telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

7-daagse kerstreis Moezel en Rijn all-inclusive

Tijdens deze prachtige kerstreis neemt Bolderman Excursiereizen u mee naar de Moezel. Tussen de Franse grens en Koblenz slingert de Moezel door een romantisch wijnlandschap met steile hellingen. Na elke bocht in de rivier vindt u een ander idyllisch gelegen wijndorp met prachtige vakwerkhuisjes en wijnkelders. In het all-inclusive Weinhotel Veldenz, waar wij verblijven, zal het u aan niets ontbreken. Het hotel beschikt over een receptie, bar-lounge, restaurant en wijnkelder. Meerdere kamers zijn per lift bereikbaar. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, zithoek en televisie. Ga mee en beleef Kerst in Duitsland!

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* onder voorbehoud van annuleringen
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan kerstreis Moezel en Rijn all-inclusive

22 december: Nederland - Veldenz

Op ons centrale overstappunt krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Daarna kan onze reis naar de Moezel beginnen. We rijden via Keulen richting Koblenz en houden de lunchpauze in Bad Neuenahr-Ahrweiler in de Eifel. De historische stadsmuren zijn stille getuigen van de bewogen geschiedenis van de stad, die terug gaat tot de Romeinse tijd. De stad heeft een mooi centrum. Daarna rijden we naar ons hotel in Veldenz waar wij 6 nachten zullen verblijven.

23 december: Cochem

Op het programma staat vandaag Cochem, gelegen aan de Moezel. Het is een prachtig plaatsje, waar het historische marktplein het centrum vormt. De gebouwen rondom het marktplein zijn voor het grootste gedeelte vakwerkhuizen. In de smalle straatjes kunt u ronddwalen of in één van de vele cafeetjes of bakkerijen een Kaffee mit Kuchen nuttigen. Ook de promenade langs de Moezel is de moeite waard. U heeft de mogelijkheid om de Reichsburg te bezoeken. Deze burcht, gelegen op een rots 100 meter boven de stad, toont de geschiedenis van Cochem en is het gezicht van het stadje. Aan het eind van de middag rijden we weer terug naar ons hotel.

24 december: Bernkastel-Kues en Trier

Na het ontbijt rijden we via een mooie route langs de Moezel en gaat de reis verder naar de schilderachtige stad Bernkastel-Kues. Bernkastel-Kues behoort tot de meest geliefde plaatsen langs de Moezel en mag zich het 'centrum van de Mittelmosel' noemen. 's Middags gaan we verder naar Trier, volgens de overleveringen de oudste stad van Duitsland en eens de hoofdstad van een deel van het Romeinse Rijk. De Porta Nigra, het Amfitheater, de Kaiserthermen en de Basilica van Constantijn zijn allemaal een bezoek waard. Rondom de kerstperiode is vooral de Dom schitterend, evenals de Liebfraukirche. Aansluitend rijden we terug naar Veldenz.

25 december: 1e kerstdag Boppard en St. Goar

Vandaag maken we een tochtje langs de Rijn en bezoeken de plaatsjes Boppard en St. Goar. Boppard is meer dan 2000 jaar oud en heeft een gezellig centrum met vakwerkhuizen en vele wijnlokalen. Na een bezoek aan deze plaats rijden we naar St. Goar, vanwaar u de veel bezongen Loreley kunt zien. De Loreley is een 132 meter hoge rots, waar volgens de sage een nimf op zit, die met haar gezang schepen doet stranden. Zo rond het jaar 500 was dit schilderachtige plaatsje een vissersgemeente en bedevaartplaats en tegenwoordig staat het ook bekend om zijn koekkoeksklokken en klompen. Aan het eind van de middag keren wij weer terug naar ons hotel waar ’s avonds een galabuffet voor ons klaar staat.

26 december 2e kerstdag: Hunsrückhöhenstrasse, Idar-Oberstein en Traben-Trarbach

Vandaag maken we een bijzondere tocht over de Hunsrückhöhenstrasse. Vanaf Morbach volgen we de weg naar Idar-Oberstein. Oberstein ligt in een diepe kloof, die de rivier de Nahe door het vulkanische gesteente heeft uitgeslepen. In de omgeving werd waarschijnlijk al in de Romeinse tijd agaat gewonnen. Eeuwenlang is het vervaardigen van agaat voor sierstenen een monopolie van de steenslijpers uit Idar-Oberstein geweest. U heeft de mogelijkheid om hier het museum te bezoeken, waar een omvangrijke collectie mineralen en onbewerkte en bewerkte edelstenen uit de hele wereld getoond worden. We verlaten Idar-Oberstein en rijden naar Traben-Trarbach, waar u de mogelijkheid heeft om de unieke ondergrondse kerstmarkt te bezoeken. ’s Avonds staat er een galabuffet voor ons klaar in ons hotel.

27 december: Koblenz en Bad Ems

's Morgens gaan we eerst naar Koblenz, één van Duitslands oudste steden. Hier brengen we een bezoek aan het Deutsches Eck, waar de Rijn en de Moezel samenvloeien. U heeft de gelegenheid om te winkelen en te lunchen in Koblenz. Na de lunch rijden we naar Bad Ems. Deze plaats is niet alleen als kuuroord voor de genezing van ziekten aan de ademhalingsorganen en de bloedsomloop bekend. Ook in politiek opzicht: de Emser Depesche (het Ems Telegram) van 13-7-1870 heeft het uitbreken van de Frans-Duitse oorlog bespoedigd. Een gedenksteen bij de Trinkhalle herinnert hieraan. Na het bezoek aan Bad Ems rijden we langs de rivier de Lahn terug naar Veldenz.

28 december: Veldenz - Nederland

Vandaag verlaten we ons hotel in Veldenz weer en rijden via een mooie route door de Eifel naar Monschau, waar u de gelegenheid krijgt om te lunchen. Na de lunchpauze vervolgen we onze weg naar ons centrale overstappunt in Nederland, waar u tot slot van deze reis een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Tijdens het afscheidsbuffet kunt u nagenieten van deze prachtige kerstreis naar de Moezel. Daarna keert u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Weinhotel Veldenz

Het Weinhotel Veldenz ligt in een zijdal van de welbekende Moezel, in het eeuwenoude wijndorp Veldenz. Het hotel heeft een bar met lounge, restaurant, wijnkelder en meerdere kamers zijn per lift bereikbaar. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, zithoek en televisie met Nederlandse zenders. Gratis wifi in het hotel. U verblijft hier op basis van all-inclusive.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
16:23:28 | 0,29 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch