telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 18:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8-daagse wandel- of langlaufreis Sonthofen

Deze prachtige wandel- of langlaufreis brengt ons naar de Beierse Allgäu en wel naar de zuidelijkste stad van Duitsland: Sonthofen. Door de centrale ligging zijn de langlaufgebieden rond Oberstdorf en in het Kleinwalsertal gemakkelijk te bereiken. Ook de andere gebieden die we tijdens de reis zullen bezoeken, staan garant voor veel langlauf- en wandelplezier. We verblijven in het bij Nederlandse vakantiegangers bekende Hotel Grünten van de vriendelijke familie Fleischmann.

Update 30-12-2019: Wegens familieomstandigheden in Hotel Grünten kan deze reis niet plaatsvinden. Een gelijkwaardig alternatief zal aangeboden worden.

 

 • Langlaufen en wandelen in mooie gebieden
 • Verblijf in gezellig familiehotel
 • Bezoek Oberstdorf
 • Excursie Bodensee met Lindau
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Persoonlijk contact Heeft u hulp nodig? Dan zijn we er voor u!
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan wandel- of langlaufreis Sonthofen

Zaterdag: Nederland - Sonthofen

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee vertrekken we en rijden via de Duitse autobanen naar Zuid-Duitsland. Voor het diner komen we aan bij ons hotel in Sonthofen.

Zondag: Sonthofen

Na een niet al te vroeg ontbijt gaan de langlaufers onder ons eerst hun langlaufuitrusting (zie langlaufpakket) ophalen, waarna de langlaufinstructie volgt. Aansluitend kunt u zelf de loipes rond Sonthofen verkennen. Voor de wandelaars zijn er rond Sonthofen voldoende wandelmogelijkheden.

Maandag: Oberjoch en Tannheimertal

We rijden vandaag via Oberjoch naar Tannheim. In het Tannheimertal vinden we vele prachtige loipes en wandelroutes. Van gemakkelijk tot moeilijk, voor ieder wat wils. Het wordt niet voor niets een 'waar paradijs voor wandelaars en langlaufers' genoemd.

Dinsdag: Balderschwang

Via een prachtige route over de Riedbergpass, Duitslands hoogste berijdbare bergpas, komen we in het op 1100 meter gelegen dorpje Balderschwang. Door de hoge ligging is het hier sneeuwzeker en zullen we hier een prachtige dag beleven. Er zijn ca. 135 km geruimde wandelpaden en ca. 110 km aan langlaufloipen te vinden.

Woensdag: Dagtocht Bodensee met Lindau (zie Bolderman Pluspakket)

De langlaufers en wandelaars onder u kunnen in de omgeving van Sonthofen weer de loipes of wandelroutes opzoeken. Als u het een dag wat rustiger aan wil doen, kunt u mee naar de Bodensee (zie Pluspakket). Na het ontbijt vertrekken we naar dit alom bekende meer, waar we een bezoek brengen aan - het van oorsprong vissersdorpje - Lindau. De Altstadt van Lindau ligt op een eilandje dat door twee bruggen is verbonden met het vasteland. U heeft hier tijd om te winkelen of ergens gezellig te lunchen.

Donderdag: Kleinwalsertal

We gaan vandaag naar het bij Nederlanders zeer geliefde Kleinwalsertal. Het gebied heeft voor alle soorten wintersporters genoeg mogelijkheden. Of u nu gaat langlaufen of lekker wilt wandelen, u zult hier zeker aan uw trekken komen.

Vrijdag: Oberstdorf

Het is alweer de laatste excursiedag van deze prachtige reis. Vandaag staat het gezellige dorpje Oberstdorf op het programma. Oberstdorf is een prachtig dorp in het puntje van Zuid-Duitsland, nabij de Oostenrijkse grens. In Oberstdorf staat één van de vijf skivliegschansen ter wereld. Indien er geen wedstrijd plaats vindt, heeft u de mogelijkheid om de schans te bezoeken.

Zaterdag: Sonthofen - Nederland

Na een vroeg ontbijt nemen we afscheid van de familie Fleischmann en rijden via de Duitse autobanen terug naar ons centrale overstappunt, waar u kunt genieten van een afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Aansluitend keert u weer met één van onze servicelijnen huiswaarts.

N.B. Het programma kan i.v.m. de sneeuwomstandigheden ter plaatse aangepast worden. Uw chauffeur zal proberen gebieden te zoeken met de beste sneeuwcondities.
Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partner Effeweg.

3* Hotel Grünten, Sonthofen

De familie Fleischmann ontvangt al meer dan 40 jaar Nederlandse groepen in hun traditionele familiehotel. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant met terras, kelderbar en lift. Alle kamers beschikken over een televisie en een badkamer met douche en toilet.

8-daagse wandel- of langlaufreis Sonthofen

63 reizigers bevelen deze reis aan
8,7 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
66 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,7
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,9
 • Vervoer met touringcar 8,7
 • Chauffeur 9,2
 • Reisprogramma 8,7
 • Accommodatie 8,3
 • Contact met Bolderman 8,5
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
23:33:17 | 0,57 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch