telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 18:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8-daagse najaarsreis Krakow en omgeving

Deze indrukwekkende Bolderman najaarsreis neemt u mee naar Poolse geschiedenis, cultuur en veel natuurschoon. Wij hebben als standplaats Krakow, dat in 2000 een jaar lang de culturele hoofdstad van Europa was. Deze stad staat dan ook centraal tijdens deze reis, omdat het vele bezienswaardigheden heeft, daterend uit een ver verleden. Maar ook de omgeving zullen we zeker tijdens deze reis niet vergeten, zoals de zoutmijn van Wieliczka, het voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau en de schitterende natuur van het glooiende Sudetengebergte met traditionele dorpjes en kuuroorden met geneeskrachtige bronnen. Tevens staat de bekende wintersportplaats Zakopane, met zijn historische houten gebouwen, op het programma. Ga deze herfst mee op reis naar Krakow met Bolderman Excursiereizen!

 • Bezoek Krakow o.l.v. Nederlandssprekende gids
 • Bezoek Zakopane
 • Excursie Auschwitz
 • Excursie zoutmijn Wieliczka
 • Bezoek Wroclaw
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Persoonlijk contact Heeft u hulp nodig? Dan zijn we er voor u!
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan najaarsreis Krakow en omgeving

Dag 1: Nederland - Duitsland

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee rijden we met verschillende stops naar ons hotel in Duitsland voor diner en overnachting.

Dag 2: Duitsland - Wroclaw - Krakow

Wij vervolgen onze reis naar Polen. De eerste stop is in de mooie plaats Wroclaw, het vroegere Breslau. Wroclaw heeft een mengelmoes van Silezische, Tsjechische, Duitse en Poolse cultuur. Op tal van typisch socialistische pleinen zien we prachtige kerken in rode baksteen, parels van de Duitse gotiek. Opmerkelijk is het panorama van Raclawice. Dit schilderij van 15 meter hoog en 120 meter lang geeft de grote veldslag van 1794 tussen Polen en Rusland weer. In de oude stad zijn drie bouwwerken een bezoek beslist waard: het hoofdgebouw van de universiteit van Wroclaw met de aula Leopoldina uit de 18e eeuw, de universiteitskerk en het ’s avonds fraai met oude gaslantaarns verlichte Ostrów Tumski, met de kathedraal. Aansluitend rijden we naar Krakow waar we tegen de avond aankomen in ons hotel.

Dag 3: Krakow, stadswandeling en Wavelheuvel

Wij bezoeken vandaag o.l.v. een Nederlandsprekende gids het prachtige centrum van Krakow. Een paradijs voor wie van geschiedenis houdt. Elk huis of gebouw in het centrum staat op de ruïnes van een vroeger gebouw. Dat Krakow bewaard is gebleven, is te danken aan haar schoonheid. De stad heeft een uniek Middeleeuws centrum; zij werd door UNESCO dan ook uitgeroepen tot één van de 12 belangrijkste cultuursteden van de wereld. Wij wandelen over het Centrale Plein, het Rynek Glówny, waar direct de indrukwekkende Lakenhal opvalt, eens het centrum voor internationale handel. Er werden specerijen, leder en zijde uit het Oosten verkocht en exportproducten zoals textiel, lood en zout uit de Wieliczka-zoutmijn. Ook ziet u de prachtige Raadhuistoren en in het stadspark Planty de stoere Barbacan, een versterkte buitenpost als onderdeel van de verdedigingswerken van de stad. De lunch kunt u in het gezellige centrum gebruiken en daarna heeft u nog tijd om de stad verder te verkennen. In de namiddag brengen we een bezoek aan de Wavelheuvel, op de oever van de rivier de Wisla. We zien hier talrijke historische gebouwen. Het Koninklijk kasteel is een parel van de Joodse Renaissance, met een unieke verzameling wandtapijten. In de kathedraal zijn de Poolse koningen gekroond en begraven. De Drakengrot is een toeristische attractie, waar een prachtige legende bij hoort.

Dag 4: Zakopane

Vandaag staat Zakopane op ons programma, dat op 900 meter hoogte ligt. Een typisch Poolse wintersportplaats, gelegen in een schitterende omgeving. Zakopane is bekend om de vele houten huizen en kerken. Hier kunt u genieten van bijvoorbeeld een tocht met de tandradbaan naar de berg Gubalówka. Er zijn gezellige terrassen, restaurants en marktkramen waar o.a. de typische schapenwollen bergtruien worden verkocht. Aan het eind van de middag zijn we terug in ons hotel.

Dag 5: Vrije dag of excursie Auschwitz en Wadowice (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag of, als u het Bolderman Pluspakket heeft geboekt, gaat u mee naar het voormalige concentratiekamp Auschwitz en het leuke plaatsje Wadowice. Auschwitz behoort tot de zwarte geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Muren, wachttorens, prikkeldraadversperringen, executiemuren en crematoria herinneren aan de verschrikkingen die hier tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonden. Ca. 1,1 miljoen mensen van 28 verschillende nationaliteiten en waarvan meer dan de helft van Joodse afkomst, zijn hier om het leven gekomen. Wadowice is de plaats waar Paus Johannes Paulus II geboren is. Er zijn veel mooie gebouwen die het bekijken waard zijn. Aan het eind van de middag zijn we weer terug in Krakow.

Dag 6: Zoutmijn van Wieliczka

's Ochtends bezoeken wij de oudste zoutmijn ter wereld, namelijk die van Wieliczka. Het winnen van zout vond hier voor het eerst in 1044 plaats. U wordt in deze zoutmijn rondgeleid langs standbeelden van historische figuren, allemaal uitgehouwen in het zout. Zelfs een complete kapel van zout krijgt u te zien naast oude werktuigen, waarmee het zout gewonnen werd. 's Middags bent u vrij en kunt u bijvoorbeeld nog uw laatste vakantiesouvenirs kopen.

Dag 7: Krakow - Duitsland

Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis. Met verschillende stops rijden we naar ons overnachtingshotel in Duitsland, waar we aan het begin van de avond arriveren.

Dag 8: Duitsland - Nederland

Via de Duitse autosnelwegen rijden we terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Tot slot keert u met één van onze servicelijnen huiswaarts en kunt u terug kijken op deze indrukwekkende reis naar Polen.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Fero Express, Krakow

Het hotel is rustig gelegen bij de rivier de Vistula en beschikt over een receptie, lounge, restaurant met terras, bar en lift. De kamers zijn allen voorzien van een telefoon, televisie en een badkamer met douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel.

8-daagse najaarsreis Krakow en omgeving

23 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
24 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,4
 • Vervoer met touringcar 8,5
 • Chauffeur 9,2
 • Reisprogramma 8,3
 • Accommodatie 7,9
 • Contact met Bolderman 8,8
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
05:24:22 | 0,74 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch