telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

6-daagse kerstreis Bohemen en Praag

Praha, zoals de Tsjechen hun schilderachtige hoofdstad noemen, is gelegen aan de rivier de Moldau en is samen met de Bohemen het decor van deze schitterende kerstreis. We bezoeken uitgebreid de 'Gouden stad' Praag, dat één groot openluchtmuseum is. Maar ook de omgeving van Praag, de Bohemen, gaan we uitvoerig bekijken. Hierbij bezoeken we o.a. het Kokerindal en verschillende bekende plaatsen zoals Dětenice, Nový Bor en Jičín. Tijdens deze reis verblijven we in Hotel Bezděz in de plaats Staré Splavy. Het hotel beschikt over een restaurant, gezellige bar, overdekt zwembad, sauna en lift. De kamers zijn allen voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, televisie en telefoon.

 • Laagste prijsgarantie
 • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
 • Aanbetalen niet verplicht
 • Veilig online boeken
 • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan kerstreis Bohemen en Praag

22 december: Nederland - Staré Splavy

Vanaf ons centrale overstappunt rijden we na een kopje koffie of thee met verschillende stops naar Tsjechië, waar we in de avond aankomen bij Hotel Bezděz. Na de kamerindeling wordt het diner geserveerd.

23 december: Nový Bor en Kokerindal

Na het ontbijt volgt een bezoek aan de plaats Nový Bor, het centrum van de glasindustrie van Tsjechië. U heeft de mogelijkheid om hier voordelig inkopen te doen. Na de middag rijden we door één van de mooiste natuurgebieden van Tsjechië, het Kokerindal. Voor het diner zijn we weer terug in ons hotel.

24 december: Praag Benedenstad

Deze dag staat in het teken van de 'Gouden stad' Praag. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids maken we een stadswandeling door de Benedenstad. We zien ondermeer de Joodse wijk met de synagoge, het astronomisch uurwerk en het oude stadsplein met het standbeeld van Johannes Hus. Na deze wandeling kunt u op eigen gelegenheid nog de stad verder verkennen. In de namiddag rijden we terug naar ons hotel voor het diner. 's Avonds is er een kerstmis in een kerk in de omgeving van Staré Splavy. Na terugkomst kunt u in het hotel nog een kopje koffie drinken.

25 december 1e kerstdag: Praag Bovenstad

Na het ontbijt rijden we weer naar Praag. We bezoeken vandaag de Bovenstad, onder leiding van onze gids. We zien de St. Vituskathedraal en om 12.00 uur de wisseling van de wacht bij de Praagse burcht. Via de beroemde Karelsbrug eindigt de wandeling in het centrum. 's Middags kunt u uw tijd in de stad zelf invullen. Aansluitend rijden we naar ons hotel waar u een goed verzorgd kerstdiner krijgt aangeboden.

26 december 2e kerstdag: Kasteel van Dětenice en Boheems Paradijs

Vandaag gaan we naar de plaats Dětenice. In het kasteel van Dětenice (entree niet inclusief) krijgen we een uitgebreide rondleiding. In de bijbehorende oude brouwerij kunt u een uitstekende lunch gebruiken (niet inclusief). Indien de weersomstandigheden het toelaten bezoeken we aansluitend het Boheems Paradijs, een beschermd natuurgebied dat in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Neemt u goede wandelschoenen mee als u hier wilt wandelen. 's Avonds wordt er weer een goed verzorgd diner geserveerd in ons hotel.

27 december: Staré Splavy - Nederland

Na een vroeg ontbijt gaan we aan de thuisreis beginnen. Met diverse stops rijden we over de Duitse autowegen terug naar ons centrale overstappunt in Nederland. Voordat u met onze servicelijnen naar het uitstappunt wordt gebracht, krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Bezděz, Staré Splavy

Dit hotel is prachtig gelegen vlakbij het meer Máchovo. Het hotel beschikt over een groot restaurant, lounge, zonneterras, bar en lift. Verder is er een sauna, overdekt zwembad en minigolfbaan (deze faciliteiten zijn in het winterseizoen buiten gebruik). De kamers zijn allen voorzien een badkamer met bad of douche en toilet, televisie en telefoon. Wifi is gratis (in de bar).

6-daagse kerstreis Bohemen en Praag

24 reizigers bevelen deze reis aan
8,8 Gemiddelde beoordeling

24 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,8
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,7
 • Vervoer met touringcar 8,6
 • Chauffeur 9,2
 • Reisprogramma 8,9
 • Accommodatie 8,3
 • Contact met Bolderman 9
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
07:07:08 | 0,63 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch