telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8-daagse kerstreis Bijzonder Moravië, Blansko 'light all-inclusive'

Deze kerstreis brengt u naar de provincie Moravië in Tsjechië, een bijzonder gebied. De omgeving is rijk aan historische steden, burchten, kastelen, kloosters en culturele bezienswaardigheden. Ten noorden van Brno ligt de Moravsky Kras, beroemd om zijn fantastische druipsteengrotten. Een tocht over de ondergrondse rivier de Punkva is een belevenis. Voorts bezoeken wij interessante steden zoals  Brno en Bratislava. Onze standplaats in dit wonderschone gebied is het plaatsje Blansko, waar wij logeren in het Holiday Hotel Macocha. Het hotel heeft een receptie, restaurant en lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet, televisie en telefoon. Een prima uitgangspunt voor deze mooie kerstreis!

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Het dag-tot-dag programma

21 december: Nederland - Zuid-Duitsland

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Vervolgens rijden wij via de Duitse autowegen met diverse stops naar ons hotel voor diner en overnachting.

22 december: Zuid-Duitsland - Blansko

Na het ontbijt rijden wij Tsjechië binnen en via Pilzen bereiken wij in de loop van de middag onze standplaats Blansko.

23 december: Moravische Karst, Punkva grot en Brno

Na het ontbijt bezoeken wij het grillige karstgebergte, de Moravsky Kras, met zijn steile wanden, diepe afgronden, kloven, grotten en onderaardse meren. Bij Skalní Mlýn brengt een elektrisch treintje u naar de ingang van de Punkva grot. Wij wandelen met een gids door deze kalkgrotten en maken een boottocht op de ondergrondse rivier. U ziet immense stalactieten en stalagmieten. Wij raden u aan goede wandelschoenen aan te trekken! Aansluitend brengen we een bezoek aan de grootste stad van Moravië, Brno. Pas in de 19e eeuw verwierf de stad een belangrijke positie. Het historische centrum is prachtig gerestaureerd. U ziet o.a. de burcht Spilberg, het oude raadhuis met zijn gotische gevel en in het portaal zijn de “Draak” en het “Wiel” van Brno te zien. U heeft voldoende gelegenheid dit mooie centrum op eigen gelegenheid te verkennen.

24 december: Bratislava

Na het ontbijt vertrekken we voor een bezoek aan de voormalige Tsjechoslowaakse stad Bratislava. De stad is tegenwoordig de hoofdstad van Slowakije en is gelegen aan de Donau. Bepalend voor het beeld van Bratislava is de hoog boven de stad uit torende Burcht. Ook zeker een bezoek waard is het mooie historische centrum van Bratislava. Vanavond genieten we in ons hotel van een speciaal diner.

25 december 1e kerstdag: Lednice

Vandaag bezoeken wij het mooie zuidelijke gedeelte van Moravië. Eerst passeren wij Brno en bereiken daarna het stroomgebied van de rivier de Dyje. Hier liggen een aantal interessante plaatsjes, omgeven door wijngaarden en akkers. Tot 1945 woonde in dit gebied de familie Liechtenstein. Hier liggen de fraaie landgoederen Lednice en Valtice. Het neogotische kasteel van Lednice is een bezoek meer dan waard. Ook de mooi aangelegde Franse tuin en het romantische Engelse park zijn een lust voor het oog. We bezoeken vanmiddag ook nog een wijnproeverij. Vanavond staat ons wederom een speciaal diner te wachten.

26 december 2e kerstdag: Olomouc en Kromeriž

In Olomouc stond, hoog boven de rivier de Morava, in de 8e eeuw een Slavische burcht. Aan de voet van de burcht ontstond Olomouc, eens de hoofdstad van Moravië. Nu staat op deze heuvel de Wenceslaskathedraal. In 1778 werd de stad de zetel van de aartsbisschop. In het centrum vindt u het mooie witte 14e-eeuwse raadhuis, de barokke Drievuldigheidszuil en twee prachtige fonteinen. Op de terugreis bezoeken wij de stad Kromeriž, één van de elegantste steden van Moravië, beroemd om zijn grote parken en het barokke paleis. De stad werd tijdens de 30-jarige oorlog verwoest. Karl von Liechtenstein bouwde met inzet van Italiaanse bouwmeesters de stad weer op in renaissance- en barokstijl en de stad valt nu onder Monumentenzorg. Vergeet uw fototoestel dus niet!

27 december: Blansko - Karlo Vary - Zuid-Duitsland

Wij nemen afscheid van Blansko en rijden via een mooie route naar het bekende kuuroord Karlovy Vary. Hier kunt u een wandeling maken door dit prachtige plaatsje en de sfeer van een kuuroord opsnuiven. Daarna rijden we naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

28 december: Zuid-Duitsland - Nederland

Wij rijden via de Duitse autobanen terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Daarna keert u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

***Holiday Hotel Macocha, Blansko

Dit hotel ligt aan de rand van het centrum van Blansko. Het beschikt over een restaurant, bar en lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, televisie en telefoon. Een kluisje kunt u huren bij de receptie. In het hotel zijn de drankjes van 18.00 uur tot 22.00 uur gratis (lokale frisdank, wijn en bier en koffie of thee). Wifi is gratis in het hotel.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
11:47:10 | 0,49 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch