telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

10 dagen Schilderachtig Rabac, Istrië

Ga mee met Bolderman naar het uiterste schiereiland in het noordwesten van Kroatië. Dit schiereiland biedt alles voor een afwisselende busreis. We nemen u mee langs de grillige rotskust met haar talloze baaien en eilanden, maar u kunt mee ook naar het heuvelachtige binnenland dat zich kenmerkt door wijn- en olijfgaarden, prachtige vergezichten en dorpen waar de tijd lijkt stil te staan. Uiteraard bezoeken we ook het mondaine Opatija, de Romeinse stad Pula en het spectaculair gelegen Rovinj. Dit alles vanuit ons 4-sterren hotel in het oude vissersdorpje Rabac, direct aan de oevers van de Kvarner baai, vanwaar u een prachtige boottocht kunt maken naar het eiland Cres, beroemd om de Blauwe Grot. Kortom alle ingrediënten voor een heerlijke busvakantie!

  • Bezoek Poreč
  • Bezoek Rovinj
  • Boottocht naar Eiland Cres en Blauwe Grot
  • 4-sterren hotel in Rabac
  • Excursie binnenland Istrië
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Schilderachtig Rabaç, Istrië

Zaterdag: Nederland - Zuid-Duitsland

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Vervolgens rijden we met verschillende stops naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Zondag: Zuid-Duitsland - Rabac

Via de Oostenrijkse Alpen en Slovenië rijden we naar ons hotel in Rabac, waar we aan het eind van de middag zullen arriveren. Na de kamerindeling staat het diner voor u klaar.

Maandag: Labin en Rabac

Vandaag maken we kennis met de omgeving van Rabac. We rijden naar de plaats Labin, gelegen op de heuvel direct achter Rabac. In het middeleeuwse stadscentrum bevinden zich schitterende smalle straatjes, kleurrijke gevels, barokke paleizen en kunstgalerijen. Een wandeling naar de panoramaplek Fortica, of de beklimming van de klokkentoren wordt beloond met een fabelachtig uitzicht over Rabac en de Kvarner-baai. In de middag kunt u op eigen gelegenheid Rabac ontdekken. Het centrum van dit oude vissersplaatsje is schitterend gelegen in een baai en staat bekend om zijn prachtige kiezelstrand. Rondom de baai vindt u talloze bars, restaurants en winkeltjes, waar het goed toeven is.

Dinsdag: Poreč en Rovinj

We doorkruisen Istrië en rijden naar de westkust van het schiereiland. Allereerst bezoeken we Poreč, één van de bekendste vakantieplaatsen van Kroatië. De geschiedenis van Poreč gaat terug tot in de Romeinse tijd en kent daarnaast veel Venetiaanse invloeden. In Poreč kunt u een bezoek brengen aan de 6e-eeuwse Euphrasius basiliek. In de middag rijden we naar Rovinj, volgens velen het mooiste stadje aan de Kroatische kust. In het oude centrum, hoog gelegen op een smalle landtong waant u zich terug in de tijd en dwaalt u door een wirwar van gezellige steegjes en pleintjes.

Woensdag: Vrije dag of dagtocht binnenland van Istrië (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag. Indien u het pluspakket heeft bijgeboekt, dan gaat u mee om het binnenland van Istrië te verkennen. We maken een mooie rondrit door het groene en heuvelachtige binnenland langs verschillende wijn- en olijfgaarden. In het gebied liggen bijzonder fraaie, historische stadjes zoals het volledig ommuurde Roc, Buzet bekend als de truffelstad en het prachtige kunstenaarsdorp Grožnjan. Het middeleeuwse bergdorpje Motovun, gelegen hoog op een heuveltop, is het centrum van de wijn. Alleen de weg er naartoe is al indrukwekkend! We brengen een bezoek aan een wijnkelder waarbij er natuurlijk ook geproefd kan worden van de lokale wijn. Via Pazin, gelegen in het hart van Istrië, rijden we terug naar ons hotel.

Donderdag: Pula en Medulin

De grootste stad van Istrië, Pula, kent zijn oorsprong uit de Romeinse tijd. In de stad zijn veel Romeinse overblijfselen te zien waarvan het 2.000 jaar oude amfitheater het bekendst is. Waar er vroeger vele gladiatorengevechten werden gehouden worden er tegenwoordig nog regelmatig concerten gegeven. In de oude binnenstad van Pula kunt u heerlijk wandelen en vanaf het centrale marktplein ziet u onder andere de Romeinse mozaïek, de tempel van Augustus en de poort van Hercules. In de middag brengen we een bezoek aan de badplaats Medulin, in het uiterste zuiden van Istrië. Deze oude vissersplaats is vooral bekend om haar schitterende stranden.

Vrijdag: Vrije dag of boottocht naar eiland Cres en Blauwe Grot (zie Bolderman Pluspakket)

Deze dag kunt u naar eigen wens invullen in Rabac. Zonnen op het terras, een duik in het zwembad of in zee, of flaneren door het centrum; de keus is aan u. Heeft u het pluspakket geboekt, dan gaat u vanochtend aan boord van de rondvaartboot voor een prachtige boottocht. We steken de baai over naar het eiland Cres, waar we in de gelijknamige hoofdstad aan wal gaan. Het kleine, gezellige stadje is gebouwd rondom de baai, in de beschutting van de achterliggende heuvels. De ligging en nauwe steegjes van het historische centrum leveren pittoreske plaatjes op! Aan het begin van de middag gaan we weer aan boord, waar de lunch wordt geserveerd. Ondertussen varen we om de landtong naar het natuurlijke hoogtepunt van Cres: de Blauwe Grot. De grot dankt haar naam aan de  weerspiegeling van het zonlicht in de zee waardoor er een prachtige turquoise kleur ontstaat.

Zaterdag: Mošćenička en Opatija

Met aan de ene kant de hoge berghellingen en aan de andere kant het azuurblauwe water van de Kvarner baai rijden we een prachtige route naar het noorden. We maken een korte stop in het bergdorpje Mošćenička, een vroeger zeeroversnest hoog op een heuvel gelegen met een mooi uitzicht over de zee. Vervolgens rijden we langs de kust naar Opatija, in vroegere eeuwen al een geliefd vakantieoord bij de Habsburgse adel. Dit is nog altijd terug te zien aan de statige villa’s en paleizen aan de boulevard. U heeft hier vrije tijd en u kunt bijvoorbeeld een wandeling maken over het bekende Franz-Josef pad, een in de rotsen uitgehouwen wandelpad langs de kust. Het pad verbindt Opatija met Lovran, een dorpje aan de voet van de Ucka, de hoogste berg van Istrië.

Zondag: Rabac - Zuid-Duitsland

We nemen afscheid van het prachtige Istrië en rijden via Slovenië en Oostenrijk naar Zuid-Duitsland, waar we zullen dineren en overnachten.

Maandag: Zuid-Duitsland - Nederland

Op de laatste dag van deze reis rijden we via de Duitse autobanen terug naar Nederland, waar u op ons centrale overstappunt een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Aansluitend wordt u door één van onze servicelijnen weer huiswaarts gebracht.

Landkaart: Schilderachtig Rabac, Istrië

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

4* Hotelcomplex Mimosa, Hedera of Narcis in Rabac

Aan de oevers van de Kvarner-baai, omgeven door een kiezelstrand en een weelderige plantengroei staat dit prachtige 4* Hotelcomplex. Het centrum van Rabac bevindt zich op enkele minuten loopafstand. Het hotelcomplex beschikt over een restaurant, bar, terras, lift, zwembad, wellnesscentre en diverse sport- en spelfaciliteiten. Uw kamer is voorzien van een televisie, airconditioning en een badkamer met douche en toilet. Wifi is beschikbaar.

Kroatië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Kroatië wordt betaald met de Kroatische kuna (HRK).

Elektriciteit:
In Kroatië worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

Kraanwater:
Het wordt afgeraden water uit de kraan te drinken vanwege het chloorgehalte. Dit kan maag- of darmklachten veroorzaken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Kroatisch is de officiële taal in Kroatië.

Prijsniveau:
De prijzen in de toeristische plaatsen in Kroatië zijn te vergelijken met de prijzen in Nederland. 
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
05:24:52 | 0,32 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch