telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8-daagse najaarsreis Beierse Woud, Bayerisch Eisenstein

Ontdek met deze Bolderman najaarsreis de pure natuur van het Beierse Woud. Met 6000 km2 is dit het grootste bosgebied van Midden-Europa. Het prachtige landschap, de gemoedelijke dorpjes, maar ook steden als Passau en Regensburg zullen u zeker bekoren. De bosrijke omgeving en het familie-Waldhotel Seebachschleife staan garant voor een heerlijke reis. Uw chauffeur neemt u mee door het beschermde natuurgebied van het Bayerischer Wald en we steken zelfs de grens met Tsjechië over. Behalve prachtige excursies hebben we in ons hotel ook een leuk avondprogramma. Het hotel beschikt over een sfeervol restaurant, bar, overdekt zwembad en een lift. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet, televisie en het merendeel heeft een balkon.

 • Bezoek Regensburg
 • Bezoek Passau
 • Excursie Bayerischer Wald en Tsjechië
 • Bezoek Grosser Arber
 • Bezoek Straubing
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Persoonlijk contact Heeft u hulp nodig? Dan zijn we er voor u!
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan najaarsreis Beierse Woud, Bayerisch Eisenstein

Dag 1: Nederland - Bayerisch Eisenstein

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een heerlijk kopje koffie of thee kan de busreis beginnen en rijden we met verschillende stops naar het Bayerischer Wald, waar we in de avond aan zullen komen. Na het diner volgt de kamerindeling.

Dag 2: Zwiesel en Grosser Arber

Na een laat ontbijt vertrekken we om een bezoek te brengen aan een glasblazerij in Zwiesel. Na de uitleg over het glasblazen rijden we verder naar de Grosser Arber. Hier krijgt u gelegenheid om te lunchen en kunt u eventueel met de gondellift naar de top van deze hoogste berg (1456 meter) van het Beierse Woud.

Dag 3: Regensburg

Vandaag maken we een boeiende dagtocht naar de 2000 jaar oude stad Regensburg. Deze universiteitstad ligt in het hart van Beieren en is een bezichtiging meer dan waard. We zien onder andere de St. Petrus Kathedraal, de Stenen Brug, Porta Praetoria en de Jacobspoort. Naast de basiliek St. Emmeram bevindt zich een slot van het adellijke geslacht Thurn und Taxis. In het Marstallmuseum in de voormalige vorstelijke stallen zijn koetsen, draagstoelen, sleden, paardentuig en ruitertoebehoren te bezichtigen. In Regensburg kunt u de lunch gebruiken, bijvoorbeeld in de “Historische Wurstkuchl”, 's werelds oudste worstenmakerij of in een van de andere gezellige restaurantjes die de stad rijk is.

Dag 4: Neuschönau en het Boomtoppenpad

We brengen vandaag een bezoek aan Neuschönau, bekend om het Baumwimpfelpad. U krijgt hier voldoende gelegenheid om alles te bekijken. Vervolgens kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de omgeving vanaf het langste boomtoppenpad ter wereld. Het heeft een lengte van 1300 meter en een hoogte van 8 tot 25 meter.

Dag 5: Passau (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u genieten van een vrije dag of, als u het Pluspakket heeft bijgeboekt, gaat u mee op excursie naar de prachtige stad Passau. In deze oude bisschopsstad zien we de samenvloeiing van drie rivieren: de Donau, de Inn en de Ilz. Daarom wordt Passau ook wel de “Dreiflüssenstadt” genoemd. U kunt de stad uitgebreid verkennen. In de indrukwekkende Dom staat het grootste kerkorgel van Europa. Iedere dag wordt dit orgel om 12.00 uur bespeeld en u kunt dit in de Dom beluisteren (entree niet inbegrepen). Ook kunt u een prachtige boottocht over de Donau maken (ca. € 15,50 p.p.) en de samenvloeiing met de Inn en de Ilz zien.

Dag 6: Bayerischer Wald en Tsjechië

Na het ontbijt vertrekken we voor een prachtige natuurtocht. We rijden door het vrijwel ongerepte Beierse Woud en passeren een aantal middeleeuwse dorpjes. Daarna passeren we de Tsjechische grens en brengen een bezoek aan het plaatsje Klatovy, dat een fraai historisch marktplein heeft. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Dag 7: Deggendorf en Straubing

's Morgens rijden we via een mooie route naar het idyllische plaatsje Deggendorf. Dit stadje ligt aan de Donau en heeft een middeleeuws stadsplein. Hier vindt u het historisch raadhuis met een torenwachterswoning en de Heiliggrafkerk met een barokke kerktoren. ’s Middags brengen we u naar het toeristische plaatsje Straubing, waar u nog uw laatste typisch Beierse souvenirs kunt kopen.

Dag 8: Bayerisch Eisenstein - Nederland

Na een vroeg ontbijt rijden we terug naar Nederland. Bij aankomst op ons centrale overstappunt kunt u, voordat u met één van onze servicelijnen huiswaarts reist, genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur).

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Waldhotel Seebachschleife, Bayerisch Eisenstein

Dit familiehotel is rustig gelegen aan de rand van het bos en beschikt over een restaurant, bar, overdekt zwembad (gratis) en lift. De kamers zijn allen voorzien van een badkamer met douche en toilet en satelliet-televisie. De meeste kamers hebben een balkon. Wifi is gratis in het hotel.

8-daagse najaarsreis Beierse Woud, Bayerisch Eisenstein

35 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
38 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,2
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,4
 • Vervoer met touringcar 8,3
 • Chauffeur 8,8
 • Reisprogramma 8,4
 • Accommodatie 8,3
 • Contact met Bolderman 8,5
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
00:59:22 | 0,53 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch