telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8-daagse najaarsreis Bohemen en Praag

Praha, zoals de Tsjechen hun schilderachtige hoofdstad aan de Moldau noemen, is één van de mooiste steden van Midden-Europa en staat ook bekend als Zlata Praha, de ‘Gouden Stad Praag’. Het is zonder twijfel de parel onder de Europese steden. Praag kan zich beroepen op een rijk cultureel en historisch erfgoed. Tijdens deze najaarsreis Bohemen en Praag laten wij u uiteraard kennis maken met deze prachtige stad, maar ook plaatsen als Nový Bor, Terezín, Mělník, Jicín, Harrachov, Špindlerův Mlýn en het mooie Boheems Paradijs - een bijzonder natuurgebied met grillig gevormde rotsformaties - staan op ons programma. Ga mee en ontdek Bohemen en Praag tijdens deze najaarsreis.

 • Bezoek Praag o.l.v. Nederlandssprekende gids
 • Bezoek Detenice
 • Excursie Boheems Paradijs
 • Bezoek Nový Bor en Terezín
 • Excursie Reuzengebergte
Let op: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan najaarsreis Praag en Bohemen

Dag 1: Nederland - Staré Splavy (of omgeving)

Met één van onze servicelijnen wordt u naar ons centrale overstappunt gebracht, waar u van een kopje koffie of thee kunt genieten. Na de overstap rijden we naar ons hotel, waar we in de namiddag zullen aankomen.

Dag 2: Praag-Benedenstad (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de hoofdstad van Tsjechië: Praag. Deze monumentale stad is als het ware één groot openluchtmuseum met schitterende paleizen, kloosters en kerken. De rivier de Moldau stroomt midden door de stad en deelt Praag in tweeën. In het oude centrum vindt u fraaie pleinen, gezellige terrasjes en vele gezellige winkeltjes. We maken een stadswandeling o.l.v. een Nederlandssprekende gids (zie Pluspakket) en zien het oude stadsplein met het monument van Johannes Hus, het oude stadhuis met het astronomisch uurwerk en natuurlijk de beroemde Karelsbrug over de Moldau. ’s Middags is er gelegenheid om deel te nemen aan een optionele boottocht over de Moldau, met een lunch aan boord (niet inbegrepen).

Dag 3: Detenice, Jicín en Boheems Paradijs (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag maken we een schitterende tocht. We rijden eerst naar de plaats Detenice, waar we het kasteel gaan bezoeken (zie Pluspakket). U kunt hier ook de lunch gebruiken in de oude bierbrouwerij (niet inbegrepen). Aansluitend rijden we naar de stad Jicín. Met name in de 17e eeuw maakte Jicín een periode van grote bloei door. Het was Albrecht van Wallenstein die er voor zorgde dat de stad destijds een eigen universiteit en munt kreeg. Bovendien gaf hij bekende architecten opdracht voor enkele fraaie bouwwerken, waaronder het Wallenstein Paleis uit 1625 te bouwen. Vervolgens rijden we naar het Boheems Paradijs, een beschermd natuurgebied. U kunt hier, indien het weer het toe laat, een wandeling maken naar de witte rotsen. Neem hiervoor wel goede wandelschoenen mee!

Dag 4: Nový Bor, Terezín en Mělník (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt rijden we eerst naar Nový Bor, het centrum van de glasindustrie. Tijdens een bezoek aan de glasfabriek (zie Pluspakket) kunt u niet alleen kennis maken met het oude ambacht, maar ook voordelig het Boheemse glaswerk kopen. Aansluitend rijden we naar Terezín (Theresienstadt), waar we een bezoek brengen aan het concentratiekamp (zie Pluspakket). Een sober gehouden museum en begraafplaats herinneren aan deze droevige episode. Vervolgens bezoeken we het stadje Mělník, met een mooi historisch centrum. Mělník ligt in het midden van het wijngebied van Tsjechië, waar vanaf de 14e eeuw al wijn werd geproduceerd. Vanaf de heuvel waar het renaissanceslot Mělník staat hebben we een mooi uitzicht over de omgeving en zien we ook samenvloeiing van de rivieren de Moldau en de Elbe.
 

Dag 5: Vrije dag of Praag met diner en avondtour (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u genieten van een rustige dag bij het hotel. Heeft u het Pluspakket geboekt dan gaat u mee naar Praag. We bezoeken de Bovenstad van Praag, zetel van de Tsjechische regering. In dit monumentale complex ziet u o.a. de St. Vituskathedraal en de Romaanse St. Jorisbasiliek. Om 12.00 uur zijn we bij de wisseling van de wacht. Via de bekende Karelsbrug wandelen we naar de Benedenstad, waar u de rest van de tijd zelf kunt invullen. De wandeling vindt plaats onder leiding van een Nederlandssprekende gids. Het diner gebruiken we in een restaurant in de stad en aansluitend is er nog een mooie avondtour door Praag.

Dag 6: Reuzengebergte, Harrachov en Špindlerův Mlýn

Het Reuzengebergte is een prachtig natuurgebied. Na het ontbijt rijden we eerst naar Harrachov, een leuk plaatsje om te verkennen. Aan het eind van de ochtend rijden we naar het geografische en toeristische hart van de streek, het vakantieoord Špindlerův Mlýn. Bij dit bergdorp komen zeven dalen samen. Het ligt aan de voet van de hoogste berg van het Reuzengebergte, de Sněžka (1602 meter hoog). De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen. U kunt met een stoeltjeslift of kabelbaan omhoog naar één van de bergtoppen, waar talrijke wandelroutes zijn uitgezet. U kunt ook beneden in het dorp blijven, waar in het centrum gezellige terrasjes en souvenirwinkeltjes zijn.

Dag 7: Vrije dag (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag. U kunt na een paar inspannende dagen lekker bijkomen en bijvoorbeeld een wandeling maken in de omgeving van ons hotel. Heeft u het Pluspakket geboekt dan krijgt u vandaag in het hotel de lunch aangeboden.

Dag 8: Staré Splavy (of omgeving) - Nederland

Na een vroeg ontbijt vertrekken we naar Nederland, waar we aan het eind van de middag aankomen op ons centrale overstappunt. Hier kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur), alvorens u weer huiswaarts keert via één van onze servicelijnen.

Landkaart: Najaarsreis Bohemen en Praag

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Bezděz, Staré Splavy

Dit hotel is prachtig gelegen vlakbij het meer Máchovo en beschikt over een receptie, groot restaurant, lounge, zonneterras, bar en lift. Verder zijn er een sauna (tegen betaling), overdekt zwembad en minigolfbaan (tijdens het winterseizoen buiten gebruik) aanwezig. De kamers zijn allen voorzien van een televisie, telefoon en een badkamer met bad of douche en apart toilet. Wifi is gratis (in de bar).

Reisverhaal Hanneke

Hierbij mijn bijdrage aan foto´s van de reis Praag en Bohemen.
 

8-daagse najaarsreis Bohemen en Praag

41 reizigers bevelen deze reis aan
8,6 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
42 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,3
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,6
 • Vervoer met touringcar 8,5
 • Chauffeur 9,4
 • Reisprogramma 8,5
 • Accommodatie 8
 • Contact met Bolderman 8,8
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
13:56:16 | 0,66 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch