telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8-daagse kerstreis Krakow, Polen

Deze Bolderman kerstreis neemt u mee naar Poolse geschiedenis, cultuur en veel natuurschoon. Wij hebben als standplaats Kraków, dat in 2000 een jaar lang de culturele hoofdstad van Europa was. Deze stad staat dan ook centraal tijdens deze kerstreis, omdat het vele bezienswaardigheden heeft, daterend uit een ver verleden. Maar ook de omgeving zullen we zeker tijdens deze reis niet vergeten, zoals de zoutmijn van Wieliczka en de schitterende natuur van het glooiende Sudetengebergte. Tevens staat de bekende wintersportplaats Zakopane, met zijn historische houten gebouwen, op het programma. We verblijven in Hotel Justyna, Kraków. Dit hotel beschikt over een receptie, restaurant en lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet, televisie en telefoon. Ga mee op deze ontdekkingsreis door Midden-Europa! 

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan

21 december: Nederland - Polen

Nadat u bent aangekomen op ons centrale overstappunt, krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Hierna rijden we met verschillende stops via de Duitse autobanen naar ons overnachtingshotel in Polen.

22 december: Polen - Wroclaw - Kraków

Na het ontbijt rijden we via de Poolse autobanen naar de stad Wroclaw, het vroegere Breslau. We bezoeken hier de prachtige binnenstad, waar u vooral het marktplein niet mag overslaan. Na deze stop rijden we verder via de nieuwe tolwegen naar Kraków. We komen op tijd aan in ons hotel, dat midden in het centrum van de stad gelegen is.

23 december: Zoutmijn Wieliczka - Kraków

Vanmorgen brengen we eerst een bezoek aan de 700 jaar oude zoutmijn van Wieliczka. Hier treffen we onderaards gangen en gewelven aan en zelfs een in zout uitgehouwen kerk (entree ca. € 22 p.p.). Dit stukje bijzondere natuur staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hierna maken we een stadstour door Kraków, de vroegere hoofdstad van Polen en eeuwenlang het centrum van handel, kunst en cultuur. U ziet er prachtige bouwwerken in diverse stijlen. Het middelpunt van Kraków is de 'Rynek Glowny' (Grote Markt) met zijn prachtige lakenhal en Mariacki kerk. Het Wawel-paleis is het belangrijkste gebouw van Kraków. Deze burcht aan de rivier Wisla was eeuwenlang de residentie van vele Poolse koningen. Kraków is officieel door UNESCO benoemd tot monumentale stad. Een plaatselijke gids vertelt ons er alles over. U heeft ook nog voldoende tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Daarna wandelt u terug naar het hotel. 

24 december: Kraków

Vandaag kunt u de dag zelf indelen met bijvoorbeeld een bezoek aan de binnenstad van Kraków met het beroemde marktplein en de kerstmarkt. Kerstavond is volgens Poolse traditie het belangrijkste van kerst. We worden om ca. 19.30 uur in het restaurant verwacht. Volgens traditie ligt er bij elke bord een grote hostie. Eerst wensen we elkaar een gelukkig kerstfeest en delen vervolgens met iedereen het brood (de hostie). We beginnen natuurlijk met de tradiotionele paddenstoelensoep. Daarna worden er gerechten geserveerd, die bestaan uit vis en pasta. Rond 23.00 uur gaan we naar de Mariacki kerk op het marktplein. 

25 december 1e kerstdag: Zakopane

Na een niet al te vroege kerstbrunch brengen we een bezoek Zakopane, de bekendste wintersportplaats van Polen in het Hoge Tatragebergte. Prinses Juliana en Prins Bernard zijn hier nog op huwelijksreis geweest. U kunt wandelen op de bekende Krupówki, of met de kabelbaan naar boven gaan om te genieten van de prachtige panorama’s op de Gubalówka. In de loop van de middag rijden we via het typische plaatsje Chocholów terug naar het hotel. 's Avonds  wordt er een 4-gangen kerstdiner geserveerd. De avond kunt u zelf invullen, of u kunt meegaan naar de Petrus en Pauluskerk waar een beroemd kamerorkest bekende nummers van verschillende componisten, waaronder natuurlijk Chopin, ten gehore brengt (entree ca. € 17,50 p.p.).

26 december 2e kerstdag: Wadowice

Na het ontbijt vertrekken we voor een tocht naar Wadowice, de geboorteplaats van de vorige Poolse Paus Johannes Paulus II. In Wadowice moet U de 'kremówki' hebben geprobeerd, een lekkernij waar de Poolse Paus ook gek op was. Na het diner in ons hotel treedt er een plaatselijke folkloregroep op met zang en dans uit Kraków.

27 december: Kraków - Duitsland

We nemen afscheid van Kraków en rijden via de Poolse en Duitse autobanen naar ons hotel in Duitsland voor diner en overnachting.

28 december: Duitsland - Nederland

Na het ontbijt gaan we aan de thuisreis beginnen. Met diverse stops rijden we over de Duitse autowegen terug naar ons centrale overstappunt in Nederland. Voordat u met één van onze servicelijnen naar uw uitstappunt wordt gebracht, krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

****Hotel Justyna, Krakow

Justyna is een 4-sterren hotel, dat aan de rand van Krakow in een groene omgeving gelegen is. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, wisselkantoor en lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet, satelliet-televisie en telefoon. Wifi is gratis in het hotel.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
12:17:39 | 0,31 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch