telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8-daagse najaarsreis Krakow en omgeving

Deze indrukwekkende Bolderman najaarsreis neemt u mee naar Poolse geschiedenis, cultuur en veel natuurschoon. Wij hebben als standplaats Kraków, dat in 2000 een jaar lang de culturele hoofdstad van Europa was. Deze stad staat dan ook centraal tijdens deze reis, omdat het vele bezienswaardigheden heeft, daterend uit een ver verleden. Maar ook de omgeving zullen we zeker tijdens deze reis niet vergeten, zoals de zoutmijn van Wieliczka, het voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau en de schitterende natuur van het glooiende Sudetengebergte. Tevens staat de bekende wintersportplaats Zakopane, met zijn historische houten gebouwen, op het programma. Ga mee op deze ontdekkingsreis door Midden-Europa!

 • Laagste prijsgarantie
 • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
 • Aanbetalen niet verplicht
 • Veilig online boeken
 • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Dag tot dag

Dag 1: Nederland - Duitsland

Via de diverse opstapplaatsen komt u aan op ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee rijden we met verschillende stops naar ons hotel in Duitsland voor diner en overnachting.

Dag 2: Duitsland - Wroclaw - Kraków

Wij vervolgen onze reis naar Polen. De eerste stop is in de mooie plaats Wroclaw, het vroegere Breslau. Wroclaw heeft een mengelmoes van Silezische, Tsjechische, Duitse en Poolse cultuur. Op tal van typisch socialistische pleinen zien we prachtige kerken in rode baksteen, parels van de Duitse gotiek. Opmerkelijk is het panorama van Raclawice. Dit schilderij van 15 meter hoog en 120 meter lang geeft de grote veldslag van 1794 tussen Polen en Rusland weer. In de oude stad zijn drie bouwwerken een bezoek beslist waard: het hoofdgebouw van de universiteit van Wroclaw met de aula Leopoldina uit de 18e eeuw, de universiteitskerk en het ’s avonds fraai met oude gaslantaarns verlichte Ostrów Tumski, met de kathedraal. Aansluitend rijden we naar Kraków waar we tegen de avond aankomen in ons hotel.

Dag 3: Kraków, stadswandeling en Wavelheuvel

Wij bezoeken vandaag o.l.v. een Nederlandsprekende gids het prachtige centrum van Kraków. Een paradijs voor wie van geschiedenis houdt. Elk huis of gebouw in het centrum staat op de ruïnes van een vroeger gebouw. Dat Kraków bewaard is gebleven, is te danken aan haar schoonheid. De stad heeft een uniek Middeleeuws centrum; zij werd door UNESCO dan ook uitgeroepen tot één van de 12 belangrijkste cultuursteden van de wereld. Wij wandelen met u over het Centrale Plein, het Rynek Glówny. Direct valt de indrukwekkende Lakenhal op, eens het centrum voor internationale handel. Er werden specerijen, leder en zijde uit het Oosten verkocht en exportproducten zoals textiel, lood en zout uit de Wieliczka-zoutmijn. Ook ziet u de prachtige Raadhuistoren. In het stadspark Planty staat de stoere Barbacan, een versterkte buitenpost als onderdeel van de verdedigingswerken van de stad. De lunch kunt u in het gezellige centrum gebruiken en daarna heeft u nog tijd om de stad verder te verkennen. In de namiddag brengen we een bezoek aan de Wavelheuvel, op de oever van de rivier de Wisla. We zien hier talrijke historische gebouwen. Het Koninklijk kasteel is een parel van de Joodse Renaissance. Heel bijzonder is de unieke verzameling wandtapijten. In de kathedraal zijn de Poolse koningen gekroond en begraven. De Drakengrot is een toeristische attractie, waar een prachtige legende bij hoort.

Dag 4: Zakopane

We rijden naar Zakopane, gelegen op 900 meter hoogte. Een typisch Poolse wintersportplaats, gelegen in een schitterende omgeving. Zakopane is bekend om de vele houten huizen en kerken. Hier kunt u genieten van bijvoorbeeld een tocht met de kabelbaan naar de berg Gubalówka. Er zijn gezellige terrassen, restaurants en marktkramen waar o.a. de typische schapenwollen bergtruien worden verkocht.

Dag 5: Auschwitz en Wadowice (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt gaan we naar het voormalige concentratiekamp van Auschwitz. Dit kamp behoort tot de zwarte geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Muren, wachttorens, prikkeldraadversperringen, executiemuren en crematoria herinneren aan de verschrikkingen die hier tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonden. Meer dan 4.000.000 mensen van 28 verschillende nationaliteiten, waarvan meer dan de helft van Joodse afkomst, zijn hier om het leven gekomen. U kunt het bezoek aan Auschwitz ook overslaan. Na Auschwitz brengen wij u naar het plaatsje Wadowice, waar Paus Johannes Paulus II is geboren. Daarna gaan we terug naar ons hotel.

Dag 6: Zoutmijn van Wieliczka

Deze ochtend bezoeken wij de oudste zoutmijn ter wereld. Het winnen van zout vond voor het eerst in 1044 plaats. U wordt in deze Wieliczka-zoutmijn rondgeleid langs standbeelden van historische figuren, allemaal uitgehouwen in het zout. Zelfs een complete kapel van zout krijgt u te zien naast oude werktuigen, waarmee het zout gewonnen werd. 's Middags bent u vrij en kunt u uw laatste inkopen doen.

Dag 7: Kraków - Duitsland

Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis. Aan het begin van de avond arriveren we in ons overnachtingshotel in Duitsland.

Dag 8: Duitsland - Nederland

Via de Duitse autosnelwegen rijden we met diverse stops terug naar Nederland terug. Op ons centrale overstappunt kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Tot slot keert u met één van onze servicelijnen huiswaarts en kunt u terugkijken op deze indrukwekkende reis naar Polen.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

****Hotel Orient, Krakow

Hotel Orient**** is een rustig en sfeervol hotel gelegen in een van de buitenwijken van Krakow. Het centrum is slechts op 5 km afstand gelegen en is gemakkelijk te bereiken met openbaar vervoer of per taxi. Een van de grootste winkelcentra van Krakow ligt op loopafstand. Een ideaal en comfortabel uitgangspunt voor het maken van prachtige excursies in Malopolski en om Krakau te ontdekken.

 • Gezellige tuin met zitjes en terras met grill plaats
 • Overdekt zwembad met jacuzzi tot 21:00 geopend (gratis)
 • Fitnessruimte (niet gratis)
 • Een sfeervol restaurant waar de maaltijden worden verzorgt en waar u s' avonds een lekker drankje kunt drinken.
 • Een lift is aanwezig.
 • Alle kamers zijn voor zien van douche/bad, toilet en TV.
 • Het hele gebouw is voorzien van airconditioning.

****Hotel Justyna, Kraków

Dit hotel ligt aan de rand van Kraków in een groene omgeving. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, wisselkantoor en lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet, satelliet-televisie, radio en telefoon. Wifi is gratis in het hotel.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
11:35:15 | 0,29 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch