telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

10 dagen Rome en Florence

vanaf € 599,-

Twee Italiaanse steden die het hart sneller doen kloppen! Beide hebben op historisch en cultureel gebied veel te bieden. Eerst brengen we u naar Rome, ‘de eeuwige stad’. Het is één groot openluchtmuseum met monumenten uit het begin van onze jaartelling. In drie heerlijke dagen kunt u een uitstekende indruk opdoen van deze altijd boeiende stad. Natuurlijk bezoekt u het Vaticaan met de St. Pieter, het Colosseum, het Forum Romanum en het Pantheon en veel andere bekende bezienswaardigheden. Ook kunt u op eigen gelegenheid door Rome wandelen en genieten van de bijzondere sfeer. De stad combineert oude en nieuwe culturen moeiteloos. U vindt er gezellige terrasjes en prachtige winkelstraten. Uiteraard ontbreekt de prachtige kunststad Florence niet in deze reis, met zijn prachtige gebouwen en kunstschatten. U ziet tijdens deze excursiereis onder andere de Dom met zijn enorme koepel en de oudste brug over de rivier de Arno, de Ponte Vecchio. Boek deze goed verzorgde busreis bij Bolderman Excursiereizen naar deze twee indrukwekkende steden, Florence en Rome!

 • Nieuw hotel omgeving Rome
 • Uitgebreid bezoek Rome o.l.v Nederlands sprekende gids
 • Stadswandeling Florenec o.l.v Nederlands sprekende gids
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan

Maandag: Nederland - Zuid-Duitsland

Nadat u met één van onze servicelijnen op ons centrale overstappunt bent aangekomen en heeft genoten van het kopje koffie of thee, rijden we naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dinsdag: Zuid-Duitsland - omgeving Gardameer

Via Oostenrijk en de oude Brennerpas rijden we naar de omgeving van het Gardameer, waar we in de namiddag aan komen bij ons hotel voor diner en overnachting.

Woensdag: Omgeving Gardameer - omgeving Rome

We vervolgen onze weg en rijden met verschillende stops richting Rome, waar we 4 nachten verblijven in het Quality Green Palace Hotel in de plaats Monterotondo Scalo.

Donderdag: Rome

Na het ontbijt rijden we naar het centrum van Rome. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids maken we kennis met Vaticaanstad, de soevereine staat in het hart van Rome. We zien o.a. de St. Pieter met het bekende St. Pietersplein, het Vaticaanmuseum met een omvangrijke kunstcollectie en vele andere bezienswaardigheden. Na dit uitgebreide bezoek hebben we nog vrije tijd, die we naar eigen idee kunnen invullen. Aan het eind van de middag rijden we naar ons hotel.

Vrijdag: Rome

Deze dag staat weer in het teken van de ‘eeuwige stad’. Onder leiding van onze gids maken we een wandeling langs de vele bezienswaardigheden van Rome. Het is onmogelijk om alles te bekijken. Onze gids zal de wandelroute zo indelen, dat u in ieder geval het Colosseum, Het Forum Romanum, het Pantheon en de Spaanse Trappen te zien krijgt.

Zaterdag: Rome

Vandaag heeft u de mogelijkheid om één of meerdere bezienswaardigheden in Rome zelf te gaan bekijken. Een extra bezoek aan de St. Pieter met de Sixtijnse kapel of Piazza Campidoglio, de keuze is aan u. Op de afgesproken tijd en plaats wacht uw chauffeur u op en rijden we terug naar ons hotel.

Zondag: Omgeving Rome - Orvieto - Montecatini Terme

We verlaten Rome en gaan richting Toscane. Tijdens deze rit maken we een stop in het indrukwekkende stadje Orvieto. De stad ligt op een tufstenen plateau en kijkt uit op een met wijngaarden overdekte vlakte. Vervolgens rijden we naar Montecatini Terme, waar we 2 nachten zullen verblijven.

Maandag: Florence

U maakt vandaag uitgebreid kennis met de kunststad Florence. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids gaan we het historisch centrum uitgebreid bekijken. Tijdens deze stadswandeling zien we o.a. de Dom met de enorme koepel, Piazza della Signoria en de Ponte Vecchio. Na deze wandeling heeft u nog voldoende tijd om deze geweldige stad zelf te bekijken. Aan het eind van de middag rijden we terug naar Montecatini Terme.

Dinsdag: Montecatini Terme - Zuid-Duitsland

Na het ontbijt verlaten we Toscane en rijden via een mooie route naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Woensdag: Zuid-Duitsland - Nederland

De laatste etappe van deze indrukwekkende excursiereis. Via de Duitse autowegen rijden we naar ons centrale overstappunt. Hier krijgt u, voordat u met één van onze servicelijnen huiswaarts keert, een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

4* Hotel Biondi, Montecatini Terme

Het hotel is gelegen in een rustige wijk van Montecatini Terme en is voorzien van een receptie, lounge, restaurant, lift, overdekt zwembad en tuin. De kamers zijn voorzien een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, satelliet-televisie, telefoon en airco.

4* Quality Green Palace Hotel, Monterotondo Scalo

Dit hotel ligt in Monterotondo Scalo, ten noorden van Rome. Het beschikt over een receptie, restaurant, bar en lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, telefoon, satelliet-televisie en wifi.

Reisverhaal Wilma

In mei een heerlijke vakantie gehad naar Italië. Reis Orvieto, Rome, Montecatini en Florence. Fantastische chauffeur die veel wist te vertellen en zijn partner die ons zeer goed verzorgde met drankjes, raad en daad.

Reisverhaal Reint

Zijn voor het eerst met Bolderman op reis geweest, Rome, Florence
een geweldige trip met chauffeur/reisleider Willem van der Molen. een kanjer, veel gezien, een echte aanrader

Reisverhaal Roelie

Hallo,

Wij zijn net terug van een reis Rome-Florence.
We zijn nog aan het bijkomen zoveel was er te zien.

Mijn camera viel (met mij natuurlijk) in Rome. En ging stuk. Daarna ging ik verder met mijn kleine camera die ik gelukkig ook had meegenomen.

Zie bijgaande foto's.

Reisverhaal Yvonne

Hierbij stuur ik u de mooie foto's van mijn geweldige mooie 10-daagse reis 
naar  Rome en Florence op 25 september j.l. 

Ik heb erg genoten van deze prachtige reis en mooie steden. 
Hotels waren ook goed, netjes en gezellig. 

Prima chauffeur Marco en vriendelijke vriendin Yvana. 
Zij hebben echt hun best gedaan. Dikke 10. 

Volgend jaar wil ik graag naar het Gardameer, 10 of 12 dagen, 
indien  mogelijk. 

Italië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Italië wordt betaald met de Euro.

Elektriciteit:
In Italië worden de stopcontacten van type C, F en L gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft een verloopstekker nodig in Italië..

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Italië van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel, of als u het opschrift ‘Acqua non potabile' (geen drinkwater) tegenkomt, kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Italië is de officiële taal Italiaans.

Prijsniveau:
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

10 dagen Rome en Florence

51 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling

52 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,3
 • Vervoer met touringcar 8,2
 • Chauffeur 9,6
 • Reisprogramma 8,8
 • Accommodatie 7,8
 • Contact met Bolderman 8,4
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
22:55:00 | 0,73 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch