telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

6-daagse kerstreis Dresden en omgeving

Bolderman Excursiereizen neemt u tijdens deze kerstreis mee naar één van de kleinste deelstaten van Duitsland, Sachsen. Eén van de bekendste steden van het voormalige Oost-Duitsland die wij gaan bezoeken, is de stad Dresden. Verder gaan we de prachtige natuur en dorpjes van Sachsen zien, zoals bijvoorbeeld het Spreewald met zijn vele meren en beekjes en het Elbsandsteingebirge, waar in de loop der eeuwen wilde rotsformaties gevormd zijn. Een bezoek aan de enorme vesting Königstein, gelegen in de gelijknamige plaats, mag natuurlijk ook niet ontbreken. Tijdens de reis verblijven we in Hotel Akzent in Hoyerswerda. Dit hotel heeft een receptie, restaurant, bar, lift en wellnessruimte. Alle kamers zijn voorzien van een televisie en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Boek deze mooie kerstreis naar Dresden en omgeving bij Bolderman!

  • Bezoek Dresden o.l.v. lokale gids
  • Bezoek de Bastei
  • Excursie Spreewald met optionele boottocht
  • Bezoek Görlitz
  • Goed verzorgd afscheidsbuffet
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 25,- reserveringskosten per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking t/m 9 personen, € 5,- consumentenbijdrage SGR per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.

* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan kerstreis Dresden en omgeving

22 december: Nederland - Hoyerswerda (omgeving Dresden)

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Hier wordt u een kopje koffie of thee aangeboden voordat we aan onze reis beginnen. Via de Duitse autowegen rijden we naar Hoyerswerda, waar we tegen de avond aankomen bij ons hotel.

23 december: Dresden

Na het ontbijt rijden we naar de stad Dresden, ook wel het 'Florence aan de Elbe' genoemd. Tijdens de oorlogsjaren zijn vele monumentale gebouwen verwoest. In de loop der jaren zijn veel van deze bouwwerken weer in originele stijl herbouwd. Onder leiding van een lokale stadsgids bezichtigen we het oude centrum met o.a. de Frauenkirche, de Semper Opera en het paleiscomplex Zwinger. Na de stadstour en -wandeling heeft u de gelegenheid om te lunchen en op eigen gelegenheid Dresden verder te verkennen. In de loop van de middag rijden we terug naar ons hotel.

24 december: Görlitz

Vandaag brengen we een bezoek aan de stad Görlitz, de stad die na de Tweede Wereldoorlog in tweeën werd gesplitst, omdat de grens met Polen langs de rivier de Neisse werd getrokken. De stadsbrug is nu een grenspost en Görlitz heeft een Duits en een Pools deel. De stad telt zo'n 3.000 monumenten en in de oude binnenstad rondom de markt ziet u vele renaissance gebouwen zoals de Peterskirche. Görlitz is vaak het decor van TV- en filmproducties. Aansluitend rijden we terug naar ons hotel. Na het diner heeft u de mogelijkheid in een plaatselijke kerk de kerstmis bij te wonen.

25 december 1e kerstdag: de Bastei en vesting Königstein

We bezoeken vandaag het prachtige Elbsandsteingebirge met de beroemde Bastei. Grillige rotsformaties geven een imposant beeld van wat hier in de loop der eeuwen door de natuur gevormd is. Eenmaal boven bij de rotsen aangekomen heeft u een mooi uitzicht op het ca. 200 meter lager gelegen Elbe-dal. Aansluitend brengen we een bezoek aan de enorme vesting Königstein (niet inbegrepen). Met een panoramalift kunt u de vesting bereiken. Hier krijgt u een goed beeld van deze prachtige vesting, die speciaal gebouwd is voor de Boheemse koningen. Bij terugkomst in het hotel krijgt u een glas Glühwein aangeboden. Na het 5-gangen kerstdiner is er een gezellige avond en wordt er koffie en thee met kerststol geserveerd.

26 december 2e kerstdag: Spreewald en Lübbenau

Vandaag staat het Spreewald op het programma, een uniek natuurgebied dat een beetje vergelijkbaar is met ons eigen Giethoorn. Hier vinden we prachtige bossen en vele meren en beekjes die uitmonden in de rivier de Spree. Het vervoer in dit gebied wordt vaak uitgevoerd met kleine bootjes met platte bodems. Als de weersomstandigheden het toelaten, is het mogelijk om een mooie boottocht te maken. Onderweg zal er gelegenheid zijn om te lunchen. Ook kunt u op eigen gelegenheid een bezoek aan het Spreewald-museum Lübbenau brengen of een wandeling maken. Kleedt u zich vandaag warm aan als u mee gaat varen! Aansluitend brengen we nog een bezoek aan het leuke plaatsje Lübbenau voordat we naar ons hotel terug rijden.

27 december: Hoyerswerda - Nederland

Alweer de laatste dag van deze prachtige kerstreis. Na het ontbijt rijden we met verschillende stops terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden en aansluitend wordt u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts gebracht.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

4* Hotel Akzent, Hoyerswerda

Het hotel ligt in het centrum van Hoyerswerda en beschikt over een receptie, restaurant, lounge, bar en diverse liften. Verder zijn er een sauna en stoombad (beide tegen betaling). De kamers beschikken allen over een televisie en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is beschikbaar tegen betaling.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
17:09:36 | 0,25 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch