telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8-daagse najaarsreis Zwitserse Alpen, Glacier- en Mont-Blanc Express

vanaf € 369,-

Een geweldige najaarsreis met imposante ber­gen en diepe dalen, gelegen in het Zwitserse Alpenlandschap. Deze combinatie van de Bolderman-touringcar met de Glacier Express en de Mont-Blanc Express staat garant voor een onvergetelijke najaarsreis. Tijdens de treinreizen rijden we o.a. door een prachtige kloof en over de 2000 meter hoge Oberalppas naar Disentis. Ook zien we de Mont Blanc gletsjer en staan plaatsen zoals Zermatt, Saas-Fee en verschillende leuke kleine Zwitserse dorpjes op het programma. Vanuit ons Hotel Azalea, gelegen in het bekende plaatsje Saas-Grund, gaan we schitterende uitstapjes maken. Ontdek de hoogtepunten van het Zwitserse Alpenlandschap en boek deze indrukwekkende najaarsreis met Bolderman Excursiereizen!

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen. Reist u met een ander gezelschap, vermeld dit dan bij boeking. Verhoging toeristenbelasting CHF 2,40 p.p. per dag ter plaatse te betalen. Eenpersoonskamers beperkt beschikbaar en kleiner van afmeting.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Het dag-tot-dag programma

Dag 1: Nederland - Zuid-Duitsland

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee rijden we met verschillende stops richting Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dag 2: Zuid-Duitsland - Saas-Grund

Na het ontbijt rijden we via Basel en Montreux naar Saas-Grund. Aan het einde van de middag komen we aan bij Hotel Azalea. Na de kamerindeling gaan we aan tafel voor het diner.

Dag 3: Treinrit Mont-Blanc Express (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag staat de adembenemende tocht met de Mont-Blanc Express op ons programma. Met de touringcar rijden we naar de plaats Martigny, waar we overstappen op de Mont-Blanc Express. De tocht voert ons door een mooie kloof en u geniet van het geweldige uitzicht op de prachtige bergtoppen. Aan het einde van de route in de plaats Le Châtelard staat de touringcar weer op u te wachten. De pittoreske dorpjes op de route en een fotostop waarbij we de Mont Blanc gletsjer zien, vormen het decor van deze dag. Indien de tijd het toelaat, maken we op de terugweg naar Saas-Grund nog een stop in Chamonix.

Dag 4: Zermatt

Deze dag staat in het teken van de imposante 4500 meter hoge Matterhorn. Via een mooie route rijden we naar het plaatsje Täsch. Hier stappen we over op het treintje naar Zermatt. Zermatt is een bijzondere plaats waar de sfeer wordt bepaald door de onmiskenbare top van de Matterhorn. In het centrum flaneert u tussen de prachtige typische Wallisser houten huizen. In Zermatt heeft u ook de mogelijkheid om met de Gornergratbahn (niet inbegrepen) naar een hoogte van ca. 3100 meter te gaan, vanwaar u een verbazingwekkend uitzicht heeft op verschillende bergtoppen van boven de 4000 meter. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Dag 5: Treinrit Glacier Express (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag één van de hoogtepunten van deze reis, namelijk een tocht met de Glacier Express van Brig naar Disentis. Deze tocht gaat, zoals men dat ook wel noemt, over het dak van Europa. De route slingert door het prachtige Alpenlandschap over de ca. 2000 meter hoge Oberalppas naar Disentis. Van hieruit gaan we met de bus terug naar Saas-Grund (door weersomstandigheden kan het zijn dat we dezelfde route terug met de trein af moeten leggen). Op deze manier kunt u nog eens genieten van de prachtige natuur langs de route.

Dag 6: Saas-Fee

Voor de middag zijn we vrij. ‘s Middags brengen we een bezoek aan het nabijgelegen Saas-Fee, ook wel de 'Parel in de Zwitserse Alpen' genoemd, gelegen aan de voet van de gigantische Feegletsjer. In Saas-Fee is geen verkeer toegestaan, al moet men wel oppassen voor de koetsjes en elektrische autootjes die rondrijden in dit tamelijk mondaine dorp. Na dit bezoek gaan we terug naar Hotel Azalea.

Dag 7: Saas-Grund - Zuid-Duitsland

Na het ontbijt nemen we afscheid van Saas-Grund. Er staat ons nog een prachtige dag te wachten. Via Brig rijden we richting de Grimselpas (deze route wordt aangepast als de Grimselpas is afgesloten). Het landschap wordt steeds ruiger en na het bergdorpje Gletsch begint de beklimming van de ruige Grimselpas. Onderweg hebben we een schitterend uitzicht op de Rhônegletsjer. Via Meiringen en Luzern rijden we naar Zuid-Duitsland, waar we dineren en overnachten.

Dag 8: Zuid-Duitsland - Nederland

Alweer de laatste dag van deze geweldige reis. Via de Duitse autobanen rijden we terug naar Nederland, waar u op ons centrale overstappunt kunt genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Vervolgens wordt u met één van onze servicelijnen huiswaarts gebracht.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan. Ook de vertrektijden van de treinen kunnen veranderen.

Reisverhaal Anita

8 daagse Zwitserse Alpen, Glacier en Montblanc express, prachtige reis gemaakt mede door de deskundige en prettige begeleiding van chauffeur Reino.

Reisverhaal R. Kuppevelt

wij zijn onlangs 31-7 voor 8 dagen met Bolderman-reizen naar  Zwitserland geweest. Chauffeur Reino.

Het was een fantastische reis. We hebben erg genoten. We hebben zelfs de foto met de Boldermanbus op de voorkant van ons  eigen digitale fotoboek gezet.

Hotel Azalea, Saas-Grund

Dit familiehotel verwelkomt al meer dan 40 jaar Nederlandse groepen en de eigenaar en eigenaresse spreken Nederlands. Het hotel beschikt over een restaurant met bar, terras en lift. De kamers beschikken allen over een badkamer met douche en toilet en een televisie. De meeste kamers hebben een balkon. Wifi is gratis in het hotel.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
10:42:58 | 0,54 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch