telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

6-daagse kerstreis Bohemen en Praag

Praha, zoals de Tsjechen hun schilderachtige hoofdstad noemen, is gelegen aan de rivier de Moldau en is samen met de Bohemen het decor van deze schitterende kerstreis. We bezoeken uitgebreid de 'Gouden stad' Praag, dat één groot openluchtmuseum is. Maar ook de omgeving van Praag, de Bohemen, gaan we uitvoerig bekijken. Hierbij bezoeken we o.a. het Kokerindal, het Boheems paradijs en verschillende bekende plaatsen zoals Detenice, Novy Bor en Jicin. Tijdens deze reis verblijven we in Hotel Bezdez in de plaats Staré Splavy. Het hotel beschikt over een restaurant, gezellige bar, overdekt zwembad, sauna en lift. De kamers zijn allen voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, televisie en telefoon.

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan

22 december: Nederland - Staré Splavy

Vanaf ons centrale overstappunt rijden we na de koffie met verschillende stops naar Tsjechië, waar we in de avond aankomen bij Hotel Bezdez. Na de kamerindeling wordt het diner geserveerd.

23 december: Novy Bor en het Kokerindal

Na het ontbijt volgt een bezoek aan de plaats Novy Bor, het centrum van de glasindustrie van Tsjechië. U heeft de mogelijkheid om hier voordelig inkopen te doen. Na de middag rijden we door één van de mooiste natuurgebieden van Tsjechië, het Kokerindal.

24 december: Praag

Deze dag staat in het teken van de 'Gouden stad' Praag. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids maken we een stadswandeling door de Benedenstad. We zien ondermeer de Joodse wijk met de synagoge, het astronomisch uurwerk en de beroemde Karlsbrug. Na deze wandeling kunt u op eigen gelegenheid nog de stad in. In de namiddag rijden we terug naar ons hotel voor het diner. 's Avonds is er een kerstmis in een kerk in de omgeving van Staré Splavy. Na terugkomst heeft u de mogelijkheid om in het hotel een kopje koffie te drinken.

25 december 1e kerstdag: Praag

Na het ontbijt rijden we wederom naar Praag. We bezoeken vandaag de Bovenstad, samen met onze gids. We zien de St. Vituskathedraal en om 12.00 uur de wisseling van de wacht bij de Praagse burcht. 's Middags kunt u nog op eigen gelegenheid de stad verkennen. Aansluitend rijden we naar ons hotel waar u een goed verzorgd kerstdiner krijgt aangeboden.

26 december 2e kerstdag: Kasteel van Detenice en Boheems paradijs

Vandaag gaan we naar de plaats Detenice en het Boheems Paradijs. In het kasteel van Detenice krijgen we een uitgebreide rondleiding. In de bijbehorende oude brouwerij kunt u een uitstekende lunch gebruiken (niet inclusief). Indien de weersomstandigheden dit toelaten, rijden we naar het Boheems paradijs, een beschermd natuurgebied dat geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst is geplaatst. Grillige rotsformaties bepalen het beeld in dit gebied. Bij goed weer kunt u een schitterende wandeling maken. Neemt u hiervoor wel goede wandelschoenen mee! 's Avonds wordt er weer een goed verzorgd diner geserveerd.

27 december: Staré Splavy - Nederland

Na een vroeg ontbijt gaan we aan de thuisreis beginnen. Met diverse stops rijden we over de Duitse autowegen terug naar ons centrale overstappunt in Nederland. Voordat u met onze servicelijnen naar het uitstappunt wordt gebracht, krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

***Hotel Bezdez, Staré Splavy

Dit hotel is prachtig gelegen vlakbij het meer Máchovo. Het hotel beschikt over een groot restaurant, lounge, zonneterras, bar, lift, sauna, overdekt zwembad en minigolfbaan. De kamers zijn allen voorzien van televisie, telefoon en een badkamer met bad of douche en toilet. Wifi is gratis (in de bar).

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
08:23:18 | 0,24 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch