telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 18:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8-daagse kerstreis Bijzonder Moravië, Blansko 'light all-inclusive'

vanaf € 459,-

Deze kerstreis brengt u naar de provincie Moravië in Tsjechië, een bijzonder mooi gebied. De omgeving is rijk aan historische steden, burchten, kastelen, kloosters en culturele bezienswaardigheden. Ten zuiden van Blansko ligt de Moravský Kras, beroemd om zijn fantastische druipsteengrotten. Een tocht over de ondergrondse rivier de Punkva is een belevenis. Voorts bezoeken wij interessante steden zoals Brno en Bratislava. Onze standplaats in dit prachtige gebied is het plaatsje Blansko, waar wij logeren in het Holiday Hotel Macocha. Het hotel heeft een receptie, restaurant en lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet, televisie en telefoon. Een prima uitgangspunt voor deze mooie kerstreis!

 • Bezoek Bratislava
 • Excursie Moravische Karst
 • Bezoek Brno
 • Bezoek Lednice
 • Goed verzorgd afscheidsbuffet
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan kerstreis Bijzonder Moravië, Blansko

21 december: Nederland - Duitsland

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Vervolgens rijden wij via de Duitse autowegen met diverse stops naar ons hotel in Duitsland voor diner en overnachting.

22 december: Duitsland - Blansko

Na het ontbijt rijden wij Tsjechië binnen en via Pilzen bereiken wij in de loop van de middag ons hotel in Blansko. We genieten vanavond van een 3-gangen diner.

23 december: Moravische Karst, Sloup-Šošůvka grotten en Brno

Vandaag staat het grillige karstgebergte, de Moravský Kras, met zijn steile wanden, diepe afgronden, kloven, grotten en onderaardse meren op ons programma. Vandaag heeft u de mogelijkheid om de Sloup-Šošůvka grotten te bezoeken. Deze grotten zijn bekend vanwege de archeologische opgravingen die hier plaatsvonden en waarbij bijzonder vondsten zijn gedaan. Aansluitend brengen we een bezoek aan de grootste stad van Moravië, Brno. Pas in de 19e eeuw verwierf deze stad een belangrijke positie. Het historische centrum is prachtig gerestaureerd. U ziet o.a. de burcht Spilberg, het oude raadhuis met zijn gotische gevel en in het portaal de 'Draak' en het 'Wiel'. U heeft voldoende gelegenheid dit mooie centrum op eigen gelegenheid te verkennen.

24 december: Bratislava

Na het ontbijt vertrekken we voor een bezoek aan de voormalige Tsjechoslowaakse stad Bratislava. De stad is tegenwoordig de hoofdstad van Slowakije en is gelegen aan de Donau. Bepalend voor het beeld van Bratislava is de hoog boven de stad uit torende burcht. Ook zeker een bezoek waard is het mooie historische centrum met o.a. de St. Martinuskathedraal en de Panska, een leuk winkelstraatje met antiek- en souvenirwinkeltjes. Op deze kerstavond genieten we in ons hotel van een speciaal diner.

25 december 1e kerstdag: Lednice

Vandaag bezoeken wij het mooie zuidelijke deel van Moravië. Eerst passeren wij Brno en bereiken daarna het stroomgebied van de rivier de Dyje. Hier ligt een aantal interessante plaatsjes, omgeven door wijngaarden en akkers. Tot 1945 woonde in dit gebied de familie Liechtenstein en hier liggen de fraaie landgoederen Lednice en Valtice. Het neogotische kasteel van Lednice is een bezoek meer dan waard. Ook de mooi aangelegde Franse tuin en het romantische Engelse park zijn prachtig om te zien. We vervolgen onze route en bezoeken 's middags een wijnproeverij (niet inclusief). 's Avonds staat ons weer een speciaal diner in ons hotel te wachten.

26 december 2e kerstdag: Olomouc en Kromeriž

In Olomouc stond, hoog boven de rivier de Morava, in de 8e eeuw een Slavische burcht. Aan de voet van de burcht ontstond Olomouc, eens de hoofdstad van Moravië. Nu staat op deze heuvel de Wenceslaskathedraal. In 1778 werd de stad de zetel van de aartsbisschop. In het centrum van Olomouc vindt u het mooie witte 14e-eeuwse raadhuis, de barokke Drievuldigheidszuil en twee prachtige fonteinen. Op de terugreis bezoeken wij de stad Kromeriž, één van de elegantste steden van Moravië, beroemd om zijn grote parken en het barokke paleis. De stad werd tijdens de 30-jarige oorlog verwoest. Karl von Liechtenstein bouwde met inzet van Italiaanse bouwmeesters de stad weer op in renaissance- en barokstijl en de stad valt nu onder Monumentenzorg.

27 december: Blansko - Karlovy Vary - Duitsland

Wij nemen afscheid van Blansko en rijden na het ontbijt via een mooie route naar het bekende kuuroord Karlovy Vary. Hier kunt u een wandeling maken door dit prachtige plaatsje en de sfeer van een kuuroord opsnuiven. Daarna rijden we naar ons hotel in Duitsland voor de laaste overnachting.

28 december: Duitsland - Nederland

Wij rijden op deze laatste dag via de Duitse autobanen terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Daarna keert u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts en is deze mooie kerstreis ten einde.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Holiday Hotel Macocha, Blansko

Dit hotel ligt aan de rand van het centrum van Blansko. Het bestaat uit 2 gebouwen en beschikt over een restaurant, bar, klein terras en lift. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, telefoon en een badkamer met bad of douche en toilet. Een kluisje kunt u huren bij de receptie. In het hotel zijn de drankjes van 18.00 uur tot 22.00 uur gratis (koffie, thee en lokale frisdank, wijn en bier). Wifi is gratis in het hotel.

8-daagse kerstreis Bijzonder Moravië, Blansko 'light all-inclusive'

11 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
11 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,3
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer met touringcar 8,1
 • Chauffeur 8,9
 • Reisprogramma 8,7
 • Accommodatie 7,5
 • Contact met Bolderman 8,9
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
21:16:30 | 0,22 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch