telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8-daagse kerstreis Kraków, Polen

Deze Bolderman kerstreis neemt u mee naar Poolse geschiedenis, cultuur en veel natuurschoon. Wij hebben als standplaats Kraków, dat in 2000 een jaar lang de culturele hoofdstad van Europa was. Deze stad staat dan ook centraal tijdens deze reis, omdat het vele bezienswaardigheden heeft, daterend uit een ver verleden. Maar ook de omgeving zullen we zeker tijdens deze reis niet vergeten, zoals de zoutmijn van Wieliczka en de schitterende natuur van het glooiende Sudetengebergte. Tevens staat de bekende wintersportplaats Zakopane, met zijn historische houten gebouwen, op het programma. We verblijven in Hotel Matejko, in het centrum van Kraków. Dit hotel beschikt over een receptie, restaurant en lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet, televisie en telefoon. Ga mee op deze kerstreis naar Midden-Europa!

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan kerstreis Kraków, Polen

21 december: Nederland - Polen

Nadat u bent aangekomen op ons centrale overstappunt, krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Hierna rijden we met verschillende stops via de Duitse autobanen naar ons overnachtingshotel in Polen.

22 december: Polen - Wroclaw - Kraków

Na het ontbijt rijden we via de Poolse autobanen naar de stad Wroclaw, het vroegere Breslau. We bezoeken hier de prachtige binnenstad, waar u vooral het marktplein niet mag overslaan. Na deze stop rijden we verder via de nieuwe tolwegen naar Kraków. We komen op tijd aan in ons hotel, dat midden in het centrum van de stad ligt.

23 december: Stadstour Kraków

's Morgens maken we onder leiding van een plaatselijke gids een stadstour door Kraków, de vroegere hoofdstad van Polen en eeuwenlang het centrum van handel, kunst en cultuur. U ziet er prachtige bouwwerken in diverse stijlen. Het middelpunt van Kraków is de 'Rynek Glowny' (Grote Markt) met zijn prachtige lakenhal en Mariacki kerk. Het Wawel-paleis is het belangrijkste gebouw van Kraków. Deze burcht aan de rivier Wisla was eeuwenlang de residentie van vele Poolse koningen. Kraków is officieel door UNESCO benoemd tot monumentale stad. Na de rondleiding heeft u nog voldoende tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Daarna wandelt u terug naar het hotel.

24 december: Zakopane

In de loop van de ochtend verlaten we het hotel en brengen we een bezoek Zakopane, de bekendste wintersportplaats van Polen in het Hoge Tatragebergte. Prinses Juliana en Prins Bernard zijn hier in 1937 nog op huwelijksreis geweest. U kunt wandelen op de bekende winkelstraat Krupówki, of met de kabelbaan naar boven gaan om te genieten van de prachtige panorama’s op de Gubalówka. In de loop van de middag rijden we via het typische plaatsje Chocholów terug naar ons hotel. Kerstavond is volgens Poolse traditie de belangrijkste avond met kerst. We worden om ca. 19.30 uur in het restaurant verwacht. Volgens traditie ligt er bij elke bord een grote hostie. Nadat iedereen elkaar een gelukkig kerstfeest heeft gewenst, wordt met iedereen het brood (de hostie) gedeeld. Het diner begint natuurlijk met de tradiotionele paddenstoelensoep. Daarna worden er gerechten geserveerd, die bestaan uit vis en pasta. Rond 23.00 uur gaan we naar de Mariackikerk op het marktplein voor de kerstmis.
 

25 december 1e kerstdag: Kraków

Na een niet al te vroege kerstbrunch kunt u de dag zelf indelen met bijvoorbeeld een bezoek aan de binnenstad van Kraków met het beroemde marktplein en de kerstmarkt. 's Avonds wordt er een 4-gangen kerstdiner geserveerd. De rest van de avond kunt u zelf invullen, of u kunt meegaan naar de Petrus en Pauluskerk waar een beroemd kamerorkest bekende nummers van verschillende componisten, waaronder natuurlijk Chopin, ten gehore brengt (entree ca. € 17,50 p.p.).

26 december 2e kerstdag: Zoutmijn Wieliczka

's Morgens brengen we eerst een bezoek aan de 700 jaar oude zoutmijn van Wieliczka. Hier treffen we onderaardse gangen en gewelven aan en zelfs een in zout uitgehouwen kerk (entree ca. € 22,00 p.p.). Dit stukje bijzondere natuur staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. 's Middags heeft u de gelegenheid om een bezoek te brengen aan het centrum van Kraków. Na het 4-gangen kerstdiner in ons hotel treedt er een plaatselijke folkloregroep op met zang en dans uit Kraków.

27 december: Kraków - Duitsland

We nemen helaas al weer afscheid van Kraków en rijden via de Poolse en Duitse autobanen naar ons hotel in Duitsland voor diner en overnachting.

28 december: Duitsland - Nederland

Na het ontbijt gaan we aan de thuisreis beginnen. Met diverse stops rijden we via de Duitse autowegen terug naar ons centrale overstappunt in Nederland. Voordat u met één van onze servicelijnen huiswaarts keert, krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3 *Hotel Matejko, Krakow

Dit hotel is gelegen in het centrum van Krakow, op loopafstand van de Barbakan en het marktplein met zijn wereldberoemde lakenhallen. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, lounge en lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet, haardroger, televisie, kluisje en telefoon. Wifi is gratis in het hotel.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
18:17:21 | 0,25 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch