telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8-daagse kerstreis Pittoresk Vrsar, Kroatië

Vrsar is een betoverend oud vissersstadje, dat aan de kust van Istrië ligt. Het schilderachtige stadje is verdeeld in twee delen; het oude historische gedeelte bevindt zich op de top van de heuvel en het moderne gedeelte ligt aan de voet van de heuvel. Vanaf de kust van Vrsar kijkt u uit over één van de mooiste mediterrane archipels, dat bestaat uit 18 onbewoonde eilandjes, omringd door het kristalheldere water van de Adriatische zee. Vrsar kan zich beroemen op een levendige geschiedenis. De Italiaanse dichter en avonturier Giacomo Casanova was hier 's zomers vaak te vinden en schreef dan aan zijn beroemde memoires. We zien in Vrsar vele historische monumenten uit de 13e eeuw, o.a. de oude Romeinse stadspoort, onderdeel van de stadsmuren. De St. Antoniskerk, daterend uit de 17e eeuw, is erg populair bij de toeristen vanwege haar overdadige renaissance en barokke decor. Vanuit Vrsar maken we diverse excursies. Zo bezoeken we de beroemde grotten van Postojna, het historische Pula en de Brijuni eilanden.

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Het dag-tot-dag programma

21 december: Nederland - Zuid-Duitsland

Via de verschillende servicelijnen komen we aan op ons wisselpunt. Hier heeft u de gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken. Vervolgens rijden we met verschillende stops naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

22 december: Zuid-Duitsland - Vrsar

Na het ontbijt vervolgen we onze route via Salzburg, het imposante Dachsteingebergte en de Karwanken. Vervolgens passeren we de grens van Slovenië en komen tegen de avond aan bij ons hotel in Vrsar. Na de kamerindeling gaan we aan tafel voor ons diner.

23 december: Pula

Vandaag staan de Brijuni eilanden op het programma. Op dit eiland had de vroegere leider van Joegoslavië, generaal Tito, een buitenverblijf. Vele wereldleiders en filmsterren kwamen hier op bezoek. De exotische dieren die in het park leven, zijn geschenken van verschillende staatshoofden. Vanaf Fazana varen we naar het eiland, waar we met een treintje een rondleiding krijgen (bootovertocht en treintje niet inclusief). In de loop van de middag vertrekken we naar Pula, één van de bekendste historische steden van Kroatië. De moeite waard om te bezoeken zijn o.a. de tempel van Augustus, de Dom en het beroemde amfitheater, daterend uit de 1e eeuw.

24 december: Brijuni eilanden

In de ochtend vertrekken we naar de haven. Vanuit de haven maken we een optionele boottocht ( niet- inclusief) over het Lim-Fjord.  De boot brengt ons naar Rovinj. De oude stad Rovinj is gesticht op een eiland met een heuvel als ondergrond. In 1763 is het eiland met het vasteland verbonden, waardoor het stadscentrum sindsdien op een schiereiland ligt.
De beschermde ligging van Rovinj heeft er voor gezorgd dat de stad veelal aan plunderingen en verwoesting is ontsnapt. De stad werd als eerste bewoond door de Romeinen en ontsnapte aan de verwoestingen van de Gothen die wel op het vaste land van Istrië huishielden.
 

25 december 1e kerstdag: Grotten van Postojna

Vandaag rijden we naar het buurland Slovenië. We bezoeken in Postojna de wereldberoemde druipsteengrotten. Dit is het grootste grottencomplex van Europa. In deze periode zijn de grotten geheel in kerstsfeer ingericht. Trekt u goede wandelschoenen en een vest of jas aan, aangezien er in de grotten een constante temperatuur van 10 graden heerst. Na deze bezichtiging rijden we terug naar ons hotel.

26 december 2e kerstdag: Panoramatocht Istrië

Na het ontbijt stappen we in de touringcar en neemt uw chauffeur u mee voor een schitterende panoramatocht door het binnenland. Verschillende vergezichten en leuke plaatsjes maken er een boeiende dag van. Vergeet dan ook niet uw foto- of filmcamera mee te nemen!

27 december: Vrsar - Zuid-Duitsland

Helaas nemen we afscheid van het schitterende Istrië. Via Slovenië en Oostenrijk rijden we met diverse stops naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

28 december: Zuid-Duitsland - Nederland

Alweer de laatste dag van deze kerstreis naar Vrsar. We rijden via de Duitse autowegen terug naar Nederland. Op ons wisselpunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden en aansluitend wordt u weer met één onze servicelijnen naar uw uitstappunt gebracht.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

***Hotel Pineta, Vrsar

Dit hotel ligt op een heuvel en kijkt prachtig uit over het stadje en de kust. Het beschikt over een receptie, meerdere restaurants en bars, lift, binnenzwembad, fitness en wellness-ruimte. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, satelliet-televisie, telefoon en minibar. Wifi is gratis.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
06:00:08 | 2,33 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch