telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

10 dagen Cattolica aan de Adriatische kust 'light all-inclusive'

vanaf € 499,-

Deze mooie, nieuwe excursiereis brengt u naar de Italiaanse streken Emilia-Romagna en Le Marche aan de Adriatische kust. We genieten tijdens deze busreis Italië van de prachtige kuststreek met mooie stranden, maar gaan ook het prachtige binnenland uitgebreid verkennen. Zo bezoeken we de romantische stadjes Urbinia en Urbino, historische steden zoals Bologna, Ravenna en Perugia en kunt u de indrukwekkende grotten van Frasassi bewonderen. Het ministaatje San Marino en de bekende kuststad Rimini staan ook op ons programma. Absoluut hoogtepunt is misschien wel de excursie naar Assisi, de stad van de Heilige St. Franciscus. Kortom, een zeer afwisselende reis, die u niet snel zult vergeten!

 • Bezoek Assisi en Perugia
 • Bezoek San Marino
 • Excursie grotten van Frasassi
 • Bezoek Urbania en Urbino
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* onder voorbehoud van annuleringen
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Cattolica aan de Adriatische kust

Zaterdag: Nederland - Zuid-Duitsland

Nadat u met één van onze servicelijnen bent aangekomen op ons centrale overstappunt krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Na de overstap rijden we naar ons hotel in Zuid-Duitsland, waar we dineren en overnachten.

Zondag: Zuid-Duitsland - Cattolica

Na het ontbijt vervolgen we onze reis. Via Oostenrijk rijden we Italië binnen. Tegen de avond bereiken we Cattolica, waar we 7 nachten zullen verblijven.

Maandag: San Marino en Rimini

Het kleine staatje San Marino staat vandaag als eerste op onze programma. Het is de oudste republiek van Europa. Het ministaatje zou in de 4e eeuw zijn gesticht door de monnik Marinus. San Marino is prachtig gelegen op de Monte Titano en heeft zijn eigen munt en postzegels. Ook heeft het een voetbalelftal en zelfs een leger van wel 1000 man. We bezoeken natuurlijk de hoofdstad met de Piazza Garibaldi. ’s Middags brengen we een bezoek aan de mooie badplaats Rimini. Aan de druk bezochte promenade vindt u clubs, bars en restaurants. In de oude wijk is het aangenaam rustig. Over de met kasseien geplaveide straatjes kunt u bijvoorbeeld naar de Piazza Cavour wandelen, waar u het Palazzo del Podestà en de Tempio Malatestiano kunt bewonderen. Aansluitend rijden we weer terug naar ons hotel.

Dinsdag: Bologna en Ravenna

's Morgens rijden we naar Bologna. De stad heeft een bijzonder historisch centrum met mooie straten met arcaden. Tijdens een wandeling door deze stad kunt u rond de centraal gelegen pleinen Piazza Maggiore en de Piazza del Nettuno de middeleeuwse paleizen en de kerken San Petronio en San Dominico bewonderen. ’s Middags vervolgen wij onze route naar de oude stad Ravenna, dat al in de 1e eeuw v.C. tot bloei kwam onder keizer Augustus. De stad is bekend vanwege de schitterende mozaïeken uit de Romeinse en Byzantijnse tijd. Maar de stad is vooral ook gezellig: u vindt er oude straatjes, mooie winkels en leuke pleintjes. Op de door middeleeuwse gebouwen omringde Piazza del Popolo kunt u heerlijk genieten op één van de gezellige terrasjes.

Woensdag: Loreto en de grotten van Frasassi

We gaan na het ontbijt op weg naar een heel bijzonder plaatsje, te weten het door miljoenen pelgrims bezochte stadje Loreto. Het Santa Casa en de bijbehorende basiliek hebben een bijzondere legende en zijn een bezoek zeker waard. Vervolgens rijden we verder naar de grotten van Frasassi. Het water van de rivier Sentino heeft door de eeuwen heen Europa’s grootste voor het publiek toegankelijke grottenstelsel uitgeslepen. De kolossale Grotta del Vento is zo groot, dat de hele kathedraal van Milaan er met gemak in zou passen Het plafond is op sommige plaatsen wel 240 m hoog! Aan het eind van de middag zijn we terug in ons hotel.

Donderdag: Urbania en Urbino

Via de badplaats Pesaro gaan we vandaag naar het stadje Urbania, genoemd naar paus Urbanus VIII. Urbania heeft een mooi middeleeuws centrum. De grootste trekpleister van de stad is het enorme Palazzo Ducale. In Urbino, dat wij aansluitend bezoeken, staat het mooiste renaissancepaleis van Italië. U kunt door de wirwar van middeleeuwse straatjes naar de Piazza Federico wandelen, waar de in 1789 gebouwde Duomo staat. In deze kerk kunt u het beroemde schilderij Het Laatste Avondmaal van Frederico Barocci bewonderen. In de loop van de middag bent u weer terug in Cattolica.

Vrijdag: Vrije dag

Vandaag is een vrije dag en kunt u lekker genieten in Cattolica. Er is voldoende te doen in deze gezellige badplaats. Maak bijvoorbeeld een lekkere wandeling langs het strand, bekijk de gezellige haven of ga shoppen in het centrum. De keus is aan u.

Zaterdag: Assisi en Perugia

Een hoogtepunt in deze reis: Assisi, een mooie middeleeuwse stad met straatjes vol geraniums en pleinen met klaterende fonteinen. De stad heeft haar karakter door de smalle straatjes en de talrijke monumenten weten te behouden. Het is de erfenis van St. Franciscus, die in de Basilica di San Francesco begraven is. In de basiliek, die een bezoek meer dan waard is, kunt u de crypte bezoeken. De bouw van de stad begon al 2 jaar na de dood van St. Franciscus, in 1228. In september 1997 werd Assisi getroffen door een aardbeving, waarbij de restauratie binnen 2 jaar al voltooid werd. ’s Middags brengen wij u naar de oude stad Perugia, die hoog boven het dal van de Tiber uitsteekt. U heeft de mogelijkheid om de prachtige Fontana Maggiore te bewonderen of een ritje te maken met de bijzondere minimetro van de stad.

Zondag: Cattolica - Zuid-Duitsland

Helaas vertrekken we vandaag weer uit Cattolica. We rijden in noordelijke richting en bereiken via Oostenrijk ons overnachtingshotel in Zuid Duitsland voor diner en overnachting.

Maandag: Zuid-Duitsland - Nederland

Via de Duitse snelwegen rijden we terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, voordat u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts keert.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

4* Hotel Cormoran, Cattolica

Het hotel ligt bij de gezellige haven van Cattolica, met diverse terrasjes in de directe omgeving. Het hotel heeft een receptie, lobby, bar, restaurant, lift, wellnessruimte (tegen betaling), zwembad en whirlpool en is door de weg gescheiden van het strand. De kamers beschikken allen over een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, televisie, airconditioning en balkon. Wifi is gratis in het hotel.

Italië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Italië wordt betaald met de Euro.

Elektriciteit:
In Italië worden de stopcontacten van type C, F en L gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft een verloopstekker nodig in Italië..

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Italië van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel, of als u het opschrift ‘Acqua non potabile' (geen drinkwater) tegenkomt, kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Italië is de officiële taal Italiaans.

Prijsniveau:
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Reisverhaal Pietri

Foto's gemaakt tijdens de reis naar Cattolica.

10 dagen Cattolica aan de Adriatische kust 'light all-inclusive'

15 reizigers bevelen deze reis aan
7,8 Gemiddelde beoordeling
Goed
16 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 7,6
 • Prijs/kwaliteit verhouding 7,8
 • Vervoer met touringcar 7,9
 • Chauffeur 7,8
 • Reisprogramma 7,4
 • Accommodatie 7,5
 • Contact met Bolderman 8,5
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
07:37:15 | 0,33 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch