telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

10 dagen Côte d'Azur Saint-Aygulf

Met een Bolderman excursiereis naar de Côte d’Azur! De Franse Rivièra, of ook wel de ‘azurenkust’, is één van de meest geliefde vakantieoorden ter wereld. De Romeinen kwamen er al en bouwden er prachtige villa’s. Maar in de 19e eeuw kwam de Engelse adel, die op zoek ging naar kuuroorden en een heerlijk klimaat. Tijdens deze busreis brengen wij u naar deze fantastische kust en zien de steden Monte Carlo, Nice en Cannes. Maar ook het achterland met zijn adembenemende natuur en met plaatsjes als St. Paul-de-Vence en Grasse staan op ons programma. U logeert in het uitstekende Van der Valk Hotel in Saint-Aygulf, direct aan het strand gelegen. Ervaar met deze Bolderman excursiereis het meest geliefde vakantieoord ter wereld. 

 • Van der Valk Hotel
 • Bezoek Monaco
 • Uitgebreide Rondrit Cote D'Azur
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Côte d'Azur Saint-Aygulf

Dag 1: Nederland - Midden-Frankrijk

Via diverse opstapplaatsen bereiken we ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee rijden we via de Belgische of Franse autowegen naar de omgeving van Dijon waar wij overnachten.

Dag 2: Midden-Frankrijk - Saint-Aygulf

Via Lyon, Avignon en Marseille rijden wij naar Saint-Aygulf, waar wij in de loop van de middag aankomen bij ons hotel.

Dag 3: Saint-Tropez en Port Grimaud

In de loop van de ochtend rijden we langs de kust naar Saint-Tropez, ooit een klein vissersplaatsje. Maar na de komst van Brigitte Bardot veranderde dat en nu is het de ‘place to be’ aan de Franse Rivièra. Beroemdheden meren hier hun jachten aan of betrekken hun dure villa’s. Ze brengen hun dagen door op één van de fraaie stranden of luieren op het dek van hun jacht en laten zich bekijken door de toeristen, die langs de haven slenteren. Na Saint-Tropez brengen wij u naar Port Grimaud, ook wel het Venetië aan de Côte d’Azur genoemd.

Dag 4: Vrije dag of excursie Monaco en Nice (zie Bolderman Pluspakket)

De gasten die het Bolderman Pluspakket geboekt hebben brengen we naar het vorstendom Monaco. Een gids laat ons de belangrijkste bezienswaardigheden zien. In het oude centrum kunt u bij het Palais du Prince het wisselen van de paleiswacht meemaken. Ook kunt u de kathedraal met vlakbij het graf van prinses Gracia bezoeken. Wereldberoemd zijn het Musée Océanographique en de schitterend gelegen Jardin Exotique.’s Middags brengen wij een bezoek aan Nice. Hier kunt u een wandeling maken door de oude stad, gelegen achter de beroemde Promenade des Anglais. Het oude centrum is een doolhof van nauwe straatjes met okergele huizen en turquoise luiken. De geur van gedroogde vis en knoflook hangt er in de lucht. Op de openluchtmarkt worden bloemen en lokale producten verkocht.

Dag 5: Grasse en Saint-Paul-de-Vence

In de heuvels achter Cannes ligt de parfumstad Grasse. Het omliggende landschap is een prachtige bloemenzee. In het vroege voorjaar bedekt de gele mimosa de hellingen, in de zomer bloeien de rozen en de lavendel en in de herfst geurt de jasmijn. In dit stadje bezoeken wij één van de parfumproducenten, die een museum heeft en rondleidingen verzorgd. Via de spectaculaire ravijnen en watervallen van de Gorges du Loup en Gourdon brengen wij u naar het schilderachtige, door 16e-eeuwse wallen omgeven plaatsje Saint-Paul-de-Vence. In dit piepkleine stadje, waar talloze schilders en dichters gewoond en gewerkt hebben, heeft de tijd stilgestaan. U wandelt door de 13e-eeuwse poort het stadje in en via de Rue Grande en de fontein komt u in het historische centrum. U krijgt ruim de tijd om te winkelen of een drankje te drinken.

Dag 6: Cannes

’s Morgens bent u vrij en kunt u genieten van het strand, de zee of het plaatsje Saint-Aygulf. Na lunchtijd vertrekken wij en brengen u naar de stad vol glamour, Cannes. De stad is beroemd om zijn jaarlijkse Internationale Filmfestival in mei. U krijgt hier volop gelegenheid de stad te verkennen. In de overdekte Marché de Forville kunt u plaatselijke delicatessen kopen. Ook de oude haven is een bezoek waard.

Dag 7: Vrije dag

Een dag om heerlijk te doen waar u zelf zin in heeft. U kunt bijvoorbeeld de door Julius Caesar gestichte havenplaats Fréjus gaan bezoeken. De stad is rijk aan romeinse en middeleeuwse resten.

Dag 8: Gorges du Verdon

Wij brengen u op deze dagtocht naar de diepste en breedste kloof van Europa, de Gorges du Verdon. Vanuit Castellane, een oud plaatsje met vervallen stadswallen, volgen wij de rivier de Verdon en bereiken het uitzichtpunt, de Point Sublime. Genietend van prachtige vergezichten komen wij bij het 15e-eeuwse dorpje Moustiers-Sainte-Marie, waar sierlijk aardewerk gemaakt wordt. Uiteindelijk bereiken wij, genietend van het indrukwekkende uitzicht, het meer van Sainte-Croix, een stuwmeer met kobaltblauw water. Vandaar rijden we via de stad Draguignan terug naar ons hotel.

Dag 9: Saint Aygulf - Midden-Frankrijk

Vandaag nemen we afscheid van de Côte d’Azur en rijden we via de Franse autowegen naar Midden-Frankrijk voor de overnachting.

Dag 10: Midden-Frankrijk - Nederland

Na het ontbijt beginnen we aan de laatste etappe van onze reis. Via Luxemburg en de Belgische Ardennen rijden we naar ons centrale overstappunt. Voordat u weer naar uw uitstappunt wordt teruggebracht, krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, waarbij u kunt nagenieten van deze prachtige busreis naar de Côte d'Azur.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Van der Valk, Saint-Aygulf

Dit aan het strand gelegen hotel is voorzien van een receptie, lounge, bar, restaurant, zonneterras en lift. De kamers zijn allen voorzien van een badkamer met douche en toilet, telefoon, televisie, kluisje en airconditioning.

Frankrijk

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Frankrijk wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
In Frankrijk kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken. Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater:
Het water uit de kraan heeft een licht chloorgehalte en kan daardoor maag- en darmklachten veroorzaken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Frans is de officiële taal in Frankrijk. Daarnaast zijn er nog een aantal dialecten.

Prijsniveau:  
De prijzen in Frankrijk zijn over het algemeen vergelijkbaar met die in Nederland.
 

10 dagen Côte d'Azur Saint-Aygulf

25 reizigers bevelen deze reis aan
8,8 Gemiddelde beoordeling

26 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,7
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,7
 • Vervoer met touringcar 8,2
 • Chauffeur 9,5
 • Reisprogramma 8,7
 • Accommodatie 8,9
 • Contact met Bolderman 9
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
19:20:07 | 0,37 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch