telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

10 dagen Kust van Dalmatië

Bolderman Excursiereizen neemt u mee naar het hart van Dalmatië. Dalmatië is een gebied met veel cultuur maar ook de schitterende natuur is boeiend in dit deel van Kroatië. Naast de cultuursteden Zadar, Split en Trogir bezoeken we tijdens deze busreis het Nationale Natuurpark Krka watervallen. Verder vinden we langs de kust schilderachtige plaatsjes die een waardevolle bijdrage leveren aan deze interessante reis. Tijdens deze excursiereis verblijven we in het prachtige vakantieresort Solaris in de plaats Šibenik. Het resort is gelegen aan zee en voorzien van alle faciliteiten. Vanuit het hotel rijdt er op regelmatige tijden een shuttlebusje naar het centrum van Šibenik, waarvan u gebruik kunt maken. Vanuit ons hotel gaan we schitterende uitstapjes maken.

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Het dag-tot-dag programma

Maandag: Nederland - Zuid-Duitsland

Vanaf ons centrale wisselpunt rijden we met verschillende stops over de Duitse autowegen naar ons hotel in Zuid-Duitsland. Na de kamerindeling volgt het diner.

Dinsdag: Zuid-Duitsland - Šibenik

Na een vroeg ontbijt vervolgen we onze excursiereis. Via Oostenrijk en Slovenië komen we aan het begin van de avond aan bij ons hotel in Šibenik.

Woensdag: Krapanj en Šibenik (zie Bolderman Pluspakket)

Vanmorgen kunt u mee naar het eiland Krapanj, het laagst gelegen eiland van de gehele Adriatische kust.De eeuwenoude, traditionele industrie op Krapanj is het verwerken van sponzen. We gaat met de boot vanuit Brodarice  naar Krapanj(kosten boot niet inclusief). U kunt hier een sponsmuseum bezoeken of het fraaie klooster bekijken. Aan het eind van de ochtend zijn we weer terug en gaan we het op het resort gelegen, Dalmatische dorpje bekijken. Hier gebruiken we tevens de lunch (zie Pluspakket). Aansluitend brengen we een bezoek aan het historisch centrum van Šibenik.

Donderdag: Vrije dag of Trogir en Split (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u de mogelijkheid de dag zelf in te delen of u gaat mee naar Split en Trogir, twee van misschien wel de mooiste steden van Kroatië. Split, de hoofdstad van Dalmatië met het oude Romeinse centrum en het stadje Trogir, waar de gotische huizen en renaissancepaleizen als geheel een bouwkundig monument vormen. Aansluitend rijden we terug naar Šibenik.

Vrijdag: Krka Watervallen

Vandaag staat er één van de natuurparken van Kroatië op het programma, de Krka watervallen. In de loop der jaren heeft de rivier de Krka een indrukwekkende canyon achtergelaten. De gelijknamige watervallen en de rivier vormen samen het natuurpark. Vergeet op deze dag zeker uw foto- of filmcamera niet!

Zaterdag: Primošten en Jurlinovi dvori

Het plaatsje Primošten is schitterend gelegen op een landtong en dateert uit de 16e eeuw. Op het hoogste punt van het dorpje staat de kerk en alle paden en weggetjes lopen naar deze kerk, het centrum van het dorp. Na Primošten rijden we naar Jurlinovi dvori, waar we een bezoek brengen aan de priester, die hier een bijzonder museum heeft. Deze dag is geheel onder begeleiding van een lokale gids.

Zondag: Vrije dag of optionele boottocht

Vandaag heeft u een vrije dag, er is geen programma ingepland. Eventueel kunt u deelnemen aan een mooie boottocht langs de kust bij Šibenik.

Maandag: Zadar en Nin

Na het ontbijt rijden we naar de stad Zadar. Het rijke cultureel erfgoed is van groot belang voor deze stad. Zadar staat verder bekend om de vis- en groentehandel. Onze gids neemt u mee voor een interessante wandeling door de stad. Aansluitend rijden we naar het pittoreske dorpje Nin. U kunt hier het historisch centrum verkennen.

Dinsdag: Šibenik - Zuid-Duitsland

Na afscheid te hebben genomen van Šibenik rijden we met verschillende stops onderweg naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Woensdag: Zuid-Duitsland - Nederland

De laatste dag van deze indrukwekkende excursiereis. Via de Duitse wegen rijden we terug naar ons centrale wisselpunt. Hier krijgt u, voordat u met één van onze servicelijnen huiswaarts keert, een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

N.B. In geval van overmacht kunnen er wijzigingen optreden in dit reisplan.

***Resort Solaris, Šibenik

Het hotelcomplex, dat uit meerdere gebouwen bestaat, is gelegen op ca. 50 meter van het strand en beschikt over een receptie, lounge, restaurant, bar, souvenirwinkel, lift, tuin en zwembad. De kamers zijn allen voorzien van een badkamer met douche en toilet, haardroger, telefoon en televisie.

Kroatië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Kroatië wordt betaald met de Kroatische kuna (HRK).

Elektriciteit:
In Kroatië worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

Kraanwater:
Het wordt afgeraden water uit de kraan te drinken vanwege het chloorgehalte. Dit kan maag- of darmklachten veroorzaken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Kroatisch is de officiële taal in Kroatië.

Prijsniveau:
De prijzen in de toeristische plaatsen in Kroatië zijn te vergelijken met de prijzen in Nederland. 
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
10:32:24 | 0,57 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch