telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

10 dagen Schilderachtig Rabac, Istrië

vanaf € 499,-

Ga mee met Bolderman naar het uiterste schiereiland in het noordwesten van Kroatië. Dit schiereiland biedt alles voor een afwisselende busreis. We nemen u mee langs de grillige rotskust met haar talloze baaien en eilanden, maar u kunt ook naar het heuvelachtige binnenland dat zich kenmerkt door wijn- en olijfgaarden, prachtige vergezichten en dorpen waar de tijd lijkt stil te staan. Uiteraard bezoeken we ook het mondaine Opatija, de Romeinse stad Pula en het spectaculair gelegen Rovinj. Dit alles vanuit ons 4-sterren hotel in het oude vissersdorpje Rabac, direct aan de oevers van de Kvarnerbaai, vanwaar u ook een fantastische boottocht kunt maken naar het eiland Cres, beroemd om de blauwe grotten. Alle ingrediënten voor een heerlijke busvakantie!

  • Bezoek Poreč
  • Bezoek Rovinj
  • Boottocht naar Eiland Cres en blauwe grotten
  • 4-sterren hotel in Rabac
  • Incl. Bolderman garantiepakket
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
  • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Schilderachtig Rabaç, Istrië

Zaterdag: Nederland – Zuid-Duitsland

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Vervolgens rijden we met verschillende stops naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Zondag: Zuid-Duitsland - Rabac

Via de Oostenrijkse Alpen en Slovenië rijden we naar ons hotel in Rabac, waar we aan het eind van de middag zullen arriveren. Nadat u de bagage naar uw kamer heeft gebracht, staat het diner voor u klaar.

Maandag: Labin en Rabac

Vandaag maken we kennis met de omgeving van onze standplaats Rabac. We rijden allereerst naar Labin, gelegen op de heuvel direct achter Rabac. In het middeleeuwse stadscentrum bevinden zich schitterende smalle straatjes, kleurrijke gevels, barokke paleizen en kunstgalerijen. Een wandeling naar de panoramaplek Fortica, of de beklimming van de klokkentoren wordt beloond met een fabelachtig uitzicht over Rabac en de Kvarner-baai. In de middag kunt u op eigen gelegenheid Rabac ontdekken. Het centrum van dit oude vissersplaatsje is schitterend gelegen in een baai en staat bekend om haar prachtige kiezelstrand en nodigt uit voor een wandeling of even heerlijk flaneren. Rondom de baai vindt u talloze bars, restaurants en winkeltjes, waardoor u meteen een vakantiegevoel krijgt.

Dinsdag: Poreč en Rovinj

We doorkruisen Istrië en rijden naar de westkust van het schiereiland. Allereerst bezoeken we Poreč, één van de bekendste vakantieplaatsen van Kroatië. De geschiedenis van Poreč gaat terug tot in de Romeinse tijd en kent daarnaast veel Venetiaanse invloeden. In Poreč kunt u een bezoek brengen aan de 6e-eeuwse Euphrasius basiliek. In de middag rijden we naar Rovinj, volgens velen het mooiste stadje aan de Kroatische kust. In het oude centrum, hoog gelegen op een smalle landtong waant u zich terug in de tijd en dwaalt u door een wirwar van gezellige steegjes en pleintjes.

Woensdag: Binnenland van Istrië (zie Bolderman Pluspakket)

U kunt deze dag naar eigen inzicht besteden in Rabac. Heeft u het pluspakket geboekt, dan trekken we erop uit om het binnenland van Istrië te verkennen. We maken een mooie rondrit door het groene en heuvelachtige binnenland langs wijn- en olijfgaarden. In het gebied liggen bijzonder fraaie, historische stadjes als het volledig ommuurde Roc, ‘truffelstad’ Buzet en het prachtige kunstenaarsdorp Grožnjan. Het middeleeuwse Motovun is hoog gelegen op een heuveltop. Alleen de aankomst is al schitterend! In deze omgeving treft u de sfeer van het Italiaanse Umbrië, maar dan 30 jaar geleden. Motovun is het centrum van de wijn. We brengen een bezoek aan een wijnkelder en zullen uiteraard proeven van het lokale product! Daarnaast vormen al eeuwenlang olijven een belangrijk product in Istrië. De Istrische olijfolie behoort tot de beste ter wereld. Via Pazin, in het hart van Istrië, rijden we terug naar Rabac.

Donderdag: Pula en MedulinIstrië

De grootste stad van Istrië, Pula, kent haar oorsprong in de Romeinse tijd. In de stad zijn veel overblijfselen uit deze tijd te zien waarvan het amfitheater het bekendst is. In grootte neemt het de zesde plaats in onder alle Romeinse arena’s die behouden zijn gebleven. Het bood plaats aan 23.000 toeschouwers om naar het de gladiatorengevechten  te kijken. De buitenste ring is volledig bewaard gebleven. Tegenwoordig worden nog regelmatig concerten gegeven in deze antieke arena. In de oude binnenstad van Pula kunt u heerlijk wandelen of winkelen. In de middag brengen we een bezoekje aan Medulin, in het uiterste zuiden van Istrië. Deze oude vissersplaats is vooral bekend om haar schitterende stranden.

Vrijdag: vrije dag of boottocht naar Eiland Cres en blauwe grotten (zie Bolderman Pluspakket)

Deze dag kunt u naar eigen wens invullen in Rabac. Zonnen op het terras, een duik in het zwembad of in zee, of flaneren door het centrum; de keus is aan u. Heeft u het pluspakket geboekt, dan gaat u vanochtend aan boord van de rondvaartboot voor een prachtige dagcruise. We steken de baai over naar het eiland Cres, waar we in de gelijknamige hoofdstad aan wal gaan. Het kleine, gezellige stadje is gebouwd rondom de baai, in de beschutting van de achterliggende heuvels. Dit, en de nauwe steegjes van het historische centrum leveren pittoreske plaatjes op. Aan het begin van de middag gaan we weer aan boord, waar de lunch wordt geserveerd. Ondertussen varen we om de landtong naar het natuurlijke hoogtepunt van Cres: de blauwe grotten. Wind en water deel van het sierlijke stadje is gelegen rondom de baai en bestaat voornamelijk uit nauwe steegjes.

Zaterdag: Moscenicka en Opatija

Met aan de ene kant de hoge berghellingen en aan de andere kant het azuurblauwe water van de Kvarner baai rijden we een prachtige route naar het noorden. We maken een korte stop in het middeleeuwse bergdorpje Moscenicka, een vroeger zeeroversnest hoog op een heuvel gelegen met een mooi uitzicht over de zee. Vervolgens rijden we langs de kust naar Opatija, in vroeger eeuwen al een geliefd vakantieoord bij de Habsburgse adel. Dit is nog altijd terug te zien aan de statige villa’s en paleizen aan de boulevard. U kunt een wandeling maken over het bekende Frans Jozef pad, een in de rotsen uitgehouwen wandelpad langs de kust. Het pad verbindt Opatija met Lovran, een dorpje aan de voet van de Ucka, de hoogste berg van Istrië. Er is een mooie haven en een gezellig klein centrum.

Zondag: Rabac – Zuid-Duitsland

We nemen afscheid van het prachtige Istrië en rijden via Slovenië en Oostenrijk naar Zuid-Duitsland, waar we zullen dineren en overnachten.

Maandag: Zuid-Duitsland - Nederland

Tijdens de laatste dag van deze reis rijden we via de Duitse autobanen terug naar Nederland, waar u op ons centrale overstappunt een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Aansluitend wordt u door één van onze servicelijnen weer huiswaarts gebracht.

Landkaart: Schilderachtig Rabac, Istrië

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

4* Hotelcomplex Mimosa, Hedera of Narcis in Rabac

Aan de oevers van de Kvarner-baai, omgeven door een kiezelstranden en een weelderige plantengroei staat dit prachtige 4* Hotelcomplex. Het centrum van Rabac bevindt zich op enkele minuten loopafstand. Het hotelcomplex beschikt over een restaurant, bar, terras, lift, zwembad, wellnesscentre en diverse sport- en spelfaciliteiten. Uw kamer is voorzien van een televisie, airconditioning en een badkamer met douche en toilet. Wifi is beschikbaar.

Kroatië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Kroatië wordt betaald met de Kroatische kuna (HRK).

Elektriciteit:
In Kroatië worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

Kraanwater:
Het wordt afgeraden water uit de kraan te drinken vanwege het chloorgehalte. Dit kan maag- of darmklachten veroorzaken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Kroatisch is de officiële taal in Kroatië.

Prijsniveau:
De prijzen in de toeristische plaatsen in Kroatië zijn te vergelijken met de prijzen in Nederland. 
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
13:23:22 | 0,23 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch