telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen Noorse fjorden cruise - Holland America Line, ms Koningsdam

Ga mee met Bolderman Excursiereizen op deze cruise en ontdek de mooiste plekjes van de Noorse Fjorden. Tijdens deze 8-daagse Noorse fjorden cruise komen we in de mooiste plaatsen, zoals Ålesund en Bergen. Ook varen we door de mooiste fjorden, zoals de Hardangerfjord en de adembenemende Geirangerfjord, met glashelder water en met sneeuw bedekte toppen die meer dan 3000 meter boven het water uit torenen. Een nog opzienbarender feit is dat de fjord slechts een aftakking van een nog grotere, massievere fjord is: de Sognefjord. De gehele kust van Noorwegen is zo gerafeld als de naden van een geliefde deken. Ga mee op deze prachtige cruise met Bolderman!

  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Persoonlijk contact
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Deze cruise vertrekt vanuit Amsterdam. Mocht u gebruik willen maken van onze opstapplaatsen zal er een transfer toeslag berekend worden van € 45,- p.p. 
1-persoonshutten zijn op aanvraag. U dient hierbij rekening te houden met een toeslag van 50-100%. Let op: getoonde prijzen zijn dagprijzen en kunnen fluctueren.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen. Let op: getoonde prijzen zijn dagprijzen en kunnen fluctueren.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Route Noorse fjorden cruise

Dag 1: Amsterdam (vertrek 17.00 uur)

Amsterdam vertrek 17.00 uur

Dag 2: Plezier op zee

Plezier op zee

Dag 3: Eidfjord en Hardangerfjord (aankomst 7.00, vertrek 15.00 uur)

Eidfjord, in de schaduw van besneeuwde bergtoppen en in de buurt van prachtige blauwgroene fjorden, wordt door velen beschouwd als een van de mooiste dorpen in Noorwegen. Hoewel het minder dan 1000 inwoners heeft, komen hier elk jaar veel bezoekers om van de natuurlijke schoonheid van het gebied te genieten. Hardangervidda, nabij Eidfjord, is Europa's grootste bergplateau en het grootste nationale park van Noorwegen. Een interessant feit is dat de legendarische poolreiziger Roald Amundsen, die de eerste expeditie naar de Zuidpool leidde, en Fridtjof Nansen, die als eerste met succes het Groenlandse binnenland doorkruiste, zich beiden in Hardangervidda voorbereidden op hun expedities. Wandelen, fietsen en cross-country skiën zijn populair en het gebied heeft de grootste populatie wilde rendieren in Europa. Talrijke ravijnen, waaronder de beroemde Måbødalen-vallei, leiden ten zuiden van het Hardangervidda-plateau naar de fjorden langs de kust en ongeveer 16 kilometer ten zuiden van Eidfjord kunnen bezoekers de indrukwekkende 182 meter hoge Vøringfossen-waterval zien. In het centrum van Eidfjord staat de 14e-eeuwse stenen Eidfjord Kirke, terwijl buiten de stad de beroemde bergboerderij Kjeåsen te vinden is op een richel ongeveer 600 meter boven Simadalsfjord.

Dag 4: Ålesund, aankomst 8.00 (vertrek 23.00 uur)

Ålesund is een curieus vissersstadje in het westen van Noorwegen, met ongeveer 45.000 inwoners. Het wordt wel eens de mooiste stad van Noorwegen genoemd. Een groot deel werd in 1904 door brand verwoest, waarna de stad werd herbouwd in Art Nouveau-stijl, ook wel Jugendstil genoemd, een stijl die rond de eeuwwisseling van de 20e eeuw populair was. Een jaar na de brand werd Noorwegen onafhankelijk van Zweden, wat leidde tot een roep om het bouwen van een "Noorse stad" om de vestiging van de nieuwe natie te onderstrepen. De kleurrijke gebouwen hebben kasteelachtige torentjes en koepels, gedetailleerde gevels met sierbloemen, waterspuwers en door de Vikingen geïnspireerde decoraties. Het gebied grenst aan de Noorse Zee en staat ook bekend om haar gebergtes en fjorden. Wie een actievere excursie wil, kan in Ålesund heerlijk wandelen, mountainbiken of kajakken. Een van de hoogtepunten is het beklimmen van de 418 traptreden die naar de top van de Aksla-berg leiden, waarvandaan men een spectaculair uitzicht over de Sunnmøre-alpen heeft. Het Geirangerfjord ligt dichtbij, wat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat en bekend is om zijn prachtige watervallen. Hier vindt u ook Atlanterhavsparken, het Atlantische Zee Park, een van de grootste aquariums van Europa. Deze pittoreske vissershaven aan de monding van Storfjord verbindt twee eilanden en heeft een betoverende Art Nouveau architectuur, stenen torens, torenspitsen en middeleeuwse gevels.

Dag 5: Geiranger, Noorwegen (aankomst 7.00, vertrek 17.00 uur)

Geirangerfjord is een van de mooiste plekjes in Scandinavië, misschien wel van de hele wereld. Deze behoort tot de langste en diepste fjorden ter wereld, met steile muren van steen die vanaf 500 meter onder het waterspiegel oprijzen tot 1400 meter boven water. Watervallen klateren vanuit de hoogte, vrij stromende rivieren kronkelen door het bos en gletsjermeren strekken zich kilometers lang uit. Het is niet verbazingwekkend dat deze door gletsjers uitgeslepen meesterwerken, die de westelijke kust van Noorwegen insnijden, samen met het nabijgelegen Nærøyfjord, in 2005 op de UNESCO Werelderfgoedlijst werden gezet. Het kleine dorpje Geiranger ligt aan de kop van het Geirangerfjord en hier alles draait om de schone, heldere, Noorse buitenlucht en het genieten van het schitterende landschap. Cruiseschepen gaan aan het uiteinde van het Geirangerfjord voor anker en passagiers kunnen te voet, kajak, fiets of ski's de natuurpracht van dichtbij bewonderen.

Dag 5: Cruisen door de Geirangerfjord

Cruisen door de Geirangerfjord

Dag 6: Bergen (aankomst 8.00, vertrek 17.00 uur)

Het prachtige Bergen, de op één na grootste stad van Noorwegen, is een van de populairste aanleghavens op een cruise door de fjorden. Ga het schip af en betreedt het middeleeuwse werfgebied Bryggen, dat door UNESCO sinds 1979 als Werelderfgoed wordt beschouwd en waar kleine boten in de haven liggen en houten gebouwen met spitse gevels trots langs de waterkant staan. Bergen's rijke maritieme traditie gaat terug tot bijna 1000 jaar geleden, met daarin de jaren dat de stad een belangrijke rol speelde als Hanzestad binnen het handelsverbond dat de zeehandel in de regio domineerde van de 14e tot de 18e eeuw. De stad is één van Europa's oudste nederzettingen en de straten met kasseien en smalle steegjes leiden naar groene parken, middeleeuwse kathedralen en stenen forten die vijanden eeuwen geleden op afstand hebben gehouden. De stad is ook bij uitstek geschikt om te voet te verkennen, met historische gebouwen en gezellige markten die alles verkopen, van vis en agrarische producten tot snuisterijen en souvenirs.

Dag 7: Plezier op zee

Plezier op zee

Dag 8: Aankomst in Amsterdam (aankomst 7.00 uur)

Aankomst in Amsterdam 7.00 uur

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in de route. 

ms Koningsdam (Holland America Line)

De Koningsdam, in 2016 in de vaart genomen, zet de traditie, het nautische erfgoed en de befaamde service en stijl waar Holland America Line om bekend staat voort, terwijl de lat hoger wordt gelegd voor 2016e-eeuwse elegantie. De Koningsdam, die plaats biedt aan 2.650 gasten, is de eerste in zijn klasse en luidt een nieuw tijdperk in van cruises in de Pinnacle-klasse.

De oorsprong van de naam is, net als het schip zelf, een mix van eigentijdse en klassieke elementen: "Koning" is een eerbetuiging aan koning Willem-Alexander, de eerste Nederlandse koning in meer dan 100 jaar.
Om dit nieuwe schip mogelijk te maken gaf Holland America Line de opdracht aan twee legendarische partners: de innovatieve Adam D. Tihany, die wordt beschouwd als één van de meest vooraanstaande ontwerpers van restaurants en hotels, en Bjørn Storbraaten, de kracht achter de schepen ms Nieuw Amsterdam en ms Eurodam.

Hun stijlelementen voor Koningsdam? Ruimtes gevuld met licht. Vloeiende rondingen. Een uitgekiend samenspel van geavanceerde technologie en elegantie. Met schitterende architectonische elementen geïnspireerd door muziek. Allemaal verbonden in een ontwerp dat gekenmerkt wordt door een vooruitstrevende aanpak.

In het hart van het schip is het centrale atrium van de Koningsdam een puur visueel spektakel. De ruimte die drie verdiepingen hoog rijkt, is opgeluisterd met een luchtige roestvrij stalen sculptuur die het gevoel van een klassiek kwartet oproept met snaren, bogen en strijkstokken. Het atrium heeft een overkapping die als achtergrond dient voor subtiel veranderende HD-projecties. Kijk overdag omhoog om slierterige cirruswolken voorbij te zien drijven. Tegen de avond krijgt het atrium dramatische lichttinten of geeft het de heldere sterrenconstellaties van de nachtelijke hemel weer.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
08:11:45 | 0,35 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch