telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

12 dagen Hoogtepunten van Sicilië

Het Italiaanse eiland Sicilië ligt in de Middellandse Zee en wordt door de 3 kilometer brede Straat van Messina gescheiden van het vasteland. Deze rondreis Italië is zo samengesteld, dat u zoveel mogelijk hoogtepunten van Sicilië ziet. Eerst bezoeken we Palermo en Agrigento en dan de omgeving van Taormina. In het zuiden brengen we u naar Syracuse en ook de bekende vulkaan de Etna kunt u bezoeken! De as van deze vulkaan is zeer vruchtbaar. Hierdoor heeft het eiland in zijn rijke geschiedenis allerlei volkeren aangetrokken, waardoor er een smeltkroes van culturen is ontstaan. Zowel heen als terug gaan we per nachtboot vanuit Italië, waarop u verblijft in een binnenhut met douche en toilet. Deze reis de Hoogtepunten van Sicilië is een uitstekende gelegenheid om in een redelijk korte tijd een goede indruk van dit schitterende eiland te krijgen.

 • Vele hoogtepunten van Sicilië
 • Overtocht Genua-Palermo
 • Bezoek Etna
 • Bezoek Syracuse
 • Excursie Savoca en Forza d'Agro
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Hoogtepunten van Sicilië

Maandag: Nederland - Zuid-Duitsland (of Franse Elzas)

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Daarna rijden we naar Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) voor diner en overnachting.

Dinsdag: Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) - Genua

We vervolgen onze route en komen in de namiddag aan in de haven van Genua. Hier schepen we in voor de overtocht naar Palermo. Het diner is vanavond niet inclusief. 

Woensdag: Overtocht naar Palermo

Het ontbijt is vandaag niet inbegrepen. U kunt de hele dag heerlijk relaxen aan boord. In de namiddag komen we aan in Palermo, waar we naar ons hotel rijden voor diner en overnachting.

Donderdag: Palermo - Selinunte - Agrigento

Na het ontbijt gaan we onder leiding van een lokale gids de mooiste bezienswaardigheden van Palermo bekijken, zoals de San Giovanni degli Eremiti, gebouwd in 1132, een kerk met duidelijk oosterse kenmerken. Ook zien wij de kathedraal en het Palazzo dei Normanni, gedecoreerd met prachtige mozaïeken en fresco's. Even buiten het centrum kunt u de kathedraal van Monreale bezichtigen, een hoogtepunt van de Normandisch-Arabische bouwkunst. We vervolgen onze reis naar Selinunte, waar de ruïnes van de stad behoren tot de indrukwekkendste archeologische vindplaatsen in het Middellandse Zeegebied. Opgravingen hebben acht tempels met kolossale Dorische zuilen en verdedigingswerken aan het licht gebracht. In de loop van de middag rijden we naar ons hotel in Agrigento, waar we één nacht verblijven.

Vrijdag: Agrigento - Valle dei Templi - Piazza Amerina - omgeving Taormina

Vandaag kunt u de bij Agrigento gelegen Valle dei Templi bezichtigen, een vallei vol Griekse overblijfselen. Hier staan de hoofdtempels gewijd aan Griekse goden, zoals Zeus en Heracles. De tempel van Concordia is met zijn 34 zuilen één van de best bewaarde Dorische tempels ter wereld. Een lokale gids zal u er alles over vertellen. We vervolgen onze tocht en brengen u naar Piazza Armerina. Na de lunchpauze kunt u de indrukwekkende Villa Romana del Casale bezoeken, daterend uit de 3e en 4e eeuw. In deze villa zijn alle kamers versierd met uitzonderlijk mooie mozaïeken. Aan het eind van de middag komen we aan in de omgeving van Taormina/Letojanni, waar we vier nachten zullen verblijven.

Zaterdag: Etna

Vandaag gaan we naar de grootste nog werkende vulkaan van Europa, de Etna. Al van ver doemt de top van deze beminde en gehate vulkaan op. Onze touringcar brengt u tot een hoogte van ca. 2000 meter, tot de resten van een aantal oude kraters. U heeft hier de mogelijkheid om met een kabelbaan en jeeps verder te klimmen tot 2900 meter (kosten ca. € 65,00 p.p.).

Zondag: Vrije dag of Savoca en Forza d'Agro (zie Bolderman Pluspakket)

U heeft vandaag een vrije dag. Heeft u het Pluspakket geboekt, dan vertrekt u na een wat later ontbijt met een Italiaanse touringcar naar de leuke plaatsjes Savoca en Forza d'Agro, beide gebruikt voor opnames van de beroemde film 'The Godfather'. In Savoca kunt u de fascinerende catacomben van de Orde van de Kapucijnen en de Santa Maria degli Angeli kerk bezoeken. Vervolgens gaan we naar Forza d 'Agro, een charmant middeleeuws plaatsje met uitzicht over de kustlijn. Hier kunt u op eigen gelegenheid rondkijken. Daarna rijden we terug naar ons hotel.

Maandag: Syracuse

Een bezoek aan Syracuse, onder leiding van een lokale gids, staat vandaag op ons programma. Hier kunt u het archeologische park Neapolis gaan bezichtigen. U ziet hier o.a. het Grieks theater, het oor van Dionysius en het Romeins amfitheater. De wijk Ortigia wordt gedomineerd door de kathedraal van Syracuse, gebouwd op het hoogste punt van het schiereiland. Een van de bekendste bezienswaardigheden is de fontein van Arethusa, een zoetwaterbron die uitmondt in een vijver met papyrusplanten. Na dit bezoek rijden we terug naar ons hotel.

Dinsdag: Omgeving Taormina - Cefalù - overtocht Palermo-Napels

We vertrekken na het ontbijt uit ons hotel en rijden naar het leuke stadje Cefalù, mooi gelegen aan zee. U heeft hier de tijd om bijvoorbeeld de kathedraal te bezoeken of te genieten van een kopje koffie in het gezellige centrum. Aansluitend rijden we verder naar Palermo, waar we inschepen voor de ferry-overtocht per nachtboot naar Napels. Het diner is vanavond niet inclusief.

Woensdag: Napels - Montecatini Terme

We komen 's morgens aan in de haven van Napels. Aan boord kunt u nog ontbijten (niet inclusief). Na de ontscheping rijden we langs Rome naar ons hotel in Montecatini Terme voor diner en overnachting.

Donderdag: Montecatini Terme - Zuid-Duitsland

We verlaten Toscane en rijden via de Brennerautobahn naar Oostenrijk. Onderweg houden we uiteraard enkele stops. Via Kufstein bereiken we Zuid-Duitsland voor diner en de laatste overnachting van deze reis.

Vrijdag: Zuid-Duitsland - Nederland

Via de Duitse autobanen rijden we terug naar Nederland. In de namiddag komen we aan op ons centrale overstappunt, waar u kunt genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet. Daarna keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Hoogtepunten van Sicilië

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan. 

Diverse hotels

Tijdens deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels die allen beschikken over een receptie, restaurant en de meeste hebben een lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet.

Italië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Italië wordt betaald met de Euro.

Elektriciteit:
In Italië worden de stopcontacten van type C, F en L gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft verloopstekker nodig in Italië.

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Italië van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel, of als u het opschrift ‘Acqua non potabile' (geen drinkwater) tegenkomt, kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Italië is de officiële taal Italiaans.

Prijsniveau:
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Reisverhaal Cees & Dorien

Wij hebben de fantastische rondreis van 12 dagen Klassiek Italië met jullie reisorganisatie gemaakt.
Deze reis was van 11 t/m 22 september 2017.
Wij hebben zoveel gezien en ook aan alle extra’s meegedaan, zoals de boottocht naar Capri
en de tocht over wegen en water langs de Amalfikust zodat wij nu nog aan het nagenieten zijn.
De chauffeur/reisleider Michel was een kanjer. Heel attent, maar ook toe de point qua vertrektijden en dergelijke.
Dat moest ook wel want er was zoveel divers en moois te bekijken. Dus vroeg op en laat weer terug in het (volgende) hotel.
Het weer was prachtig en dat heeft heel mooie foto’s opgeleverd.

Ook de haal- en brengservice was ook uitstekend geregeld. Complimenten daarvoor!

Reisverhaal Maaike

Een kleine impressie van de reis hoogtepunten van Sicilië, een echte aanrader! Zeker met Jeroen als chauffeur/reisleider.

Reisverhaal Elly

Wij zijn net terug van een rondreis klassieke rondreis in Italië geweldig.

Reisverhaal P. van Hemert

Hierbij wil ik u een mooie foto sturen van onze reis van 12 dagen klassiek Italië
Foto is genomen aan de amalfikust van plaatsje positano
Onze gemaakte reis was van 3 juli 2017
Was een zeer leuke reis erg genoten

Reisverhaal Riet

Deze foto is gemaakt tijdens de rondreis Klasiek Italië Van 11-3 t/m 22-3-2017 De chauffeur rijd hier langs het Gardameer De foto is gemaakt vanuit een rijdende bus,maar de spiegeling van de zon In het water is erg mooi.

12 dagen Hoogtepunten van Sicilië

91 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
96 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,3
 • Vervoer met touringcar 8,5
 • Chauffeur 9,2
 • Reisprogramma 8,5
 • Accommodatie 8
 • Contact met Bolderman 8,4
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
12:39:55 | 0,47 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch