telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

6-daagse kerstreis Dresden en omgeving

Bolderman Excursiereizen neemt u op deze kerstreis mee naar één van de kleinste deelstaten van Duitsland, namelijk Sachsen. Eén van de bekendste steden van het voormalige Oost-Duitsland is de stad Dresden. We zien tijdens deze reis de prachtige natuur en dorpjes van de deelstaat Sachsen, zoals bijvoorbeeld het Spreewald met zijn vele meren en beekjes. Ook het Elbsandsteingebirge gaan we tijdens deze reis zien, waar in de loop der eeuwen wilde rotsformaties gevormd zijn. En een bezoek aan de enorme vesting Königstein, gelegen in de gelijknamige plaats, mag in het programma natuurlijk niet ontbreken. Tijdens de reis verblijven we in Hotel Akzent in de plaats Hoyerswerda. Dit hotel heeft een receptie, restaurant, bar, wellness en lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, televisie en telefoon. Van hieruit gaan wij de prachtige bezienswaardigheden van deze regio bekijken.

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Het dag-tot-dag programma

22 december: Nederland - Hoyerswerda (omgeving Dresden)

Vanaf het opstappunt rijdt u naar ons centrale overstappunt. Hier wordt u een kopje koffie of thee aangeboden alvorens we aan de reis beginnen. Aansluitend rijden we over de Duitse autowegen naar Hoyerswerda, waar we tegen de avond aankomen in ons hotel.

23 december: Dresden

Na het ontbijt rijden we naar de stad Dresden, ook wel het Florence aan de Elbe genoemd. Tijdens de oorlogsjaren zijn vele monumentale gebouwen verwoest. In de loop der jaren zijn veel van deze bouwwerken weer in originele stijl herbouwd. Onder leiding van onze stadsgids bezoeken we het oude centrum met ondermeer de Frauenkirche, de Semper Opera en het paleiscomplex Zwinger. Aan het eind van de dag rijden we terug naar ons hotel. Na deze rondwandeling heeft u de gelegenheid te lunchen en op eigen gelegenheid Dresden nog te verkennen. In de loop van de middag rijden we terug naar ons hotel.

24 december: Görlitz

Vandaag brengen we een bezoek aan de stad Görlitz, gelegen aan de Poolse grens. Görlitz ligt in de historische regio Silezië en is tevens de zetel van het bisdom van zowel de Katholieke als de Lutherse kerk. In de oude binnenstad rondom de markt van Görlitz zien we vele renaissance gebouwen zoals de Peterskerk. Bij terugkomst in het hotel krijgt u een glas Glühwein aangeboden. Na het diner komt de kerstman op bezoek en wordt er koffie met stol geserveerd. Aansluitend heeft u de mogelijkheid in een plaatselijke kerk van Hoyerswerda de kerstmis bij te wonen.

25 december 1e kerstdag: Bastei en vesting Königstein

Wij bezoeken vandaag het prachtige Elbsandsteingebirge met de Bastei. Grillige rotsformaties geven een imposant beeld van wat hier in de loop der eeuwen door de natuur gevormd is. Eenmaal boven bij de rotsen aangekomen heeft u een mooi uitzicht op het ca. 200 meter lager gelegen Elbe-dal. Aansluitend brengen we een bezoek aan de enorme vesting Königstein. Met een panoramalift kunt u de vesting bereiken. Hier krijgt u een prachtig beeld van de vesting die speciaal gebouwd is voor de Boheemse koningen. 's Avonds wordt er in het hotel een 5-gangen kerstdiner geserveerd.

26 december 2e kerstdag: Spreewald en Lübbenau

Vandaag staat het Spreewald op het programma, een uniek natuurgebied dat een beetje vergelijkbaar is met ons eigen Giethoorn. Hier vinden we prachtige bossen en vele meren en beekjes die uitmonden in de rivier de Spree. Het vervoer in dit gebied wordt vaak uitgevoerd met kleine bootjes met platte bodems. Als de weersomstandigheden het toelaten is het mogelijk om een boottochtje te maken, het museum Lubbenau te bezoeken en het restaurant op het eiland te bezoeken. Daarna brengen we ook nog een bezoek aan het leuke plaatsje Lübbenau.

27 december: Hoyerswerda - Nederland

Alweer de laatste dag van deze schitterende kerstreis. Na het ontbijt rijden we met verschillende stops naar Nederland terug. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Aansluitend wordt u met één van onze servicelijnen huiswaarts gebracht.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

****Hotel Akzent, Hoyerswerda

Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, lounge, bar en diverse liften. Verder zijn er een sauna en stoombad (beide tegen betaling). De kamers beschikken over een haardroger, televisie en een badkamer met bad of douche en toilet. Wifi is beschikbaar tegen betaling.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
12:09:08 | 0,49 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch