telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

12 dagen Hoogtepunten van Sicilië

vanaf € 599,-

Het Italiaanse eiland Sicilië ligt in de Middellandse Zee en wordt door de 3 kilometer brede Straat van Messina gescheiden van het vasteland. Deze rondreis Italië is zo samengesteld, dat u zoveel mogelijk hoogtepunten van Sicilië ziet. Eerst bezoeken we Palermo en Agrigento en dan de omgeving van Taormina. In het zuiden brengen we u naar Syracuse en ook de bekende vulkaan de Etna kunt u bezoeken! De as van deze vulkaan is zeer vruchtbaar. Hierdoor heeft het eiland in zijn rijke geschiedenis allerlei volkeren aangetrokken, waardoor er een smeltkroes van culturen is ontstaan. Zowel heen als terug gaan we per nachtboot, waarop u verblijft in een binnenhut met douche en toilet. Deze reis, de Hoogtepunten van Sicilië, is een uitstekende gelegenheid om in redelijk korte tijd een goede indruk van dit schitterende eiland te krijgen.

 • Nieuwe reis
 • Overtocht Genua-Palermo
 • Bezichtiging hoogtepunten van Sicilië
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* onder voorbehoud van annuleringen
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Hoogtepunten van Sicilië

Maandag: Nederland - Zuid-Duitsland (of Franse Elzas)

Via de servicelijn komt u aan op ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Daarna rijden we naar Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) voor diner en overnachting.

Dinsdag: Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) - Genua

We vervolgen onze route en komen in de namiddag aan in de haven van Genua. Hier schepen we in voor de overtocht naar Palermo. Het diner is vanavond niet inclusief. 

Woensdag: Overtocht naar Palermo

's Morgens krijgen we een (eenvoudig) ontbijt geserveerd, waarna u de hele dag heerlijk kunt relaxen aan boord. In de namiddag komen we aan in Palermo, waarna we naar ons hotel rijden voor diner en overnachting.

Donderdag: Palermo - Segesta - Selinunte - Agrigento

Na het ontbijt gaan we de mooiste plekjes van Palermo bekijken, zoals de San Giovanni degli Eremiti, gebouwd in 1132. Deze kerk vertoont duidelijk oosterse kenmerken. Ook zien wij de kathedraal en het Palazzo dei Normanni, gedecoreerd met prachtige mozaïeken en fresco's. Even buiten het centrum bezoeken wij de Kathedraal van Monreale, het hoogtepunt van de Normandisch-Arabische bouwkunst.
Aansluitend rijden we naar Segesta, de hoofdstad van de Elymiërs. Een stad die werd gebouwd door Trojaanse ballingen. We bezoeken de majestueuze Dorische Tempel, die de tand des tijds op wonderbaarlijke wijze doorstaan heeft. Hierna rijden we verder naar Selinunte. De ruïnes van deze stad behoren tot de indrukwekkendste archeologische vindplaatsen in het Middellandse Zeegebied. Opgravingen hebben acht tempels met kolossale Dorische zuilen en verdedigingswerken aan het licht gebracht. In de loop van de middag vervolgen we onze reis naar Agrigento, waar we dineren en overnachten.

Vrijdag: Agrigento - Valle dei Templi - Piazza Amerina - omgeving Taormina

Vandaag bezoeken we de bij Agrigento gelegen Valle dei Templi, een vallei vol Griekse overblijfselen. Hier staan de hoofdtempels gewijd aan Griekse goden, zoals Zeus en Heracles. De tempel van Concordia is met zijn 34 zuilen één van de best bewaarde Dorische tempels ter wereld. We vervolgen onze tocht en brengen u naar Piazza Armerina. Na de lunchpauze bezoeken we de indrukwekkende Villa Romana del Casale, daterend uit de 3e en 4e eeuw. In deze villa zijn alle kamers versierd met uitzonderlijk mooie mozaïeken. Aan het eind van de middag komen we aan in de omgeving van Taormina, waar wij dineren en overnachten. Hier zullen we 4 nachten verblijven.

Zaterdag: Vrije dag of Etna (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag of gaat u mee naar de grootste nog werkende vulkaan van Europa, de Etna (zie Pluspakket). Al van ver doemt de top van deze beminde en gehate vulkaan op. De Italiaanse touringcar brengt u tot een hoogte van ca. 2000 meter, tot de resten van een aantal oude kraters. U heeft hier de mogelijkheid om met een kabelbaan en jeeps verder te klimmen tot 2900 meter (kosten ca.€ 65,00 p.p.).

Zondag: Savoca en Forza d'Agro

Na een wat later ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de plaatsjes Savoca en Forza d'Agro, beide gebruikt voor opnames van de beroemde film 'The Godfather'. In Savoca kunt u de fascinerende catacomben van de Orde van de Kapucijnen en de Santa Maria degli Angeli kerk bezoeken. Vervolgens gaan we naar Forza d 'Agro, een charmant middeleeuws plaatsje met uitzicht over de kustlijn. Hier heeft u nog vrije tijd. Daarna rijden we terug naar ons hotel.

Maandag: Syracuse

Een bezoek aan Syracuse staat vandaag op ons programma. Hier bezoeken we het archeologische park Neapolis. U ziet hier o.a. het Grieks theater, het oor van Dionysius en het Romeins amfitheater. De wijk Ortigia wordt gedomineerd door de kathedraal van Syracuse, gebouwd op het hoogste punt van het schiereiland. Eén van de bekendste bezienswaardigheden is de fontein van Arethusa, een zoetwaterbron die uitmondt in een vijver met papyrusplanten. U krijgt hier voldoende tijd om de barokke gebouwen van Ortigia te bekijken.

Dinsdag: Omgeving Taormina - Cefalù - overtocht Palermo-Napels

We verlaten ons hotel en rijden naar het mooie stadje Cefalù, fraai gelegen aan zee. U heeft hier de tijd om o.a. de kathedraal te bezoeken of te genieten van een kopje koffie in het gezellige centrum. Aansluitend rijden we naar Palermo, waar we inschepen voor de overtocht naar Napels. Het diner is vanavond niet inclusief.

Woensdag: Napels - Montecatini Terme

We komen 's morgens aan in de haven van Napels. Aan boord krijgt u nog een (eenvoudig) ontbijt. Na de ontscheping rijden we langs Rome naar Montecatini Terme voor het diner en de overnachting.

Donderdag: Montecatini Terme - Zuid-Duitsland

We verlaten de Toscane en rijden via de Brennerautobahn naar Oostenrijk. Onderweg krijgt u uiteraard de gelegenheid om te lunchen. Via Kufstein bereiken we Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Vrijdag: Zuid-Duitsland - Nederland

Via de Duitse autobanen rijden we naar Nederland terug. Na diverse pauzes komen we aan bij ons centrale overstappunt, waar u een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Daarna keert u met één van onze servicelijnen huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan. 

Reisverhaal Cees & Dorien

Wij hebben de fantastische rondreis van 12 dagen Klassiek Italië met jullie reisorganisatie gemaakt.
Deze reis was van 11 t/m 22 september 2017.
Wij hebben zoveel gezien en ook aan alle extra’s meegedaan, zoals de boottocht naar Capri
en de tocht over wegen en water langs de Amalfikust zodat wij nu nog aan het nagenieten zijn.
De chauffeur/reisleider Michel was een kanjer. Heel attent, maar ook toe de point qua vertrektijden en dergelijke.
Dat moest ook wel want er was zoveel divers en moois te bekijken. Dus vroeg op en laat weer terug in het (volgende) hotel.
Het weer was prachtig en dat heeft heel mooie foto’s opgeleverd.

Ook de haal- en brengservice was ook uitstekend geregeld. Complimenten daarvoor!

Reisverhaal Maaike

Een kleine impressie van de reis hoogtepunten van Sicilië, een echte aanrader! Zeker met Jeroen als chauffeur/reisleider.

Reisverhaal Elly

Wij zijn net terug van een rondreis klassieke rondreis in Italië geweldig.

Reisverhaal P. van Hemert

Hierbij wil ik u een mooie foto sturen van onze reis van 12 dagen klassiek Italië
Foto is genomen aan de amalfikust van plaatsje positano
Onze gemaakte reis was van 3 juli 2017
Was een zeer leuke reis erg genoten

Reisverhaal Riet

Deze foto is gemaakt tijdens de rondreis Klasiek Italië Van 11-3 t/m 22-3-2017 De chauffeur rijd hier langs het Gardameer De foto is gemaakt vanuit een rijdende bus,maar de spiegeling van de zon In het water is erg mooi.

Italië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Italië wordt betaald met de Euro.

Elektriciteit:
In Italië worden de stopcontacten van type C, F en L gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft een verloopstekker nodig in Italië..

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Italië van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel, of als u het opschrift ‘Acqua non potabile' (geen drinkwater) tegenkomt, kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Italië is de officiële taal Italiaans.

Prijsniveau:
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

12 dagen Hoogtepunten van Sicilië

47 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling

48 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,2
 • Vervoer met touringcar 8,6
 • Chauffeur 9,3
 • Reisprogramma 8,5
 • Accommodatie 8,2
 • Contact met Bolderman 8,4
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
21:13:04 | 0,5 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch