ludwigsburg en Stuttgart

Kasteel Ludwigsburg staat bekend als het “Versailles van Schwaben”. Het werd tussen 1704 en 1733 gebouwd in opdracht van de hertog van Württemberg. U heeft de gelegenheid dit imposante kasteel met zijn schitterende barokke tuin te bezoeken. Vervolgens rijden we naar het centrum van de hoofdstad van Baden-Württemberg, Stuttgart, een van de grootste en belangrijkste steden van de Bondsrepubliek. Onder leiding van een gids (niet inclusief) kunt u een wandeling maken langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, zoals de Schlossplatz, de Schlossgarten, het Altes Schloss, de Schillerplatz en de Stiftskirche Heilig Kreuz. Ook krijgt u de tijd om op eigen gelegenheid het centrum verder te verkennen.

Maandag: Schwäbisch Hall

In de loop van de morgen vertrekken we naar het fraaie stadje Schwäbisch Hall. Het historische marktplein is een van de mooiste van Zuid-Duitsland. Met zijn verschillende bouwstijlen is het een juweel in het hart van de stad. Op de kop van het marktplein staat de majestueuze St. Michael kathedraal, waarvan de romaanse toren uit de 12e eeuw stamt. U krijgt ruim de gelegenheid dit historische stadje met zijn gedeeltelijk bewaarde stadsmuur, de overdekte houten bruggen en de bijna onveranderde middeleeuwse steegjes te verkennen. Ook kunt u op eigen gelegenheid lunchen op een terrasje of in een van de vele restaurantjes. We zijn in de loop van de middag terug in Aalen, waar u nog tijd heeft om deze gezellige stad te verkennen voor het diner.

Dinsdag: Schloss Baldern en Nördlingen

Vandaag gaan we op weg naar Schloss Baldern. We passeren eerst de voormalige Rijksstad Bopfingen, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de 668 meter hoge ovale tafelberg, Ipf genaamd. Schloss Baldern is een waar meesterwerk van barokke architectuur en een bezoek meer dan waard. De prachtige salons en appartementen tonen u de originele inventaris. In het slot is ook een van de grootste wapencollecties van Duitsland ondergebracht. Daarnaast kunt u de prachtige ommuurde tuin bezichtigen. ‘s Middags vervolgen wij onze route naar de mooie plaats Nördlingen, een voormalige Rijksstad, gelegen aan de Romantische Strasse. Bijzonder is ook, dat de stad in een 14,5 miljoen jaar oude krater ligt, die ontstaan is door de inslag van een meteoriet. In de steentijd werd het gebied al bewoond en er zijn vele vondsten gedaan uit latere tijdperken. De buitenste stadsmuur uit 1327 bestaat nog. Na ons bezoek aan deze bijzondere stad rijden we terug naar ons hotel in Aalen.

Woensdag: Schwäbisch Gmünd en klooster Lorch

Na het ontbijt rijden we naar de historische stad Schwäbisch Gmünd, ooit beroemd om de schitterende voorwerpen die door de plaatselijke goudsmeden werden gemaakt. U vindt in de stad veel historische gebouwen, waaronder veel kerken. De Heilige-Kruiskerk was de eerste gotische hallenkerk in Zuid-Duitsland en is een bezoek meer dan waard. De Marktplatz en de Münsterplatz zijn twee van de mooiste pleinen van heel Zuid-Duitsland. U krijgt ruimschoots de gelegenheid het prachtige centrum te bezichtigen en gezellig te winkelen. De lunch kunt u hier op eigen gelegenheid gebruiken. Na de middag kunt u het klooster Lorch bezoeken. In de kloosterkerk hoort u spannende gebeurtenissen en anekdotes uit lang vervlogen tijden en buiten het klooster kunt u genieten van een demonstratie met roofvogels. Aan het eind van de middag zijn we terug in Aalen.

Donderdag: Dinkelsbühl en Aalen

's Morgens gaan we op weg naar een van de best bewaarde middeleeuwse steden: Dinkelsbühl. Deze nog geheel ommuurde stad heeft, volgens de Duitsers zelf, de mooiste Altstadt. De huizen binnen de muren zijn de afgelopen 400 jaar nauwelijks veranderd. Indrukwekkend zijn de stadspoorten, patriciërshuizen, de gevangenis, kerken, kloosters en het stadhuis. Dinkelsbühl kan zo figureren in een film over de middeleeuwen. ’s Middags verblijven we in Aalen, onze standplaats. Hier kunt u het historische centrum bekijken, een drankje drinken op een terrasje en uw laatste souvenirs kopen; een heerlijk ontspannen middag dus.

Vrijdag: Aalen - Nederland

Na het ontbijt kan de terugreis naar Nederland beginnen. We rijden met verschillende stops naar ons centrale overstappunt terug. Daar aangekomen krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden voordat u weer huiswaarts keert met één van onze servicelijnen.

Landkaart: Aalen in het romantische Baden-Württemberg

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* City Hotel Antik, Aalen

City Hotel Antik ligt op loopafstand van het centrum van Aalen (ca. 500 m) en beschikt over een receptie, restaurant met terras, bar en lounge. De kamers beschikken allen over een televisie, telefoon en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
00:10:40 | 0,4 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch