telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8-daagse kerstreis Kerst Special naar het 4* Conrad hotel in Krakow

Deze prachtige Kerstreis naar Krakow en omgeving neemt u mee naar de Poolse geschiedenis, cultuur en veel natuurschoon. Met als standplaats Krakow staat deze stad natuurlijk centraal tijdens deze Kerstreis. Kerst neemt een heel belangrijke plaats in op de feestkalender in Krakow, zo is er een kerstmarkt, een levende kerststal en wordt er in de kerk kerstliederen gezongen van overal in de wereld. Een stad met vele bezienswaardigheden daterend uit een ver verleden, waar we veel tijd voor hebben gereserveerd. Ook de omgeving zullen we niet vergeten, zoals de zoutmijn van Wieliczka, het voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau en de schitterende natuur van het glooiende Sudetengebergte met traditionele dorpjes en kuuroorden met geneeskrachtige bronnen.

  • Goed 4* hotel
  • Uitgebreid bezoek Krakow
  • Bezoek Zakopane
  • Excursie Wieliczka zoutmijn
  • Excursie Auschwitz
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 25,- reserveringskosten per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking t/m 9 personen, € 5,- consumentenbijdrage SGR per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.

* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan kerstreis Kerst Special naar het 4* Conrad hotel in Krakow

21 december: Nederland- Duitsland

Via één van onze servicelijnen komt u op ons centrale overstappunt aan, waar u een kopje koffie of thee aangeboden krijgt. Vervolgens rijden we via de Duitse snelwegen naar ons overnachtingshotel in het noordoosten van Duitsland.

22 december: Duitsland - Wroclaw - Krakow

We vervolgen onze reis naar Polen. De eerste stop is in de mooie plaats Wroclaw, het vroegere Breslau. Wroclaw heeft een mengelmoes van Silezische, Tsjechische, Duitse en Poolse cultuur. Op tal van typisch socialistische pleinen zien we prachtige kerken in rode baksteen, parels van de Duitse gotiek. In de oude stad zijn vier bouwwerken een bezoek zeker de moeite waard: het hoofdgebouw van de Universiteit van Wroclaw met de aula Leopoldina uit de 18e eeuw, de Universiteitskerk, het fraaie Ostrów Tumski en de kathedraal. Aansluitend rijden we naar Krakow, waar we tegen de avond aankomen in ons hotel.

23 december: Vrije dag of excursie zoutmijn van Wieliczka (zie Bolderman Pluspakket)

's Ochtends bezoeken we de oudste zoutmijn ter wereld, de zoutmijn van Wieliczka (zie Pluspakket). Het winnen van zout vond voor het eerst plaats in 1044. U wordt in deze zoutmijn rondgeleid langs standbeelden van historische figuren, allemaal uitgehouwen in zout. Zelfs een complete kapel van zout krijgt u te zien, naast oude werktuigen waarmee het zout gewonnen werd. 's Middags bent u vrij en kunt u bijvoorbeeld op eigen gelegenheid Krakow ontdekken.

24 december: Krakow, wandelen door het oude centrum (zie Bolderman Pluspakket)

We bezoeken vandaag het prachtige centrum van Krakow, een paradijs voor wie van geschiedenis houdt. Onder leiding van een gids kunt u de bezienswaardigheden gaan bekijken (zie Pluspakket). Elk huis of gebouw in het centrum van Krakow staat op de ruïnes van een vroeger gebouw. Dat de stad bewaard is gebleven, is te danken aan haar schoonheid. Vanwege het unieke middeleeuwse centrum, werd Krakow door UNESCO uitgeroepen tot één van de 12 belangrijkste cultuursteden van de wereld. De lunch kunt u op eigen gelegenheid in het gezellige centrum gebruiken en daarna heeft u nog voldoende tijd om de stad zelf verder te verkennen. In december is het grote marktplein in het hart van de oude stad omgetoverd tot een winterwonderland. Krakow houdt dan zijn jaarlijkse kerstmarkt. Houten stalletjes verkopen kerstspullen, koren zingen kerstliedjes en er is genoeg eten en drinken om het hart te verwarmen.

25 december 1e kerstdag: Zakopane

Vandaag bezoeken we Zakopane. Op de grens met Slowakije, ten zuiden van Krakow, ligt het Tatra-gebergte. We rijden naar de bekendste plaats van de regio, het wintersportoord Zakopane. Indien het weer het toelaat kunt u per kabelbaan naar het bergstation op de Kasprowy Wierch of per kabeltrein naar een hoogte van 1200 meter op de berg Gubalowka. Eenmaal boven heeft u een fantastisch uitzicht op de omgeving. in de middag zijn we terug in ons hotel. Voor diegene die willen is het mogelijk om een kerstdienst bij te wonen in de St. Barbara Kerk. In de avond staat er een kerstdiner voor ons klaar.

26 december 2e kerstdag: Vrije dag of Auschwitz en Wadowice (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag. Als u het Pluspakket heeft bijgeboekt, dan gaat u mee naar het voormalige concentratiekamp van Auschwitz en Birkenau en het leuke plaatsje Wadowice. Auschwitz behoort tot de zwarte geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Muren, wachttorens, prikkeldraadversperringen, executiemuren en crematoria herinneren aan de verschrikkingen, die hier tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonden. Ca. 1,1 miljoen mensen van 28 verschillende nationaliteiten en waarvan meer dan de helft van Joodse afkomst, zijn hier om het leven gekomen. Wadowice is de plaats waar Paus Johannes Paulus II geboren is. Er zijn veel mooie gebouwen in de plaats, die het bekijken waard zijn. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel.

27 december: Krakow - Częstochowa – Duitsland

Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis. We brengen onderweg nog een bezoek aan de mooie bedevaartsplaats Częstochowa, bekend vanwege de Zwarte Madonna in het klooster op de heuvel Jasna Gora. Het klooster kunt u bezoeken. Aan het begin van de avond arriveren we bij ons hotel in Duitsland voor de laatste overnachting.

28 december: Duitsland - Nederland

Via de Duitse autosnelwegen rijden we naar Nederland terug. Op ons centrale overstappunt in Nederland krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Tot slot keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts en kunt u terugkijken op een indrukwekkende busreis naar Polen.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

4* Hotel Conrad, Krakow

Het hotel is gelegen aan de rand van Krakow en beschikt over een receptie, restaurant, bar en lift. De kamers zijn allen voorzien van een televisie, telefoon, kluisje en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
10:26:13 | 0,33 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch