telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

6-daagse kerstreis Sauerland, Winterberg all-inclusive

Lekker dichtbij, een schitterende omgeving en sprookjesachtige stadjes: dat zijn de kenmerken van het Sauerland. Zeker met Kerst ademt deze regio een gezellige sfeer! Bolderman Excursiereizen heeft een onbezorgde kerstreis voor u samengesteld naar de mooiste plekjes van deze regio. Geniet van de gastvrijheid en de uitmuntende all-inclusive verzorging in ons hotel in het hart van het Sauerland, dat onder Nederlandstalige leiding staat.

  • Verblijf op basis van all-inclusive
  • 3* Hotel Marleen
  • Bezoek Keulen
  • Prachtige natuurtocht door het Sauerland
  • Bezoek Willingen
  • Bezoek Dortmund
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 25,- reserveringskosten per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking t/m 9 personen, € 5,- consumentenbijdrage SGR per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.

* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan kerstreis All-inclusive Sauerland, Winterberg

23 december: Nederland - Keulen - Winterberg

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee aangeboden krijgt. Vervolgens rijden we naar Keulen. De kerstmarkt voor de Dom in Keulen behoort tot één van de mooiste kerstmarkten van Europa. In de schaduw van de hoogste kerstboom van de rijnregio staan ca. 160 kraampjes met vooral decoratieartikelen, handwerk en kunst. Bezoekt u ook de kerstmarkt op de 'Alter Markt'. Volgens de legende wordt deze kerstmarkt elk jaar weer opgebouwd door de Keulse kabouters, die er nog steeds voor zorgen dat deze kerstmarkt zijn historische sfeer niet verliest. Vervolgens rijden we naar ons hotel in het Sauerland, waar u wordt ontvangen met een welkomstdrankje. Aansluitend staat er een heerlijk diner voor u klaar.

24 december: Hochsauerland-Höhenstrasse en Brilon

Vanochtend maken we kennis met het Sauerland en rijden we een schitterende route over de Hochsauerland-Höhenstrasse, langs de hoogste toppen van het Sauerland. Onderweg maken we een stop bij de ambachtelijke kunstsmederij, waar met authentieke materialen fraai smeedwerk wordt gemaakt. Over de flanken van de berg de Kahler Asten, met ruim 840 meter de hoogste piek van het Sauerland, rijden we terug naar het hotel. Na de lunch vervolgen we onze kennismakingstour door het Sauerland in noordelijke richting, waarbij we een korte stop maken in het historische Brilon. Het raadhuis in het sfeervolle centrum behoort tot de oudste van Duitsland. 

25 december 1e kerstdag: Sprookjesroute, Alsfeld en Marburg

Na het ontbijt vertrekken we voor een schitterende natuurtocht, die gedeeltelijk over de Duitse Sprookjesroute voert. We maken een tussenstop in Alsfeld. In dit prachtige stadje kunt u genieten van de middeleeuwse stadskern met prachtige vakwerkhuizen. Een aanrader is het sprookjeshuis. De omgeving was de inspiratiebron voor de gebroeders Grimm bij het schrijven van het sprookje 'Roodkapje'. Aansluitend rijden we verder naar de sprookjesachtige stad Marburg, een beroemde universiteitsstad gelegen aan de rivier de Lahn. U krijgt vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken en gebruik te maken van het meegegeven lunchpakket. In het sfeervolle historische centrum staan veel vakwerkhuizen. De Elisabethkerk behoort tot de mooiste gotische bouwwerken van Duitsland. In het centrum vindt u verder gezellige winkels, cafés, parken en u kunt een mooie wandeling maken op de promenade aan de rivier de Lahn. Teruggekomen in het hotel, kunt u nog even een drankje doen in de bar, voordat we aan tafel gaan voor het kerstdiner.

26 december 2e kerstdag: Atta-Höhle, Biggesee

Vanochtend doen we het heerlijk rustig aan en kunt u bijvoorbeeld een wandeling in de omgeving van het hotel maken. Na de lunch rijden we we naar Attendorn voor een bezoek aan de druipsteengrot Atta-Höhle. U kunt onder leiding van een gids het het grootste onderling verbonden grottensysteem van Duitsland ontdekken (niet inclusief). Het bezoek aan de grot leidt u over goed begaanbare paden met kleine trapjes en duurt ongeveer 40 minuten of u kunt souveniers kopen in het winkeltje. Via een mooie route langs de Biggesee en door het Rothaargebirge rijden we terug naar het hotel.

27 december: Willingen en Winterberg

Vandaag staat in het teken van de twee bekende wintersportplaatsen van het Sauerland: Willingen en Winterberg. In de ochtend rijden we naar Willingen, dat vooral bekend is door de skischans, maar ook vanwege de glaskunst. Een bezoek aan de glasblazerij is zeker de moeite waard! Even buiten het stadje kunt u met de kabelbaan naar de Hochheideturm, een 62 meter hoge uitkijktoren op de Ettelsberg. Vanaf het platform heeft u een schitterend uitzicht over de omgeving. Na de lunch in het hotel rijden we naar het, vooral bij Nederlanders geliefde Winterberg, dat omringd wordt door meerdere natuurgebieden.

28 december: Winterberg - Dortmund -Nederland

Alweer de laatste dag van deze prachtige kerstreis. We nemen afscheid van Hotel Marleen en nemen een lunchpakket mee. Via de Möhnesee, één van de vele stuwmeren in Sauerland, rijden we naar Dortmund. We blijven nog even in kerstsferen op één van de mooiste kerstmarkten van Duitsland. In meer dan 300 kraampjes vindt u kunsthandwerk, houtsnijwerk, kerstdecoratie, bijzonder speelgoed en veel andere leuke kerstspullen. Aan het einde van de middag vertrekken we naar Nederland. Op ons centrale overstappunt kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet, waarna u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts keert.

Landkaart: Kerstreis Sauerland, Winterberg all-inclusive

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

3* Hotel Marleen, Winterberg

Dit hotel is gelegen in een park met prachtige vijver op ongeveer 200 meter vanaf het centrum van Siedlinghausen, tussen Winterberg en Olsberg. Het hotel beschikt over een receptie, lounge, restaurant, café-bar, gratis gebruik van e-bike’s en oplaadpunt, kegelbaan, biljartzaal, crocquet, Jeu de boules, huisbioscoop en bibliotheek. De modern ingerichte kamers zijn allen voorzien van een televisie, zitje en een badkamer met bad of douche en toilet. De meeste kamers zijn voorzien van een balkon. Voor het sportieve vermaak kunt u gratis gebruik maken van de naastgelegen tennisbanen en sportvelden (op 200 meter). Wifi is gratis en u verblijft op basis van all-inclusive in het hotel.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
09:48:59 | 0,22 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch