telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8-daagse voorjaarsreis Rome, Florence en Venetië

vanaf € 399,-

Deze voorjaarsreis combineert het romantische Venetië met de eeuwige stad Rome en het cultuurrijke Florence. De lagunestad Venetië met zijn talrijke eilandjes, kanalen, bruggen, boten en gondels spreekt tot ieders verbeelding. In Rome zijn overal monumenten te zien, zoals het Forum Romanum en het Colosseum. Het Vaticaan bepaalt het gezicht van het Christelijk Rome, met de wereldberoemde Sint Pieter en de Sixtijnse kapel. Rome is ook de stad van de Spaanse trappen, de Trevifontein en de sfeervolle pleinen met gezellige terrasjes. De cultuurstad Florence is één groot openluchtmuseum en staat bekend als echte kunststad met bezienswaardigheden als de beroemde Ponte Vecchio met de vele goudsmeden. Wie Italië eenmaal bezocht heeft, zal hier zeker vaker willen terug te keren!

  • Excursie Venetië
  • Bezoek Rome o.l.v. een gids
  • Bezoek Florence o.l.v. een gids
  • Bezoek Orvieto
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* onder voorbehoud van annuleringen
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Persoonlijk contact Heeft u hulp nodig? Dan zijn we er voor u!
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Rome, Florence en Venetië

Zaterdag: Nederland - Zuid-Duitsland

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee aangeboden krijgt. Na de overstap vervolgen we onze reis. Aan het einde van de middag arriveren we bij ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Zondag: Zuid-Duitsland - omgeving Verona

Via Oostenrijk en de Brennerpas rijden we na het ontbijt naar Italië. Indien de tijd het toelaat, brengen we 's middags een kort bezoek aan Verona. De stad van Romeo en Julia, maar ook van de Arena, waar jaarlijks de bekende opera’s worden gehouden. We verblijven 2 nachten in de omgeving van Verona.

Maandag: omgeving Rome - Florence - Montecatini Terme

Een volgend hoogtepunt van deze reis: Florence, de hoofdstad van Toscane. Florence is waarschijnlijk de mooiste kunststad ter wereld. De grootste kunstenaars zoals Dante, Leonardo da Vinci en Michelangelo woonden en werkten in Florence. Uw bezoek aan Florence begint met een uitgebreide stadswandeling o.l.v. een Nederlandssprekende gids, zodat u alle mooie plekjes van de stad ziet. We bezoeken de oude wijk, die met haar doolhof aan kleine straatjes nog steeds een middeleeuwse sfeer uitstraalt. U ziet de Dom, het Baptisterium, het Palazzo Vecchio en de 14e-eeuwse Ponte Vecchio met haar talrijke goudwinkeltjes. Na de stadswandeling heeft u nog vrije tijd om zelf in te vullen. Na het bezoek aan Florence rijden we naar het chique kuuroord Montecatini Terme, waar we een nacht overnachten.

Dinsdag: Rome

Na het ontbijt rijden we naar Rome, de stad met de vele gezichten. De ontelbare monumenten en de vele gezellige pleinen met terrasjes zullen u zeker verrassen. O.l.v. een Nederlandssprekende gids gaan we op ontdekking door Rome. De stad van de Spaanse trappen, het Parthenon en de Trevifontein. Er wordt gezegd dat u een muntstuk in deze fontein moet werpen om er zeker van te zijn dat u nog een keer terugkomt in Rome. Maar Rome staat natuurlijk wereldwijd bekend om Vaticaanstad, het hart en hoofd van de Rooms Katholieke kerk, met de Sint-Pieter en de Sixtijnse Kapel met de schilderingen van Michelangelo. We rijden langs het beroemde Colosseum waar gladiatorengevechten plaatsvonden. Vervolgens maken we een wandeling door het centrum van de stad, waarbij u een deel van de vele bezienswaardigheden te zien krijgt. ’s Middags heeft u vrije tijd om op eigen gelegenheid de stad verder te verkennen of te genieten op één van de terrasjes in de stad.

Woensdag: omgeving Verona - Orvieto - omgeving Rome

We rijden na het ontbijt verder zuidwaarts richting Rome. Onderweg houden we een stop in Orvieto, schitterend gelegen op een 300 meter hoge rots van vulkanisch tufsteen. Het pronkstuk van de stad is de Dom. Meer dan 300 kunstenaars werkten aan de versiering van deze kerk en dat is te zien aan de schitterend gekleurde mozaïeken, de beelden en de gebeeldhouwde bronzen deuren. Ook het interieur is indrukwekkend. Op verschillende plaatsen zijn nog resten van een Romeins Forum te zien. Na dit bezoek rijden we naar ons hotel in de omgeving van Rome, waar we de komende 2 nachten zullen verblijven.

Donderdag: Vrije dag of dagtocht Venetië (zie Bolderman Pluspakket)

U kunt deze dag geheel naar eigen inzicht indelen of, als u het Pluspakket heeft bijgeboekt, mee gaan op de prachtige dagtocht naar Venetië. Deze wereldberoemde stad is gebouwd op maar liefst 118 eilandjes, die met elkaar verbonden worden door 400 bruggen. Auto's rijden er niet, de hoofdweg is een kanaal en het vervoermiddel is een boot. Vanaf de busparkeerplaats bereikt u per ferry eenvoudig het historische centrum van de stad. Bekijk het Dogenpaleis, de Rialtobrug en de San Marco basiliek op het gelijknamige plein. Een gondeltocht door de kanalen langs de pastelkleurige huizen en bruggen is een onvergetelijke ervaring.

Vrijdag: Montecatini Terme - Zuid-Duitsland

We beginnen aan de terugreis. Via Noord-Italië rijden we met diverse stops naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en de laatste overnachting.

Zaterdag: Zuid-Duitsland - Nederland

Op deze laatste dag rijden we terug naar Nederland. In de loop van de middag arriveren we op ons centrale overstappunt, waar u de gelegenheid heeft van een goed afscheidsbuffet te genieten (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Vervolgens keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.
Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partner Effeweg.

Hotels Rome, Florence en Venetië

U verblijft tijdens deze reis in 3* hotels in de genoemde plaatsen. De hotels zijn allen voorzien van een receptie, restaurant, bar, lift en badkamer met bad of douche en toilet. De meeste hotels beschikken over wifi. In uw reispapieren worden de adresgegevens van de hotels vermeld.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
20:56:22 | 0,31 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch