telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

5-daagse najaarsreis Blankenberge, Brugge, Gent, Belgische Kust

Ontdek de Belgische Kust met deze Bolderman najaarsreis naar België en ontdek Blankenberge, Brugge en Gent. De kust van Belgisch Vlaanderen behoort tot één van de meest bezochte streken van België. Prachtige stranden, culturele steden als Antwerpen, Brugge en Gent en pittoreske plaatsjes als Veurne, Diksmuide en Ieper staan garant voor een interessante reis in dit Nederlandstalige deel van België. Tijdens deze stedenreis België verblijven we in de bekende badplaats Blankenberge, een stad met vele voorzieningen voor toeristen. U kunt lekker dwalen door het oude centrum met leuke winkeltjes, of genieten van een kopje koffie met een Belgische wafel op één van de vele terrasjes aan de boulevard. Dit alles natuurlijk met uitzicht op zee. We verblijven in Hotel Sabot d’Or dat beschikt over een receptie, restaurant, lounge, bar en lift. Alle kamers zijn voorzien van een satelliet-televisie, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Ga mee op deze goed verzorgde najaarsreis naar België en boek vandaag nog bij Bolderman Excursiereizen!

  • Hotel dicht bij het centrum
  • Bezoek Brugge
  • Bezoek Gent
  • Tour langs Belgische kust
  • Bezoek Antwerpen
Let op: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
  • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Blankenberge, Brugge, Gent en de Belgische Kust

Maandag: Nederland - Antwerpen - Blankenberge

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend kan de reis naar Blankenberge beginnen. Onderweg brengen we een bezoek aan de stad Antwerpen. Hier heeft u vrije tijd om het gezellige centrum te bekijken. De Grote Markt met het Raadhuis en de Grote Kerk vormen het hart van de stad. Ook kunt u hier op eigen gelegenheid lunchen. Na dit bezoek rijden we door naar Blankenberge, waar we in de loop van de middag aankomen bij ons hotel Sabot d’Or.

Dinsdag: Brugge en Damme

Vandaag staan de stad Brugge en het plaatsje Damme op ons programma. Onder leiding van een lokale gids maken we een wandeling door het historisch centrum van Brugge. We zien o.a. het gotische stadhuis, de Halle en het Belfort. Vervolgens heeft u vrije tijd in Brugge om te lunchen of bijvoorbeeld zelf iets te bekijken. Aan het begin van de middag gaan we op weg naar het lieflijke plaatsje Damme. Damme is Vlaanderen in een notendop, waar elke steen zijn middeleeuws verhaal vertelt, de stad van Tijl Uilenspiegel. Aan het eind van de middag zijn we terug in ons hotel.

Woensdag: Kusttour, Veurne, Diksmuide en Ieper

Na het ontbijt maken we een mooie tocht langs de Belgische Kust. Via Oostende en Nieuwpoort komen we in de plaats Veurne. Deze stad dateert uit de 9e eeuw. De sporen uit het verleden zijn nog steeds aanwezig. Veurne kent vele gotische gebouwen, waarvan de meeste rond de Grote Markt zijn gesitueerd. Aansluitend rijden we naar Diksmuide, waar ooit de zuivelhandel de belangrijkste inkomstenbron was. De stad is het meest bekend geworden door het IJzerfront, oftewel de beruchte dodengang uit de Eerste Wereldoorlog. Dit stukje niemandsland is op sommige plaatsen amper 50 meter breed. U kunt de loopgraven bezichtigen om een goed beeld van de waanzin van de grote oorlog in Westhoek te krijgen. Aan het begin van de middag bezoeken we Ieper. Al vanaf de 11e eeuw is de naam Ieper bekend en deze naam zou afkomstig zijn van het riviertje de Ieperlee. Tijdens de Eerste Wereldoorlog heeft de stad zwaar onder vuur gelegen en is destijds geheel verwoest. Onder leiding van architect Jules Coomans is de stad weer geheel opgebouwd. De 40 jaren die voor de wederopbouw nodig waren, hebben geresulteerd in wat de stad nu is. Tegen de avond zijn we terug bij ons hotel in Blankenberge.

Donderdag: Gent

Vandaag gaan we de prachtige stad Gent bezoeken. Gent kenmerkt zich door een groot aantal schitterende gebouwen. De meest bezochte bezienswaardigheden zijn de St. Baafskathedraal, de Lakenhal en het Belfort. U kunt de stad op eigen gelegenheid gaan verkennen. Ook kunt u iets drinken op één van de gezellige terrasjes in het centrum of een leuke boottocht op de Leie maken (niet inclusief). Via het mooie plaatsje Sluis rijden we terug naar ons hotel in Blankenberge.

Vrijdag: Blankenberge - Nederland

De ochtend in Blankenberge kunt u zelf indelen. Aan het begin van de middag rijden we terug naar ons centrale overstappunt, hier kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Aansluitend keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Najaarsreis Blankenberge, Brugge, Gent en de Belgische Kust

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Sabot d’Or, Blankenberge

Dit familiehotel ligt op loopafstand van het centrum van Blankenberge en heeft een receptie, restaurant, lounge, bar en lift. Alle kamers zijn voorzien van een satelliet-televisie, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel.

De actuele coronamaatregelen zullen vermeld worden in uw reispapieren.

Nederland

Reisdocumenten:
Geldig paspoort of identiteitskaart.

Valuta:
In België wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in België.

Kraanwater:
Het kraanwater in België is veilig om te drinken.

Taal:
Nederlands, Frans en Duits zijn de officiële talen in België.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
13:30:32 | 0,31 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch