telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 18:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8-daagse najaarsreis Bijzonder Moravië, Blansko ' light all-inclusive'

Bolderman Excursiereizen brengt u tijdens deze najaarsreis naar de provincie Moravië in Tsjechië, een bijzonder gebied. De omgeving is rijk aan historische steden, burchten, kastelen, kloosters en culturele bezienswaardigheden. In Zuid-Moravië zijn de heuvels bedekt met wijngaarden. Ten noorden van Brno ligt de Moravsky Kras, beroemd om zijn prachtige druipsteengrotten. Een tocht over de ondergrondse rivier de Punkva is een ware belevenis. Ook bezoeken wij interessante steden zoals Olomouc en Kroměříž. Onze standplaats is het plaatsje Blansko, waar wij verblijven in het Holiday Hotel Macocha. Dit hotel beschikt over een receptie, kleine lounge, restaurant, bar en lift. Alle kamers zijn voorzien van een televisie en een badkamer met douche en toilet. Een prima uitgangspunt om de prachtige omgeving goed te leren kennen!

 • Bezoek Brno
 • Excursie Lednice, Valtice en Mikulov
 • Excursie Moravische Karst
 • Bezoek Olomouc
 • Optioneel bezoek burcht Pernštejn
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan najaarsreis Bijzonder Moravië, Blansko

Dag 1: Nederland - Duitsland

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt, waar u kunt genieten van een kopje koffie of thee. Vervolgens rijden wij via de Duitse snelwegen naar ons hotel in Duitsland voor diner en overnachting.

Dag 2: Duitsland - Blansko

Na het ontbijt vervolgen wij onze reis en rijden wij Tsjechië binnen. Via Pilzen bereiken wij in de loop van de middag ons hotel in Blansko.

Dag 3: Pernštejn en Brno

We gaan vandaag naar één van de beroemdste burchten van het land; Pernštejn. De burcht van de familie Pernštejn kunt u bezoeken en ziet er uit als een indrukwekkende middeleeuwse burcht, die met tal van vestingwerken op een rots staat, boven de Nedvedicka rivier. In de loop der eeuwen zijn er vele verfraaiingen aangebracht. De vertrekken zijn zeer verschillend ingericht, ieder met een eigen thema. Vervolgens rijden wij via een mooie route naar de grootste stad van Moravië, Brno, met een prachtig gerestaureerd centrum. U ziet o.a. de burcht Spilberg, in de loop der eeuwen uitgebouwd tot een ware citadel. Het oude raadhuis heeft een gotische gevel, waarvan een pinakel bewust zo gedraaid is, dat het lijkt alsof hij er elk moment af kan vallen. In het portaal zijn de “Draak” en het “Wiel” van Brno te zien. U heeft voldoende gelegenheid het mooie centrum van Brno te verkennen.

Dag 4: Lednice, Valtice en Mikulov

Vandaag bezoeken we het mooie zuidelijke gedeelte van Moravië. Via Brno bereiken we het stroomgebied van de rivier de Dyje, waar een aantal interessante plaatsjes omgeven door wijngaarden en akkers te vinden zijn. Tot 1945 woonde in dit gebied de familie Liechtenstein, de voormalige eigenaren van de fraaie landgoederen Lednice en Valtice. Een wandelroute loopt door bossen en parkachtige landschappen langs 19e-eeuwse elementen, zoals een minaret, de drie Gratiën en een Apollotempel. Het neogotische kasteel van Lednice, met een mooi aangelegde Franse tuin en een romantisch Engels park, is een bezoek meer dan waard. Na genoten te hebben van deze prachtige streek, gaan we naar het plaatsje Mikulov, het streekcentrum van wijnbouw, groente en fruit. In het middeleeuwse kasteel is in de kelders een wijnmuseum ingericht, met als bijzonderheid een reusachtig wijnvat met een inhoud van 101.000 liter! Natuurlijk bezoeken we ook een wijnproeverij.

Dag 5: Ochtendtocht Moravische Karst

's Morgens bezoeken we het grillige karstgebergte, de Moravsky Kras, met zijn steile wanden, diepe afgronden, kloven, grotten en onderaardse meren. Bij Skalní Mlýn brengt een elektrisch treintje u naar de ingang van de Punkva grot (niet inbegrepen). We wandelen met een gids door de gangen en de grotten en maken een boottocht op de ondergrondse rivier. U ziet immense stalactieten en stalagmieten in prachtige kalkgrotten. We raden u aan goede wandelschoenen aan te trekken. ’s Middags kunt u op eigen gelegenheid de omgeving van het hotel verkennen of in Blansko gezellig ergens iets drinken.

Dag 6: Olomouc en Kroměříž

In Olomouc stond, hoog boven de rivier de Morava, in de 8e eeuw een Slavische burcht, die later door de Premysliden werd veroverd. Aan de voet van de burcht ontstond Olomouc, eens de hoofdstad van Moravië. Nu staat op deze heuvel de Wenceslaskathedraal. In 1778 werd de stad de zetel van de aartsbisschop. In het centrum vindt u het mooie witte 14e-eeuwse raadhuis, de barokke Drievuldigheidszuil en twee prachtige fonteinen. Op de terugreis bezoeken we de stad Kroměříž, één van de elegantste steden van Moravië, beroemd om zijn grote parken en het barokke paleis. De stad werd tijdens de 30-jarige oorlog verwoest. Karl von Liechtenstein bouwde met inzet van Italiaanse bouwmeesters de stad weer op in renaissance- en barokstijl en de stad valt nu onder Monumentenzorg. Vergeet uw fototoestel dus niet!

Dag 7: Blansko - Karlovy Vary - Duitsland

Wij nemen afscheid van Blansko en rijden via een mooie route naar het bekende kuuroord Karlovy Vary. Hier kunt u een wandeling maken door dit prachtige stadje met kleurige gevels en de sfeer van een kuuroord opsnuiven. Aansluitend rijden we naar ons hotel in Duitsland voor de laatste overnachting.

Dag 8: Duitsland - Nederland

Na het ontbijt volgt de laatste etappe van deze reis. We rijden via de Duitse autobanen terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt kunt u genieten van goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur), waarna u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts keert.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Holiday Hotel Macocha, Blansko

Dit hotel ligt aan de rand van het centrum van Blansko. Het bestaat uit 2 gebouwen en beschikt over een restaurant, bar, klein terras en lift. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, telefoon en een badkamer met bad of douche en toilet. Een kluisje kunt u huren bij de receptie. In het hotel zijn de drankjes van 18.00 uur tot 22.00 uur gratis (koffie, thee en lokale frisdank, wijn en bier). Wifi is gratis in het hotel.

8-daagse najaarsreis Bijzonder Moravië, Blansko ' light all-inclusive'

20 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
20 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,6
 • Vervoer met touringcar 8,5
 • Chauffeur 8,8
 • Reisprogramma 8,3
 • Accommodatie 8,1
 • Contact met Bolderman 8,6
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
20:22:22 | 0,36 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch