telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8-daagse wandel- of langlaufreis Sonthofen

vanaf € 279,-

Deze prachtige wandel- of langlaufreis brengt ons naar de Beierse Allgäu en wel naar de zuidelijkste stad van Duitsland: Sonthofen. Door de centrale ligging zijn de langlaufgebieden rond Oberstdorf en in het Kleinwalsertal gemakkelijk te bereiken. Ook de andere gebieden die we tijdens de reis zullen bezoeken, staan garant voor veel langlauf- en wandelplezier. We verblijven in het bij Nederlandse vakantiegangers bekende Hotel Grünten van de vriendelijke familie Fleischmann.

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Het dag-tot-dag programma

Zaterdag: Nederland - Sonthofen

Na een kopje koffie of thee vertrekken we vanaf ons centrale overstappunt en rijden via de Duitse autobanen naar Zuid-Duitsland. Voor het diner komen we aan bij ons hotel in Sonthofen.

Zondag: Sonthofen

Na een niet al te vroeg ontbijt gaan de langlaufers onder ons eerst hun langlaufuitrusting (zie Langlaufpakket) ophalen, waarna de langlaufinstructie volgt. Aansluitend kunt u zelf de loipes rond Sonthofen verkennen. Voor de wandelaars zijn er rond Sonthofen voldoende wandelmogelijkheden.

Maandag: Oberjoch en Tannheimertal

We rijden vandaag via Oberjoch naar Tannheim. In het Tannheimertal vinden we vele prachtige loipes en wandelroutes. Van gemakkelijk tot moeilijk, voor ieder wat wils. Het wordt niet voor niets een 'waar paradijs voor wandelaars en langlaufers' genoemd.

Dinsdag: Balderschwang

Via een prachtige route over de Riedbergpass, Duitslands hoogste berijdbare bergpas, komen we in het op 1100 meter gelegen dorpje Balderschwang. Door de hoge ligging is het hier sneeuwzeker en zullen we hier een prachtige dag beleven. 

Woensdag: Omgeving Sonthofen of Bodensee met Lindau (zie Bolderman Pluspakket)

De langlaufers en wandelaars onder u kunnen in de omgeving van Sonthofen weer de loipes of wandelroutes opzoeken. De gasten, die het een dag wat rustiger aan willen doen, kunnen mee naar de Bodensee (zie Pluspakket). Na het ontbijt rijden we naar de Bodensee, waar we een bezoek brengen aan - het van oorsprong vissersdorpje - Lindau. De Altstadt van Lindau ligt op een eilandje dat door twee bruggen is verbonden met het vasteland. U heeft hier tijd om te winkelen of ergens gezellig te lunchen.

Donderdag: Kleinwalsertal

We gaan vandaag naar het bij Nederlanders zeer geliefde Kleinwalsertal. Het gebied heeft voor alle soorten wintersporters genoeg mogelijkheden. Of u nu gaat skiën, langlaufen of lekker wilt wandelen, u zult hier zeker aan uw trekken komen.

Vrijdag: Hörnerbahn

Het is alweer de laatste actieve dag van deze mooie reis. We gaan naar het prachtige Hörnerbahn gebied, met meer dan 100 kilometer aan loipes en wandelpaden. Een perfecte afsluiting.

Zaterdag: Sonthofen - Nederland

Na een vroeg ontbijt nemen we afscheid van de familie Fleischmann en rijden via de Duitse autobanen terug naar ons centrale overstappunt, waar u kunt genieten van een afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Aansluitend keert u weer met één van onze servicelijnen huiswaarts.

N.B. Het programma kan i.v.m. de sneeuwomstandigheden ter plaatse aangepast worden. Uw chauffeur zal proberen gebieden te zoeken met de beste sneeuwcondities.

***Hotel Grünten, Sonthofen

Dit familiehotel is centraal in Sonthofen gelegen en de familie Fleischmann werkt al meer dan 40 jaar met Nederlandse groepen. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant met terras, kelderbar en lift. Alle kamers beschikken over een badkamer met douche en toilet en een televisie.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
00:59:42 | 0,29 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch