telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8-daagse voorjaarsreis Rome, Florence en Venetië

Deze voorjaarsreis combineert het cultuurrijke Florence met de eeuwige stad Rome en het romantische Venetië. De cultuurstad Florence is één groot openluchtmuseum en staat bekend als echte kunststad met bezienswaardigheden als de beroemde Ponte Vecchio met de vele goudsmeden en de prachtige Duomo. In Rome zijn overal monumenten te zien, zoals het Forum Romanum en het Colosseum. Het Vaticaan bepaalt het gezicht van het Christelijk Rome, met de wereldberoemde Sint Pieter en de Sixtijnse kapel. Rome is ook de stad van de Spaanse trappen, de Trevifontein en sfeervolle pleinen met gezellige terrasjes. De lagunestad Venetië met zijn talrijke eilandjes, kanalen, bruggen, boten en gondels spreekt tot ieders verbeelding. Wie Italië eenmaal bezocht heeft, zal hier zeker vaker willen terug te keren!

  • Bezoek Florence o.l.v. een gids
  • Bezoek Rome o.l.v. een gids
  • Optionele excursie Venetië
  • Bezoek Orvieto
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Rome, Florence en Venetië

Zaterdag: Nederland - Zuid-Duitsland

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee aangeboden krijgt. Na de overstap vervolgen we onze reis. Aan het eind van de middag arriveren we bij ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Zondag: Zuid-Duitsland - Montecatini Terme

Via Oostenrijk en de Brennerpas rijden we naar Italië. Aan het begin van de avond arriveren we in het chique kuuroord Montecatini Terme in Toscane, waar we de komende nacht zullen verblijven.

Maandag: Montecatine Terme - Florence - omgeving Rome

Vandaag staat Florence, de hoofdstad van Toscane, op het programma. Florence is waarschijnlijk de mooiste kunststad ter wereld. De grootste kunstenaars zoals Dante, Leonardo da Vinci en Michelangelo woonden en werkten in Florence. Uw bezoek aan Florence begint met een uitgebreide stadswandeling onder leiding van een Nederlandssprekende gids, zodat u de mooiste plekjes van de stad ziet. We bezoeken het oude centrum, die met haar doolhof aan kleine straatjes nog steeds een middeleeuwse sfeer uitstraalt. U ziet de Dom, het Baptisterium, het Palazzo Vecchio en de 14e eeuwse Ponte Vecchio met haar talrijke goudwinkeltjes. Na de stadswandeling heeft u nog wat vrije tijd. Aan het eind van de middag rijden we naar ons hotel even ten noorden van Rome, waar we de komende 2 nachten zullen verblijven.

Dinsdag: Rome

Na het ontbijt rijden we naar Rome, de stad met vele gezichten. De ontelbare monumenten en de gezellige pleinen met terrasjes zullen u zeker bekoren. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids gaan we op ontdekking door Rome. We rijden o.a. langs het beroemde Colosseum waar in het verre verleden gladiatorengevechten plaatsvonden. Vervolgens maken we een wandeling door het centrum van de stad. We zien onder andere de Spaanse trappen, het Pantheon en de Trevifontein. Er wordt gezegd dat u een muntstuk in deze fontein moet werpen om er zeker van te zijn dat u nog een keer terugkomt in Rome. Via Piazza Navona en de Engelenburcht bereiken we Vaticaanstad, het hart en hoofd van de Rooms Katholieke kerk, met de Sint-Pieter en de Sixtijnse Kapel met de schilderingen van Michelangelo. ’s Middags heeft u vrije tijd om op eigen gelegenheid de stad te verkennen of te genieten op één van de terrasjes in de stad.

Woensdag: Omgeving Rome - Orvieto - omgeving Verona

We rijden vandaag weer richting het noorden van Italië. 's Ochtends houden we een stop in Orvieto, schitterend gelegen op een 300 meter hoge rots van vulkanisch tufsteen. Het pronkstuk van de stad is de Dom. Meer dan 300 kunstenaars werkten aan de versiering van deze kerk en dat is te zien aan de schitterend gekleurde mozaïeken, de beelden en de gebeeldhouwde bronzen deuren. Ook het interieur is indrukwekkend. Op verschillende plaatsen zijn nog resten van een Romeins Forum te zien. Na dit bezoek rijden we naar ons hotel in de omgeving van Verona, waar we de komende 2 nachten zullen verblijven.

Donderdag: Vrije dag of dagtocht Venetië (zie Bolderman Pluspakket)

U kunt deze dag geheel naar eigen inzicht indelen of, als u het Pluspakket heeft bijgeboekt, mee gaan op de prachtige dagtocht naar Venetië. Deze wereldberoemde stad is gebouwd op maar liefst 118 eilandjes, die met elkaar verbonden worden door 400 bruggen! Auto's rijden er niet, de hoofdweg is een kanaal en het vervoermiddel is een boot. Vanaf de busparkeerplaats bereikt u met de boot eenvoudig het historische centrum van de stad. Bekijk het Dogenpaleis, de Rialtobrug en de San Marco basiliek op het gelijknamige plein. Een gondeltocht door de kanalen langs de pastelkleurige huizen en bruggen is een onvergetelijke ervaring.

Vrijdag: Omgeving Verona - Zuid-Duitsland

We vertrekken na het ontbijt uit ons hotel en indien de tijd het toelaat, brengen we eerst nog een kort bezoek aan Verona, de stad van Romeo en Julia. Daarna vervolgen we onze reis verder in noordelijke richting en rijden we via Oostenrijk naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor de laatste overnachting.

Zaterdag: Zuid-Duitsland - Nederland

Op deze laatste dag rijden we terug naar Nederland. In de loop van de middag arriveren we op ons centrale overstappunt, waar u kunt genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Vervolgens keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotels Rome, Florence en Venetië

U verblijft tijdens deze reis in 3* hotels in de genoemde plaatsen. De hotels zijn allen voorzien van een receptie, restaurant, bar, lift en badkamer met bad of douche en toilet. De meeste hotels beschikken over wifi. In uw reispapieren vindt u de adresgegevens van de hotels.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
05:29:08 | 0,22 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch