telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

10 dagen Sint-Petersburg en parels aan de Oostzee

In slechts 10 dagen alle hoogtepunten aan de Oostzee zien met een eigen Bolderman-touringcar en chauffeur/reisleider, in combinatie met een luxe cruiseferry? Bolderman Excursiereizen biedt u deze unieke combinatie aan met deze fantastische reis. We bezoeken de interessante steden Stockholm, Helsinki en Tallinn. En als hoogtepunt staat een 3-daags bezoek aan het machtige Sint-Petersburg op het programma! Dit alles gecombineerd met het comfort van het 'varende' hotel, de luxe cruiseferry van de St. Peterline. Uniek aan deze cruise is dat we geheel visumvrij Rusland kunnen bezoeken, wat u veel papierwerk, tijd en ook geld bespaart. Boek deze prachtige combinatiereis naar Sint-Petersburg en de Oostzee vertrouwd bij Bolderman!

  • Geen visum nodig
  • Eigen Bolderman-touringcar en chauffeur/reisleider
  • 5-daagse cruise naar Stockholm, Helsinki en Tallinn
  • 3 dagen Sint-Petersburg inclusief gids
LET OP! Voor deze reis dient u bij boeking uw volledige voornamen, geboorteplaats, paspoortnummer en vervaldatum paspoort door te geven. Uw paspoort dient na terugkomst in Nederland nog tenminste 6 maanden geldig te zijn. Het is niet mogelijk te reizen met een identiteitskaart.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 25,- reserveringskosten per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking t/m 9 personen, € 5,- consumentenbijdrage SGR per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.

* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Sint Petersburg

Maandag: Nederland - omgeving Kopenhagen

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee rijden we via Noord-Duitsland en de korte ferryovertocht Puttgarden-Rødbyhavn naar Denemarken. In de loop van de avond arriveren we bij ons hotel in omgeving Kopenhagen voor het diner en één overnachting.

Dinsdag: Omgeving Kopenhagen - Gränna - omgeving Stockholm

Na het ontbijt vervolgen we onze reis in noordelijke richting. Via Øresundsbron (de Sontbrug) rijden we van Denemarken naar Zweden en vervolgen we onze rit via het glooiende landschap van Zuid-Zweden naar de omgeving van Stockholm. Onderweg houden we een stop in Gränna, bekend van de rood-witte zuurstokjes in de vorm van wandelstokjes. Het is schitterend gelegen aan de oevers van het Vätternmeer, met uitzicht op het eilandje Visingsö. Aan het eind van de middag arriveren we bij ons hotel even ten zuiden van Stockholm.

Woensdag: Omgeving Stockholm - Stockholm - St. Peterline (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag gaan we de prachtige hoofdstad van Zweden, Stockholm, verkennen. De stad ligt ingeklemd tussen meren en de Oostzee en is gebouwd op 14 eilandjes. Niet voor niets wordt Stockholm het ‘Venetië van het Noorden’ genoemd. Indien u het Pluspakket heeft geboekt, maakt u uitgebreid kennis met Stockholm o.l.v. een gids. Het water dat door de stad stroomt is zo helder, dat u de zalmen kunt zien zwemmen! Het oudste deel van de stad, Gamla Stan, kenmerkt zich door kleine steegjes en kleurrijke huizen rondom het Koninklijk Paleis. Het vele water en groen en de schone lucht zorgen voor een aangename sfeer in de stad. Aan het eind van de middag rijden we naar de haven van Stockholm, waar we aan boord gaan van de St. Peterline voor onze Oostzee-cruise. Diner (zie Dinerpakket) en overnachting zijn aan boord van de ferry. De talloze eilandjes met houten huisjes voor de kust zorgen voor een schitterend uitzicht vanaf het dek.

Donderdag: Helsinki (zie Bolderman Pluspakket)

Aan het eind van de ochtend meren we aan in de Finse hoofdstad Helsinki. Het centrum van de stad ligt rondom de haven en kent een aantal interessante monumenten zoals de Uspenski-kathedraal, de witte Domkerk op het Senaatsplein, de rotskerk en het Sibelius-monument. Indien u het Pluspakket heeft geboekt, gaat u o.l.v. een gids Helsinki verkennen. Een bezoek aan het fort Suomenlinna mag bij een bezoek aan Helsinki zeker niet ontbreken, dus u krijgt de kans deze te bezoeken. De vesting is gebouwd op meerdere eilanden voor de kust van Helsinki. Aan het eind van de middag gaan we weer aan boord en zetten we koers naar Sint-Petersburg. Diner (zie Dinerpakket) en overnachting weer aan boord van de ferry.

Vrijdag: Sint-Petersburg en Hermitage (zie Bolderman Pluspakket)

Terwijl u geniet van het ontbijt aan boord, varen we de haven van Sint-Petersburg binnen. Deze majestueuze stad werd ruim 300 jaar geleden gesticht door tsaar Peter de Grote, als 'venster naar het Westen'. Kosten noch moeite werden gespaard bij de bouw van de stad en dat is vandaag de dag terug te zien in de bonte verzameling kerken, paleizen, bruggen en pleinen. Na aankomst maken we een tour door de stad. We zien onder andere de Petrus- en Paulusvesting met de kathedraal en de Opstandingskerk. De Opstandingskerk wordt ook wel de 'Kerk van de Verlosser op het Bloed' genoemd en is deels geïnspireerd door de Sint-Basiliuskathedraal op het Rode Plein in Moskou. De buitenkant is vol kleur met haar prachtige mozaïek en gouden koepels. Indien u het Pluspakket heeft geboekt, brengt u ’s middags een bezoek aan de Hermitage. Het immense museum is ondergebracht in diverse schitterende gebouwen, waaronder het voormalige Winterpaleis. De collectie behoort met ruim drie miljoen stukken tot de grootste ter wereld en bevat schatten uit de Oudheid tot aan werken van Leonardo da Vinci en Rembrandt. De komende twee nachten verblijven we in een hotel in Sint-Petersburg.

Zaterdag: Vrije tijd in Sint-Petersburg en Peterhof (zie Bolderman Pluspakket)

U kunt deze dag geheel naar eigen inzicht indelen in Sint-Petersburg. Heeft u het Pluspakket geboekt, dan brengen we 's ochtends een bezoek aan Peterhof, gelegen net iets buiten de stad aan de Finse Golf. Peterhof is een imposant paleizen- en tuinencomplex, welke is gebouwd in opdracht van tsaar Peter de Grote. Volgens velen is het nog mooier dan Versailles. Ontdek de bijzondere fonteinen en prachtige sierwerken. De middag kunt u naar eigen inzicht besteden in het centrum van Sint-Petersburg.

Zondag: Vrije tijd in Sint-Petersburg en Catharinapaleis - St. Peterline (zie Bolderman Pluspakket)

Ook deze dag kunt u geheel naar eigen inzicht indelen in Sint-Petersburg, of indien u het Pluspakket heeft geboekt mee gaan naar het Catharinapaleis. Dit paleis is gelegen in Pushkin, even ten zuiden van de stad. Dit is het zomerpaleis van de Russische tsarina Catharina de Grote. Het paleis is ontworpen door de Italiaanse architect Bartolomeo Rastrelli en is bekend om zijn grote balzaal met een prachtig beschilderd plafond. Ook de talrijke kleine kamers zijn een bezoek meer dan waard. Velen zijn uniek en prachtig gedecoreerd. Aan het eind van de middag gaan we weer aan boord van de St. Peterline en laten we Sint-Petersburg achter ons. Diner (zie Dinerpakket) en overnachting zijn aan boord.

Maandag: Tallinn (zie Bolderman Pluspakket)

We cruisen verder en na een korte stop in Helsinki arriveren we rond het middaguur in Tallinn. De kleine hoofdstad van Estland heeft een middeleeuws centrum dat prachtig gerestaureerd is. Het staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het centrum is klein met een wirwar aan straatjes, maar toch overzichtelijk. Het beste verkent u de stad te voet. U ziet de prachtig gekleurde Hanzehuizen, de Domkerk, het gotische stadhuis en de goed bewaard gebleven stadsmuur met meer dan 20 torens. Het gezicht van de stad wordt bepaald door de Domberg, die overal boven uitsteekt. Hier bevindt zich ook de opvallende Russisch-Orthodoxe Alexander Nevski-kathedraal met zijn uivormige torenkoepeltjes en een wand met iconen. De gasten die het Pluspakket hebben geboekt gaan Tallinn verkennen met een lokale gids. Aan het eind van de middag gaan we weer aan boord en zetten koers richting Stockholm. Diner (zie Dinerpakket) en overnachting aan boord van de St. Peterline.

Dinsdag: Stockholm - overtocht Trelleborg-Travemünde

Omstreeks ca. 9.30 uur arriveren we in de haven van Stockholm, waar onze cruise begon. We rijden met onze touringcar naar Trelleborg. Hier gaan we aan het eind van de middag aan boord van de TT-Line, die ons naar Travemünde zal brengen. Aan boord staat het diner voor u klaar.

Woensdag: Travemünde - Nederland

Na het ontbijtbuffet aan boord volgt de ontscheping. Vanuit Travemünde rijden we terug naar Nederland, waar u als afsluiting van deze indrukwekkende reis een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Aansluitend keert u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Sint-Petersburg en parels aan de Oostzee

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Diverse hotels

Tijdens deze reis overnacht u in goede middenklasse hotels. In Sint-Petersburg verblijft u 2 nachten in het Ladoga Hotel of Hotel Fontanka. De kamers beschikken allen over een eigen badkamer met bad of douche en toilet. Mogelijk beschikt niet elk hotel over een lift.

Cruiseferry St. Peterline

U verblijft tijdens deze reis 4 nachten aan boord van de luxe cruiseferry Princess Anastasia van St. Peterline. Het schip beschikt over een receptie, diverse restaurants en bars, een bioscoop, casino, taxfree shop en beauty salon. Op dek 2 bevinden zich het zwembad en de wellnessruimte (tegen betaling). De comfortabele binnenhutten zijn voorzien van airconditioning en een badkamer met douche en toilet. Wifi is tegen betaling (in de wifi-zones op dek 6 en 7).

3* Ladoga Hotel, Sint-Petersburg

Het Ladoga Hotel heeft een perfecte ligging: de brug Alexander Nevski ligt op ca. 10 minuten loopafstand en het metrostation Novocherkasskaya op slechts 5 minuten loopafstand. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, lift, sauna en schoonheidssalon. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, kluisje, zitgelegenheid, bureau en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

3* Hotel Fontanka, Sint-Petersburg

Dit hotel ligt aan de gelijknamige rivier Fontanka in Sint-Petersburg. Het beschikt over een receptie, lobbybar, restaurant en lift. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, bureau en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Rusland, Zweden, Finland en Estland

Reisdocumenten:
Een paspoort is vereist. Het document dient nog ten minste 6 maanden geldig te zijn na thuiskomst. Een visum is in Rusland verplicht, tenzij u per veerboot het land binnen komt. Per reis vindt u informatie of een visum verplicht is.

Valuta:
In Rusland wordt met de Russische Roebel betaald, in Zweden wordt betaald met de Zweedse Kroon. En in Finland en Estland wordt betaald met de Euro.

Elektriciteit:
In Rusland hebben de stopcontacten twee ronde gaten en kunnen geaard of ongeaard zijn, het voltage is 230 volt. Voor het gebruik van deze stopcontacten is geen verloopstekker (wereldstekker) nodig, maar er worden soms stopcontacten van type F (GOST 7396) met kleinere openingen gebruikt waarvoor wel een wereldstekker nodig is. In Zweden, Finland en Estland heeft u geen verloopstekker nodig, 220V en stekkers van type C en F.

Kraanwater:
Het leidingwater in Rusland is veilig, maar kan maag- en darmklachten veroorzaken. Deze klachten kunnen worden voorkomen door water uit flessen te drinken. In Finland en Estland is het kraanwater over het algemeen veilig te drinken. Bij twijfel kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is. In Zweden is het veilig om water uit de kraan te drinken.

Tijdzone:
Rusland: tijdzonde UTC+03; Moskoutijd is 2 uur later dan in Nederland
Zweden: tijdzonde UTC +1, dezelfde tijdzone als Nederland.
Finland: tijdzonde UTC +2, het is één uur later dan in Nederland.
Estland: tijdzonde UTC +2, het is één uur later dan in Nederland.

Taal:
In Rusland spreekt men Russisch. De officiële taal in Estland is Estisch (Ests). In Finland wordt Fins en Zweeds gesproken en zijn beide een officiële taal in Finland. In Zweden spreekt men Zweeds.

Prijsniveau:
De prijzen in Rusland en Estland liggen een stuk lager dan in Nederland. Houd er rekening mee dat de prijzen in toeristische gebieden, en dan met name tijdens het hoogseizoen, gelijk kunnen zijn aan de prijzen in Europa. In Finland en Zweden liggen de prijzen gemiddeld een stukje hoger dan in Nederland.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
13:31:49 | 0,31 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch